Oven написав:вот опять... как скажут форумные "специалисты": "цементные заводы выполнили план за 2013 год": "В Украине производство цемента в январе сократилось на 38%". К чему бы это? Видимо у строителей зашкаливает спрос на цемент. http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2013/02/19/296945
а куда этот цемент девать прикажите? год назад на евро2012 хорошо шло, 38% в самый раз.
Cricetus cricetus написав:а шо, андрея-бетона снова на усиление активгости сюда с валютной перекинули?
Спробуємо знівелювати це зменшенням кількості повідомлень від мене і таким чином збережемо на сталому рівні хоч кількість . Правда що буде з якістю - це вже питання більш до модераторів.
Cricetus cricetus написав:а шо, андрея-бетона снова на усиление активгости сюда с валютной перекинули?
Спробуємо знівелювати це зменшенням кількості повідомлень від мене і таким чином збережемо на сталому рівні хоч кількість . Правда що буде з якістю - це вже питання більш до модераторів.
Будівельнику, вітаю! З врахуванням специфіки вашого бізнесу Ви моніторите ціни в усіх секторах КРЖН . Скажіть будь ласка - сектор 100 000 - 200 000 у.о. - за період 2009-2012 наскільки просів у ціні? І чи просів взагалі? Можна окремо по первинці і вторинці. Тільки прошу - коротко)))З сектором до 100 000 у.о. мені зрозуміло, що ліквідна вторинка і новобудови фактично без змін, незважаючи на заяви ріелт.уа, Захара і Андрія-Бетона. Наперед дякую )))
Xenon написав:одинаково недоступен. Только в 2004 все были в розовых очках, верили в светлое завтра, рост зарплат, и что будет вечно дорожать. А сегодня з/п на уровне 2007 года, с занятостью большие проблемы и светлое будущее невидать...
а разве кто-то говорит что недвига была или в данный момент доступна большинству? я могу с уверенностью сказать что в Киеве она не будет доступна большинству пересичных (в смысле взял и накопил со среднестатистической ЗП на квартирку за 3-4-5 лет) еще ооой как много-много лет. да - это не правильно, да - в европах и СШАях по другому , но и нам до европ и СШАев никогда уже не дотянуться
так я не пишу о доступном жилье, я пишу о том, что покупать полуфабрикат по цене 1500-2000 долларов метр абсурд.
beton написав:кстати о качестве - ты там по совету твоих авторитетов с валютной ветки, бакса то хоть не много прикупил?))
Авторитети-авторитетами , а за прийняті рішення відповідає не той хто давав поради , а той хто приймав рішення. В 2009 я прийняв рішення вкласти гроші в бетон і в 2010-2012 - вклав. Поки що не шкодую , в будь-якому варіанті прибуток більший від доларового депо.
budivelnik написав:прибуток більший від доларового депо.
ну а депо прибыльней сдачи в аренду жилья особенно ежели учесть шо оно как минимум не дорожает, если речь о дешевом сегменте(его типа само выгодно сдавать)
Frant написав:Будівельнику, вітаю! З врахуванням специфіки вашого бізнесу Ви моніторите ціни в усіх секторах КРЖН . Скажіть будь ласка - сектор 100 000 - 200 000 у.о. - за період 2009-2012 наскільки просів у ціні? І чи просів взагалі? Можна окремо по первинці і вторинці. Тільки прошу - коротко)))З сектором до 100 000 у.о. мені зрозуміло, що ліквідна вторинка і новобудови фактично без змін, незважаючи на заяви ріелт.уа, Захара і Андрія-Бетона. Наперед дякую )))
1 Я чітко моніторю тільки ціни Львова ( при чому не по газетним обявам ) в діапазоні 40 000-80 000 2 Свої ціни я коригую по тому що бачу (чую-інсайд) у Львові і околицях ( в мене доступ як до інформації від забудовників , так і від рієлторів з якими працюю). 3 Мінімальна ціна була в : -березні-листопаді 2009 року і вона дорівнювала валютна ціна 2008-40% - в 2010-2011 роках ціна від мінімуму виросла на +15% - в 2012 році , ціна від ціни 2010-2011 - знизилась на 0-5%
Таким чином , станом на сьогодні ціна у Львові і околицях = -40%+15%-5%=-30% від ціни піку 2008 року , або +10% від дна 2009 року.
ПС В кінці 2010 року я пропонував ( і навіть робив дві спроби ) ввести індекс КГС ( тобто як міняється середня ціна і кількість обєктів від КГС щомісячно , але чомус як спроба писати в основній гілці , так і спроба створити окрему гілочку була жорстко затерта модераторами . З того що я бачу станом на сьогодні , в порівнянні з кінцем 2010 року - ціна в КГС виросла також на 10%.
Востаннє редагувалось budivelnik в Вів 19 лют, 2013 22:58, всього редагувалось 1 раз.
Oven написав:так я не пишу о доступном жилье, я пишу о том, что покупать полуфабрикат по цене 1500-2000 долларов метр абсурд.
что есть полуфабрикат?
считать можно что угодно, но за неимением альтернатив "маемо то шо маоемо"; можно считать что покупать БМВ или Адуди б/ушные которые в Германии стоят в 3 раза дешевле - тоже глупо; но альтернатив нет и не предвидится