Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28212822282328242825 ... 2915>
Повідомлення Додано: Суб 31 тра, 2025 18:23

_hunter написав:
  TUR написав:
  _hunter написав:Албанцы прекрасно понимают, что они за страна.

Все остальное (штраф за оверстей и т.д.) - на усмотрение пограничника, который может и не усмотреть ничего.

Хоть где-то хоть кто-то хоть раз делился новостью, что именно он стал тем "счастливым клиентом", который вызвал у погранца (если он вообще был) интерес?

Тут разве поискать.
https://m.facebook.com/groups/albaniahe ... cale=uk_UA
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 31 тра, 2025 18:34

TUR написав:Официально, гр Украины по безвизу там могут находится 90/180.
Все остальное (штраф за оверстей и т.д.) - на усмотрение пограничника, который может и не усмотреть ничего.

Пан TUR має рацію.
Я особисто не один раз на різних кордонах у прикордонників питав: «Скажіть мені цифру днів перебування в країнах Шенгенської Угоди»?
Кожен раз - і на різних кордонах країн Шенгенської угоди - відповідали так:
«Ми не знаємо і ми не бачимо».
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 11:50

News from France

Вчора в мене в гостях була французька родина - помітив, що у чоловіка немає в щелепі одного зуба.
Було не дуже зручно питати, але с питав: записався він на встановлення коронки аж на кінець липня. Раніше НІЯК не можна. Хі-хі.
Зауважу, що останні роки я звертався до стоматолога тільки в Туреччині - і це було найкраща стоматологія.

Тому вирішив вивчити, як організоване медичне обслуговування українців у Франції.
Досить цікаво і одна річ мене здивувала.

1. Кожен українець, який перебуває у Франції легально, може оформити собі медичну картку "Vitale". Це основна медична картка, яка теоретично відкриває доступ до медичного обслуговування: можна звернутися в будь-яку лікарню. Є власна сторінка в інтернеті - там є всі результати походів до лікарів або в лабораторію. Вважається, що вона покриває витрати на лікування на 70%.
Поки що точно не з"ясував, чи це є вірним: але приймав участь у зверненні нашого українця в лікарню, то НЕ відмовили, був прийом у лікаря (правда, прийшлося чекати 3,5 години), сплачено 27 євро за прийом та пізніше - ще 30 євро за набір ліків, серед яких було аж три упаковки антибіотиків та кишкових корисних бактерій.
Але ця картка не покриває все і в тому числі - не покриває витрати на стоматологію.

2. Можна отримати 100% покриття медичних витрат - в тому числі стоматологію, але треба заповнити ДОДАТКОВО спеціальний бланк, де основним є дані про прибутки/надходження на території Франції. Якщо ці прибутки не перевищують певну суму - отримаєш додатковий бонус у виглдяджі 100% покриття всіх медичних витрат. Цікаво, що бланк видають безкоштовно - після заповнення на всю родину (один бланк) і його треба просто вкинути в спеціальну скриньку та просто чекати результат.

3. А ось ще одна медична страховка мене реально здивувала: це БЕЗКОШТОВНЕ європейське туристичне страхування (!). Заявка на таку картку подається на пізніше, ніж за 15 діб до поїздки в країни ЄС та приходить вона поштою. Діє аж 2 (!) роки.
Ось що я побачив (приватні дані я замалював):
Зображення
Написано в інструкції, що українець може звертатися в будь-якому ургнентному випадку у медичні заклади (крім Франції) в усіх країнах ЄС та додатково в Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії, Швейцарії, Великої Британії.

Ну, круто реально, аж не віриться, що це може працювати...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 23:21

Обсиоалово Данії від Колобка
https://youtu.be/oByo1smg_z0?si=QHx0BFQfcHyszr43
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 08:48

(п) із Данії

Bolt написав:Обсиоалово Данії від Колобка

ЄССР з "людським обличчям",
заробив гроші, громадянство та їдеш в іншу республіку ЄС з ДЄССР
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 10:32

Одне з найцікавіших відео про еміграцію, яке я дивився.
Я гадаю пан Флайман його зовсім не дивився - тому написав фразу, яка не має ніякого відношення до відео. Ну, як завжди, пише щось аби написати.
Мені особливо сподобалося його «ІЗ» - яке там «із»… не було і не буде ніякого «із». Ось з (П) - погоджуюся. Повний (П) - присутній однозначно.

При тому, що історія життя цього колишнього мешканця Вінниці нетипова - варто передивитися всім, тому що справжня Енциклопелвя життя за кордоном.
Дякую, пане Bolt, за корисне посилання.
Рекомендую всім подивитися.

P.S. Я досить спокійно відносився до Даніі, але не витерпів та минулого року на 4 дні вирвався.
Вирвався після того, як мої приятелі з України здійснили неймовірний подвиг. Ніколи б не подумав: просто так сіли в своє не найкраще авто марки Suzuki 4SX та проїхали з центра України - увага! Вперше в житті були за кордоном на власному авто!!! - через Данію в Норвегію (основна мета подорожі, реально облазили всю Норвегію, назад поверталися поромом на Польшу) - так ось вони сказали, що їм найбільше сподобався Копенгаген.
Ну, я б не сказав, що це найкраще для життя місце в світі. Принаймні одна з найдорожчих країн світу.
Там дорого все підряд. Це при тому, що і королі жили і живуть досить скромно.
Ну а відео мені неймовірно сподобалося: простими зрозумілими словами наша (!) людина розказує багато корисних (!) та важливих (!) речей для емігрантів.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 11:01

akurt написав:

Одне з найцікавіших відео про еміграцію, яке я дивився.
Я гадаю пан Флайман його зовсім не дивився - тому написав фразу, яка не має ніякого відношення до відео. Ну, як завжди, пише щось аби написати.
Мені особливо сподобалося його «ІЗ» - яке там «із»… не було і не буде ніякого «із». Ось з (П) - погоджуюся. Повний (П) - присутній однозначно.

