немцам некуда было бежать пропускная способность "крысиных троп" невелика а в госудастве торжествующей декоммунизации и минархизма граждане задаются вопросом - "а в чем смысл ?"
budivelnik написав:А в розвинутих країнах вже давно перестали переживати за норму прибутковості капіталу і і сильніше переживати за якість життя. А якість життя якщо спрощено тим вища чим краще співвідношення отриманого/до затраченого Тобто не завжди треба багато отримати... можна отримати в 2 рази менше харчів(особливо коли й так зажирів) але при цьому в 3 рази менше часу витратити на заробляння цих харчів
Образно на прикладі Китаю раніше: також і українець, купуючи дешеву китайську річ, не парився, що за нього втричі більше попрацював китаєць. За ложку рису. Не купляли українці китайське, але оп- і почали. Розширили ринок... І не в бік Омерики, а в бік дикого Китаю.
Shaman написав:............ де я писав, що я проти переговорів? приклади? а може вибачення за брехню? аж самому смішно - немає сміливих вибачатися, лише брехати можуть.
я навпаки за переговори, але кажу, що Раша їх не хоче - для них будь-які перемовини - це програш в головах їх керманичів. а ситуація на фронті для них поки маскує, яка срака в державі... ...........
Если вы за переговоры, но настолько сильно убеждены (на 100%), что "Раша їх не хоче", то о каких переговорах вы говорите? С кем? С Трампом? С Господом Богом?
поки що чекаємо, як Трамп збирається примушувати Московію до перемовин. й що він буде робити, якщо Московія відмовиться...
budivelnik написав:Ба більше - він переманює Європейські компаніїз Європи в США... Це точно не розширення... А чому А тому що економічна доцільність покращення життя власного населення переважає над варіантом - захоплюємо інші ринки де треба рівень життя підтягувати до нашого... макро варіант
Переманювання європейського капіталу до себе --- це саме, що не є, теж розширення ринку. Залишайтеся й далі зі своїм отим 100-200 роковим поняттям розширення ринку. Тільки без мене))
Економічна доцільність в ринковій економіці одна ---- оберт капіталу з прибутком. Все інше пісні для лохторату.
Без. Прибутку. Ви або будь-який янкі, німець і т.д. свій капітал в оборот не запустите. Хай хоч з голоду голодні помирають.... А не те що від відсутності побрякушки.
Будете шукати де і як би свій капітал обернути з прибутком. Хоч почавши торгувати з грендландцями або марсіанами. Або щоб вони приїхали до вас. Або щоб їх капітал прибув до вашого ринку і через ланцюги сприяв оберту вашого. (Що і є розширенням ринку). Але. Щоб. Був. Прибуток.
budivelnik написав:В мене товариш ктн з біології з дружиною(також науковцем) з 2000 року в Канаді(отримав громадянство як перспективний науковець в якійсь там галузі) і я в нього поцікавився чому 99% населення проживає на 5% територій - він мені й розповів що це наслідок Канадського законодавства, яке ЗАБОРОНИЛО комерційну діяльність(будь яку, навіть відпочинкову) на територіях Національного Заповідника, а це якраз і є 95% території.
Вы всегда так доверчивы? Сама Канада утверждает совсем другое:
About national parks There are 37 national parks and 11 national park reserves in Canada that represent 31 of Canada's 39 terrestrial natural regions and protect approximately 343,377 square kilometers of lands in Canada.
budivelnik написав:Арестович - слухати людину яка за останні 3 роки була Порохоботом, Зеленоботом, Русофілом, претендентом на президента України - це чітко усвідомлювати що цьому збрехати що два пальці об асфальт...
Дополню: Прямая речь (видео):
Арестович - Я много врал вам, начиная с весны 2014 года. (с) 30 мар. 2022 г.
— Дорогие друзья! Я много врал вам, начиная с весны 2014 года.
Теперь, о моей истинной позиции.
1. Я — не патриот. Причём, не только Украины, а и любого национального государства, как такового.
2. Именно потому, что меня совершенно не колышат национальные вопросы, я не уезжаю (пока, во всяком случае) из Украины.
3. Меня совершенно не заботит развитие украинской культуры, как таковой. Я его приветствую, где-то даже ему помогаю, но не по причине сантимента к ней как таковой, а приветствую как одну из многих культур нашей большой и симпатичной Земли. Не более.
4. Я не считаю украинский народ чем-то выдающимся, а наше общество — особенным.
5. Мне глубоко плевать (слюной) Порошенко или Саакашвили. Потому, что вы (за редкими персональными исключениями) пока находитесь в таком собственном состоянии, что вам можно поставить во главе государства Иисуса Христа — вы все равно налажаете. (с) АЛЕКСЕЙ АРЕСТОВИЧ Военный эксперт
На сайті Кабміну триває збір підписів про запровадження санкцій проти Портнова
Петицію створила керівниця відділу розслідувань hromadske.ua і представниця Медіаруху Ярослава Вольвач.
"Спочатку журналістка хотіла опублікувати її на сайті президента, але там її відхилили чотири рази, посилаючись на "невідповідність встановленим вимогам", - повідомили в Інституті Масової Інформації (ІМІ).
Петицію можна підписати за посиланням:
https://petition.kmu.gov.ua/petitions/7617
Зазначимо, що наразі зібрано майже 15 тисяч голосів із 25 тис. необхідних.