|
Олімпіади та освіта форумчан |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
Додано: Сер 11 гру, 2024 23:34
Wirująświatła написав: Faceless написав:Що ви можете про них сказати, якщо самі в тому участі принципово не брали?
ничего не скажу, кроме вопроса как на них попадали? разве не через тот же вопрос учителя "кто желает?" и какая была мотивация нагрузить на себя доп.объемы информации тоже интересно. Faceless написав:Ви розказуєте ваші травматичні випадки про олімпіади рівня школи
я не участвовал ни в одной олимпиаде. Какие травматичные случаи, или если человек не такой как вы это автоматическая травма? В каких то викторинах участвовал но не с целью кому-то доказать какой я умный и красивый, а больше поржать и пообщаться. Faceless написав:звільнення від відвідування уроків на час підготовки, якісь подарунки і грошові премії.
у нас денег точно не предлагали, были какие то дипломы и медальки. Кто хотел сачкануть с уроков было 200 способов попроще, знаю за оценку соглашались. Типа выиграл/не выиграл в четверти гарантировано 4/5. Учителю надо было кого то послать. Вот и шли на должностное преступление. Но как раз за такое учителей не осуждали, все понимали сколько над ним начальства. вообще дискуссия ушла в сторону. Если б не принудиловка, а здоровая инициатива и личные интересы (как в спортшколах) не надо было бы ни денег ни медалек. В этом был бич советской школы и по наследству перешел к украинской. Начальство хочет кем то управлять, выдумывает то что мало кому интересно, заставляет учителей это проводить. А спросить ребят может что то вам интересно? С десяток инициатив бы набралось, которые не предлагала школа. Уже не говорю чтобы с 13-14 лет ученик сам мог выбирать предметы, а в идеале школу и учителя. Всё делается по шаблонам, часто из под палки. К чему это приводит не хочу рассусоливать. Страны где школа с человеческим лицом и живут иначе. Поздравляю вас и всех других форумчан с вашими победами в олимпиадах. Вместо того чтобы сопротивляться принудиловке вы купились на дешевые плюшки.
Про якусь принуділовку то чисто ваша особиста вигадка. При тому, що з ваших же слів ви в цьому участі не брали, але чогось вирішили, що краще всіх знаєте, як це працює. Не знаю нікого, хто б брав участь в олімпіадах і предмет був би йому не цікавий і не було б мотивації. Тож мова саме про те, що цікаво. А я брав участь не по одному предмету. В старших класах я сам перевівся в фізмат ліцей, в новій школі був власний парламент, наш клас двічі міняв собі викладача, бо було певне самоврядування і була можливість проголосувати і керівництво школи дослухалося. Щодо вільного відвідування і "сачкануть с уроков". При підготовці до республіканської олімпіади давалося кілька тижнів (може місяць, я вже точно не скажу) вільного відвідування уроків. І це легально і без можливих негативних наслідків. За перемоги на олімпіадах 3 і 4 рівня давали премії в кінці року, за республіканську сума порівнювана з зарплатою на ті часи. Що власне мені то врешті дало - я отримав запрошення від ВУЗу поступити на будь який факультет, який я виберу. Мені то було важливо, на той момент фінансові можливості у сімʼї були вельми скромні. Але хочете вірити, що то все профанація і я і інші прогнулися під принуділовку - та заради бога, аби були здорові.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 11 гру, 2024 23:39
Wirująświatła написав:Но разница есть. В спорт.школу ходят добровольно, можно выбрать вид спорта, тренера и всегда можно бросить. Поэтому хороших учеников там ценят. В среднюю шк. ходят не всегда добровольно и бросить до 9 класса проблематично. Далее в спор.секции (например по настольному теннису или шахматам) у ребят примерно одинаковые ценности. То есть играть лучше всех это авторитет и престиж. Их знают в лицо, по имени, с ними хотят дружить. Автоматически статус такого игрока улетает в космос. В средней школе тех кто имел успехи (кроме спортивных) считали ботанами.
такие школы у нас называли - для трудных детей...
-
tester7336
-
-
- Заблокований
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 8 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 11 гру, 2024 23:47
Faceless написав:Але хочете вірити, що то все профанація і я і інші прогнулися під принуділовку - та заради бога, аби були здорові.
зачем мне это? я описал то что видел, прочёл как было у вас, наш опыт очень разный поэтому и отношение к таким вещам разное. Faceless написав:При тому, що з ваших же слів ви в цьому участі не брали, але чогось вирішили, що краще всіх знаєте, як це працює.
где я писал про лучше всех? ни разу не слышал про выбор учениками предметов, тема поднималась многократно. с 2027г. будет такая опция В Україні з 2027-го року впроваджують 12-річне навчання для школярів. На думку Міносвіти, такий крок допоможе дітям здобувати освіту по-європейськи. Навчальна програма для старшокласників складатиметься з основних предметів, обов’язкових за профілем та дисциплін на вибір.
