|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 21 кві, 2026 16:25
dimo_0n написав:Сейчас стройка таунхаузов на "необстреливаемых" территориях(даже не западная) дают 20-30% по году....
Зараз - може й дають.... Але два рази , в 2008 і в 2013 вони ДАВАЛИ МІНУС В 2008 я збудував 800м2 під продаж , не встиг продати до червня 2008 по 1200 і вже в 2009 продавав по 600 В 2013 мав на продаж 1200 м2 , які замість по 900 - продав по 700... А т коли це все поступово починалось в 2005 - то виглядало так само як зараз Вам виглядають акції.... Тому ще раз Мій капітал з 1997 по 2027 зріс в ТРИСТА разів (по цифрам, але якщо врахувати інфляцію то в 10 разів ) А тепер Ви подивіться скільки Вам треба перекладати долари в долари щоб їх стало в 300 разів більше.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 300 раз.
- Подякували: 3019 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 16:46
budivelnik написав:Зараз - може й дають....
так я саме це написав)) Що все це - тимчасово, але варіант заробити трохі більше ваших 12% - таки існує. Та не лише в будивництві )) budivelnik написав:Мій капітал з 1997 по 2027 зріс в ТРИСТА разів (по цифрам, але якщо врахувати інфляцію то в 10 разів )
Глянул бы расчеты, но поверю - наслово. итого за 30 лет +1000%. или 33%\год. Отличный результат... Только с последними цифрами в 12% это стагнация уже настигла? Бизнесс вышел на плато и дальше развиваться некуда? Да дело в принципе ваше. Главное что вас все устраивает. budivelnik написав:А тепер Ви подивіться скільки Вам треба перекладати долари в долари щоб їх стало в 300 разів більше.
Мне не нужно 300 раз перекладывать. Зачем мне это? Меня устраивает 12-15% в долларе, в другой юрисдикции. Все что выше - приятный бонус. Лет через 20, меня скорее всего устроят 4-5%\год в твердых активах под юрисдикцией нормальной страны, а не воровского клана, который может отобрать любой заинтересовавший их бизнесс силовиками....
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 129 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 кві, 2026 17:00
Shaman написав:ваш графік показує що? зростання Амазону? вгадали з інвестиціями. але подивимось за кілька років.
А це ж ви в іншої темі в прошлому році мене підкалували тим самим, аккурат як Трамп тарифи підняв? А я казав -подивимось по кінцю. Було? Ну ось вам прошлий рік в першому скрині вишче. Вгадав? Ну як сказати... Перши 2 роки я топтався майже в нулі, поки набивав шишаки, хапав "акції блогерів", ФОМО, ТРЕНДИ.... Потім став більш консервативним, перестав гнатися за всім підряд. Та почало щось виходити.... Щось типу 10К годин потрачених на якусь справу - роблять тебе більш обізнаним, ніж натовп. Я ж не кажу, шо ви неправий. Я кажу - що є альтернативний варінт паркування капіталу, який може приносити ті самі гроши, з меньшим гемором. Хто дасть гарантію, що завтра будівельніку на його склади не прилетить? Хто дасть гарантію, що не зайдуть силовіки та не відіжмуть те, що він будував 3 десятка своїх років? Кожен сам вибирає свій ризик\дохідність. Тому я кажу ровно зі свєї "колокольні". 12%\рік в грн робити бізнесс, або вкласти в ті самі ОВДП під 18 як було? Ну кожен сам собі...
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 129 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 кві, 2026 17:06
dimo_0n написав:... Кожен сам вибирає свій ризик\дохідність. Тому я кажу ровно зі свєї "колокольні". 12%\рік в грн робити бізнесс, або вкласти в ті самі ОВДП під 18 як було? Ну кожен сам собі...
головне - дохідність від бізнесу не дорівнює маржинальності продажів. а дохідність 35% - це коли ви зафіксували та вишли в кеш- а доки - це цифри на екрані. й цікавий показник - це цифра за 10 років.. сперечався з вами не я...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 830 раз.
- Подякували: 1768 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Вів 21 кві, 2026 20:48
budivelnik написав:Держава свої 100 000 податків отримала А я як мав 1000 одиниць товару так і маю.
Цікавий сценарій. Не берусь стверджувати, наскільки реалістичний. Але зверну увагу, що корінь проблеми тут не стільки в інфляції, скільки в намаганні держави назвати втрати від неї прибутком і оподаткувати. Тобто інфляція не тільки перекачує гроші від населення і бізнесу до держави, але ще й створює фальшиву базу для оподаткування.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 660 раз.
- Подякували: 547 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 20:58
budivelnik написав:Так що СТВОРЮЄ Держава? Тобто Ви можете припустити що ЧИНОВНИК=Держава, адже він створив Закон за рахунок грошей які йому заплатила Держава... але ж ці гроші Держава отримала або внаслідок інфляційного податку на всіх(друк грошей) або інших видів податків/зборів які сплачує населення.
Якщо так розмірковувати, то й підприємець нічого не створює, бо все, що він вкладає і організовує робиться за кошти, зароблені робітниками. Наскільки я пам'ятаю вас така постановка питання не дуже влаштовує, але чомусь для держави норм. Держава створює умови, за яких населення і бізнес мають змогу більш ефективно застосовувати свої вміння і створювати валовий продукт. Якщо держава робить це добре, то продукту виходить більше, і це спільна заслуга держави і виконавців. Тобто, звісно, не все це результат від діяльності держави, але її частка в цьому є. Складно порахувати яка саме, але є. Основна частка ефекту походить, звісно, від забезпечення фізичної безпеки власності, як особистої, так і засобів виробництва. Навіть в Україні, зі всіма її вадами, мати такий рівень захисту, який є, це набагато краще, ніж не мати ніякого. А далі - як завжди, чим кращій захист, тим кращі результати.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 21:11
M-Audio написав:інфляція не тільки перекачує гроші від населення і бізнесу до держави, але ще й створює фальшиву базу для оподаткування.
1 Будь який податок/збір - ВИКАЧУЄ ГРОШІ з Бізнесу 2 При цьому, це було б не страшно , якби ВИКАЧАНІ гроші з БІЗНЕСУ- ВКАЧУВАЛИСЬ в те що створить додаткові гроші 3 Також НЕ найгірший варіант - коли Держава вкачує стільки ж скільки ВИКАЧАЛА.. 4 А от ІНФЛЯЦІЯ - це випадок КОЛИ ВИКАЧАТИ треба більше ніж повернеш назад А так як капітал це кров Бізнесу, то ПОСТІЙНЕ ВИКАЧУВАННЯ без повернення назад - грозить ЗНЕКРОВЛЕННЯМ економіки. ПС повірте що сценарій не те що РЕАЛІСТИЧНИЙ , він навіть РЕАЛЬНО ІСНУЮЧИЙ сьогодні.. Наприклад Вчора прийшов лист з податкової Внаслідок того що середня зарплата 27000 , а ваша середня по підприємству нижча, рекомендуємо підняти зарплату бо це дохід ЗБРОЙНИХ СИЛ....А з іншого боку - Держава прийняла рішення ОБМЕЖИТИ торгову націнку на тютюнові вироби до 5% З другого боку - Держава прийняла рішення максимально перевести розрахунки через термінали ( і забула знизити еквайринг який сьогодні 1,5%) І на моє резонне запитання Якщо при продажі на 1 млн грн тютюнових виробів( це приблизно 7000-8000 папчок цигарок) - націнка 50 000 грн , з якої 15 000 еквайринг , і з 35000 які залишились треба забрати ще 7700 ЄСВ - 27300 залишилось і ще ж повинні бути якісь витрати електроенергія, оренда і так далі.... То на питання Може Труси-Хрестик Або націнку відпустіть Або листів не пишіть Ніхто відповіді не дав ППС До речі, ніхто в обл Податкових і обл Адміністраціях не міг навіть уявити , що така дурниця як обмеження націнки + створення системи коли всі податки (Акциз, ПДВ, місцевий Акциз) платять виробники - просто заріже місцеві бюджети , які формуються з ПДФО і місцевого Акцизу - бо всі платежі залишаться в центральному Бюджеті... Ще парочка таких рішень по наприклад паливу, алкоголю... і все, на місцевому самоврядуванні можна ставити хрест , бо за всіма коштами треба буде як за совка направляти ходока в центр.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 21:17
M-Audio написав:Якщо так розмірковувати, то й підприємець нічого не створює, бо все, що він вкладає і організовує робиться за кошти, зароблені робітниками. Наскільки я пам'ятаю вас така постановка питання не дуже влаштовує, але чомусь для держави норм.
Якщо мислити категоріями совка що все створює роботяга, а Державою може керувати прибиральниця- то так.... Але навіть тут є нюанс Підприємець КЕРУЄ СВОЇМ КАПІТАЛОМ Держава СВОГО капіталу НЕ МАЄ Те що Держава ДІЛИТЬ (тобто створює умови по вашому) - вона ЗАБРАЛА у ПІДПРИЄМЦЯ. От коли Держава почне функціонувати за ті гроші які ЗГЕНЕРУВАЛИ Державні ПІДПРИЄМСТВА - от тоді Держава перетвориться в підприємця... але тільки тоді коли буде оперувати ЗАРОБЛЕНИМИ на своїх підприємствах, а не ВІДІБРАНИМИ в когось. Так щоб Ви зрозуміли Легко бути добрим і платити за створення чогось відібраним в когось... А як тільки виявляється що для того щоб ВІДІБРАТИ треба мати що ЗАПЛАТИТИ тим хто ВІДБИРАЄ ірозмір оплати при цьому буде нижчим від розміру відібраного ... тут якось в Держави не складається Судова система, силова система, влк і так далі - всюди суспільство невдоволене РЕЗУЛЬТАТАМИ державної діяльності.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 21:41
budivelnik написав:Те що Держава ДІЛИТЬ (тобто створює умови по вашому) - вона ЗАБРАЛА у ПІДПРИЄМЦЯ.
Ви чомусь не розумієте. Ось є фермер, і він сам один із сім'єю умовно може обробляти не більше 1 га поля. Так мало тому що йому треба не тільки посіяти-виростити-пожати, але ще й поставити навколо паркан, і ночами з сім'єю виловлювати тих, кого паркан не зупиняє. Бо інакше урожай зберуть без нього. Спостерігати за більшою площею він не в силах, та й обробляти теж, бо не має нормального відпочинку. Про якийсь трактор він взагалі подумати не може, бо чітко знає, що як тільки в нього таке з'явиться, до нього завітають вже добре озброєні люди, яких він вже зупинити не зможе, як би не пильнував. І тут виникає держава і каже: ти можеш не ставити паркан і спати ночами, а в разі крадіжки ми знайдемо крадія і покараємо. Крадії це вже теж знають, тому красти майже не будуть. І трактор твій теж ніхто не забере, бо ми також знайдемо, повернемо і покараємо. І цей фермер вже може обробити не один, а 50 га. Так, напружуватись, ймовірно, доведеться більше і інакше, але це стало можливо. То чи можна вважати, що частина цього додатково створеного з'явилась дякуючи державі, і вона правомірно може отримати якусь частку? Так, якісь кошти витрачені на забезпечення того самого механізму, завдяки якому можна тепер знайти і покарати крадіїв, але ця сума в перерахунку на долю цього фермера може бути навіть менше, ніж найняти охоронця на поле в один га. Судова система, силова система, влк і так далі - всюди суспільство невдоволене РЕЗУЛЬТАТАМИ державної діяльності.
Так, суспільство може бути невдоволеним, особливо якщо є приклади, де держава краще виконує свої обов'язки. Але якщо подивитись туди, де держава взагалі обов'язки не виконує, то може всеж-таки краще така держава, ніж ніякої? Це не привід щоб не бути невдоволеним, а просто факт.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Вів 21 кві, 2026 21:53
M-Audio написав:І тут виникає держава і каже: ти можеш не ставити паркан і спати ночами, а в разі крадіжки ми знайдемо крадія і покараємо
Ще раз Точно таку саму функцію охорони може виконувати і приватна структура Ба більше - за цю функцію охорони Я ПЛАЧУ.... Точно так само як наймаючи прибиральника я йому ПЛАЧУ щоб було чисто , а можу найняти клінінгову фірму. Тому ще РАЗ ОСНОВНА відмінність ДЕРЖАВИ від будь якого підприємця.... Держава НІЧОГО не створює. Навіть виступаючи ПОСЕРЕДНИКОМ між Замовником і ВИКОНАВЦЕМ - за свої послуги посередництва вона бере кошти для оплати чиновника.... Що НАЙСМІШНІШЕ - чиновник САМОСТІЙНО виставляє рахунок за СВОЮ роботу- без погодження зі мною.... Так щоб простіше Ви коли купуєте/орендуєте квартиру а - можете вибрати варіант своєї поведінки (заплатити рієлтору чи шукати відразу у будівельника чи шукати у власника) б - навіть вибираючи рієлтора - ви можете шукати дешевшого чи приємнішого... бо ВИ ПЛАТИТЕ ГРОШІ в - і послугу оренду/купівлю/продаж нерухомості ВИ оплачуєте вже надавачу послуг. В нашому випадку Охорону надає СУД/ПРОКУРАТУРА/ПОЛІЦІЯ... яким Ви напряму не платите, а раз не платите то не можете їм виставити жодних претензій якщо Вам щось знищили.... бо для автоматичного відшкодування треба було оплатити СТраховій Але Ви сплачуєте в Бюджет розраховуючи на охорону... а гроші пішли Гетьманцеву на пиво в 350 грн..... і Ви ЖОДНОГО впливу на вже не свої гроші НЕ маєте, бо цей чиновник ОТРИМУЄ гроші з БЮДЖЕТУ який НАПОВНИЛИ ВИ, а на розмір зарплати Бюдетника який не виконує своїх функцій Ви впливу не маєте Тому ще раз Держава свого НІЧОГО не має і є ПЕРЕДАТОЧНОЮ шестернею , з поганим ККД передачі.. Саме тому, як тільки в Державі починаються економічні проблеми - так відразу проходять процеси приватизації Державної власності (бо остання навіть своїм керує погано , не говорячи вже про Ваше) І чим менше функцій буде залишино в руках Держави і чим більше передано в прямі угоди (де обговорюється як сума так і результат) - тим швидше ми отримаємо те що нам ПОТРІБНО , а не те ( і в такому вигляді) як нам хоче надати чиновник.. ПС велодоріжки у Львові займають 10% шляхопроводів... а користуються ними 1% населення, в той час коли автотранспортом користується 80% населення... Питання на засипку Куди пішли МОЇ гроші якщо я автомобіліст? і чому витрати на велосипедистів в 8 разів більші ніж витрати на автомобілістів, якщо всі сплачують в бюджет міста однакові сумми?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1