Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 17798177991780017801>
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 19:05

а з ситкивкой?

flyman написав:
  prodigy написав:
  flyman написав:можна ще рахувати проїздом в ГТ:
трамвай 3 коп,
тролейбус 4 коп,
автобус 5 коп.

Сьогодні 20 грн. автобус/тролейбус., (до подій в Ірані 15 грн.)

Можна порахувати в паритеті куриними яйцями.

ні, не можна
за часи ссср: міський(трам, трол, бус) , приміський(бус, жд електричка) і пасажирський(жд і аерофлот) -всі працювали в кращому випадку в нуль( ЖД транспорт
на мав збитків тільки за рахунок вантажів)
увесь транспорт датували, бо більшість населення до 1980р не мало власного (про коня в селі немає мови), коли мій батько купив жигуля у 1977р, в нашій хрущевці на 130кв.(це 500+ мешканців) було всього 4 авто, потім кожного року по 1-2 авто додавалось, одне авто на 120, а в селі і того менше, бо їздили по селу на конях, велосипедом, чи з поля газ53 віз до села.
яйця продавали дешево, бо це не делікатес, хоч в буфеті в екіпажу ОВІМУ три смажених яйця + 20грм сала=90коп. Інколи я собі дозволяв таку розкіш (бо від смороду їжі в їдальні "екіпажу" хотілось блювати, а стипендія маленька 40р(як відміннику мені 45р),
а ще транспортні витрати, то на їжу залишалось десь 15-20руб на місяць , тому 90коп за 3 яйця було дорого. а коли після 2 курсу почали "ходити в рейси", то потім (через 2-3 місяця) після рейсу заходиш в бухгалтерію ЧМП шукає свій індивідуальний номер (мій був 32056), якщо є в списку, той йдеш до каси, а там бац 25рублів премія, а інколи 3,50 (марно топав з Дідріхсона 10 до провулка Нахімова 1), пішки 3км.

сова в 3500 грн. пенсії на глобус "все включено" без джинсового паритету із шампанським не лізе

а що у совы з ситкивкой?
скилькы стоило пидклейиты ситкивку у ссср?
Прохожий

Подякував: 939 раз.
Подякували: 1465 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 19:43

Banderlog написав:
  Shaman написав:Banderlog

все як ти хотів
США та Ізраїль розпочали масштабну підготовку до можливих ударів по Ірану вже цього тижня — NYT

чому нам такі умови не пропонують, як США Ірану?.. від нас лише капітуляцію вимагають... а аятол будуть повертати до реальності (або відправлять до Хаменеї)... хоча війна - це погано. населення Ірану буде страждати...
добре шо населення України не страждає.
Там спустити війну на тормозах вже так як раніше не вийде. Все йде до повномаштабки. І за іраном стоїть китай, вже явно. Це не війна з хамас.

це тобі дуже хочеться повномасшабної війни. а розумним людям вона не потрібна. тому Іран будуть просто фігачити, пока хтось не зрозуміє, що війна це погано. для чого повномасштабна війна? ядерні об'єкти можна зруйнуюють, якщо там ще щось залишилось. на побережжі треба щось робити, щоб відновити вільне судоходство. й Харк як останній метод. а що там в середині Ірану - кому це потрібно. може населенню набридне, й вони трохи того, квір викинуть. може ні - тим гірше для населення.

чи ти гадаєш, що перси в Ізраіль підуть? як саме? Тунелями під Перської затокою? й що значить стоїть Китай за спиною? купувати дешево нафту та постачати щось в тридорога - це китайці можуть. але це ніяк не захистить Іран від бомбардувань та ракет. так, Іран може спробувати нападати на арабські монархії - тим більше в них буде підстав вирішити питання остаточно чи на довгий період...
Shaman

Подякував: 832 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 19:57

В какую страну сбежит ермак?

В какую страну сбежит ермак?
1. рф
2. Англия
3. ?
Бетон

Подякував: 226 раз.
Подякували: 561 раз.

Профіль

5
3
2
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:01

Сибарит написав:
  prodigy написав:10-15 тыс грн. це якщо в сірниках міряти чи в дешевих продуктах(типу хліб, картопля, молоко(1% жирності)
а якщо в джинсах? 800грн, в туфлях? 2000грн

Предлагаю мерить в мобильных телефонах 😁

ЗЫ Что-то Я не припоминаю обезжиренного молока в те времена.

