|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Вів 16 гру, 2025 00:11
ЛАД При текущих мощностях переработка одной панели обходится примерно в 20–30 долларов. Отправка той же панели на свалку обойдется всего в 1–2 доллара.
Враховуючи на яку суму (в дол) панель виробляє е/е за кілька років, це не принципово. Сума окупна. Перейшли ж з одноразових поліетиленових пакетиків за копійки, на пакетики «за гривні» , бо вони з крохмалю. І так щодня і багато. І в масштабах хочаб 1 міста. А країни. А за роки. А тут разово. «Інші» джерела енергії ще шкідливіші. Палити нафту (нафтопродукти) , вугілля. Постійна шкода.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 399 раз.
- Подякували: 2551 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Вів 16 гру, 2025 00:19
Shaman написав:......... Тут згоден, тільки не розвиток а сповільниться падіння. Но виїзд населення продовжиться. Де я писав про мігрантів? Це лякалки от шоколадного. Звідки мігранти? З білорусії? 
тут люблять розповідати про мільйони бангладешців. я навіть знайшов першоджерело, де писали, що хтось запросив дозвіл для бангладешців (гадаю через національність власників бізнесу), а роздмухали...  особисто може й ні, але дві лякалки як не дивно йдуть поруч...[/quote]Мне как-то не очень удобно объяснять экономисту элементарные вещи. После войны будут обе эти ситуации, но не одновременно. 1. С разу после войны вполне реальна безработица. И, возможно, высокая. Причины - массовая демобилизация и сокращение военного производства. Сами понимаете, об оборонке у меня никаких данных нет. Не знаю, сколько и на каких производствах занято людей. Но чисто для примера - миллионы дронов будут не нужны, производство будет сокращено. + возврат какого-то количества беженцев (думаю, немалого). И производство невозможно моментально расширить, чтобы занять людей. На это нужно время. 2. Восстанавливать нужно очень много. И создавать новое. После какого-то периода адаптации к миру начнутся большие работы по восстановлению и людей будет не хватать. Вот тут потребуются миллионы мигрантов. Не знаю, как это будет - гастарбайтеры или мигранты. Это будет зависеть как от политических решений, так и от экономических возможностей.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5382 раз.
- Подякували: 4877 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 16 гру, 2025 00:28
ЛАД написав:А зачем перерабатывать мусор? Проще засрать Украину отходами. 
В принципі, це непогана бізнес ідея- за гроші перероблять сонячні панелі. Це зразу будуть гранти на обладнання. Додатковий дохід від продажу скла, алюмінію, міді, срібла. Очикується до 2030 року 78 мільйонів тонн непридатних сонячних панелей. Тобто, такий бізнес без сировини точно не залишиться.
-
Water
-
-
- Подякував: 68 раз.
- Подякували: 248 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 16 гру, 2025 00:31
ЛАД написав:2. Восстанавливать нужно очень много. И создавать новое. После какого-то периода адаптации к миру начнутся большие работы по восстановлению и людей будет не хватать. Вот тут потребуются миллионы мигрантов. Не знаю, как это будет - гастарбайтеры или мигранты. Это будет зависеть как от политических решений, так и от экономических возможностей.
Це залежить від того, шо ви зібрались відновлювать.
-
Water
-
-
- Подякував: 68 раз.
- Подякували: 248 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 16 гру, 2025 00:49
Shaman написав:бачу багато хто агітує, що багато хто виїде. спробую відповісти всім, хоча змішують різні речі. на основне питання мені взагалі не відповідають - а чого раніше не їхали? бо в розвинених країнах ніхто не чекає... зараз всі вже звикли умовах в ЄС, й забувають, що це виняток - українцям надали дуже гарні умови - після війни це відмінять...
Ехали, но не массово. И да, "після війни це (дуже гарні умови) відмінять. Но если нас действительно примут в ЕС, то поедут массово, особенно, молодёжь, как это произошло у прибалтов и тех же поляков. ..... взагалі в цьому віці треба отримувати вищу освіту. й отримати її за кордоном не так легко, особливо якщо тільки виїхав - в першу чергу через мову. та й навіть якщо освіта безкоштовна то 500-1000 євро на місяць на проживання потрібно. атк тоді краще освіту отримувати тут - а далі буде видно.
1. Совсем не обязательно всем "отримувати вищу освіту". 2. Выучить язык в молодости не такая уж проблема. Тем более, по-моему, сегодня молодёжь знает английский получше, чем в моё время после школы. 3. Очень многие студенты в Германии не тянут деньги "на проживання" с родителей, а зарабатывают сами. Знаю примеры. Не пойму, у вас совсем нет знакомых за границей или вы просто занимаетесь пропагандой? 4. Освіту краще отримувати за границей - потом не будет проблем с признанием дипломов. Да и вообще, местный диплом воспринимается лучше, чем украинский. низькокваліфіковані кадри - якраз навпаки такі живуть десь, й не обов'язково в обласному центрі - вантажников в АТБ можна й в райцентрі працювати. й ще раз - з мінімалки квартиру НЕ КУПИШ - й за кордоном теж. там місцеві з роботою далеко не всі можуть собі дозволити. й громадянство - а чи нададуть, ох не певен.
Десь живуть. І якось живуть. Но вантажником в местном аналоге АТБ можно работать и там. В золоте купаться не будешь, но жить будешь даже в аренде получше, чем здесь. А вот у детей будут перспективы явно получше. А громадянство сильно нужно? Без него никак? Хотя при желании через сколько-то лет проживания и работы наверняка получишь. й головне, агітують за еміграцію ті, які чомусь або в Україні, або за кордоном, но повернуться як тільки закінчиться війна. ЛАД - чого ти не емігрував в 90 роки. все я кти кажеш - роботи немає, всі кордони відкриті? та й зараз - не всі ж родичі виїхали. а чого? вікно можливості потрапити до Німеччини скоро зачиниться. тому слухати прогнози, які кажуть одне, а роблять по-іншому - таке собі.
Не выехал. По разным причинам. В частности, потому что не хотел уезжать от дочки. Но и потому, что верил в "светлое будущее Украины". Не ожидал, что придётся жить в таком бардаке. И, к сожалению, дочку вырастил патриоткой. Тоже верит в "светлое будущее и не хочет уезжать из Украины. а чого всі так про еміграцію - бо це зайва можливість накинути як погано в Україні, а далі буде ще гірше. й зараз в країні війна, коли війна закінчиться, все буде зовсім по-іншому.
"буде по-іншому" Чем сегодня, во время войны. Но 30 лет жили без войны, а хорошо что-то не стало. Какие основания для уверенности, что будет иначе? Кроме "веры"? 
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 16 гру, 2025 01:07
Hotab написав:ЛАД При текущих мощностях переработка одной панели обходится примерно в 20–30 долларов. Отправка той же панели на свалку обойдется всего в 1–2 доллара.
Враховуючи на яку суму (в дол) панель виробляє е/е за кілька років, це не принципово. Сума окупна. Перейшли ж з одноразових поліетиленових пакетиків за копійки, на пакетики «за гривні» , бо вони з крохмалю. І так щодня і багато. І в масштабах хочаб 1 міста. А країни. А за роки. А тут разово. «Інші» джерела енергії ще шкідливіші. Палити нафту (нафтопродукти) , вугілля. Постійна шкода.
Не пойму, что вы хотите доказать? Я, вроде, не писал, что солнечные панели не нужны или более вредны, чем нефть. И не выступал против зеленой энергетики. Хотя давно высказывался, что уж очень большого энтузиазма в наших условиях не испытываю. Допускаю, что это моя ошибка. Ну так имею я право на ошибки? От моего отношения развитие солнечной энергетики никак не зависит. Но то, что это пусть даже очень хорошо и прогрессивно, это не снимает задачу переработки отходов. Просто об этом надо думать заранее, а не тогда, когда будем тонуть в горах мусора. Точно так же надо заранее думать об аккумуляции солнечной ээ. Чтобы потом не было таких проблем, как в Австралии. И вообще не пойму, если я плохо объяснил, а вас этот вопрос интересует, то можно посмотреть ссылку, я её дал сразу.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 16 гру, 2025 01:10
Water написав: ЛАД написав:А зачем перерабатывать мусор? Проще засрать Украину отходами. 
В принципі, це непогана бізнес ідея- за гроші перероблять сонячні панелі. Це зразу будуть гранти на обладнання. Додатковий дохід від продажу скла, алюмінію, міді, срібла. Очикується до 2030 року 78 мільйонів тонн непридатних сонячних панелей. Тобто, такий бізнес без сировини точно не залишиться.
В вопросе не разбирался, но, думаю, нужны большие начальные капвложнения. Даже с грантами. Water написав: ЛАД написав:2. Восстанавливать нужно очень много. И создавать новое. После какого-то периода адаптации к миру начнутся большие работы по восстановлению и людей будет не хватать. Вот тут потребуются миллионы мигрантов. Не знаю, как это будет - гастарбайтеры или мигранты. Это будет зависеть как от политических решений, так и от экономических возможностей.
Це залежить від того, шо ви зібрались відновлювать.
А это как раз не очень существенно. Что бы ни восстанавливать (или создавать новое), люди всё равно нужны. Или вы о выборе - гастарбайтеры или мигранты? Тогда я не понял зависимость. Если можно, объясните.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 16 гру, 2025 07:48
ЛАД написав:Откуда начнут приезжать? Я сегодня приводил ссылку и там говорилось, что ср. зарплата в Киргизии 480 долл. Поедут сюда киргизы?
Якщо після закінчення війни залишиться все як і було всі роки - держава для держслужбовців та любих друзів, а пересичні для панщини, то можливо в Абхазії і краще буде. Там хоч тепло та мандарини на шару  ...в "проросійській" програвшій у війні Грузії тим часом вже під 800$
-
d44
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 16 гру, 2025 07:55
ЛАД Хотя давно высказывался, что уж очень большого энтузиазма
Ну так я саме про це. Ви є давнім критиком перспектив сонячної генерації , вказували , що і генерують вони тоді коли енергія треба не так сильно, і собівартість висока. Зараз ви додаєте і питання утилізації. Тому я це зрозумів , як контекст відсутності перспектив з ваших вуст. Можливо невірно зрозумів. Проблема збереження існує, але вона також вирішується. За утилізацію … Все ж думаю домашні господарства навряд швидко кинуться модернізуватись з появою ефективніших панелей. По перше треба відіграти вкладене, а по друге, чи є сенс? Якщо домашнє господарство чи малий бізнес поставив обладнання, яке йому забезпечило автономність, то чи потрібно ще ефективніше (яке знов потребує вкладень), якщо потребу закриває вже існуюче? У бізнесу історія інша. Там нема поняття «закрити потребу». Там «чим більше виробимо, тим краще». Але у бізнесу і можливості по утилізації інші. Цікава історія з вітряками. Німеччина стала знімати старі вітряки , впроваджує нові, сучасніші. При цьому в локаціях, де шкодять птахам (маршрути масової міграції) , або створюють шум для людей, взагалі прибирають Проте загальна кільніість лише росте! А питання переробки старих турбінтакож вирішено. Критиками через начебто неможливості утилізації і за шкоду птахам ясна справа була Росія. Саме там зібрались найбільші любителі природи , дуже турбуються за довкілля 😅
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Вів 16 гру, 2025 08:32
Грузії тим часом вже під 800$
Вже.. в довоєнному 2021 у них була в 1.5 рази нижче української. Хто зна яка була б у нас за ця 4 роки без війни. І як буде йти відновлення після
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
6