Ой+ Just out of curiosity, який механізм розрахунку цих цифр? Невже просто підраховано , скільки вони заробили (створили товарів та послуг) без врахування того моменту, що не приїдь до Польщі після 24.02.22 отой мільйон українців , то може б 1 мільйон поляків не поїхав би до умовної Німеччині в пошуках робочих місць з вищою оплатою. (Цифри умовні, мова про вплив фактора взагалі).
Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що переселені мігранти не вирішать демографічних проблем в Україні.
Україні, можливо, доведеться відкривати кордони для мігрантів із Непалу, Вʼєтнаму, Бангладешу, Індії та Філіппін, — ексглава МЗС Дмитро Кулеба.
Виїзд хлопців 18-22 років з України матиме далекосяжні наслідки, для держави — це погано, зазначає Кулеба.
«У нас залишиться дуже багато стареньких людей, скажімо так, непродуктивних. Підвищувати пенсійний вік буде надзвичайно важко, тому що молоді люди ходять на протести, а бабусі і дідусі ходять на вибори. Тому вони оберуть політиків, які не будуть підвищувати пенсійний вік. У мене немає конкретної цифри. Але я знаю точно, що ми повинні розраховувати тільки на тих, кому ця країна потрібна, і хто залишається готовий її відбудовувати», - наголосив колишній міністр.
Hotab написав:Ой+ Just out of curiosity, який механізм розрахунку цих цифр? Невже просто підраховано , скільки вони заробили (створили товарів та послуг) без врахування того моменту, що не приїдь до Польщі після 24.02.22 отой мільйон українців , то може б 1 мільйон поляків не поїхав би до умовної Німеччині в пошуках робочих місць з вищою оплатою. (Цифри умовні, мова про вплив фактора взагалі).
Не знаю наскільки точно вираховують, але багато людей працювало в Польщі і до війни:
А взагалі заїжджали-виїжджали і тимчасово працювали 2-3 млн. Якраз з війною приїхали багато категорій, що не мали можливості негайно ставати до роботи. Багато і тепер працює неофіційно повністю чи частково, отримуючи доплати в конверті. Так, що думаю, ще більший внесок у ВВП, тільки вищий відсоток тіньовий. Ну а поляки ще швидше роз'їжджалися по світах, тобто українці їх не витіснили, тим більше ніші прибирання, будівництво, догляд не дуже то і привабливі для поляків.
тобто українці їх не витіснили, тим більше ніші прибирання, будівництво, догляд не дуже то і привабливі для поляків.
Ну я не найпотужніший економіст цього форуму, але дозволю собі порозмірковувати. Українці зайняли (в основному) вакансії, які знаходяться нижче медіанної зарплати. Якби не вони , то щоб заманити поляка на цю роботу , треба було б піднімати оплату на цих позиціях , і цим збільшувати собівартість виробництва (чи загальну вартість послуг) , що неминуче приводило б до зниження темпів росту (розвитку) . Якщо помиляюсь - поправте
Імхо. Як ото замки на дверях суто для чесних людей, бо вскриваються шахраями майже будь-які без труднощів (весь інет заповнений роліками), то теж саме і з електронними пристроями.
detroytred дорогий замок (як і дорогу авто сигналізацію) ставлять не для того, щоб ніколи не відкрили, а щоб злодій при інших рівних умовах обрав не вас, а того, кого простіше, швидше і менш ризиковано
Hotab написав:detroytred дорогий замок (як і дорогу авто сигналізацію) ставлять не для того, щоб ніколи не відкрили, а щоб злодій при інших рівних умовах обрав не вас, а того, кого простіше, швидше і менш ризиковано
Згоден. Є і такий фактор. Це на поверхні. Наскільки він значний не скажу, бо зазвичай "за рівних інших умов" ставлять однакові по складності-ціні засоби захисту. Тобто на дороге авто-хату більш дорожчі сигналки-замки.
detroytred В тому і нюанс.. Коли ви на середнє по бюджету авто ставите топову сигналку, підуть відкривати ту, у кого сигналка простіша. Або нема взагалі. Виняток: треба саме ваша машина. Саме ваша комплектація, рік, колір. Але це дуже рідкі випадки і в основному в преміальному сегменті.