Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 31283129313031313132 ... 3134>
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 21:42

Панове!
Я радий, що мої дослідження вам сподобалися.
Активне обговорення.
Я гадаю, що видніше тому, хто інвестував в Краківську нерухомість (пан BIGor) або знає в тому більше, ніж я.

Додам:
- територія реально нового і дуже дуже непоганого ЖК не є закритою: є тільки шлагбаум для авто і все.
- Назар жалівся, що дитину небезпечно виводити на вулицю: вихід з підʼїзда - і відразу внутрішня проїжджа частина для автівок. А їх там не мало, бо в ЖК входить декілька багатоповерхівок.
- правда, неподалік ніби-то є невеликий парк.

Я спеціально трохи поїздив ще по Кракову саме трамваями різних маршрутів. Не скажу нічого поганого, просто я практично ніколи та ніде не користуюся громадським транспортом і було цікаво як доповнення до «ЛЛЛ», але здивували забиті людьми трамваї приблизно о 15:30…16:30 дня. Ледве залізеш та ледве вилізеш з трамвая, причому реально «ледве» і «ледве».

На деякі речі дивишся інакше, особливо коли мова йде про 300 000€.

«Знов за рибу гроші»:
що робити з тим, що квартира площею в 40 кв.м коштує 300 000€?
Звісно, можна знайти дешевше. Ну знаходите ж ви дешевше в Києві, наприклад?
Мій одногрупник мешкає біля метро «Лісова» у тещиній 3-к квартирі і цілком задоволений.
Можна сказати шасливий. Більше того: дешево і жодного разу за останні 30 років не робив в тешиній квартирі ремонт…

Тут справа інша:
- Назар не сама бідна людина, працює багато років. Працює дистанційно.
- Гроші заробляє не тим, що язиком теліпає як он той дніпровський красень «каша»- як всі помітили алкаш - вище.
- Назар попав в певну халепу: стартував жити за кордоном в реально класному місці. Спуститися до гнидників або до чогось дешевшого вже важко.
- заплатити 300 000€ за 1-к квартиру мозок не дозволяє.

А жити треба. Еміграція - вона така…

Я йому порадив прийняти «Соломонове рішення»: тонус не знижувати, якість життя не погіршувати, 300 000€ не вкладати, взяти в оренду квартиру 3-к площею орієнтовно в 70 кв.м та жити в оренді.

Можете лаятися.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 14 січ, 2026 01:54, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4113 раз.
Подякували: 1527 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 21:54

BIGor написав:Ручай - їбеня.

BIGor написав:Нові ЖК за 15-20 хв трамваєм від центру можна порахувати по пальцям руки, тому ціна в 300 тис Євро досить імовірна.

Зображення
Gastarbaiter

Подякував: 710 раз.
Подякували: 634 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:04

Ну, панове, ви ж розумієте, що я локацію викласти не можу: то приватна інформація.
Скажу тільки, що трамвайний квиток куплено - хто в краківському транспорті розбирається - не за 6 злотих, а за 4 злотих.
А цей квиток дозволяє їхати не більше, ніж трамваєм однієї лінії та на відстань не більше як в 20 хвилин.

Обмінялися з Назаром спогадами про життя колишнє (!) у Львові (він, як і я - зі Львова) та враженнями про ціни в Європі.
Ну ось такі вони - ціни в Європі і життя емігрантське воно не є простим…

Я би ще додав:
- вкладувати гроші в нерухомість в США в сумі 300 000€ я би сказав, що варто. Отримаєш як мінімум двоповерховий будинок площею в 200 кв. м з присадибною ділянкою.
- вкладувати гроші в нерухомість в Польщі - в маленьку квартирку - не варто.
- якщо не вкладувати - то як же жити?
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:20

Дякую панам adeges, BIGor, Gastarbaiter за викладення своїх думок: я перечитав ваші дописи двічі.
Корисні важливі дописи. Різні думки. Так і повинно бути.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:23

akurt написав:Я би ще додав:
- вкладувати гроші в нерухомість в США в сумі 300 000€ я би сказав, що варто. Отримаєш як мінімум двоповерховий будинок площею в 200 кв. м з присадибною ділянкою.
- вкладувати гроші в нерухомість в Польщі - в маленьку квартирку - не варто.
- якщо не вкладувати - то як же жити?