"Вибір уже починається з 10-го класу, тобто в 10-му класі ми маємо 33% від загальної кількості годин на вибір учнів. В 11-12-му класі кількість цих годин збільшується. До прикладу, в 11-му класі – це половина від загальної кількості годин, а в 12-му класі – це більше половини, 66% годин, коли учень може вибирати", — розповів заступник міністра освіти і науки України.
пока такого нет остается принудиловка. Класса я 9го я точно знал что химия меня не интересует. Зачем было принуждать её посещать. Кому то не заходит математика. Другим языки. В чём смысл принудиловки? Смысл в том что если какой то учитель неадекватный его предмет перестанут посещать, а это может быть чья то родственница. Или "почётный педагог с 50л стажем". Faceless написав:. Тож мова саме про те, що цікаво.
в этом плане вам респект. Нас в 13-16 учеба интересовала меньше всего. В педагогической психологии цетральная проблема - мотивация к учёбе. По дефолту учеников которые были бы мотивированы учиться в школах не большинство. В вузе ситуация другая, там серьёзная нагрузка и если учиться не хочешь тянуть нет смысла. У нас со 100 чел. потока до конца 5 курса дошло чуть более 40. Многие ушли с дипломом бакалавра. Faceless написав:Що власне мені то врешті дало - я отримав запрошення від ВУЗу поступити на будь який факультет, який я виберу.
это хорошая мотивация, не слышал чтобы кто то с моего класса подобными опциями пользовался. Зато полкласса поступили в пед.институт. Потому что туда (кроме иняза) не было конкурса и брали всех.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 12 гру, 2024 00:13, всього редагувалось 3 разів.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 00:46
Faceless написав:.........Ви розказуєте ваші травматичні випадки про олімпіади рівня школи, я ж вам в кожному повідомленні додаю що мова про вище рівня школи: міста, району, області, республіканська. Що ви можете про них сказати, якщо самі в тому участі принципово не брали? Про "престижність" взагалі мови не було. Були безпосередньо плюси учневі як звільнення від відвідування уроків на час підготовки, якісь подарунки і грошові премії. Щодо медалей я вже теж писав, більше проблем ніж вигод, через те, що здуру деякі батьки за ними полювали
В моё время такого не было. Ну, может, при подготовке к международным олимпиадам.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 00:56
ЛАД написав: Faceless написав:.........Ви розказуєте ваші травматичні випадки про олімпіади рівня школи, я ж вам в кожному повідомленні додаю що мова про вище рівня школи: міста, району, області, республіканська. Що ви можете про них сказати, якщо самі в тому участі принципово не брали? Про "престижність" взагалі мови не було. Були безпосередньо плюси учневі як звільнення від відвідування уроків на час підготовки, якісь подарунки і грошові премії. Щодо медалей я вже теж писав, більше проблем ніж вигод, через те, що здуру деякі батьки за ними полювали
В моё время такого не было. Ну, может, при подготовке к международным олимпиадам.
Я насправді не можу на 100% сказати, то таке загальне розпорядження чи то просто по ініціативі школи було, мене ці деталі не цікавили. Але цей факт мені подобався найбільше, фактично більшу частину року вдавалося ходити тільки на ті предмети, що мені були цікаві. Класному керівнику то мабуть не дуже подобалося, бо її предмет в цей список не попадав, але обурення була не виказувала. Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть 
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:00
Faceless написав:Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть
вы не ходили значит все не ходили, да? Вам удалось отпетлять но принудиловка никуда не делась и накроет следующего за вами. Так что ошибки нет. Просто ваш случай под мое описание не подпадает. У нас были ученики типа болеющие, с кучей справок, они ходили в школу когда хотели. Очень удобно месяц не ходит потом выучит урок придет его спросят, получит свою "5" и снова месяц не ходит. Тоже петляли от принудиловки. Не было бы принудиловки не было бы и решений как надо петлять.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:17
Wirująświatła написав: Faceless написав:Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть
вы не ходили значит все не ходили, да? Вам удалось отпетлять но принудиловка никуда не делась и накроет следующего за вами. Так что ошибки нет. Просто ваш случай под мое описание не подпадает.
Кого накриє, наступного олімпіадника? Так звичайного школяра куди більше накриває. І це ще краще стало, що на паради типу 9 травня більше школярів не ганяють (хоча звісно то можна було ігнорити), і ніби остаточно зникла ідіотська тема як "літня практика" (хоча, і тоді її можна було ігнорувати, але на мізки б капали точно і вимагали б батьків привести для розʼяснювальних бесід). І ще додам. На жодну олімпіаду з мого досвіду за кілька років участі не запрошували в стилі оголошення в класі "а хто бажає". Вчитель сам знає кого цікавить предмет і хто його знає і пропонував то особисто. І жодного разу я не бачив "шкільного" етапу, знаю що якось формально їх оформлювали, але по факту на то не витрачали час. На рівні школи були всілякі вікторини чи конкурси, було і там брав участь але в молодших класах, а потім мене вернуло від заходів "масовиків-затєйників" і він них самих, і досі терпіти не можу всіх цих колективістів-ініціативщиків з дебільними заходами, конкурсами, піснями, плясками, сценками і концертами. Доречі інша категорія хто міг регулярно відкосить від уроків умовно легально - кавеенщики. Але мені таке було не цікаво
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:20
Faceless насправді не можу на 100% сказати, то таке загальне розпорядження чи то просто по ініціативі школи було, мене ці деталі не цікавили. Але цей факт мені подобався найбільше, фактично більшу частину року вдавалося ходити тільки на ті предмети, що мені були цікаві. Класному керівнику то мабуть не дуже подобалося, бо її предмет в цей список не попадав, але обурення була не виказувала. Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть 
Високі місця на олімпіадах давали різноманітні переваги. Звичайно що в учительській обговорювалось все після повернення учнів (а звичайно з ними їздив супроводжувати вчитель зі школи) олімпіади. Досягнуті результати , помилки (якщо вчитель був з цього предмету). І по факту виходило, що я дуже не любив в середніх і навіть частково старших класах російську і українську літературу Це пізніше , коли став зрілішим, я прочитав ті всі Анни Кареніни, того ж Булгакова, який в школі був зарано ще. Так до чого я,. Вчителі знали про успіхи не з їх предмету і пробачали деякі речі олімпійцям. І по чому-чому, а по літературам у мене пʼятірка була натягнута. Проте я і не сунув свій ніс у ВУЗи , де треба література. Зате в подальшому незрозуміла багатьом гідрогазодинамвка, теормех, термодинаміка і теплопередача, , ТМДМ, сопромат та інше мені було абсолютно зрозумілі.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2469 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:54
Wirująświatła написав: Faceless написав:Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть
вы не ходили значит все не ходили, да? Вам удалось отпетлять но принудиловка никуда не делась и накроет следующего за вами. Так что ошибки нет. Просто ваш случай под мое описание не подпадает. У нас были ученики типа болеющие, с кучей справок, они ходили в школу когда хотели. Очень удобно месяц не ходит потом выучит урок придет его спросят, получит свою "5" и снова месяц не ходит. Тоже петляли от принудиловки. Не было бы принудиловки не было бы и решений как надо петлять.
Искренне вам сочувствую. Какое у вас было тяжёлое детство. Постоянная неравная борьба с тоталитарным режимом школы, с жестокими надсмотрщиками-учителями за возможность прогуливать уроки. А эти садисты требовали от вас почти невозможного - учиться.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 12 гру, 2024 01:58, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:55
Зустрічався з одногрупниками за рюмкою чаю. Одного не бачив з самого випуску (більше 25 років), іншого в 2017 на перенавчанні на Намиві. Сам в Києві також зараз рідко буваю. Без деталей, але обидва на найвищих посадах винищувальної авіації держави. Якихось секретів тут не буду писати, скажу що ворог і так знає. Окрім отого одного Ф16 , про який всі тут знають, більше втрат не було. Ні в повітрі, ні на землі. Кацапи брешуть. Машини дислокуються на далеко не одному аеродромі, не під відкритим небом, дуже багато високоякісних макетів. Якість така, що поряд стоячи не відрізниш. Машина хоч і перших версій, але у неї радар (РЛС) на порядок краща , ніж в наших найсвіжіших (модернізованих) Міг-29. Якщо б дали найновіший Ф16 , блок 70 чи блок 72, то це був би реальний геймченжер. А зараз нічого протиставити КАБам не можуть. Вздовж кордону стоять С400, наблизитись не можна. А наявні 120-ті ракети не дістають (вони теж не найдальші, бо і РЛС не найновіша). Ф16 відмінно бачить і збиває як крилату ракету, так і Щахеда в основному з першої атаки. Міг29 може зробити. 8-9 захОдів і не збити Шахеда. По всьому світу в кількох країнах пілоти вчаться. Методика дещо різна, і це поганенько, але як є. Віковий ценз в основному до 30 років. По ЗРК підтвердили що я знав раніше , бо спілкувався: всі екіпажі ЗРК повністю українські, іноземців нема. По літакам - пілоти всі українські, інженерний склад поки що не без допомоги. . Будуть і Міражі, і не тільки (тут я натякаю на невеликих мисливців на Шахедів). З поганого - влітку загинув ще один одногрупник на міг29. Сам себе завіз в землю на пілотажі, в центрі держави, далеко від фронту. Звично жалілись на бюрократію, маразм , особливо в контексті, що пілоти часто в підпорядкуванні ППО- ників, бо вони одна структура і в верхніх штабах часто командують саме вони. Звільнитись хочуть , на винищувачах в такому віці дуже важко, а повністю штабними ставати зрозуміло що не хочуть, але саме у них підстав для звільнення нема. З того що можна тут написати - це все.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2469 раз.
-
-
Профіль
-
-
4