Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1199311994119951199611997 ... 14642>
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:20

_hunter написав:
  budivelnik написав:
  _hunter написав:Да, абсолютно правильно: почему сейчас (до 22го года) толпы народу с ЗУ массово ломились за кордон?
Вы там Эстонию вспоминали?
https://stat.ee/en/find-statistics/stat ... /migration
и них "почему-то" народ в обратную сторону ломится. Как объясните? :wink:
дуругорядність українців -- и в третий разд задаю тот же вопрос -- что с чем (кого с кем) сравниваем? Лучших украинских бизнессменов с, например, американскими?

По порядку
1 За совка Західна Україна їздила на вахти в педерацію.
Коли совок розвалився
Східна Україна поїхала в педерацію
Західна на Захід.
При цьому
Треба усвідомити
На заробітки їздило максимум 10% від загальної кількості населення ( або 20% від працездатного)-* тобто приблизно 4 млн осіб в різні сторони
2 Ті самі прибалти чи поляки сьогодні - їдуть працювати в Німеччину/Англію і так далі.
При цьому живуть на порядок краще тих самих педераційників.

От і виходить
Наявність заробітчан - говорить про те що існують КРАЩІ місця куди можна прикласти свої сили, але при цьому
Наявність кращих місць не говорить про те що країна існувати не може.
3 Про бізнесменів....
Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом.
Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так.
І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий.
Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють
Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави

Я не про заработки -- я про выезд писал. Миграционный тренд последних 30 лет -- очевидный, казалось бы.
Про Эстонию я уже писал.
Польша? -- где-то после Брексита да Ковида тренд тоже поменялся -- куча народу назад ломанулись...

>>> а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти
Снова старая сказка про мифических украинских Прогрессоров -- которые 30 лет где-то скрывались, но уже "через две-три недели" (со следующего года) Как Начнут? :lol:

Ладно, на этом я эту увлекательную обсуджалку альтернативной истории прекращаю -- будет ЗУНР 2.0 -- будем за ее экономикой следить.
Тільки не треба примітивних маніпуляцій
1 Я не агітую за сепаратизм і створення нових держав з складу існуючої України.
Як на мене - цілісна Україна це краще ніж набір з трьох (проросійська/центральна/проєвропейська)
2 Я проти того щоб свідомо чи несвідомо приклеювались ярлики про меншовартість .
3 Конкуренція за людей - існувала+існує+буде існувати.
І те що частина Канади і Аргентини заселялась українцями до 1900 року
Чи Зелений Клин на Далекому Сході після 1900
Не говорить про те що Україна - зникне.
4 Те що сьогодні міграція з України є високою - для мене не дивно , адже люди втікають в першу чергу від війни.
І поки війни не було , навіть при відкритих кордонах кількість заробітчан становила не більше 10% населення.

Звідси висновок
Для 90% тут було краще ніж заробітки десь.

Війна закінчиться
Частина людей-повернеться.. але повернеться вже з європейським світоглядом , що вкупі з тим що педераційники максимально винищили якраз прихильників руССкАгА мІрА - і полегшить/прискорить рух в сторону західних цінностей.
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 19 січ, 2025 15:29, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:21

Re: Напад росії і білорусі на Україну

budivelnik написав:Китай ніхто не реформовував... Там економіка переплетена з компартією , тому завтра може виявитись що там ще той гулаг...

1. В Китаї є гулаг, але переважно для мусульман (Уйгури). Але і для китайців там почали дуже закручувати гайки.
2. Економіку спочатку зруйнували комуністи, потім (40-50 років тому) Сяопін побудував капіталізм значно більш капіталістичний, ніж "на заході", і цим підняв її, а тепер Сі знову руйнує.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:31

budivelnik написав:
  _hunter написав:
  budivelnik написав:По порядку
1 За совка Західна Україна їздила на вахти в педерацію.
Коли совок розвалився
Східна Україна поїхала в педерацію
Західна на Захід.
При цьому
Треба усвідомити
На заробітки їздило максимум 10% від загальної кількості населення ( або 20% від працездатного)-* тобто приблизно 4 млн осіб в різні сторони
2 Ті самі прибалти чи поляки сьогодні - їдуть працювати в Німеччину/Англію і так далі.
При цьому живуть на порядок краще тих самих педераційників.

От і виходить
Наявність заробітчан - говорить про те що існують КРАЩІ місця куди можна прикласти свої сили, але при цьому
Наявність кращих місць не говорить про те що країна існувати не може.
3 Про бізнесменів....
Це тема моїх постійних дебатів з воєнпенсом.
Він (ні дня не працюючи в приватному бізнесі) чомусь вирішив(на підставі прочитаних книжок іноземних економістів) що НАШ ринок розвивається не так.
І я ні на своєму прикладі ні на інших не можу його переконати що він не правий.
Його аргументація - якщо є ринки які розвинуті краще - значить нами погано керуюють
Моя аргументація - ринки які сьогодні кращі від нас-просто розвиваються довше і навіть в країнах Східної Європи була відсутня совковізація населення до таких низів, до яких нас довів срср, а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти тим швидше чим більше ми приділимо власних зусиль і менше будемо вимагати(чекати) від держави

Я не про заработки -- я про выезд писал. Миграционный тренд последних 30 лет -- очевидный, казалось бы.
Про Эстонию я уже писал.
Польша? -- где-то после Брексита да Ковида тренд тоже поменялся -- куча народу назад ломанулись...

>>> а тому наш ринок буде мінятись еволюційно , при чому еволюція буде йти
Снова старая сказка про мифических украинских Прогрессоров -- которые 30 лет где-то скрывались, но уже "через две-три недели" (со следующего года) Как Начнут? :lol:

Ладно, на этом я эту увлекательную обсуджалку альтернативной истории прекращаю -- будет ЗУНР 2.0 -- будем за ее экономикой следить.
Тільки не треба примітивних маніпуляцій
1 Я не агітую за сепаратизм і створення нових держав з складу існуючої України.
Як на мене - цілісна Україна це краще ніж набір з трьох (проросійська/центральна/проєвропейська)
2 Я проти того щоб свідомо чи несвідомо приклеювались ярлики про меншовартість .
3 Конкуренція за людей - існувала+існує+буде існувати.
І те що частина Канади і Аргентини заселялась українцями до 1900 року
Чи Зелений Клин на Далекому Сході після 1990
Не говорить про те що Україна - зникне.
4 Те що сьогодні міграція з України є високою - для мене не дивно , адже люди втікають в першу чергу від війни.

1. А я где-то утверждал обратное?
2. В четвертый раз спрашиваю: по какому критерию сравниваем? Или деление на первый/второй/третий "миры" для вас -- новость?
3. Тільки не треба примітивних маніпуляцій: миграционный тренд считает не только выезды. :wink:
4. Вы там не увидели "за последние 30 лет"? :roll:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:33

fler написав:............
Однак,
"Протягом останнього тижня Україна завдала ударів по об'єктах у чотирьох регіонах рф, включаючи нафтопереробні заводи, військові об'єкти та виробничі підприємства. Це призвело до виведення з ладу або суттєвого підриву 46% російської нафтопереробної галузі." https://t.me/opg_news/12674
Якщо надалі так буде щотижня, то як довго рф зможе вести цю війну? Це питання до всіх на форумі.

Исключительно авторитетный источник.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:36

detroytred написав:
  fler написав:Якщо надалі так буде щотижня, то як довго рф зможе вести цю війну? Це питання до всіх на форумі.

Так це питання є аналогічним: рфія нанесла удар по енергосистемі..., якщо і надалі буде щотижня?

І шо? Всі сидять без світла? Чи енергетика - це наша основна експортно-орієнтована галузь?

detroytred написав:Чому що ми, що рфія не щотижня?

Військові дії йдуть щодня і кожну хвилину. До чого ваше питання? Ви ж не будете аналізувати період часу "щодня"?

detroytred написав:І який баланс. Темпи оновлення в сторін.

Баланс доволі непоганий. За останніми даними ми виробляємо вже 30% того, що нам треба на фронті. Раніше виробляли значно менше. Наш експорт сягнув довоєнного рівня. Не без проблем, але поки є підтримка партнерів, то можна жити (а не існувати чи виживати).
Про рф нам не все відомо, тому складно оцінити й порівняти, але судячи з того, що кажуть їх експерти типу Набіуліної, то їх економіка дихає на ладан, бо все йде на війну, а галузі, що не дотичні, загинаються без підтримки.
Можете подивитись по галузі літакобудування, яка вам ближче. Скільки нових літаків побудовано в рф за останні три роки? Скільки втрачено? Скільки надали партнери рф? Буде вам і баланс, і темпи оновлення.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:39

_hunter написав:2. В четвертый раз спрашиваю: по какому критерию сравниваем? Или деление на первый/второй/третий "миры" для вас -- новость?
Пробуєте зафлудити?
1 Українці такі самі люди як і європейці а тому при необхідності зможуть жити так само як і їх оточуючі Держави навіть у випадку поділу на частини розміром в 5+млн осіб і жити не гірше прибалтів/словенців/хорватів і так далі....
2 Поділ на світи існує як правило в головах невдах.
Успішні в стані навколо себе створити нормальні умови для повсякденного існування.
Простий приклад
Вважається що найгірші умови проживання в найвіддаленішому селі...
З іншого боку море прикладів коли найбагатші втікають з міст в глухомань.
При цьому що таке зручність - кожен вирішує для себе самостійно.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:46

Дюрі-бачі написав:
  budivelnik написав:Китай ніхто не реформовував... Там економіка переплетена з компартією , тому завтра може виявитись що там ще той гулаг...

1. В Китаї є гулаг, але переважно для мусульман (Уйгури). Але і для китайців там почали дуже закручувати гайки.
2. Економіку спочатку зруйнували комуністи, потім (40-50 років тому) Сяопін побудував капіталізм значно більш капіталістичний, ніж "на заході", і цим підняв її, а тепер Сі знову руйнує.

Какой Дэн ,
экономику там построили европейцы с японцами и американцы, началось с Гонконга, Макао,Тайваня потом Шанхай , Шеньчжень ... и способность китайцев копировать и работать за миску риса
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:52

fler написав:
  detroytred написав:
  fler написав:Якщо надалі так буде щотижня, то як довго рф зможе вести цю війну? Це питання до всіх на форумі.

Так це питання є аналогічним: рфія нанесла удар по енергосистемі..., якщо і надалі буде щотижня?

І шо? Всі сидять без світла? Чи енергетика - це наша основна експортно-орієнтована галузь?

detroytred написав:Чому що ми, що рфія не щотижня?

Військові дії йдуть щодня і кожну хвилину. До чого ваше питання? Ви ж не будете аналізувати період часу "щодня"?

detroytred написав:І який баланс. Темпи оновлення в сторін.

Баланс доволі непоганий. За останніми даними ми виробляємо вже 30% того, що нам треба на фронті. Раніше виробляли значно менше. Наш експорт сягнув довоєнного рівня. Не без проблем, але поки є підтримка партнерів, то можна жити (а не існувати чи виживати).
Про рф нам не все відомо, тому складно оцінити й порівняти, але судячи з того, що кажуть їх експерти типу Набіуліної, то їх економіка дихає на ладан, бо все йде на війну, а галузі, що не дотичні, загинаються без підтримки.
Можете подивитись по галузі літакобудування, яка вам ближче. Скільки нових літаків побудовано в рф за останні три роки? Скільки втрачено? Скільки надали партнери рф? Буде вам і баланс, і темпи оновлення.

В науке принято свои утверждения подтверждать доказательствами.
Иначе не о чем говорить.
Голые слова не обсуждаются и во внимание не принимаются.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:57

Vadim_ написав:
  Дюрі-бачі написав:

Какой Дэн ,
экономику там построили европейцы с японцами и американцы, началось с Гонконга, Макао,Тайваня потом Шанхай , Шеньчжень ... и способность китайцев копировать и работать за миску риса

Злі язики кажуть, що китайське чудо тепер буде в Індії, там ще демографічна ялинка, а не шафа і все таке.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 19 січ, 2025 15:59

ЛАД написав:
  fler написав:Баланс доволі непоганий. За останніми даними ми виробляємо вже 30% того, що нам треба на фронті. Раніше виробляли значно менше. Наш експорт сягнув довоєнного рівня. Не без проблем, але поки є підтримка партнерів, то можна жити (а не існувати чи виживати).
В науке принято свои утверждения подтверждать доказательствами.
Иначе не о чем говорить.
Голые слова не обсуждаются и во внимание не принимаются.
В принципі той хто дасть точну відповідь - буде сидіти, бо це повністю секретна інформація.
З іншого боку
Є така посадова особа як Президент, він заявив
https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20250115-tretyna-ozbroyennya-v-ukrayini-vlasnogo-vyrobnycztva-reshta-z-yes-ta-ssha-zelenskyj/
Десь близько 33-34% усієї зброї в Україні сьогодні – це вітчизняне виробництво. Зі 100% того, що нам потрібно на рік. І це серйозне зростання. Було менше ніж 10%, зараз 33-34%. Близько 30% у Європі і десь понад 30%, близько 40% – у США, – сказав Зеленський.
Це для тебе - наукове підтвердження чи потрібне тільки під грифом Таємно? з позначкою погоджено Байденом.
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 19 січ, 2025 16:03, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 1199311994119951199611997 ... 14642>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему