Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Чесно кажучи, у згортання розміщень не вірю, оскільки дефіцит бюджету треба закривати, а альтернативних варіантів щось не видно. Що гравці поведуться на новий вид розрахунків - а в чому його перевага для інвестора, коли це робиться за тиждень до погашення? Я б розумів, якби це було зроблено зазделегідь і на заміну пропонувалися папери з вищою доідністю, а так який інтерес? Але це на мій ділетантський погляд. Я схиляюся до думки, що Мінфін все ж має підвищити дохідність, хоча б символічно. Але час покаже.
Востаннє редагувалось AlexTk в Вів 18 лют, 2025 20:50, всього редагувалось 1 раз.
asti написав:Це взагалі щось із ряду виходяче! За 6 років що я працюю з ОВДП такого ще ні разу не було. Не подобається мені усе це...
Из какого ряда вон? Ещё в сентябре прямо в этой теме обсудили ж. Никто ничего особенного не увидел. Ну появилась возможность менять бумаги без перевода в деньги в промежутке. Наверное, кому-то удобно. Реже перед финмоном отчитываться.
asti написав:Це взагалі щось із ряду виходяче! За 6 років що я працюю з ОВДП такого ще ні разу не було. Не подобається мені усе це...
Из какого ряда вон? Ещё в сентябре прямо в этой теме обсудили ж. Никто ничего особенного не увидел. Ну появилась возможность менять бумаги без перевода в деньги в промежутке. Наверное, кому-то удобно. Реже перед финмоном отчитываться.
А я блин, как на грех, чтобы не светиться перед финмоном - у меня был очень большой пакет 204150 - несколько раз продавал частями эти бумаги чтобы уменьшить сумму погашения! Выходит, зря...
А я блин, как на грех, чтобы не светиться перед финмоном - у меня был очень большой пакет 204150 - несколько раз продавал частями эти бумаги чтобы уменьшить сумму погашения! Выходит, зря...
А чому дарма? Ну була б завтра у Вас більша частина коштів вкладена в UA4000234413 з терміном погашення 27.01.27 і, ймовірно, не максимально можливою дохідністю. І чекали б на Вас ті ж самі потенційні проблеми з фінмоном, тільки пізніше. А завтра у Вас буде широкий вибір варіантів, в тому числі розкидати суму по різних випусках. Чим цей варіант гірший? Що фінмон може причепитися? Сподіваюся, цього не станеться, якщо Ви не будете переправляти гроші в інший банк.
Я недоумеваю по поводу действий НБУ - вместо того чтобы предложить на следующий аукцион большое количество выпусков бумаг, в том числе и коротких - полгода/год учитывая ситуацию в мире и стране, они предлагают обмен на двухгодичную бумагу... Прелестно!
asti написав:Я недоумеваю по поводу действий НБУ - вместо того чтобы предложить на следующий аукцион большое количество выпусков бумаг, в том числе и коротких - полгода/год учитывая ситуацию в мире и стране, они предлагают обмен на двухгодичную бумагу... Прелестно!
Вот нам только не хватало, чтобы ещё и НБУ на аукционе бумаги предлагал
asti написав:Я недоумеваю по поводу действий НБУ - вместо того чтобы предложить на следующий аукцион большое количество выпусков бумаг, в том числе и коротких - полгода/год учитывая ситуацию в мире и стране, они предлагают обмен на двухгодичную бумагу... Прелестно!
Вот нам только не хватало, чтобы ещё и НБУ на аукционе бумаги предлагал
А! Точно! Оговорка по Фрейду. Ну, все причастные думаю поняли, что я имел ввиду Минфин. И тем не менее - продолжаю недоумевать! Может ближе к следующей неделе что-то надумают//)