Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1211612117121181211912120 ... 14649>
Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:25

d44 написав:
  andrijk777 написав:*під "вічною війною" я розумію позицію "давайте будемо продовжувати війну, умов для миру сьогодні немає" Для мене очевидно що таких умов вже ніколи не буде(вважаю нереальним вихід на "кордони 91")
Та просто. По підсумкам війни Україна знов поверненться під вплав расії (захід нас давно кинув). Декілька років і буде Україна в кодонах 91-го в складі тайожного союзу.

Не буде такого.
В такому випадку Західна Україна від'єднається. А путін проти не буде, він давно заявляв що ЗУ йому не потрібна.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:25

Re: Напад росії і білорусі на Україну

prodigy написав:навіть сьогодні не проблема прорвати лінії орків (коли вони постійно в наступі, оборону вони невстишають будувати. Проблема, що відсутність дастатньої кількості резервів не принесе користі від цього прориву (бо для закрівлення в прорив вводять війська пітримки першого ешелону.

Проблема з багатьох причин.
По-перше, це співвідношення у кількості особового складу. Воно не на нашу користь на більшості ділянок. Тому русня й наступає.
По-друге, стосовно копання - вони, на відміну від нас копають дуже активно. І наші конратаки часто напорюються на значно кращі позиції, ніж ми готували до оборони.
Спілкувався недавно зі знайомим з 72. Вони два роки були на курахівському напрямку, зараз їх перекинули в Херсонську область. Так от, такого наговорив, щоя просто в ах*ї. Наші позиції - це одна нещасна лінія окопів в все... Вони пару місяців копають, щоб зробити нормальні позиції. А що робила бригада, яка там була до них - хз...
Проблема не у відсутності достатньої кількості резервів, а у відсутності достатньої кількості адекватних людей, при чому на всіх рівнях.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:28

АндрейМ написав:
  ЛАД написав:Вряд ли получили бы распространение идеи: "Я налоги заплатил и пусть государство заботится, как меня защитить, это его проблемы".

Если государство не может защитить, то пусть не мешает защититься самому и уехать в безопасную страну. Проблема в том, что государство декларирует одно в той же Конституции, а в реальности требует от тебя идти и защищать государство и власть, причем требует это не от всех граждан, как требует та же Конституция, а лишь от тех, кого оно считает третьим или четвертым сортом. У одних есть лишь сплошные обязанности, а других - лишь права. И при этом мы все - граждане одной и той же страны.
Где и когда государство говорило о сортах и о том, что служить в армии должны не все?

Да, поколения украинцев выросли при мире и уже скоро 30 лет как мы живем при Конституции, которая гарантирует нам равенство (оставшееся на бумаге, как оказалось).
В мирное время вас не удивляло ваше неравенство с Ахметовым или хотя бы с Коболевым?

Мы - не Израиль, где поколениями живут в войне и где все в этой войне участвуют. Когда тебе 30, 40, 50, то сложно поменять свое мировоззрение. Когда миллионам можно все и от них государство абсолютно ничего не требуют, а тебе говорят, что Конституция на паузе, поэтому иди и рискуй своей жизнью и здоровьем, то возникает закономерный вопрос: "С какой стати? Почему у меня есть какие-то долги, а у миллионов других их нет? Мы не в одной стране родились и живем?".
В Израиле большая прослойка населения освобождена от службы в армии благодаря религии (ортодоксы) и арабы благодаря национальности.

