Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1720017201172021720317204 ... 17209>
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 01:01

В годы моего детства/молодости более-менее регулярно писали о том, что такое ядерная война и какие последствия.
Сегодня это бывает крайне редко.
И в РФ, и у нас. Не знаю, как на Западе.
Это плохо.
Люди начинают воспринимать ядерную войну как нечто ... не знаю, не нормальное, но так, ничего особенного.
Редкая статья Огненные бури, черный дождь и голод: ученые рассказали о последствиях ядерной войны
Статья не особо впечатляет, но хоть что-то.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 01:25

Hotab написав:...........
15 шахедів з 556-ти сьогодні досягли цілі. 3%. Такого навіть розміру ральцю у мерії не існує,
..........
Вопрос чисто филологический - что это значит?
Здесь - https://slovnyk.ua/index.php?swrd=%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%86%D0%B5 - нашёл: "РАЛЬЦЕ, я, с., с. г., заст. Зменш. до рало". И "Родовий - ральця"
Это я знаю. Но тогда не понимаю смысл написанного.
Или есть какие-то другие значения?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 01:40

25 марта 2026 г., 1:08 утра GMT+2. Обновлено 22 минуты назад.
25 марта (Reuters) - Беспилотники атаковали топливный бак в международном аэропорту Кувейта, вызвав пожар, но обошлось без жертв, сообщило в среду Управление гражданской авиации Кувейта.
В сообщении говорится, что были немедленно задействованы экстренные службы, и пожарные расчеты отреагировали на пожар, при этом отмечается, что, по предварительным данным, был нанесен лишь материальный ущерб.
https://www.reuters.com/world/middle-east/drone-attack-hits-fuel-tank-kuwait-international-airport-causing-fire-2026-03-24/
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:06

Banderlog написав:
  Shaman написав:
  Banderlog написав: ти больний? Хто тут спорить що росія агресор?) Покажи хоть одну людину на форумі.
Виходу з цієї війни військовим шляхом для України нема. Лише переговорами. А воювати ще 4 роки тими самими людьми це ви вже явно обдовбались наркотою.

так й перемовин Раша не хоче... то що ж робити?..
іди на фронт.

бачиш, в тебе немає відповіді... от й все...

але це не відміняє головне - агресор-окупант не збирається домовлятися, бо помилково впевнений, що щось здобуває, а насправді втрачає більше, ніж отримує...
Shaman

Подякував: 824 раз.
Подякували: 1755 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:12

ЛАД написав:В годы моего детства/молодости более-менее регулярно писали о том, что такое ядерная война и какие последствия.
Сегодня это бывает крайне редко.
И в РФ, и у нас. Не знаю, как на Западе.
Это плохо.
Люди начинают воспринимать ядерную войну как нечто ... не знаю, не нормальное, но так, ничего особенного.
Редкая статья Огненные бури, черный дождь и голод: ученые рассказали о последствиях ядерной войны
Статья не особо впечатляет, но хоть что-то.

ні, просто люди вважають, що ядерна війна неможлива - саме через її наслідки. й до кінця не розуміють ризики, які виникають через наявність ядерної зброї в КНДР чи тому ж Ірані. й Раша показує, що наявність ядерної зброї є запорукою, що можна робити що завгодно, й за це нічого не буде - це як нацистська Німеччина з ядерною зброєю...

але до речі ядерна зброя не є гарантованим запобіжником від нападу. бо від прибаханих ще сприймають ядерні погрози, а жодна притомна країна застосовувати її не буде...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:16

ЛАД написав:...
Почти нет людей, с которыми можно нормально разговаривать.

а спробуйте нормально розмовляти - у вас загалом лише особисті накиди на опонента...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:21

Banderlog написав:
  pesikot написав:А що, після цього Раша захоче перемовини ?
після цього ти з шаманом захочеш перемовин, якщо не через рік то через 3 точно.

ми про перемовини кажемо з 2024 року - а ти з 2022 пропонуєш здатися - от й вся різниця...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:22

andrijk777 написав:
  Shaman написав:
  Banderlog написав: ти больний? Хто тут спорить що росія агресор?) Покажи хоть одну людину на форумі.
Виходу з цієї війни військовим шляхом для України нема. Лише переговорами. А воювати ще 4 роки тими самими людьми це ви вже явно обдовбались наркотою.

так й перемовин Раша не хоче... то що ж робити?..

Послати тебе в окоп. Як тобі такий варіант?

ще один. розповідає, що це Я людей до окопів посилаю :lol: почнемо з усіляких номерних, користь яких для держави - НУЛЬ... 8)
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:26

Banderlog написав:
  pesikot написав:
  Banderlog написав:Тут не вірили коли я писав що влада планує воювати ще 3, 4 роки тому ні про які терміни демобілізації і не говорять.

Влада планує ? Чи росіяни не збираються припинняти воювати ?

Сьогоді, до речі, дуже патужно росіяни заявляють мопедами, що не збираються припинять

Влада планує і росіяни не збираються. Одне другому тільки сприяє, " чи " тут лишнє.

та, "чи" недоречне. правильно - влада планує, БО руські поки не збираються зупинятися... а все інше - фантазії...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 25 бер, 2026 05:37

ЛАД написав:...
Если плевать на экономическую эффективность, то можно много чего сделать.
Вы правы, у нас розбита енергосистема.
Но что разбито?
Не хочу спорить, надоело впустую терять время, но я не пойму - у нас сегодня есть проблемы именно с атомной генерацией?
Вроде нет.
АЭС у нас, к счастью, целые. Выбиты именно ТЭС и ТЭЦ. Так может лучше тогда уж строить именно их? Если даже мы сейчас построим массу ММР (фантастика, но ладно), чем мы будем балансировать систему? По рецепту Буратино включать-выключать их? Вот только все специалисты почему-то утверждают, что это вредно для работы АЭС. Неграмотные, наверно.

Такая перестройка энергосистемы, как вы предлагаете, требует тщательного планирования. Или плевать на экономику, которой у нас и так уже нет?
...

самовпевненості багато, з фактами набагато гірше. так, проблема з АЕС. захоплена ЗАЕС по потужності дорівнює іншим трьом станціям. тому зараз наи вистачає, бо дійсно впало споживання. щоб замінити ЗАЕС, скільки треба побудувати ТЕС?..

тепер по ТЕС - вже писав, що перед війною в нас були надлишкові потужності ТЕС - було задіяно десь 20% лише - точних цифр не пам'ятаю. тому можливо й існуючих ТЕС буде достатньо для балансування. в нашому випадку найкраще балансувати ГЕС та ГАЕС.

перевага "зеленої" енергетика - її не треба тягнути споживачеві. гадаєте дешево ее від АЕС вуйкам по Карпатам роздавати? чи там по луганським степам. втрати ее складають 10% від споживання в Україні.

й з точки зору економіки саме будівництво АЕС потребує найбільших витрат при будівництві

ps а з приводу Фукусими - там були цілі талмуди, що роботи в різних аварійних ситуаціях (це ж японці). а от ситуація, що через солону воду вимкнеться вся електрика й система керування перестане працювати - передбачена не була. добре, що не сталося теплового вибуху, як в Чорнобилі. можлива та ж вода виступила як охолоджувач.
Востаннє редагувалось Shaman в Сер 25 бер, 2026 05:41, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

2
4
5
  #<1 ... 1720017201172021720317204 ... 17209>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти