|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:23
UA написав:Чи знає пан що таке КПД?
Звісно, у мене це комплекс програмної діагностики, коефіцієнт передачі даних, у когось комплекс протидії диверсіям.
-
Water
-
-
- Подякував: 69 раз.
- Подякували: 258 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:26
Бетон написав:откуда берётся сама електроенергія, яку ви хочете “диверсифікувати”?
З розетки, розетка бере з НОВОГО трансформатора у дворі, газ з труби, тепло з батареї. звідки візьмуться мегавати, які ви плануєте акумулювати?
З тумбочки. Саме в тому й справа, мегавати є, акумуляторів немає.
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:32
Hotab написав:Давай поділимо це питання на 2 окремих., 1. Технічна сторона. Кажуть що АЕС примусово знизили виробництво енергії десь вдвічі. Не можу сказати точно чому (здогадуюсь що через проблему доставити її всім одночасно) . Тобто теза «аккуми не збільшать генерацію» не має сенсу, проблема не в виробити. Модна підняти генерацію хоч вдвічі. Чи виступають домашні аккуми як знищена маневрова потужність (типу міні ГАЕС, спрощено ясна справа ) , яка бере коли є , і віддає коли нема - я не знаю. Можливо. А може і ні. 2. Питання моралі. Я знав що знайдуться ті, хто почне розказувати, що аккумуляторщики паразитують на тих, хто їх не купив (не зміг чи не схотів). Правда не очікував що це буде казати Ой+, думав який-небудь ...). Але це така собі мораль. Так можна звинуватити покупця 20 соток землі в місті для побудови будинку на 3 чоловіки (сімʼю) , бо там же можна побудувати свічку на 25 поверхів і поселити кілька сот. А він упирь тільки про себе і думає.
Давайте розберем по пунктам. 1. АЕС знизили через неможливість доставити ЕЕ в момент удару. Звісно, якби в цей момент були ті пару сотень мегават акумуляторів розряджених, і їхні власники протягом 10-15 мс(мілісекунд) ввімкнули їх у електромережу для зарядки, то вдалося б запобігти відключенням. Але оскільки ні ви, ні решта власників цього вчасно не зробили, то потужність вже знизили. На її відновлення потрібен час. Тому переходимо до пункту 2. 2. Оскільки наявної потужності не вистачає, то власники акумуляторів паразитують на електромережі. Тому що за рахунок зарядки акумуляторів вони збільшують потужність споживання, то треба когось відключати. Таким чином збільшується час відключення. Більше того, як підмітив Бетон, ККД акумуляторів значно менше 100%, і на зарядку/розрядку вони витрачають додткову потужність. Тому ваш котел, який споживає 700 ват від мережі, за використання акумулятора, по факту буде використовувати 850-900 ват з урахуванням паразитних витрат на зарядку/розрядку акумулятора.
Востаннє редагувалось sashaqbl в Пон 08 гру, 2025 13:39, всього редагувалось 1 раз.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:32
Бетон написав:Вы вообще способны на анализ причины и следствия? Вы сейчас перечисляете инструменты (панелі, акуми, газові плити), но не отвечаете на базовый вопрос: откуда берётся сама електроенергія, яку ви хочете “диверсифікувати”?
А ви здатні зрозуміти, що моя пропозиція стосується пересічних, а питання "звідки береться е/е?" мені ніхто не задавав? Бетон написав: Тому питання ще раз: звідки візьмуться мегавати, які ви плануєте акумулювати?
Це питання не до мене, а до тих, хто приймає рішення по енергетиці. Чи це вам теж важко зрозуміти? Крім того, шось мені підказує, що якщо настане ситуація, коли мегавати не буде звідки брати, то війна з рф закінчиться у той же час.
-
fler
-
-
- Подякував: 1215 раз.
- Подякували: 1337 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:38
fler написав:Це питання не до мене, а до тих, хто приймає рішення по енергетиці.
Так вони втекли, або у КПУ і це не університет. fler написав:Крім того, шось мені підказує, що якщо настане ситуація, коли мегавати не буде звідки брати, то війна з рф закінчиться у той же час.
Це цікава думка, потрібно було все вирубить у перші 3 дні. Але як у вас це буде виглядать, у вас жеш є акумулятори та газ. 
Востаннє редагувалось Water в Пон 08 гру, 2025 13:41, всього редагувалось 1 раз.
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:39
sashaqbl написав: ЛАД написав:Так что нам нужно - інституції или відкритий ринок? Для того, чтобы создать інституції, не обязательно вступать в ЕС, это не очень связано и вполне можно использовать план Маршалла или нечто подобное. А "відкритий ринок" мы уже получили после евроассоциации. И что, помогло это нам?
Інституції на першому місці. Але створення інституацій - це процес довготривалий. Тиск партнерів може зробити його більш якісним і швидким. Тому вступ до ЄС важливий. Хоча це теж не панацея від того, що насрано в головах. Є приклад Орбана...
Вы сами привели хороший пример. Для того, чтобы оказывать давление, не надо принимать в ЕС. Это успешно делается условиями предоставления займов, например.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5384 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:41
ЛАД написав:Вы сами привели хороший пример. Для того, чтобы оказывать давление, не надо принимать в ЕС. Это успешно делается условиями предоставления займов, например.
Розом з тим, якщо будемо в ЄС - то буде більше фінансування. І більше засобів тиску.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:44
sashaqbl написав: ЛАД написав:Например, сейчас Швейцария перестала принимать беженцев из западных областей, считая, что степень опасности там невысокая. Это имеет смысл.
Все логічно. Сенс в тому, що пройшло 4 роки. Хто хотів, той певною мірою інтегрувався в суспільство. А баласт, який потребує допомоги - пора скидати.
В данном случае это немного не о том. Этот подход работает для новых беженцев, для тех, кто уже там, ничего не меняется. Примерно то же делают, например, немцы. Эти, правда ухудшают условия для всех новых беженцев независимо от того, из каких регионов Украины они приехали.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5384 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 08 гру, 2025 14:03
ЛАД написав:Этот подход работает для новых беженцев, для тех, кто уже там, ничего не меняется. Примерно то же делают, например, немцы. Эти, правда ухудшают условия для всех новых беженцев независимо от того, из каких регионов Украины они приехали.
А чого його сидіть на соціалці, коли можна навчатись або працювать? Звісно якщо є можливість працювать.
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 14:06
sashaqbl написав:Більше того, як підмітив Бетон, ККД акумуляторів значно менше 100%, і на зарядку/розрядку вони витрачають додткову потужність. Тому ваш котел, який споживає 700 ват від мережі, за використання акумулятора, по факту буде використовувати 850-900 ват з урахуванням паразитних витрат на зарядку/розрядку акумулятора.
І шо, він сплатив за електрику по єдиному тарифу, або 1/2 вночі. Чи ви вважаєте шо з кожним спожитим кіловатом пересічний вкрав у держави сім гривень два шаги?
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
|