То что Польша перегрета некой сходностью менталитета, прости Господи, и относительной легкостью какой-то легализации-то да.
И покупать сейчас там квартиру решение неверное.
Но вы сразу скажите в каком айдахо можно купить сарай за 300 тык и как там легально остаться- задача нетривиальная, не так ли?
Господар Вельзевула

Подякував: 9 раз.
Подякували: 50 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:30

Про те, в якому районі США можна купити будинок за ціною в 250 000…350 000$ я писав неодноразово на цій гілці та наводив реальні приклади наших українців.
Нагадаю також, що не далі тижня тому я ще був в США якраз з цього питання.

Як залишитися легально в США - теж неодноразово наводив реальні приклади та реальні факти.
Останній не далі двох місяців і на цій гілці. Не U4U.

Однозначно погоджуюся: задача не є простою.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 14 січ, 2026 01:56, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:38

akurt написав:Про те, в якому районі США можна купити будинок за ціною в 250 000…350 000$ я писав неодноразово на цій гілці та наводив реальні приклади наших українців.
Нагадаю також, що не далі тижня тому я був в США якраз з цього питання.

Як залишитися легально в США - теж неодноразово наводив реальні приклади та реальні факти.
Останній не далі двох місяців і на цій гілці - мій племінник прибув для прожиття та роботи - в Сан Францисько. До цього він мешкав в Варшаві.

Мягкий знак в этом названии не делает вас больше украинцем,чем вы есть,пан Акурт.
А ваши примеры слегка оторваны от реальности.
Но Польша перегрета в частности и говно в целом, тут согласен.
Господар Вельзевула

Подякував: 9 раз.
Подякували: 50 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:46

Господар Вельзевула написав:Мягкий знак в этом названии не делает вас больше украинцем,чем вы есть,пан Акурт.
А ваши примеры слегка оторваны от реальности.
Но Польша перегрета в частности и говно в целом, тут согласен.

Я почув вашу думку. Вона дуже корисна.
Шукайте далі мʼякі знаки в моїх текстах - це дуже корисно. Пригодиться вам в житті.
Тексти російською мовою із застосуванням слова «говно» не робить вас ні українцем, ні росіянином.
Хоча ні: мабуть росіянином так - там всі розбираються саме в цьому питанні.
Тут ви не відірвані від реальності. Погоджуюся.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 13 січ, 2026 22:48, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:50

Re: Еміграція, заробітчанство

Я сначала не поверил - залез на какой-то польский сайт недвиги, центр Кракова, и там реально куча предложений по 35-40к злотых за метр. 10куе.

И ладно бы это касалось только студий, на маленьких площадях часто цену за м завышают, но вот и 3х комнатная на 70м за 700к евро.

Не ну понятно что есть и дешевле в 2-3 раза, но сам факт, эти цены существуют.

Мне просто не понятно кто ЦА этих квартир? Ладно в Украине всякие депутаты, судьи, прокуроры и тд, но в Польше ведь масштабы коррупции поменьше будут. И фин мониторинги наверное серьезней чем в Украине. А даже для среднего бизнеса как по мне цена занадто.
slonomag

Подякував: 16 раз.
Подякували: 199 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 13 січ, 2026 22:56

slonomag написав:Я сначала не поверил - залез на какой-то польский сайт недвиги, центр Кракова, и там реально куча предложений по 35-40к злотых за метр. 10куе.

И ладно бы это касалось только студий, на маленьких площадях часто цену за м завышают, но вот и 3х комнатная на 70м за 700к евро.

Не ну понятно что есть и дешевле в 2-3 раза, но сам факт, эти цены существуют.

Мне просто не понятно кто ЦА этих квартир? Ладно в Украине всякие депутаты, судьи, прокуроры и тд, но в Польше ведь масштабы коррупции поменьше будут. И фин мониторинги наверное серьезней чем в Украине. А даже для среднего бизнеса как по мне цена занадто.

Так, я переоцінив надійність Perplexity )

PS не зважаючи на всі зусилля, я поки знайшов у Кракові лише 1 квартиру площею до 45 м з вартістю більше 7500 євро за кв.м. Буду вдячний за лінки на маленькі квартири за 10000+ євро за метр, яких як я зрозумів десятки.
Востаннє редагувалось adeges в Вів 13 січ, 2026 23:30, всього редагувалось 1 раз.
adeges

Подякував: 434 раз.
Подякували: 1071 раз.

Профіль

#<1 ... 31283129313031313132 ... 3134>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор