|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:23
Tyler написав:Kolop, ну, если я увижу, что в реальности все плохо, что я не вписываюсь в свои планы и т.п., то, конечно, придется пересматривать план. Ошибки надо уметь признавать, как без этого. Значит, поумерю свой аппетит. В кредитное рабство влезать не планирую - это точно, а просчитывать денежные потоки и оценивать их - это моя работа. В крайнем случае продам однушку ))))
Я имел ввиду Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Kolop писал(а): А эта единица останется единственным активом у вас после покупки 3к ?
Tyler писал(а): Да. Причем даже если нам придется брать взаймы недостающую сумму для покупки 3к, продавать 1к я не хочу.
Тоесть в принципе если так, то если чуть затянете потом кредитом не доберете? все равно ведь если нада будет, то будете добирать. Или ожидаете, что если затянете то может "прыгнуть" ?
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:25
budivelnik написав: Илата Наволач написав: budivelnik написав:1 Я показую реальну ситуацію яка існує на цих територіях вже з 70 років -Ви озвучюєте свої фантазії. 2 Озвучуючи свої фантазії - Ви вважаєте за правильніше орендувати житло за 50% доходу , замість відкладати 5% на власне. І хто після цього реаліст - а хто фантазер ? ПС Треба мати дуже багато розуму , щоб всерьоз розраховувати на те що хтось покаже спосіб отримання житла в Києві за 5 років з зарплати в 3000 грн в місяць ( і при цьому що за 4000 грн в місяць Ви ще й орендуєте )
Ну так по 150 грн в місяць на купівлю все одно не зібрати, навіть за кілька життів. А жити десь потрібно сьогодні. І по справедливость людина з маленьким заробітком повинна жити в маленькій хатинці, а людина з заробітком, в кілька разів перевизжуючим середній, за нормальний строк придбати хоча б середнє житло. Але чумось в нас це не виконується, тому і протестує народ проти завишених цін. От при оренді в 3500 грн за двокімнатну (реальний приклад, квартира з косметичним ремонтом, але порожня, так само, як і продається, зазвичай) чому б не мати можливість купити її за 350000 грн (44 тис у.о.)? А купувати її за 70000 у.о. (тобто в 1,59 рази дорожче) нема ні можливості, ні бажання.
А давайте відкинемо крайнощі і розглянемо те що є в 90% населення. І так , 1990 рік , незалежність України , 17 м2 на особу житла в середньому. Тобто в 1990 , у Вашого тата з мамою народжується син - нехай Ви . Тато з мамою , живуть у своїй однокімнатній ( 2 х 17 м2 = 34 м2 - нормальна така однокімнатна ). Так як ми не знаємо ( не памятаємо ) ні цін , ні доходів 1990 , то припустимо що Ваші тато з мамою , з 1990 відкладають по 150 грн в місяць кожен . 20 років х 12 місяців х 150 грн х 2 особи = 72 000 грн ( на сьогодні ) Отже є однокімнатна і є 72 000 грн і є дитина якій 20 років . Чи можна свою однокімнатну хрущовку в 34 м2 поміняти на новобудову в 60 м2( двохкімнатна) з доплатою в 9 000 доларів ? Думаю що можна . І що вийде після цього обміну Було 2 особи по 17 м2 стало 3 особи по 20 м2 - і ніяких надзусиль. Єдине попрошу , не потрібно звинувачувати будівельників в інфляції , високих ставках , дорогій їжі і ще сотні/другій речей до яких вони не мають жодного відношення.
За приведенный Вами период были три валюты: рубли, купоны и гривни. Вы хоть помните какие тогда зарплаты были? Сколько денег на сбербанковской книжке ваших родителей было в 1990 году и какая сейчас это сумма?
-
Тори
-
-
- Подякував: 20 раз.
- Подякували: 62 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:25
Kolop написав:Упасть может только при девальвации?
Это такой стереотип. До 2008 года росло и "толькодорожать", а тут бац - девальвация - и подешевело. Подмена понятий. Хотя это чисто случайное совпадение. Потом тоже дешевело, но медленно, хотя гривна даже чуть укрепилась, поэтому этого никто не запомнил. У многих действительно сформировалась четкая связь: девальвация-удешевление недвижимости. Но у нас еще куча других факторов, повлиявших на удорожание, назад не отыграло.
-
Илата Наволач
-
-
- Подякував: 58 раз.
- Подякували: 32 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:27
kuynka написав: budivelnik написав:Так як ми не знаємо ( не памятаємо ) ні цін , ні доходів 1990 , то припустимо що Ваші тато з мамою , з 1990 відкладають по 150 грн в місяць кожен . 20 років х 12 місяців х 150 грн х 2 особи = 72 000 грн ( на сьогодні ) Отже є однокімнатна і є 72 000 грн і є дитина якій 20 років . Чи можна свою однокімнатну хрущовку в 34 м2 поміняти на новобудову в 60 м2( двохкімнатна) з доплатою в 9 000 доларів ?
анализируя ваш расчет приходим к тому что через 10 лет - сын уже должен сколько собрать денег? чтобы отселиться от родителей? я не поминаю, зачем эти съезды с родителями? полстраны не могут потом нормально разъехаться и все уперается в то, что снова нужно собирать на однушку с нуля.... 
1 Якщо Ви чогось не розумієте . це не говорить про те що написане мною не вірне . 2 Було 17 м2 на особу , через 20 років стало 20 м2 на особу - це покращення чи погіршення ? 3 В країні не можуть розїхатись тільки 1,2 млн сімей , на яких фізично житла (окремого)- не має , 19,9 млн окремих квартир/будинків на 21 млн сімей -статистика 4 Як вважаєте Що краще Жити в 60 м2 квартирі разом з батьками( при зарплаті в 3000 ) чи орендувати самому за 4000 ? Життя ідеальних ситуацій не терпить , всюди повинні бути й проміжні варіанти . Як проміжний варіан - мною показаний - ідеальний. 5 Для того щоб на момент повноліття Ваш син мав окреме житло , а відкладати Ви почали в момент народження, Вам потрібно було відкладати не 5% місячних середньостатистичних доходів , а як мінімум 30% : 900грн х 2 особи х 20 років х 12 місяців = 54 000 доларів. 6 Якби Ваші батьки + Ваша праця не забезпечили Вас однокімнатною , то Ви б за оренду платили суми практично однакові з сумою яка виведена в п5
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:28
Kolop написав:Тоесть в принципе если так, то если чуть затянете потом кредитом не доберете? все равно ведь если нада будет, то будете добирать. Или ожидаете, что если затянете то может "прыгнуть" ?
Блин, все равно я вас не очень понимаю. Ожидаю ли я роста цен на недвигу и боюсь ли прыжка цен вверх? Нет, не боюсь. Еще год -так точно. даже в случае гиперинфляционного апокалипсиса в Америке - до нас волна не очень быстро доберется ) Вероятность обвала гораздо выше. Но в случае обвала есть риск, что мой депозит окажется замороженным. Т.е. затягивать я не буду -постараюсь выбрать оптимальный момент, когда моих средств хватит на покупку устраивающей меня квартиры (возможно с минимальным кредитом). А пока мы будем активно хомячить еще полгодика, да. В идеале прогнозы обвалистов сбудутся и за следующие полгода падение возобновится и восполнит неупавшее за последнее время и тогда мы отлично впишемся в свои же планы )))
Востаннє редагувалось Tyler в П'ят 10 лют, 2012 17:34, всього редагувалось 5 разів.
-
Tyler
-
-
- Подякував: 54 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:29
Serg-ik написав: Тори написав: Tyler написав:Вот я так и знал, что начнется это переливание из пустого в порожнее. Актив и пассив - это фундаментальное финансовое понятие. Что у банка, что у любого предприятия. Вы изобрели свой велосипед? Ок, Ваше право, сдаюсь! 
Предприятие - получает доход от производства, там нужны как основные, так и оборотные средства. Не будет оборотных средств и что будет с предприятием? А Вы предлагаете оборотные средства перевести в основные и доказываете, что это классно и хорошо.
Тори, не выкручивайтесь  , Вы слишком далеко уводите от темы. Обсуждалась фраза: Если квартира приносит доход-это актив, если не приносит-пассив. А Вы к чему перешли? Сейчас Рома за оффтоп карточку даст.
Это моя фраза. Зачем мне ее же повторять?
-
Тори
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:31
Тори написав: budivelnik написав:Єдине попрошу , не потрібно звинувачувати будівельників в інфляції , високих ставках , дорогій їжі і ще сотні/другій речей до яких вони не мають жодного відношення.
За приведенный Вами период были три валюты: рубли, купоны и гривни. Вы хоть помните какие тогда зарплаты были? Сколько денег на сбербанковской книжке ваших родителей было в 1990 году и какая сейчас это сумма?
1 Спеціально вставив цей абзац виділенний синім. 2 Я не даю універсальних порад на всі випадки життя. 3 Якщо вже бути таким же дотошним як і Ви + знаючи заднім числом поведінку як валют так і м2 + золото , то моя відповідь проста як двері. Відкладайте 5% свого доходу в золоті.Можете по 1 граму в місяць , можете раз в квартал по 3 грами ( чи скільки там виходить )
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:34
Tyler написав:Андрей_В - ну-ка, и чем эта ситуация нова? Что, этого не было в 2009-2010-2011-2012 и не будет потом? Кто сказал, что вторая (или уже третья?) волна должна быть именно этой осенью? Пока я бы не сказал, что их очень сильно прижало.
Вам мой пост о работе казначейства ЭТОЙ осенью повторить?
-
Тори
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:35
Tyler написав: Kolop написав:Тоесть в принципе если так, то если чуть затянете потом кредитом не доберете? все равно ведь если нада будет, то будете добирать. Или ожидаете, что если затянете то может "прыгнуть" ?
Блин, все равно я вас не очень понимаю. Ожидаю ли я роста цен на недвигу и боюсь ли прыжка цен вверх? Нет, не боюсь. Еще год -так точно. даже в случае гиперинфляционного апокалипсиса в Америке - до нас волна не очень быстро доберется ) Вероятность обвала гораздо выше. Но в случае обвала есть риск, что мой депозит окажется замороженным. Т.е. затягивать я не буду -постараюсь выбрать оптимальный момент, когда моих средств хватит на покупку устраивающей меня квартиры (возможно с минимальным кредитом). А пока мы будем активно хомячить еще полгодика, да.
Ну крики об обвале каждый год.. И каждую осень.. В 2009, 2010, 2011, 2012 Существующие крики об обвале, ведь никак не отличаются от предыдущих криках об обвале, правда ведь? А насчет гиперинфляционного апокалипсиса в Америке, так я думаю, что он до нас недоберется  А если даже и доберется, то хотя бы долги вернем 
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 лют, 2012 17:36
Тори С осени прошло уже некоторое время. И что, государство парализовано, повсюду бюджетники бастуют? Осенью бастовали афганцы/чернобыльцы -помню. Сейчас тихо. И что вы мне пытаетесь доказать -что все плохо? И что?
Востаннє редагувалось Tyler в П'ят 10 лют, 2012 17:36, всього редагувалось 1 раз.
-
Tyler
-
-
- Подякував: 54 раз.
- Подякували: 207 раз.
-
-
Профіль
-
-
|