Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Нед 26 кві, 2026 23:19

тут так розповідали про "європейську" Угорщину
Останній капіталіст
Мафія в затінку не сидить склавши руки. Поки Віктор Орбан тікає від відповідальності, за лаштунками триває підготовка до виїзду з країни та вивезення викрадених багатств.

Олігархи Орбана переводять мільярди в Об’єднані Арабські Емірати, Уругвай, Сполучені Штати та інші далекі країни. Мені достеменно відомо, що Національна податкова та митна адміністрація (NAV) за повідомленнями банків призупинила кілька великих переказів, пов’язаних із колом Антала Рогана, посилаючись на підозру у відмиванні грошей.

Я закликаю керівників Національної податкової та митної адміністрації негайно накласти арешт на вкрадені гроші. І я знову закликаю Генерального прокурора, Головного комісара національної поліції та голову NAV взяти під варту злочинців, які завдали збитків угорському народу на тисячі мільярдів форинтів, і не дати їм втекти до формування уряду TISZA в країни, з якими наразі немає угоди про екстрадицію.

Мені також відомо, що мафіозі Орбана почали за безцінь розпродавати TV2 та інші медіа-ресурси, а також компанію Láng-Event Kft, яка є флагманом стомільярдної пропаганди ненависті Рогана. Застерігаю доброчесних угорських інвесторів утриматися від придбання активів, що належать мафії, інакше вони також опиняться перед Офісом із повернення та захисту національного майна.

Мені стало відомо і про те, що кілька сімей олігархів уже виїхали, а цими днями і родина Месароша полетіла до Дубая. За повідомленнями, кілька впливових сімей олігархів уже забрали дітей зі шкіл і організовують надійну охорону для від'їзду. Схоже, після того, як «відважний капітан» Віктор Орбан покинув тонучий корабель, земля під ногами яничарів також почала горіти.

Я закликаю кожного керівника поліції, прокуратури, банку та податкової, а також керівників спецслужб виконувати свої законні обов'язки та перешкоджати втечі злочинців і вивезенню за кордон майна, вкраденого в угорського народу. Той, хто не виконає свій законний обов'язок і порушить службову присягу, сам вчинить злочин.

Воля угорського народу та вирок мафії зрозумілі. Маріонетки та посіпаки Орбана мають постати перед відповідальністю за допомогу в руйнуванні та розграбуванні Угорщини – як у моральному, юридичному, так і в матеріальному сенсі.
от подивимось, який відсоток Європи залишився по кількості затриманого капіталу. а то вони про Міндіча нам розповідають - там з такими копійками ніхто не бавився 8)

я ж казав, вони не просто так обізнані, як кеш возять...
Shaman

Подякував: 830 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 00:04

Shaman написав:.........
факт один - від Чорнобиля ви ухилися за вашою логікою, а як би поступив я - невідомо.
Дерьмо.
Я поехал туда, куда послали.

й зараз я не в армії, так але тут здається немає нічого, хто пішов добровольцем. хоче можливо хтось пішов по рекрутингу.

й ви надто швидко перевзуваєтесь. ухилянти та бігунці звісно намагаються розповідати, що ухилянти всі. а як бути з відстрочками? відміняємо? ЛАД буде доглядати? чи може наші бігунці? а заброньованих? так хочеться й світла, й щоб дрони хтось виробляв - а хто ж це буде робити - справжні ухилянти й не збираються. гадаю вакансії електриків є
обленерго - бажаючих немає.

тому є ухилянти. в першу чергу, хто й дані не оновив - хоча закон вимагає. з бігунцями все зрозуміло. й є великий пласт тих, кого можуть призвати. але оскільки ховаються всі - то кого спіймали, того й забрали - зараз така ситуація.
З чергами ухилянтов так же, как с сортами дерьма, разбираться не собираюсь. По мне, так хрен редьки не слаще.
Надо понимать так, что вас просто "ще не спіймали"? :)

й ще ЛАД, я розумію, на анонімному форумі ви дуже сміливий. АЛЕ - поясніть що значить "вели себя хоть немного скромнее". що вам не подобається? що спілкуюся з вами українською? чи те що називаю Рашу рашистською (нацистською) державою? чи в тому, що бачу розвиток України в Європі та подалі від Раші? що не подобається? а якщо не зможете пояснити, то прикрутить свій борзометр - а то вік вас не захистить ;)

Не подобається то, что вы занимаетесь наглой демагогией и крайне недобросовестно ведёте дискуссию, приписывая оппоненту не просто то, что он не говорил, а то, что он прямо опровергал. Из всего перечисленного я отвергал только ваше абсолютно ложное утверждение, что "Раша нацистська держава". Нацистской она не может быть по определению в силу крайней разнородности населения. Попытка ввести там нацистскую идеологию приведёт к быстрой гибели государства.
О "борзометре" я уж промолчу.

й ви так багато про Чорнобиль розповіли, але це не головне. але головне питання, яке ви вже не побачили ДЕКІЛЬКА раз - й що там з пропозиціями для Раші, допитливий ви наш?
О Чернобыле я писал очень немного, почти ничего и уж точно меньше вашего.
Отвечать на ваши вопросы мне надоело. Если вы настолько умный, что до сих пор не поняли, что у финнов основное было не уступка территории и не репарации, а гарантированное недопущение антисоветской политики, то что с вами обсуждать?
Вы хотите подписать мир, вроде, даже готовы на уступки (сегодня, правда, готовы уже практически все, на границы 91 или 14, по-моему, не рассчитывает уже никто, да и на границы 22 тоже немногие), но при этом вы хотите продолжать антироссийскую политику. Я, в общем-то не возражаю, если вы мне расскажете, как убедить Путина заключить мир на таких условиях.
Все остальные ваши "идеи" ведут исключительно к бесконечному продолжению войны, сроки которой будут зависеть не от нас, а только от сроков возможного краха РФ, которые вы , естественно, предсказать не можете. А никаких других вариантов вы не видите и не предлагаете.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 00:45

Меня достали болтуны разного калибра, доказывающие, что дела давно открыты, а Безуглая просто занимается пиаром и хайпом.
Уже писал, вполне вероятно, что речь идёт о случаях "Побиття. Підвали. Зникнення."
Она пишет: "Навіть зареєстровані кілька кримінальних проваджень: №62026170040002303, ДБР 23.02.2026 за ч. 5 ст. 426-1 КК України, №12026221230000452 від 18.04.2026 за ст. 122 КК України", - https://www.facebook.com/bezuhlamariana/posts/pfbid0duwrX4utWWBEWrqkQTENxbAQS3FJcgoxD4a43fdAQiPLCXJoheVVEfFMFqkNySQ8l?rdid=Bb2EnOhX683FXfjp#.
Попробовал поискать и, естественно, не нашёл. Это, скорее всего, следственные дела, сведения о которых у нас не публикуются. Или я не знаю, как искать.
Но посмотрел статьи КК.
Ст. 426-1 КК України:
Стаття 426-1. Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень

1. Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, тобто умисне вчинення дій, які явно виходять за межі наданих цій особі прав чи повноважень, крім передбачених частиною другою цієї статті, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, -
карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Застосування нестатутних заходів впливу щодо підлеглого або перевищення дисциплінарної влади, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, а також застосування насильства щодо підлеглого -
караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

3. Діяння, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені із застосуванням зброї, а також діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -
караються позбавленням волі на строк від п’яти до дев’яти років.

4. Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, -
караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

5. Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, -
караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.
https://protocol.ua/ua/kriminalniy_kodeks_ukraini_stattya_426_1/.
Ч. 5 самая тяжёлая.
Вот что сказал ИИ:
Типичная “суть дела” по ч.5 ст.426-1

На практике ДБР возбуждает такие дела, когда есть:

1. Насилие со стороны командира
- избиение военнослужащего
- “воспитательные” меры
- принуждение
2. Незаконные приказы
- отправка людей на заведомо опасные задачи без оснований
- злоупотребление властью в боевой обстановке
.............
Вывод по твоему делу
Если у тебя:
👉 ДБР + военные + ч.5 ст.426-1

то с высокой вероятностью это:
➡️ злоупотребление властью командиром с насилием или тяжкими последствиями

Статья 122 полегче:
Стаття 122. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження

1. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені з метою залякування потерпілого або його родичів чи примусу до певних дій або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -
https://protocol.ua/ua/kriminalniy_kodeks_ukraini_stattya_122/
Т.е., как я и писал, похоже на частное дело о превышении прав командира по отношению к одному или нескольким конкретным подчинённым.
А не о системном нарушении в части. А Безуглая говорит именно о системных нарушениях.
Если это неправда, то Безуглая должна быть наказана за клевету. Но я что-то о таких исках к ней не слышал.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 05:04

ЛАД

Если это неправда, то Безуглая должна быть наказана за клевету. Но я что-то о таких исках к ней не слышал.

Вона ж депутат?
Там же процедура «наказать» не так проста.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:47

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Так всё-таки, суржик диалект или безграмотность? Или, прости господи, искажение украинского языка?

Колись давно читав на цю тему статтю.
Суржик - це безграмотність. Штучне зміщування двох різних мов. Він виник внасідок того, що неграмотні україномовні намагалися здаватися російськомовними.
Діалект - місцевий різновид мови, який складався на певній території. Що характерно для східної України - суржик і діалект часом пересікаються.
Як легко перевірити - якщо слово є у активному вжитку в сільській місцевості, особливо глухих селах - то це діалект.
Якщо ні, то це суржик.
Наприклад слово "конфета" - є цілком питомим для Полтавщини. Там воно буде діалектизмом. Але в Києві - це вже суржик, бо в селах під Києвом так не говорять.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:50

конфета Тузік вкусний

sashaqbl написав:
  ЛАД написав:Так всё-таки, суржик диалект или безграмотность? Или, прости господи, искажение украинского языка?

Колись давно читав на цю тему статтю.
Суржик - це безграмотність. Штучне зміщування двох різних мов. Він виник внасідок того, що неграмотні україномовні намагалися здаватися російськомовними.
Діалект - місцевий різновид мови, який складався на певній території. Що характерно для східної України - суржик і діалект часом пересікаються.
Як легко перевірити - якщо слово є у активному вжитку в сільській місцевості, особливо глухих селах - то це діалект.
Якщо ні, то це суржик.
Наприклад слово "конфета" - є цілком питомим для Полтавщини. Там воно буде діалектизмом. Але в Києві - це вже суржик, бо в селах під Києвом так не говорять.

конфета Тузік вкусний
flyman

Подякував: 1638 раз.
Подякували: 2883 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:54

Re: Напад росії і білорусі на Україну

flyman написав:конфета Тузік вкусний

Бачу, Клавдій - твій улюблений персонаж...
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:54

sashaqbl написав:Наприклад слово "конфета" - є цілком питомим для Полтавщини. Там воно буде діалектизмом. Але в Києві - це вже суржик, бо в селах під Києвом так не говорять.

Т.е. получается, что услышав от собеседника это слово где-нибудь в Тегусигальпе, нужно обязательно выяснить историю его жизни, чтобы понять, правильно он его использовал? 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6526 раз.
Подякували: 21778 раз.

Профіль

136
84
39
2
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:56

до чого тут Клавдій?

sashaqbl написав:
  flyman написав:конфета Тузік вкусний

Бачу, Клавдій - твій улюблений персонаж...

мон шер, до чого тут Клавдій? Сучасною укрокласикою потрібно хоч трохи володіти на концептуальному рівні.
flyman

Подякував: 1638 раз.
Подякували: 2883 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 08:56

Hotab написав:ЛАД

Вона ж депутат?
Там же процедура «наказать» не так проста.

Что, даже персональные санкции - как, например, к Порошенко - применить невозможно? :roll:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор