|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 08 гру, 2025 12:59
Бетон написав:Аккумулятор — это не генерация. Это термос. Аккум не увеличивает суммарную мощность в стране ни на ватт. Ограничения сейчас — не потому, что люди не успевают зарядить. Ограничения потому, что в принципе нет достаточной генерации. Потребление всей страны выше, чем то, что реально могут произвести станции ТЕС, ГЕС, АЭС
Не зовсім так, точніше зовсім не так. При наявності дуже великих акумулюючих потужностей, можна не зупинять генерацію, плюс дещо накопичувать вдень, при наявності достатніх потужностей від сонячних ЕС. В тому й проблема, шо москалі познищували все, що стосується маневрових потужностей.
-
Water
-
-
- Подякував: 69 раз.
- Подякували: 258 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:00
Ой+ написав: fler написав:Таке враження, що ви згодні на окупацію, аби електрика в мережі не зникала...
Зустрічне питання на що згодні представники та представниці зе-електорату - мир посередині, шашлики і т.д.? Але це все паліативчик який би можна перетерпіти, проте що далі? Давно не дивися західну пресу, а вчора в неділю трохи поклацав.
Відповідь є за вашим же посиланням: "Безпека є основою суверенітету, і було б політичним самогубством обмінювати суверенітет України на мир." Мені важливо збереження суверенітету країни. Зустрічне питання: ви були коли-небудь в рф? Причому не в москві, а десь подалі від неї. Бачили, як там живуть пересічні? Я була багато разів, тому не хочу такого життя в Україні. Це навіть інший менталітет - коли без нормальних умов життя можна обійтися з покоління в покоління, а без пляшки горілки - ні; коли "вялічіє" сидить у мізках від народження і нічИм його звідти не вибити. І не лише це.
-
fler
-
-
- Подякував: 1215 раз.
- Подякували: 1337 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:04
Water написав: Бетон написав:Аккумулятор — это не генерация. Это термос. Аккум не увеличивает суммарную мощность в стране ни на ватт. Ограничения сейчас — не потому, что люди не успевают зарядить. Ограничения потому, что в принципе нет достаточной генерации. Потребление всей страны выше, чем то, что реально могут произвести станции ТЕС, ГЕС, АЭС
Не зовсім так, точніше зовсім не так. При наявності дуже великих акумулюючих потужностей, можна не зупинять генерацію, плюс дещо накопичувать вдень, при наявності достатніх потужностей від сонячних ЕС. В тому й проблема, шо москалі познищували все, що стосується маневрових потужностей.
Чи уявляє пан КПД від маніпуляцій з АКБ? Чи знає пан що таке КПД?
-
UA
-
-
- Подякував: 1887 раз.
- Подякували: 2378 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:06
Бетон написав:Министерка Флер предлагает всем поставить акумы))
Чуш і маніпуляція. Я за диференціацію - мають бути і сонячні панелі, і акуми, і газові плити, щоб можна було перемикатись в разі потреби з одного на інше.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:11
fler написав: Бетон написав:Министерка Флер предлагает всем поставить акумы))
Чуш і маніпуляція. Я за диференціацію - мають бути і сонячні панелі, і акуми, і газові плити, щоб можна було перемикатись в разі потреби з одного на інше.
"диверсифікацію", пані доктор
-
fox767676
-
-
- Подякував: 429 раз.
- Подякували: 220 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:12
Water написав: Бетон написав:Аккумулятор — это не генерация. Это термос. Аккум не увеличивает суммарную мощность в стране ни на ватт. Ограничения сейчас — не потому, что люди не успевают зарядить. Ограничения потому, что в принципе нет достаточной генерации. Потребление всей страны выше, чем то, что реально могут произвести станции ТЕС, ГЕС, АЭС
Это в теории да — если есть избыток генерации, который надо куда-то девать. А сейчас нет избытка, есть дефицит. Мы не можем аккумулировать то, чего нет. нет резервных блоков, нет маневровых ТЕС, нет лишних мегаватт. Нечего аккумулировать. сказка Якби була баба з яйцями, була б дєдуся. Зимой СЕС дают 5–10% от летней мощности. В пасмурную погоду ноль. Пик генерации СЕС — середина дня, а пик потребления — утро/вечер. Чтобы вся страна работала на СЕС + аккумуляцию, тебе надо сотни мегаватт батарей
Востаннє редагувалось Бетон в Пон 08 гру, 2025 13:13, всього редагувалось 1 раз.
-
Бетон
-
-
- Подякував: 218 раз.
- Подякували: 496 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
2
2
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:12
fox767676 написав: fler написав: Бетон написав:Министерка Флер предлагает всем поставить акумы))
Дякую, ваша правда.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:15
Бетон написав: Hotab написав: Бетон написав:Как и докладывала Флер, ситуация с э.э. улучшилась. Сегодня дали ночью на 3 часа и весь день не будет. Всё лучше и лучше. А ещё нет морозов
Зі вчорашнього вечора графік на сьогодні був жахливий. По факту виявився кращим: увімкнули вночі на 3 години раніше плану , вдень також на 2.5 години раніше. На завтра також графік адовий. Побачимо що буде по факту. Будинок нарешті зібрав в дуже стислий термін , 2 тижні, майже 2млн гривень (по 3.5 т грн з квартири, але здало десь 60%) , замовили обладнання, Можливо НР зустрінемо вже з аккумами і інверторами на ліфти і воду. Принаймні сума достатня. Враховуючи , що квартира у мене на 5квт забезпечена і мені цього повністю вистачає на 10 годин навіть за потреби помірно з плитою , мікрохвильовкою і електрогрилем, то в принципі пережити це можна якщо хоч кілька годин на добу буде подача е/е.
Поправьте меня. Аккумулятор — это не генерация. Это термос. Аккум не увеличивает суммарную мощность в стране ни на ватт. Ограничения сейчас — не потому, что люди не успевают зарядить. Ограничения потому, что в принципе нет достаточной генерации. Потребление всей страны выше, чем то, что реально могут произвести станции ТЕС, ГЕС, АЭС Министерка Флер предлагает всем поставить акумы)) Чтобы зарядить все эти миллионы аккумуляторов, нужно всё то же электричество, которого нет. Время включений станет временем самого высокого пика потребления Система не получит ни одного дополнительного мегаватта генерации
Давай поділимо це питання на 2 окремих., 1. Технічна сторона. Кажуть що АЕС примусово знизили виробництво енергії десь вдвічі. Не можу сказати точно чому (здогадуюсь що через проблему доставити її всім одночасно) . Тобто теза «аккуми не збільшать генерацію» не має сенсу, проблема не в виробити. Модна підняти генерацію хоч вдвічі. Чи виступають домашні аккуми як знищена маневрова потужність (типу міні ГАЕС, спрощено ясна справа ) , яка бере коли є , і віддає коли нема - я не знаю. Можливо. А може і ні. 2. Питання моралі. Я знав що знайдуться ті, хто почне розказувати, що аккумуляторщики паразитують на тих, хто їх не купив (не зміг чи не схотів). Правда не очікував що це буде казати Ой+, думав який-небудь ...). Але це така собі мораль. Так можна звинуватити покупця 20 соток землі в місті для побудови будинку на 3 чоловіки (сімʼю) , бо там же можна побудувати свічку на 25 поверхів і поселити кілька сот. А він упирь тільки про себе і думає.
Востаннє редагувалось Hotab в Пон 08 гру, 2025 13:17, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2564 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:16
fler написав: fox767676 написав: Бетон написав:Министерка Флер предлагает всем поставить акумы)) Чуш і маніпуляція. Я за диференціацію - мають бути і сонячні панелі, і акуми, і газові плити, щоб можна було перемикатись в разі потреби з одного на інше.
Дякую, ваша правда.
Вы вообще способны на анализ причины и следствия? Вы сейчас перечисляете инструменты (панелі, акуми, газові плити), но не отвечаете на базовый вопрос: откуда берётся сама електроенергія, яку ви хочете “диверсифікувати”? Диверсифікація — це способи споживання та резервування. Це вже похідна. Причина обмежень — нестача генерації в енергосистемі. Станції фізично не можуть видати необхідну кількість мегават у моменти пікового навантаження. Акумулятор не створює потужність, він лише переносить її у часі. Якщо генерація менша за споживання — хоч обвішайтесь акумами, від цього в країні не з’явиться додаткових ГВт. Ви змішуєте наслідки з причиною. Тому питання ще раз: звідки візьмуться мегавати, які ви плануєте акумулювати?
-
Бетон
-
-
- Подякував: 218 раз.
- Подякували: 496 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
2
2
Додано: Пон 08 гру, 2025 13:19
Бетон написав:Чтобы вся страна работала на СЕС + аккумуляцию, тебе надо сотни мегаватт батарей
Звісно. Тому й знищені ГАЕС, ГЕС. За накопичувачі мовчу, бо я чув, але...
-
Water
-
-
- Подякував: 69 раз.
- Подякували: 258 раз.
-
-
Профіль
-
-
|