Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1686516866168671686816869 ... 17420>
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:05

sashaqbl написав:
  Schmit написав:Ну якщо і путін не готувався до війни (і дійсно, атакуючі угруповання були не таким вже і гігантським, максимально несприятливі погодні умови, в кацапському обозі їхали автозаки зі щитами та дубинками) та при цьому таки зумів "за три дня" фактично "проїхати" Чернігівщину, Сумщину, підійти впритул до Києва та Харкова, забрати майже без бою північ Луганщини, Привзов'я з ЗАЕС і правий берег Херсонщини, то це взагалі вирок Зе. Це показує, до якого жалюгідного стану довів оборону держави Потужний з 2019 до 2022.

ЛАД, а шмідт то правий.
Всё-таки нет.
Армия создаётся не за день и даже не за год. Для этого нужен достаточно длительный срок.
И разрушается тоже не за 2 года.
Тем более, что расходы на армию при Зеленском не уменьшились, а даже несколько увеличились. Я несколько раз приводил данные.
Начало войны говорит о слабости нашей армии и героизме наших бойцов. И о бездарной работе росс. разведки и Генштаба, несмотря на на похвалы Герасимову со стороны Залужного.
Кстати, насчёт перемещения наших войск до начала войны.
Какие-то перемещения, конечно, нужны, армия не должна стоять на самых границах. Но и не должна быть слишком далеко. Всё-таки опасные направления должны быть прикрыты заранее.
И это ответственность Генщтаба.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:32

sashaqbl написав:
  ЛАД написав:Ваш вариант "нормальных темпов", может быть, и удался бы.
Но с другой стороны, это хотел ещё Ющенко.
Порошенко стремился вступить и в ЕС, и в НАТО, даже изменил ради этого еонституцию. Да и Зеленский в этом отношении не отставал. Но за 8 лет нас не приняли ни туда, ни туда.

Так в тому ти й проблема. Тому що цим треба було починати займатися в 91му. Тоді б ввійшли ДО 14го. Та й 14го би не було в том вигляді, що ми йогог отримали
Может быть.
А, может, и нет.
При желании (с их стороны) нас могли бы принять и с 2005 до 2014.
Но сейчас гадать об этом не имеет смысла. Это всё уже прошло.
Надо думать о будушем.
Прошлое можно и нужно изучать только для того, чтобы не наступать дважды на те же грабли.
При этом не стоит и наступать на новые. :)
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:40

hxbbgaf написав:Отут про те, що відбувається в армії.
https://kyivindependent.com/investigati ... hter-unit/
Це просто жах. Які совкові садюги влаштували людям це пекло на Землі? А потім дивуються, чого нема добровольців.

При чому тут совкові садюги? Це ж латиноамерикаські найманці, їх тог
О і беруть що в них є військові традиції і вміння добиватись дисципліни.
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:44

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:При желании (с их стороны) нас могли бы принять и с 2005 до 2014.
Як Ви уявляєте прийом в НАТО країни в якої згідно з опитуванням 2006 року
https://www.bbc.com/ukrainian/domestic/story/2006/03/060309_ukr_nato_oh
Згідно з лютневими опитуваннями різних соціологічних служб, членство України в НАТО підтримують від близько 20 до 30 % українців, не підтримують – близько половини,
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3008 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:49

fler написав:Чи це про якихось інших жінок йдеться? Як мені зрозуміти про кого ви пишете?

А де саме я примушую? Я прогнозую, а не примушую. Я написав: «жінки виїдуть», а не «повинні виїхати». Юнаки із країни масово виїжджають. Вам, сподіваюсь, це відомо? Їх і так тут мало, бо українки дітей мати не хочуть. Можна зробити висновок, що і дівчата виїдуть - з ким їм тут будувати сімʼї, якщо вони, звичайно, захочуть їх будувати?

Ви залишитесь, але і у Вас будуть проблеми. Хто буде забезпечувати Вашу безпеку? Зараз Вам воювати заважає стать. Через 10-15 років заважатиме вік. Вашому чоловіку, наскільки я розумію, воювати заважає бронь. Сину також. Тим, з ким Ви тут смієтесь з мене, воювати теж заважає або стать або бронь, а незабаром буде заважати вік. Хлопців в минулому році народилося десь 80 тисяч. Порахуйте що буде в Україні через 20 років. І це якщо цих хлопців не вивезуть або вони не виїдуть самі завчасно.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 23:53

ЛАД написав:
  sashaqbl написав:Так в тому ти й проблема. Тому що цим треба було починати займатися в 91му. Тоді б ввійшли ДО 14го. Та й 14го би не було в том вигляді, що ми йогог отримали
Может быть.
А, может, и нет.
При желании (с их стороны) нас могли бы принять и с 2005 до 2014.
Но сейчас гадать об этом не имеет смысла. Это всё уже прошло.
Надо думать о будушем.
Прошлое можно и нужно изучать только для того, чтобы не наступать дважды на те же грабли.
При этом не стоит и наступать на новые. :)
sashagbl просто молодий
і не помнить що вступ в нато в ті часи мяко кажучи було б дуже непопулярним рішенням і що Шоколадний теж виступав проти нато в верховній раді. Історію молодь вчать погано а самі вони памятати того не можуть.
Не було в нато плану нас брати.
Щодо того що були "помилки " на початку війни, ні це був капкан для путіна. Захід знав, що планує путін спецоперацію і що до війни російська армія не готова. Так воно і виявилось.
Banderlog

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 00:39

fox767676 написав:Вже помаранчевий Луценко
але ж рогулі все звикли валити на співгромадян не таких рогульських
рух був і за федеративний устрій держави...
феномен руху- прийти до влади з підпілля коли сама партія переповнена сексотами кгб пояснюється просто, за рухом тоді сховались справжні червоні директори.
Но не будем про грустне і минуле.
Я вважаю, що і зараз від нато траба відмовлятись. Вони нас розводять як лохів і брати не збираються.
Banderlog

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 01:10

fox767676 написав: Ми ж самі по собі були розміром з Австроугорську імперію, все було своє.
А зараз хто зможе зкерувати національну фрустрацію і запропонувати моделі розвитку і національного консенсусу?
про розвиток мови не йде. Спочатку треба перестати самовбиватись. Чи є зараз конструктивні політики? Поки ніхто не приходить на гадку окрім Разумкова.
Та біда що в такому стані екзальтованості суспільства та насадженого двоємислія... наврят яи йому вистачить харізми.
Україна це буйнопомішаний під крапельницями і впереді не розвиток а наркоманська ломка,
найбільш гуманним була б замісна терапія. Но думаю притомний світ схилиться до євтаназії.
Banderlog

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 01:20

Дюрі-бачі написав:
  ЛАД написав:Когда -то государство субсидировало цены на бензин. В результате была нехватка.

ИМХО є неправильна модель низьких цін коли держава обмежує ціну (стеля цін), бо це спричинює дефіцит. А є правильна модель: коли державне підприємство працює без прибутку, але і без збитків ,і продає народу продукт по собівартості.
З бензином в нас проблеми в застосуванні правильної моделі, а от з електроенергією поки нема проблем за рахунок радянського спадку АЕС.
Радянський спадок це добре.
И это не только АЭС. Это ещё и ГЭС, и ТЭС тоже. И ЛЭП. Не знаю, как трансформаторные подстанции - там ещё есть советское оборудование или уже всё заменили.
Но спадок не вечен.
Любая техника со временем требует замены. А для этого нужны деньги. И большие.
Вы рассчитываете на гранты и считаете, что их выбивание это главная задача влади. Ваши взгляды здесь уже много критиковали и порой чересчур грубо.
Не буду повторять критику, но давайте упростим задачу.

Предположим, у вас есть бедный сосед.
Если он будет периодически слёзно просить у вас десятку на хлеб, вы ему, возможно, будете давать, чтобы отвязаться - иной раз проще дать, чем слушать просьбы и жалобы. Как подают нищему. (Это пример ваших грантов. Очень грубый, конечно, но всё же. Суммы относительно небольшие, кроме того от грантов рассчитывают получить какой-то результат от выполненной работы, т.е. это не совсем милостыня).
Но если этот бедный сосед начнёт просить у вас существенные суммы (даже если вы можете себе это позволить), вы уже задумаетесь.
Если этот бедный сосед будет у вас просить то на покупку холодильника, то стиралки, то ещё на что-то существенное ( в конце концов обнаглеет и попросит на покупку автомобиля), то, скорее всего, вы его пошлёте. Тем более, если таких соседей много. Вы уже посмотрите, можете ли вы что-то получить с него взамен.

То же самое и с государствами.
Да, 10 млрд. для США это, вроде, копейки при расходах на оборону в триллион. Или, например, даже по сравнению с 423 миллиардами долларов, поступившими в 2022 из Казначейства США на программу Medicare. Тем не менее, эти "копеечные" 10 млрд. это грубо 2% от 423 млрд. Если учесть, что в 2022 Medicare воспользовались 65 млн. человек, то 2% это 1,3 млн. человек. Как вы думаете, на что правительство США должно использовать эти 10 млрд. - на помощь Украине или на помощь 1,3 млн. своих граждан?
Это я даже не говорю о том, что у США постоянный дефицит бюджета и они стараются урезать расходы (в т.ч. и на Medicare) для уменьшения дефицита. Данные отсюда - https://en.wikipedia.org/wiki/Medicare_(United_States).
Или вот ИИ о расходах ЕС на оборону:
2024 год: около €343 млрд (примерно 1.9 % ВВП ЕС) — рекордный уровень расходов на оборону для ЕС.

2025 год (оценка): ожидается увеличение до примерно €381 млрд (около 2.1 % ВВП)
И сколько копий было сломано ради увеличения этих расходов на 38 млрд. И США требуют ещё роста.
Где деньги, Зин? Откуда их взять?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2026 01:50

Shaman написав:..........
час, ЛАД, час. бюрократія має такі переваги, що якщо зрозуміти правила, як вона працює, то можна тягнути ЧАС. дехто примудрявся петляти рік перед тим, як піти вчити мову - й весь цей час отримував допомогу.

насправді цей процес мав початися ще рік тому. от цього я вже не знаю, бо мої знайомі йдуть по шляху адаптації, вчать мову - а не просто висиджують. а багато хто просто висиджував. знову - нічого немає - це не пишуть в інеті? є багато чого, про що не пишуть в інеті ;) тому так, халява закінчилась - а що роблять люди, навіть цікаво...
Опять много слов, но что изменилось сейчас, вы так и не написали.
Аби побалакати.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1686516866168671686816869 ... 17420>
Форум:
+ Додати