РосЗМІ повідомляють про удар "Іскандером" по тренувальному табору ЗСУ біля Шостки. За словами волонтера Сергія Стерненка, там було скупчення особового складу чи шикування.
На новину відреагував відомий волонтер Сергій Стерненко, який уточнив, що удар росіяни завдали по прифронтовій зоні біля кордону з Росією.
"Сумщина. Менше 50 км до кордону з РФ. І знову скупчення особового складу/шикування у прифронтовій зоні, де регулярно літають ворожі розвідБПЛА", — прокоментував Стерненко інцидент.
Він зауважив, що не знає про втрати, але назвав ситуацію показовою.
"Показово щоразу ворог за однією і тією ж схемою завдає таких ударів, а окремі дебіли і далі зосереджують людей в одному місці. І не несуть жодної відповідальності", — резюмував волонтер. https://focus.ua/uk/voennye-novosti/707 ... foto-video
detroytred написав:А стосовно рфії Трамп казав: *Дональд Трамп заявив, що Росія, у межах поступок для досягнення миру в Україні, готова припинити війну та відмовитися від повного захоплення української території
добровільно віддати весь лівий берег - це теж не повністю захопити, але чи це розумно і доречно? Трамп ніколи не говорить чітко, все якимись загадками, а ще регулярно говорить якісь речі, що прямо суперечать іншим попередньо сказаним ним речам. Ловити його на слові якось нема навіть сенсу, бо це слово постійно скаче туди-сюди.
detroytred написав:В тому увесь цімес: Віткофф узгодив з пу в мацкві і виник план Трампа з 7 пунктів.
Віткоф про щось поговорив і виник простий план з 7 пунктів. Не зрозуміло, чи з путіним обговорювались всі 7 пунктів, чи тільки деякі з них. І в якому вигляді обговорювались ці пункти. Вірогідно, до укладення цих 7 пунктів ніхто (ні Зе, ні пу) не бачив їх і ці пункти - просто уявлення команди Трампа про те, що могло би підійти обом сторонам. Цікаво те, що план України-Європи мінімально відрізнявся від початкового плану Трампа, там не було якихось принципових розбіжностей, що стосувалися саме України. Ну з чим не погодився Зе? З визнанням Криму? Але визнати мали Штати, а не Україна. Чому незгода з цим мала так тригернути Трампа? Чи реальна причина в чомусь іншому? Я думаю, що так.
Крим - це корінець)) Все інше в рфян здебільшого направлено на утримання Криму: війна на Донбасі - щоб не в Криму; коридор до Криму; намагання змінити прозахідний курс України - щоб не вставало питання Криму.
Трамп: *«Якщо Крим залишиться з Росією, ми повинні говорити тільки про Крим, тому що про нього завжди говорять. Крим залишиться з Росією. І Зеленський це розуміє, і всі розуміють, що це з ними давно», – каже Трамп. Президент США знову повторив слова, що Росія «не забрала б Крим, якби він був президентом», назвавiв повномасштабну війну «війною Обами». https://glavcom.ua/world/world-politics ... 55907.html Другий корінець НАТО. _____________________________ Дивіться яка сама логіка-підхід Зе: *"Я попросив президента Трампа, що якщо бачення російської сторони буде не підтримано українською, то ми б хотіли мати можливість про це поговорити. І щоб Сполучені Штати Америки мали можливість розглядати це як небажання саме російської сторони закінчити війну". https://www.unian.ua/politics/rozmova-t ... 13475.html Тобто: якщо Трамп з россо домовляється, але це не підходить нам, то нехай Штати вважають, що це рфія не хоче.
Прямим же текстом. Пряміше нікуди)))) Але нюанс: для цього необхідно, щоб тоді сам Зе повністю погоджувався з баченням Трампа. А отак грубо заганяти Трампа з позиції посередника в перемовинах на свою сторону - Трамп теж не лох.
thenewepic Ну і ось для остаточної крапки в дискусії по планах: Основні розбіжності у двох текстах стосуються послідовності розв'язання питань про територію, зняття санкцій з Росії, гарантій безпеки. https://www.unian.ua/world/reuters-pori ... 88929.html
Чітко по полицях різниця. Між тим, що привіз Віткофф з мацкви і надалось у вигляді плану Трампа; і тим, що зв'яли Україна-Європа-Сша з Келлогом у Лондоні у відповідь на план Трампа-Віткоффа-пу.
Тобто Зе і Ко відмовились від плану Трампа-Віткоффа-пу. Зробили свій у Лондоні у відповідь. Пу відмовився від їх плану. Саме такий був порядок подій.
Ні, то й ні. Суто право України. Але й факт: нічого критичного в плані Трампа не було. Схотілося кращого.... ну й ціна відповідно вище.
detroytred написав:thenewepic Ну і ось для остаточної крапки в дискусії по планах: Основні розбіжності у двох текстах стосуються послідовності розв'язання питань про територію, зняття санкцій з Росії, гарантій безпеки. https://www.unian.ua/world/reuters-pori ... 88929.html
Чітко по полицях різниця. Між тим, що привіз Віткофф з мацкви і надалось у вигляді плану Трампа; і тим, що зв'яли Україна-Європа-Сша з Келлогом у Лондоні у відповідь на план Трампа-Віткоффа-пу.
Тобто Зе і Ко відмовились від плану Трампа-Віткоффа-пу. Зробили свій у Лондоні у відповідь. Пу відмовився від їх плану. Саме такий був порядок подій.
Ні, то й ні. Суто право України. Але й факт: нічого критичного в плані Трампа не було. Схотілося кращого.... ну й ціна відповідно вище.
Так наведіть ці 7 некритичних пунктів. І як я розумію що план Трампа він має бути один. Чи як завжди у Трампа: - хто підписав цей тупий договір з Канадою?! Трамп 2018 рік: -сьогодні я підписую найкращий договір з Канадою!!!
detroytred написав:Тобто Зе і Ко відмовились від плану Трампа-Віткоффа-пу. Зробили свій у Лондоні у відповідь. Пу відмовився від їх плану. Саме такий був порядок подій. Ні, то й ні. Суто право України. Але й факт: нічого критичного в плані Трампа не було. Схотілося кращого.... ну й ціна відповідно вище.
тільки от борцуни з форума її платити небудуть, обмежаться агітацією. А стосовно кращого.. нема взагалі передумов, крім хіба що ставки на "чорного лебедя через 2-3 тижні".
Він зазначив, що його батальйон постійно брав участь у боях на складних ділянках. "Але останні кілька місяців у мене складається враження, що нас просто намагаються стерти. Життями людей розпоряджаються наче зайвими грошима на гулянках. Співмірність втрат і результату вказує на низький рівень ефективності. Саме це і неможливість, визначеним порядком, достукатись до командування щодо збереження боєздатності мого підрозділу і життя моїх людей спонукало мене висвітлити проблему публічно", – зазначив Ширшин. https://www.unian.ua/society/magura-ole ... 14810.html
А що тоді в неелітних бригадах... Отже ж 47 навіть не просто елітна, а ще й мегапублічна після подій з Маркусом.
detroytred написав:thenewepic Ну і ось для остаточної крапки в дискусії по планах: Основні розбіжності у двох текстах стосуються послідовності розв'язання питань про територію, зняття санкцій з Росії, гарантій безпеки. https://www.unian.ua/world/reuters-pori ... 88929.html
Так наведіть ці 7 некритичних пунктів. І як я розумію що план Трампа він має бути один. Чи як завжди у Трампа: - хто підписав цей тупий договір з Канадою?! Трамп 2018 рік: -сьогодні я підписую найкращий договір з Канадою!!!
Чукча не читатєль? Я отой план рази три наводив. Будівельник декілька разів червоними та синіми кольорами.
Ще причепіться, що їх не 7 пунктів. (Я про те, що тільки позитивних 6 Будівельнику позавчора показував).
Три дні тицяю, що планів два. Порядок їх появи. Що і як, чому. Надаю посилання. Впритул до цитати Зе, що він з європейцями надасть свій план. І на тобі - "І як я розумію що план Трампа він має бути один."
Поверніть розумницю...
Востаннє редагувалось detroytred в Сер 21 тра, 2025 09:27, всього редагувалось 1 раз.
Чукча не читатєль? Я отой план рази три наводив. Будівельник декілька разів червоними та синіми кольорами.
То їх в 7 пунктах і не 7. Добре, Детройт я вам не буду казати що сім чітких пунктів мають структуру 1,2,3...7 І їх сім і вони чіткі. Друге по тексту від чого ми відмовились одразу? Над поверненням контролю над ЗАЕС? Де-юре нас в тих не 7 пунктах які читати як 7 не просять визнавати території. Ми теж проти одразу бо хочемо юридично визнати їх за орками? Я прям відчуваю себе спеціалістом по 7 червоним лініям який має намалювати 2 лінії прозорим кольором, 2 зеленим, і 7 повинні бути перпендикулярні одна одній )))
Востаннє редагувалось stm в Сер 21 тра, 2025 09:37, всього редагувалось 1 раз.
Так наведіть ці 7 некритичних пунктів. І як я розумію що план Трампа він має бути один.
Це ви дуже багато хочете)), там тисяча слів навколо - це залюбки, а щоб конкретно по суті питання, то ні, хіба тупі відоси вкинуть разом із Шмідтом і Ко. Ось що мені вдалося знайти (не знаю чи про це вони гомоніли): 7 пунктів мирного плану США Перші два пункти мирного плану Трампа передбачають негайне припинення вогню та прямі переговори між Україною та Росією. 3-й пункт вимагає, щоб Україна утрималася від прагнення до членства в НАТО, хоча країна, як і раніше, матиме можливість вступити до ЄС. 4-й пункт стосується території, оскільки Америка пропонує де-юре визнати суверенітет Росії над Кримом, регіоном України, який Путін незаконно анексував 2014 року. 5-й пункт - Під контроль США буде передана найбільша в Україні атомна електростанція в Запоріжжі, яка наразі захоплена російськими військами. Згідно з шостим пунктом, Україна підпише угоду про видобуток корисних копалин, яка надасть американським компаніям доступ до природних ресурсів країни. 7-й пункт порушує питання про можливість нових відносин між Америкою і Росією, стверджуючи, що всі санкції США будуть зняті, і дві країни зможуть почати співпрацювати у сфері енергетики. І ключове - Зазначається також, що європейські країни могли б розгорнути сили забезпечення безпеки, щоб утримати Путіна від повторного вторгнення, однак план не зобов'язує США гарантувати безпеку будь-якого такого розгортання. Джерела: https://glavred.net/war/gorkaya-pilyuly ... 58435.html https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... m-ukraine/ Додам лише, що Україна не відмовилася від цього плану як такого, а лише зауважила на необхідності вписати туди чіткі гарантії безпеки.
Востаннє редагувалось fler в Сер 21 тра, 2025 09:42, всього редагувалось 1 раз.
stm написав:Так наведіть ці 7 некритичних пунктів. І як я розумію що план Трампа він має бути один. Чи як завжди у Трампа: - хто підписав цей тупий договір з Канадою?! Трамп 2018 рік: -сьогодні я підписую найкращий договір з Канадою!!!
То їх в 7 пунктах і не 7. Добре, Детройт я вам не буду казати що сім чітких пунктів мають структуру 1,2,3...7 І їх сім і вони чіткі. Друге по тексту від чого ми відмовились одразу? Над поверненням контролю над ЗАЕС? Де-юре нас в тих не 7 пунктах які читати як 7 не просять визнавати території. Ми теж проти одразу бо хочемо юридично визнати їх за орками?
Не буду казати, а сказали. Ще й під "Ще причепіться, що їх не 7 пунктів. (Я про те, що тільки позитивних 6 Будівельнику позавчора показував).