whois2010 написав:Колегу мобілізували в вересні. Його знайомий пообіцяв влаштувати у десь відносно спокійному місці. Щось пішло не так: десять днів в районі нуля, осколкове поранення в шию.
У мене колега, осколкове від міни по всій лівій стороні
Штучна кома, декілька операцій, реабілітація від повністю непрацюючої лівою руки до працюючої лівою руки І нічого не платив, окрім свого здоров"я, ще й інвалідність оформив
"Бусифікація" стала головним словом 2024 року за версією словника сучасної української мови та сленгу "Мислово". Цей неологізм, який позначає примусову мобілізацію за пришвидшеною процедурою, був в центрі суспільної уваги року, що минув.
"Термін вказує на проблеми з мобілізацією, коли кількісні показники переважають над якісними, а права людини (подекуди разом зі здоровим глуздом) відходять на другий план", — йдеться у пресрелізі.
Серед інших претендентів на звання слова року опинилися такі терміни:
СЗЧ (самовільне залишення частини) — проблема, що виникла через труднощі в організації військ. Курська операція — українська військова операція на території РФ. втома — як реакція на затяжну війну. переговори — бажання з метою досягнення перемир’я чи заморожування як результат виснаження від війни; МСЕК — скандали, пов’язані з корупцією в медичних комісіях. популізм — з акцентом на початок розмов про вибори у зв'язку з програмами "Національний кешбек" і "тисяча Зеленського". Магура — морський дрон, що змінив баланс сил у Чорному морі. лалохезія — використання ненормативної лексики для зняття стресу. квадробери — нова субкультура, популярна серед молоді.
budivelnik написав:Тому капіталіст з достатнім рівнем капіталу ( це сума пожиттєвого доходу середньостатистичного мешканця країни) - менше дбає про капітал і більше про насолоду життя....
е гумореска? Від чела, який багато років важко працював, а потім, коли став мільйонером, на вихідні та свята сам стояв за прилавком.
Якщо розглядати моїх 10 млн крізь призму твоїх 10000 пенсії - то я багата людина Якщо ж зрозуміти що я написав - то стане ясно що мені щоб досягнути достатності капіталу -ще як до неба Просто сам порівняй Зарплату 30 річного програміста який знаходиться на 100 000 місці по зарплатам програмістів і капітал 60 річного підприємця.. і ти зрозумієш що я не в стані жити ТАК як ХОЧУ.
detroytred написав:
budivelnik написав:Саме тому ми й не можемо зрозуміти один одного Я знаю що капітал це ще той менінгіт
Ти живеш в парадигмі 200 літньої давності коли маркс з енгельсом ще не народились а сміт вже написав свої трактати - твої знання і потреби якраз відповідають тій епосі....
Здивуєшся ти, коли взнаєш, що написав в точності думку Маркса стосовно капіталіста та капіталу. Не від задоволення капіталісту приходиться постійно боротися з конкурентами...
Знову Маркс.... Ти прочитав про СЬОГОДНІШНЮ ситуацію в США ? 330 млн населення - 9+млн мільйонерів - 560 мільярдерів Ти хоч в стані усвідомити як живе 3% і чому з 97% бідніших - не знайшлось і кожного 10-го щоб догнати цих 3% В твоїй парадигмі - не створені умови , або обмеженість ринку... А в реалі В дупі бачило 80% з 97%- ці гонки до багатства.бо дуже важко і не завжди оправдано і тільки в головах фантазерів живе фантазія про те що багатство це халява Вони вже давно живуть по принципу Добре їсти , файно спати -Бог здоровья мусить дати...
detroytred написав:
budivelnik написав:Тому Ти якщо будеш тільки читати теоретиків- завжди залишишся з знаннями 100-літньої давності. Бо теорії які описані-саме звідти А от те що ще не описано - гіпотези -це до практиків, само вони їх придумують і впроваджують..а потім років через 20 після впровадження якийсь теоретик це описує.
Тому пам'ять-то напруж. Згадай, що я знайомився з класиками (Смітом, Марксом, Рікардо, Кейнсом, Фрідманом і т.д.) лише на початку. Для того, щоб зрозуміти сучасних Бальцеровича і Ко. Самих, що не є практиків, ринкової економіки КРАЇН.
Читал пейджер... долго думал..... Що там написав Бальцерович? Зменшення адміністрування Зменшення кількості чиновників Подолання корупції це з того що ти запамятав а от зменшення допомоги населенню ..... відміна соціальної підтримки це ти вже якщо й читав, то пропустив.. А що робити політику, який розумів що зменш соціальну підтримку населення і Україну роздеруть на шматки (почне педерація з Криму і Донбасу)... а там дивишся і Румуни з Угорцями і Поляками підтягнуться....
До речі Чому Саакашвілі не зміг провести план Бальцеровича? Не хотів чи НЕ дали ? і якщо НЕ дали то хто Влада чи розуміння що населення дасть по шапці....
Так що читати і розуміти-це різні речі. І те що вийшло в Польщі-не говорить про те що це можна було реалізувати в Україні.. А те що було зроблено в Грузії - виявилось легко можна зломати за наступних 10 років....
Можу вам надати в особисті контакти людини, посилання на особисту сторінку зі зборами та скріни переписки у вайбері. Впевнений, ви, як справжній єдиний патріот-неконсерва, не відмовитеся ознайомитися з інформацією та допомогти воїну ЗСУ. Ви ж не відмовитеся?
whois2010 написав:Можу вам надати в особисті контакти людини, посилання на особисту сторінку зі зборами та скріни переписки у вайбері. Впевнений, ви, як справжній єдиний патріот-неконсерва, не відмовитеся ознайомитися з інформацією та допомогти воїну ЗСУ. Ви ж не відмовитеся?
whois2010 написав:Можу вам надати в особисті контакти людини, посилання на особисту сторінку зі зборами та скріни переписки у вайбері. Впевнений, ви, як справжній єдиний патріот-неконсерва, не відмовитеся ознайомитися з інформацією та допомогти воїну ЗСУ. Ви ж не відмовитеся?
давайте человека заставляют вернуть на склад новыми броник и каску поврежденные в бою?