Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
З жахом прочитав допис – зразу зрозумів так, що за умов купівлі через Дію при достроковому продажі розрахунок може бути до 14 днів. Потім дещо заспокоївся – це стосується випадків, коли попередньо узгоджену угоду за якою пройшла проплата, скасовують. Як на мене, це дуже сильна пересторога. Особисто попадав у ці ситуації на окремих угодах на значні суми (здається продавцем виступав Сенс) – угода пізно ввечері, а гроші повертало на наступний ранок. Я так розумію, що терміни розрахунку за умов дострокового продажу залежать тільки від «специфіки» продавця, а купувалися напряму чи через Дію байдуже
VASH написав:Я так розумію, що терміни розрахунку за умов дострокового продажу залежать тільки від «специфіки» продавця, а купувалися напряму чи через Дію байдуже
Покупателя скорее. Продавец, т.е. владелец бумаг в тот момент, даже не знаю на что может повлиять. Да, конечно, к продаже Дия никоим боком.
moveton Під продавцем звичайно мав на увазі первинне джерело купівлі. За умов потреби у достроковому продажі найбільш подобається Сенс (дуже оперативно, майже у режимі реального часу, мінімальний спред на середніх та коротких забігах) та й Приват поки не підводив. З іншими (працюю з ІКУ, Кінто, Бонд, Універ) все менш передбачувано. Сьогодні спілкувався з шановною посадовою особою Кінто - заявка на продаж вранці понеділка - гроші скоріш за все у вівторок, може встигнемо й у понеділок. Тобто продавати треба у п’ятницю (якщо гроші потрібні на понеділок). І це з урахуванням практично завжди найбільшого спреду у Кінто. Міняти валюту за цим курсом якось не кошерно (як на мене) – у роздумах. Та ще й отой клятий "касовий розрив" між випусками облігацій - майже три місяці...
по гривні наторгували менше 2млрд при пропозиції 15млр валютні- як гарячи пиріжки заявок на 482млн, продали на 152,6 (дохідність 4,15%) (5 серпня 4,16%) наступні валютні по 4,12%
VASH написав:prodigy Очікування невідворотної девальвації національної валюти...
і не просто, а значної
в цифрах: якщо покупці валютних ОВДП вважають, що 4,15% це краще ніж 16,35% в гривні , якщо гривна девальвує на 12% до рівня 46,70 -то в гривні буде профіт 4,35%
гадаю, що за рік більше ніж до 45 за дол не впаде, чому? -при наявності гарного врожаю, експортери українського збіжжя при курсі 45 заплатять більше податків в бюджет, ніж при курсі 41,6 по врожаю рік 2025 гірший за останні 15 років, врожаю немає(майже) при девальвації гривні дорожчає імпорт
14 лютого 2025 3 хв читати За 2024р. експорт товарів становив 41733,1 млн.дол. США, або 115,3% порівняно із 2023р., імпорт – 70751,2 млн.дол., або 111,3%. Негативне сальдо склало 29018,1 млн.дол. (за 2023р. також негативне – 27384,1 млн.дол.).
Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 0,59 (за 2023р. – 0,57).