Просто, сейчас и Вы и многие другие хотите действовать методами военной целесообразности, но абсолютно нормально и то, что многие не хотят такие методы принимать. Либо мы все в одной лодке, либо мы каждый в своей.
Да ничего я не хочу. Но если большинство (?) населения не готово защищать страну от внешнего агрессора и многие предпочитает значительно более безопасную борьбу с "внутрішніми окупантами", которые говорят по-русски и не боготворят Бандеру, то нечего строить розовые планы, а надо соглашаться на мир на более-менее приемлемых условиях.
Или соглашаться на "методы военной целесообразности".
Других вариантов просто не существует.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:30

prodigy написав:війна на роки для нас це незворотній стан за часи пуйла, зрозуміло чи ні? не зважаючи на бажання і домовленності, армію ніхто теперь скорочувати не наважиться

припустимо. Але що робити тим хто не хоче все життя (чи кращі роки) прожити у цьому стані? Наразі є лиш незаконні опції для релокації
Ви ж розумієте що "війна на роки" по різному впливає на якість життя наприклад 30-річного військовозобовязаного на противагу до 60-річного пенсіонера або особи протилежного гендеру
Натягнувши сову на глобус відновили кріпосний лад заднім числом, а тепер "чекайте 30 років поки помре останній двійник путіна".
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:30

detroytred написав:Верес формує свій полк БПЛА...
До того ж окремий і суто резервний.
Без будь-якого прикріплення до когось або закріплення за ділянкою фронту.
Типа вільні мисливці будуть... В резерві.
З відповідними умовами.
Можливо і з 3Штурмовою, Азовом буде теж саме. Кракен і так, скоріше за все, по цій схемі одразу.
Спеціалізаці, розподіл, збільшення загальної ефективності.
Хоча тут подібне визначають сортизуванням.
Хтось же буде умовно безвилазно в окопах і т.д.

Маячня як на мене.
Замість того, щоб сформувати на основі ядра 3 ОШБ дивізію, яка буде впевнено тримати значну ділянку фронту, вони формують "вільних мисливців", і 15х бригади, які практично не боєздатні. Висуваютсья на позиції без дронів, без РЕБу, без розуміння, що там їх чекаю...
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:31

Стосовно мобілізації було багато чого написано. Хочу добавити що позитивний вплив могло б мати вилучення усіх чоловіків до 60 без винятку з публічного простору - ТБ, радіо, відеблогів. Не всіх їх обов'язково мобілізовувати, але прибрати подразнювач з народних очей було б корисно . До депутатів ВР обраних за парт.списками застосувати квотний, 50%, принцип . А мажоритарникам м1860 перевибори, на додачу трохи освіжило б легітимність ВРУ. Не обов'язково в один день, можна окремо
Востаннє редагувалось fox767676 в П'ят 24 січ, 2025 15:31, всього редагувалось 1 раз.
fox767676

Подякував: 395 раз.
Подякували: 178 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:31

d44 написав:
  andrijk777 написав:*під "вічною війною" я розумію позицію "давайте будемо продовжувати війну, умов для миру сьогодні немає" Для мене очевидно що таких умов вже ніколи не буде(вважаю нереальним вихід на "кордони 91")
Та просто. По підсумкам війни Україна знов поверненться під вплав расії (захід нас давно кинув). Декілька років і буде Україна в кодонах 91-го в складі тайожного союзу.

не буде, бо "патріоти" волають, що всіх до останього діда виріжуть кирками, а дітей та жінок на ясир, тому краще до останнього діда (але не продіджі/семінариста), чим так
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:32

andrijk777 написав:
  d44 написав:

Не буде такого.
В такому випадку Західна Україна від'єднається. А путін проти не буде, він давно заявляв що ЗУ йому не потрібна.
по кордонам 39-го? І що буде, Косово чи приєднаються до рідних польско-мадярских земель?
d44

Подякував: 4 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:33

andrijk777 написав:
  d44 написав:

Не буде такого.

від№єднається щоби шо? що з цього буде вищосортному?
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 січ, 2025 15:35

flyman
Ти пам'ятаєш страшних правосеків Ківу,Мосійчука,Березу ? Бестію першого та мовного майданів Монтян( страшна партія "Пора")? Оце така доля радикалів
fox767676

Подякував: 395 раз.
Подякували: 178 раз.

Профіль

#<1 ... 1211612117121181211912120 ... 14649>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор