Shaman написав:......... трошки про інше, але головна ідея не змінюється, якби солодко не співали ЛАДИ [url=https://nv.ua/ukr/ukraine/events/tvorec-karti-ukrajini-tragediya-stepana-rudnickogo-yakiy-geografichno-obgruntuvav-nezalezhnist-50595749.html?code=980b6058-abfc-4dca-b1c9-2858cc9c4a33 Кстати, не обратили внимание в статье по ссылке, что доносы на его писал вполне щирый украинец ]Творець карти України. Як вчений зі світовим ім'ям повірив більшовикам і переїхав з Праги до Харкова, ...[/url] для доступу до статті треба ввести email
як гадаєте, чим закінчився його переїзд? на найближчі десятиріччя вибір українця на території Раші один - або він русифікується, або його витіснять або знищать. але ЛАД чомусь принципово не хоче українізуватися - це українці мають русифікуватися. така от гра в одні ворота...
Подтверждаете гордое звание пропагандона? Боитесь, лишат? В сталинские времена пострадали только украинцы? Мало было расстреляно и сидело людей всех национальностей? Кстати, не обратили внимание в статье по вашей ссылке, что доносы на него писал вполне щирый украинец Володимир Геринович, львовянин, "Учасник проголошення Західноукраїнської Народної Республіки". Он, правда, тоже отсидел с "кінця грудня 1933 до 1946". Но выжил.
в сталінські часи більш за інші народи потерпали саме українці, як самі волелюбні люди, посля нас народи Балтії, тобто всі -хто з 1920 по 1939/40 народився вільним, не у соц.таборі
Ну прям готових посилань у мене нема. Але напрямок пошуку можу підказати.
Офіційні та академічні джерела .........
Спасибо. Но я, вроде, не отрицал лагеря. Они были и в западных зонах оккупации. И не только для военнопленных. Я говорил о том, что не слышал об отправке военнопленных из Германии в Союз. И спрашивал именно об этом. И ещё раз - это, во-первых, не денацификация, во-вторых, было в условиях оккупации , о чём у нас речь не идёт.
ви реально не розумієте як відбувається денацификація на окупованих теріторіях? всіх, кого запідозрять у нелояльності до окупантів, відправляють на підвал і там не тільки учасники АТО, а всі, про кого можна сказати-українець до речі, якщо сусіди донесуть, що у тебе рідня на фронті воює, то участь підвалу не мине, задумайтесь
ЛАД написав:Тем временем, хотя иранские ракеты уже почти закончились, а словесные интервенции Трампа порой опускают цены на нефть, хотя бы ненадолго, они опять подрастают. Сейчас брент - 105,32, WTI - 99,64. Да тут ещё хуситы вступили в войну. Пока начали обстреливать ракетами Израиль. Но если опять начнут развлекаться с судами в Баб-эль-Мандебском проливе...
зранку брент - 112,6 WTI - 99,64.
з хусітами трампу буде впоратись значно легше, ніж Іраном розвідка виявляє скупчення виродків-найближчі дні нанесуть авіаудари і на місяць-два буде тихо.
Я говорил о том, что не слышал об отправке военнопленных из Германии в Союз. И спрашивал именно об этом.
Так а куди їх відправляли? Там же чітко вказано, що всі по кілька років (останні - всі 10) відпрацювали на відбудові СрСр (хто опинився в зоні впливу СРСР) . Мабуть краще для них коли відбудовували вокзал Чернігова, а гірше - валили дерева в Сибіру.Але всі там побували. А різниці в статусі не робили: полонений в боях, чи полонений в результат капітуляції. Щодо наших подій зараз : невідомо як воно буде виглядати російська омріяна денацифікація, якщо на неї погодитись. Мрії у кацапів максимальні : звичайних комбатантів , які виконують звичайні вогневі враження військових обʼєктів чи військ (особового складу) і які досягли найкращих результатів - всі вони військові злочинці. Ця маячня не вкладається в голові і є ознакою відсутності будь яких моральних принципів коцабів і поваги до сильного ворога який просто вміло переграє в чесному бою.
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 29 бер, 2026 07:57, всього редагувалось 2 разів.
Hotab написав:ЛАД Ну прям готових посилань у мене нема. Але напрямок пошуку можу підказати.
Офіційні та академічні джерела .........
Спасибо. Но я, вроде, не отрицал лагеря. Они были и в западных зонах оккупации. И не только для военнопленных. Я говорил о том, что не слышал об отправке военнопленных из Германии в Союз. И спрашивал именно об этом.
Якщо ви цього не чули, це не означає шо цього не було.
Депортация немцев из стран Восточной Европы После вступления Красной армии в Румынию, Югославию, Венгрию, Болгарию и Чехословакию в декабре 1944 года было принято постановление ГКО № 7161cc. Оно предписывало мобилизовать и интернировать всех трудоспособных этнических немцев, независимо от их гражданства, и отправить их в СССР на работы.
Возрастные группы:
мужчины 17–45 лет
женщины 18–30 лет
Всего вывезено: 112 480 человек (61 375 мужчин и 51 105 женщин)
Мобилизация и вывоз немцев из Германии (Восточная Пруссия, Верхняя Силезия) В феврале 1945 года постановление ГКО № 7467сс предписывало мобилизовать всех трудоспособных немецких мужчин 17–50 лет в зонах наступления советских фронтов.
Тех, кто служил в вермахте или фольксштурме, отправляли в лагеря военнопленных.
Остальных формировали в рабочие батальоны и отправляли в СССР.
К 20 февраля 1945 года мобилизовано 28 105 человек.
Где использовали труд депортированных немцев угольные шахты Донбасса и Урала
металлургические заводы
строительство инфраструктуры
восстановление разрушенных городов
специальные проекты (атомный, ракетный, авиационный) — для квалифицированных специалистов
ЛАД написав:Но я, вроде, не отрицал лагеря. Они были и в западных зонах оккупации. И не только для военнопленных. Я говорил о том, что не слышал об отправке военнопленных из Германии в Союз. И спрашивал именно об этом. И ещё раз - это, во-первых, не денацификация, во-вторых, было в условиях оккупации , о чём у нас речь не идёт.
ви реально не розумієте як відбувається денацификація на окупованих теріторіях? всіх, кого запідозрять у нелояльності до окупантів, відправляють на підвал і там не тільки учасники АТО, а всі, про кого можна сказати-українець до речі, якщо сусіди донесуть, що у тебе рідня на фронті воює, то участь підвалу не мине, задумайтесь
та все це ЛАД чудово знає, але робить вигляд, що цього не існує ...
ЛАД написав:Я говорил о том, что не слышал об отправке военнопленных из Германии в Союз. И спрашивал именно об этом.
Ви ніколи, наприклад, не чули про житлові будинки, побудовані німцями в срср? В тих же Черкасах цілий квартал є. Не полоненими ж солдатами. І так впевнений по всьому союзу було