Гы, мое сообщение где я предлагал мерять в детском отдыхе - пропало :mrgreen: Я повторюсь- давайте мерять в детском отдыхе - при Союзе ребенка можно было отправить в пионерлагерь одного на 30 дней "ол инклузив" - ну, кто сейчас финансово потянет отправить ребенка одного на 30 дней куда-то, господа олигархи?
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 249 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:07

katso написав:
  Сибарит написав:
  prodigy написав:10-15 тыс грн. це якщо в сірниках міряти чи в дешевих продуктах(типу хліб, картопля, молоко(1% жирності)

Гы, мое сообщение где я предлагал мерять в детском отдыхе - пропало :mrgreen: Я повторюсь- давайте мерять в детском отдыхе - при Союзе ребенка можно было отправить в пионерлагерь одного на 30 дней "ол инклузив" - ну, кто сейчас финансово потянет отправить ребенка одного на 30 дней куда-то, господа олигархи?

Кого і куди ти пропонуєш відправить на 30 днів?
UPD: Можна на прикладі срср. Де ти був за часів срср 30 днів?
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 280 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:10

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Water написав:Де ти був за часів срср 30 днів?
В піонерському таборі, на околицях міста, дув в дудку, ходив строєм, спав на солдатському ліжку, харчувався гірше ніж дома... Правда не 30 днів а 14 або 21
budivelnik

Подякував: 302 раз.
Подякували: 3045 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:11

katso написав:
  Сибарит написав:

тобто ти з тих, хто сумує за срср? й можливість їздити з дитиної чи без на відпочинок до Туреччини, до Болгарії, до Чорногорії з Хорватією - це все не враховується?

а куди ще можна було поїхати в срср, окрім піонертабору? 8) до бабусі в село? :lol:
Shaman

Подякував: 832 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:33

Water написав:
  katso написав:
  Сибарит написав:Предлагаю мерить в мобильных телефонах 😁

Дитину. Відпочивати. Одну. Кудись де за нею приглянуть а батьки від неї відпочинуть. За часів СРСР звичайні люди були спроможні відправити дитину до піонер табору на 30 днів, де колись бував і я. Питання- на який строк зараз (навіть до війни) люди фінансово спроможні відправити дитину кудись одну відпочивати? Ось й поміряємо коли краще живеться :lol:
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 249 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:44

Shaman написав:це тобі дуже хочеться повномасшабної війни. а розумним людям вона не потрібна. тому Іран будуть просто фігачити, пока хтось не зрозуміє, що війна це погано.

Розумні люди запплатили б .
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 18 тра, 2026 20:47

katso написав:
  Water написав:
  katso написав:Гы, мое сообщение где я предлагал мерять в детском отдыхе - пропало :mrgreen: Я повторюсь- давайте мерять в детском отдыхе - при Союзе ребенка можно было отправить в пионерлагерь одного на 30 дней "ол инклузив" - ну, кто сейчас финансово потянет отправить ребенка одного на 30 дней куда-то, господа олигархи?

Дитину. Відпочивати. Одну. Кудись де за нею приглянуть а батьки від неї відпочинуть. За часів СРСР звичайні люди були спроможні відправити дитину до піонер табору на 30 днів, де колись бував і я. Питання- на який строк зараз (навіть до війни) люди фінансово спроможні відправити дитину кудись одну відпочивати? Ось й поміряємо коли краще живеться :lol:

Я помню этот спор где-то года пол назад... Сейчас лень искать, НО: вы забываете такое слово как "путевка" - которую при совке нужно было еще и "достать". Так что прямо вот так вот "звичайні люди" - не работало. Так же вам там выше уже про сроки поднапомнили: на 30 дней - это откуда-то из Сибири, может быть работало. Возможно переселенцам-чернобыльцам давали.
Насчет же "куда-то отправить сейчас": вон - подбирайте на любой вкус.
https://childcamp.com.ua/ru/camp?season ... id=karpati
-- одна/две средних ЗП.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 17798177991780017801>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти