|
Психологія та саморозвиток |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:00
rjkz написав: Faceless написав:Успіх написав:Зараз піст - от хотів підняти тему, чи тут, на весь форум, хоч ОДИН форумчан дотримується посту?  п.с. Ну і зараз більше підходить слухати Енігму, Ґреґорянс і т.п. - бо піст, як не як! 
Енігму в піст? Не всякі твори. Перший альбом називається Sadeness для алюзії на нашого львівського маркіза де Сада Ґрегоріанс не вірмени на скільки я знаю, тому не Ґрегорянс
Справедливости ради, смысловой перевод этого альбома Грусть/Печаль. Надо будет при встрече у Сандры спросить, что там ее бывший муж имел ввиду.
Не думаю, було б Sadness А Sadeness, е додано не просто так, то алюзія на de Sade Але спитайте за можливості, було б цікаво
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1491 раз.
- Подякували: 8227 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:00
Успіх написав:Для чого ви лізете в дебрі, якщо задача ПРОСТА?! Як 2+2!
Вы только что посмотрели (?) видео. Задачи уровня 2+2 не рассматриваются на лекциях в вузах. От того, что Вы не в состоянии оценить ее сложность, она проще не становится. ЗЫ Брать на слабо тоже надо уметь. Вы это делаете слишком примитивно.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6452 раз.
- Подякували: 21580 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:02
Faceless написав:Я просто не втручаюся у стан речей. Чи несу я відповідальність за ситуацію, створену не мною?
Ви купаєтесь на озері. Поруч тоне людина... Ну і куй з нею, "я - не втручаюся в ситуацію створену не мною!" Так?😁
-
Успіх
-
-
- Подякував: 271 раз.
- Подякували: 1002 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
4
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:08
Успіх написав: Faceless написав:Я просто не втручаюся у стан речей. Чи несу я відповідальність за ситуацію, створену не мною?
Ви купаєтесь на озері. Поруч тоне людина... Ну і куй з нею, "я - не втручаюся в ситуацію створену не мною!" Так? 
Тут вже ніби нікого вбивати не треба, хоча "поруч" штука субʼєктивна, як і умови, і спроба врятувати може бути смертельно небезпечною - в певних випадках дійсно краще не втручатися Може людина взагалі хотіла втопиться
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:09
rjkz написав:Вспомнилось как на ветке про эмиграцию, Дюри Бачи рассказал как арабы в Германии буллили украинку, она за это сломала челюсть, а ей ногу, она ходила в школу на костылях и при попытке "можем повторить" костыляла уже костылями..
буллинг сейчас вырывается в топ по подростковой агрессии, но в буллинге не ломают ноги, и даже не трогают жертву пальцем, избегая даже админки. В этом его "привлекательность" - ноль ответственности. Например весь класс игнорит одного человека, для ребенка это травма, и что вы им сделаете? в крупном городе можно поменять школу, а в мелком, когда другая школа за 5 км? к тому же там быстро узнают причину смены школы и не факт что не повторят. У проблемы буллинга нет простого решения. Это проблема воспитания + хотелки лидера класса + работа педагогов + умение жертвы противостоять (без кулаков). Кто сталкивался знает какие непростые решения нужно принимать. Если классическая агрессия лечится повышением IQ (агрессору показывают какие могут быть последствия) то в буллинге это не работает, поскольку очевидных последствий нет, а кого волнует что там жертва ощущает? Только повышение EQ может повысить (поднять с нуля) эмпатию и создать нулевая терпимость к любым видам насилия.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 15 кві, 2025 21:22, всього редагувалось 4 разів.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2520 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:09
antichamber написав:Успіх ось тобі задача-у тебе горить хата, в хаті твої діти і неходяча мати кого будеш першим рятувати?
буде телефонувати 911
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2837 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:15
Wirująświatła Давай задачку про чіпляння "чеченців" до нашої панянки на пляжі! Тут он вже відповідь готова є >>> Faceless написав:в певних випадках дійсно краще не втручатися Може людина взагалі хотіла втопиться
Востаннє редагувалось Успіх в Вів 15 кві, 2025 21:16, всього редагувалось 1 раз.
-
Успіх
-
-
- Подякував: 271 раз.
- Подякували: 1002 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
4
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:15
ЛАД написав:Между прочим, Banderlog давал ссылку на лекцию Майкла Сэндела в Гарварде, где как раз обсуждается проблема вагонетки, спасения 4-х за счёт жизни одного. Во второй половине лекции ещё одна интересная "задачка" на ту же тему из 19 века, связанная с каннибализмом после кораблекрушения. Обсуждение интересное, но, понятно, что однозначного решения нет. И, думаю, не существует. P.s. Wirująświatła, это, кстати, и ответ на ваш viewtopic.php?p=5846733#p5846733
На TED попадалося гарне відео на цю тему, але схоже тут тільки Долярчику треба було б просвіта, але він в нас навпаки, пишається неуцтвом
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 21:28
Wirująświatła написав:Faceless какой это год? 70е?
2005 Zac Brown 46років
-
antichamber
-
-
- Подякував: 96 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-