При тому, що історія життя цього колишнього мешканця Вінниці нетипова - варто передивитися всім, тому що справжня Енциклопелвя життя за кордоном.
Дякую, пане Bolt, за корисне посилання.
Рекомендую всім подивитися.

P.S. Я досить спокійно відносився до Даніі, але не витерпів та минулого року на 4 дні вирвався.
Вирвався після того, як мої приятелі з України здійснили неймовірний подвиг. Ніколи б не подумав: просто так сіли в своє не найкраще авто марки Suzuki 4SX та проїхали з центра України - увага! Вперше в житті були за кордоном на власному авто!!! - через Данію в Норвегію (основна мета подорожі, реально облазили всю Норвегію, назад поверталися поромом на Польшу) - так ось вони сказали, що їм найбільше сподобався Копенгаген.
Ну, я б не сказав, що це найкраще для життя місце в світі. Принаймні одна з найдорожчих країн світу.
Там дорого все підряд. Це при тому, що і королі жили і живуть досить скромно.
Ну а відео мені неймовірно сподобалося: простими зрозумілими словами наша (!) людина розказує багато корисних (!) та важливих (!) речей для емігрантів.

Пів години, як з троюрідним братом , що в Данії вже два роки, розмоаляв.
Працює на будівництві - ремонтні-рестпвраційні роботи.
На руки 2200€.Каже недавно до них до фірми влаштувався на робота свіже втікнувший з України емігранта. І оскільки в нього десятиріччний досвід в ремонтах і він на 10 років молодше за мого брата, то датчанин, власник фірми, почав пересувати брата, що той погано і не достатньо ефективно працює.😏Короче емігрант емігранту тамбовский вовк.
В цілому збігається з тим, про що розповідається у відео на рахунок датчан.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 11:11

Відео вище корисне багатьма речами.
З них одне - це інформація про те, що в еміграцію наші люди прибувають НЕПІДГОТОВЛЕНИМИ.
На перше місце у відео ставлять незнання мови. Ми це знаємо і багато раз обговорювали.
На друге місце - надбання в житті кваліфікації/професії/спеціальності, яка або ніяк нікого не хвилює, або за яку не платять гроші.
Ну ось взяти ту історію від вінничанина: філолог (!) з Вінниці попадає в Копенгаген.
Вже звучить трохи кумедно і не трохи - трагічно.

Чи є альтернатива?
Yes!

News from Spain

Вчора в Іспанію нарешті прибула родина мого приятеля - він взагалі то з 2017 року жив в Анталії - ІТ-ник. Гроші не пропивав та не прогулуював в рестоарціях - має в Анталії 2 (дві) власні квратири. Сам він поїхав першим - бажаючи підготувати для родини з двома дітьми "затишне та зруче гніздечко". Не всі чоловіки здатні на яке: підготувати для родини - своїх двох дітей - "затишне та зручне гніздечко". Я знаю одного учасника форуму, який ще в січні 2018 року дав клятву своїм двом дітям надсилати щомісячно 300 (триста) доларів (жінка його давно вже вигнала з хати сраною мітлою) - але нажаль з тих пір доларів не було...

А ось пошуки кращого місця для життя привели в Іспанію.
Цікаво, що роботу має НЕ В ІСПАНІІЇ, але в ЄС.
Ось новина вчора (текст наводиться мовою оригіналу - це для декого з дописувачів форуму, особливо якщо врахувати, що сам він з Харкова):
"Я вчора зустрів своїх в Барселоні. Сьогодні ми вже підписали контракт на квартиру. Також 3 спальні. В дуже гарному районі. Поруч 4 школи. Живемо життя"...

News from USA

Також вчора (чисте спіпадіння по датах) заселилися родина наших українців в 3-к квартиру в штаті Айова (тут один фахівець прогнозував, що коли отримуєш менше за 100 000 доларів на рік, то тобі точно не здадуть квартиру в оренду - ну має право так невірно думати, буває...)
Ось новина вчора:
"Сьогодні трохи докупили різних речей, подивилися міста поряд, посиділи тут у знайомих хлопців, загалом дуже позитивні емоції після першого дня."
Ці прибули підготовленими.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 11:40

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

Цікава ситуація. У Німеччині, якщо людина-емігрант не має роботу саме у Німеччині, не сплачує пенсійні та інші внеси саме у Німеччині, то шанси на подальшу інтеграцію дорівнюють 0.
Особисто знаю випадки, один з них, наприклад, коли людина, проживаючи у Німеччині, віддалено працює на фірмі, що зареєстрована у Австрії і намагалася змінити параграф на BC (блакитна карта). Їй відмовили, оскільки основне джерело доходів повинно бути у Німеччині.
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 12:02

xaos_3 написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

Цікава ситуація. У Німеччині, якщо людина-емігрант не має роботу саме у Німеччині, не сплачує пенсійні та інші внеси саме у Німеччині, то шанси на подальшу інтеграцію дорівнюють 0.
Особисто знаю випадки, один з них, наприклад, коли людина, проживаючи у Німеччині, віддалено працює на фірмі, що зареєстрована у Австрії і намагалася змінити параграф на BC (блакитна карта). Їй відмовили, оскільки основне джерело доходів повинно бути у Німеччині.

А почему человек ничего не платит в Германии? Какая разница где работа - налоги и тд ты платишь там где живешь. Я работаю на голландскую компанию, но плачу налоги в Испании уже 3й год. Сотрудник (тоже с Украины) живет в Германии, так же работает со мной в той же голландской компании, но все налоги платит в Германии.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 28212822282328242825 ... 2915>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему