Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10111012101310141015 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Пн 17 мар, 2025 17:02

Investor_K писал(а):Я б купив у Монреалі. Сподобалося місто. Але грошей еемає

В Барі хотіли б жити? А якщо це місто на Адріатиці?
Хто що думає про нього в якості інвештиції? .
Монтенегро в ЕС (якщо не розпадеться ЕС) в 2030? А в Шенген коли? Ціни стрибнуть відразу?
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 13:22

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Пропозиція на хаях і росте далі, якщо не буде доплат до кредитів - то буде корекція
https://olxdata.azurewebsites.net/krak% ... mieszkania

Поки ви надрочуєте на корекцію, реальні ціни зросли на 5% для первинки та на 11% на вторинці (у порівнянні до 1 кварталу 2024).
https://zametr.pl/ceny-mieszkan/krak%C3%B3w

Це не відповідає дійсності, реальні ціни в Варшаві, наприклад, вже півроку застигли на одному рівні з поглядом до низу і те, що коштувало ще півроку тому 18 за м.кв. зараз вже пропонують за 16-16,5
Tangens

С нами с: 04.10.24
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 13:31

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Ха-ха, ну Ви смішні, 1 квартал 2024 року ще ціни росли, НБП в ньому рахував кредит на старт 2%. Я кажу про теперішню ситуацію. Той же новобуд недавно бачив по 12900 (готова квартира по цесії). В першому кварталі 2024 таке коштувало 20-22 тис. Ну може якісь ще мамонти купляють по цінам піку БК 2%, але походу вони вимирають. :D

По цінам на новобудови - тільки сам Бог знає їх динаміку. 90% забудовників мають декілька цін - каталогова, для фліперів, спеціальна чи дисконтна. Ціни кажуть тільки при особистій зустрічі. В НБП скоріш всього подають ціну каталогову - ну вона дійсно завжди росте.

Мені здається, що cena transakcijna це ціна, яка пройшла в угоді. Як Ви знаєте, тут не дуже прийнято оформлювати угоди "за ціною БТІ". Але дивіться: за цей рік Ви вже віддали своєму лендлордові скільки там? 30 000? Тобто десь 4% від вартості квартири. Ще відсотків на 3-5 зросли самі ціни. Разом маємо приблизно 8%. Якщо дивитися на вторинку, то там взагалі під 15% буде.
А якщо зниження цін з 22 до 13 то вже "норма", то це і є той "обвал", хіба ні? Усі балкони новобудів мають бути завішені банерами "sprzedam", а тих, хто приходить на перегляди, бідолашні продавани мають вести у ресторан та цілувати в дупку.

Дивись, в листопаді курс злотого до долару був 4.15 в середньому, зараз 3,82, тобто різниця 6%, депозит ще 3%. А тим часом ціни на нерухомість потроху ідуть до низу.
Тобто Бігор правий в своїх ствердженням та вчинках, що не скажеш про вас
Tangens

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 13:34

Hotab писал(а):
  Investor_K писал(а):Я б купив у Монреалі. Сподобалося місто. Але грошей еемає

В Барі хотіли б жити? А якщо це місто на Адріатиці?
Хто що думає про нього в якості інвештиції? .
Монтенегро в ЕС (якщо не розпадеться ЕС) в 2030? А в Шенген коли? Ціни стрибнуть відразу?

На Болгарії і Румунії вступ до шенгенської зони ніяк не відобразився на ринку нерухомості.
А Чорногорія це взагалі валіза без ручки, легко купити та трудно здихатися і окрім ВНЖ там нічого в дальній перспективі не отримаєш, ВНЖ до речі, без права роботи
Tangens

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 14:50

Tangens писал(а):Дивись, в листопаді курс злотого до долару був 4.15 в середньому, зараз 3,82, тобто різниця 6%, депозит ще 3%. А тим часом ціни на нерухомість потроху ідуть до низу.

До чого тут курс долара? Якщо в нього каклєта в доларах, то він навпаки втратив. А якщо в злотих, то тут ціни до доларів ніхто не прив'язує.
Мені з 5300 злотих платежу за кредитом 2500 компенсує держава за квартиру під 100 квадратів, придбану за ціною 2-к. новобуда. У чому я лоханувся?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 18:32

Gastarbaiter писал(а):
  Tangens писал(а):Дивись, в листопаді курс злотого до долару був 4.15 в середньому, зараз 3,82, тобто різниця 6%, депозит ще 3%. А тим часом ціни на нерухомість потроху ідуть до низу.

До чого тут курс долара? Якщо в нього каклєта в доларах, то він навпаки втратив. А якщо в злотих, то тут ціни до доларів ніхто не прив'язує.
Мені з 5300 злотих платежу за кредитом 2500 компенсує держава за квартиру під 100 квадратів, придбану за ціною 2-к. новобуда. У чому я лоханувся?

Я ж не кажу, що маме Ви щось утратили, Ви ні звісно, або ще ні.
Я тільки заперечую те ваше висловлення, що ціни зросли на 5%, я кажу, що навпаки впали на 10% в порівнянні з минулим роком.
П.С. Шкода тим хто не рахує в доларі, я тільки за курсову різницю і живу всі ці роки, пам'ятаєш курс 5 на початку війни?
Порахуй різницю на суммі рівній суммі придбання мешкання?
Хай буде 200 тис.у.о.
200 тис*4.9=980000 zl.
отримав після здачі.
А потім придбав ті ж самі 200 тис*3.9=780000.
Різниця 50 тис.доларів, як то кажуть різницю відчуваєшь?
В якщо і ще ті 200 тис покласти в злотих на депозит, то можна безкоштовно чекати зниження цін і жити в аренду безкоштовно де тобі заманеться, дочекатися, коли те, що коштувало 250 стане коштувати 180 , придбати і ще 20 залишиться в профіті.
Tangens

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 20:13

Tangens писал(а):Я тільки заперечую те ваше висловлення, що ціни зросли на 5%, я кажу, що навпаки впали на 10% в порівнянні з минулим роком.

Це статистичні дані по проведенних угодах, а не те, що там у оголошеннях пишуть.
Сьогодні он прочитав на місцевій групі, що в новому ЖК на стадії "завозимо техніку на ділянку майбутнього будівництва" гарних квартир з терасами вже немає.
Gastarbaiter

Сообщение Добавлено: Вт 18 мар, 2025 23:53

Gastarbaiter писал(а):
  Tangens писал(а):Я тільки заперечую те ваше висловлення, що ціни зросли на 5%, я кажу, що навпаки впали на 10% в порівнянні з минулим роком.

Це статистичні дані по проведенних угодах, а не те, що там у оголошеннях пишуть.
Сьогодні он прочитав на місцевій групі, що в новому ЖК на стадії "завозимо техніку на ділянку майбутнього будівництва" гарних квартир з терасами вже немає.

- Февраль стал шестым месяцем подряд, когда средняя цена квадратного метра квартир, предлагаемых застройщиками в Варшаве , не изменилась (17 700 злотых/м2). Аналогичная ситуация наблюдается в Кракове (16 500 злотых/кв. м), хотя в феврале средний показатель снизился на 1%. В Лодзи (около 11 500 злотых/м²) полоса без роста цен продолжается уже пятый месяц, а в городах Верхнесилезско-Заглембской метрополии (около 11 100 злотых/м²) — третий месяц. Средняя цена квадратного метра в Познани (около 13 500 злотых/м2) осталась на уровне января, когда после разового роста на 1% рынок вернулся к стабилизации. Серия из двух месяцев без роста цен завершилась во Вроцлаве (14 800 злотых/м²), где средняя цена квадратного метра квартир, предлагаемых девелоперскими компаниями, в феврале выросла на 1%, - говорит Марек Вельго, эксперт портала RynekPierwotny.pl
Tangens

Сообщение Добавлено: Ср 19 мар, 2025 00:20

Tangens писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):Це статистичні дані по проведенних угодах, а не те, що там у оголошеннях пишуть.

- Февраль стал шестым месяцем подряд, когда средняя цена квадратного метра квартир, предлагаемых застройщиками в Варшаве , не изменилась (17 700 злотых/м2). Аналогичная ситуация наблюдается в Кракове (16 500 злотых/кв. м), хотя в феврале средний показатель снизился на 1%. В Лодзи (около 11 500 злотых/м²) полоса без роста цен продолжается уже пятый месяц, а в городах Верхнесилезско-Заглембской метрополии (около 11 100 злотых/м²) — третий месяц. Средняя цена квадратного метра в Познани (около 13 500 злотых/м2) осталась на уровне января, когда после разового роста на 1% рынок вернулся к стабилизации. Серия из двух месяцев без роста цен завершилась во Вроцлаве (14 800 злотых/м²), где средняя цена квадратного метра квартир, предлагаемых девелоперскими компаниями, в феврале выросла на 1%, - говорит Марек Вельго, эксперт портала RynekPierwotny.pl

Зростання було у порівнянні до початку 2024. В нас тоді була дискусія щодо подальшої ситуації на ринку. Я казав, що істотного "дєшєвєя" не буде. Мій опонент наполягав на тому, що з закінченням пільгового кредитування ринок полетить вниз "стрємітєльним домкратом" і що краще сидіти в оренді на каклєті баксів.
Gastarbaiter

Сообщение Добавлено: Ср 19 мар, 2025 08:55

Ще починають ще більше писати що буде більше будуватись TBS - соціальне житло, і якісь прям величезні суми на це наче будуть виділятись. Хоча в травні вибори, може це просто перед виборами обіцянки.
Ana

С нами с: 14.08.21
Благодарил (а): 17 раз.

#<1 ... 10111012101310141015 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор