ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Интересно было прочесть твоё мнение о нек форумчанах.Мог бы много добавить и о многих поспорить.Но это слишком долго и может даже не корректно.Тогда очень кратко - ты забыл Лба, я его ценю несмотря на многие промахи, настоящий профи по финансам, часто давал пиндюлей наезжающим на него уплюткам.А вот заслуженный европатриот в последние форумные дни испытывал огромное давление от опять всё тех же неправильных неугаданных предсказаний, и сидя на зелёном заборе пару лет всё ждал обвала гривны.Да, обвал произошёл, но намного позже. В итоге можно уверенно повторить нашу с Чиком фразу, что реально грядущий курс доллара не знает никто.А перебор многочисленных курсообразующих факторов иногда даже наоборот играет злую шутку и сбивает людей с толку, т к факторы как правило на падение гривны, а она наоборот укрепляется в опр моменты.Поэтому более ценным считаю не долгие рассказы о том и о сём, а опять же неблагодарные прогнозы.Неблагодарные, т к дающие их зачастую оказываются не правы.Но закидывающие их тапками слабаки даже не понимают, что в отличие от них самих, человек имеет силу, чтобы выставить напоказ своё мнение, может даже и ошибочное.Главное потом самокритично это признать, а не отмазываться отговорками.И те кто уже имел попадание в молоко очень неохотно и болезненно воспринимают просьбы с предоставлением конкретных цифр, а просящие наивно думают, что эти цифры есть...
Vitl "забвение" квестора и фунтика (моих кумиров) в частности с разными точками зрения насчёт таргетирования инфляции... когда то при опросе квестор был признан на форуме лучшим, я и сейчас с этим согласен. более толерантного форумчанина не припомню, он даже нападки болека с дафной не один год терпел... orest твоё мнение насчёт вакарчука ? я не политик, но парень явно мог бы внести свежую струю если разрешат... ну как эти уже достали, неужели терпелки нет конца. Faceless ну шо ты мну трёшь, шо такого крамольного или подрывающего твой режим пишу, русофоб ты наш начни с себя и пиши на родном языке...
Всім привіт! Vitl про ЛОБа я нічого не написав, бо він є і зараз у вільному доступі і всі бажаючі можуть його читати (я це роблю регулярно). До речі, стан його гілки тільки черговий раз доводить його професійність і рівень та справжні інтереси основної маси решти письменників ресурсу. Щодо прогнозів, якщо це буде тільки цифрова константа, все перетвориться в спортлото (навіть не в дартс). Чик Про Фунтіка дійсьно забув , мабуть тому, що більшість даних, якими він завжди оперував, можна, при бажанні, знайти. Очевидно, що так систематизованих і аналізованих певним методом протягом такого довгого часу - ні, але... А от Квестор... Його не рухав, тому, що вважаю його долю на ресурсі найчорнішою сторінкою фінанс уа. Це був каталізатор занепаду "римської імперії". Вже тоді стало зрозуміло, що має залишитися тільки один... Щодо Вакарчука, я написав про нього достатньо в кількох постах. Можна легко знайти пошуком. Додати зараз не маю що. В любому випадку, він ще сам не погодився на таке і давно перебуває під пристальним контролем. Ось вам трошки огляду http://minfin.com.ua/2017/08/07/29318956/ не мого, але схожого і з свіжими штрихами
orest написав:А от Квестор... Його не рухав, тому, що вважаю його долю на ресурсі найчорнішою сторінкою фінанс уа.
здесь мы кардинально расходимся, приведи хоть одну цитату где он врал или манипулировал. постил, шо думал, для меня это основной показатель. чел офигенно грамотный и глобально я с ним практически во всём согласен. просто ты, как и я не владеем инфо потоками, а кому при какой власти лучше живётся спроси у улана ему ок, нам с витлом куёво... у мну куча знакомых при янеке заслуженно и нет потерявших должности, сча кто то на коне, кто то доедает накопленное. по моему городу мало шо изменилось, может я не в курсе покращень. это ж не полит форум, поэтому не постю и сотой доли того шо знаю и то трут... без обид, но мыслить сегодняшним днём неправильно, квестор как раз пытался заглянуть глубже, за себя вообще молчу, просто по привычке читаю, то шо осталось после 99% игнора... наши дети или внуки ешо будут целоваться с россиянами, хотя мне пофиг...
Щодо Квестора, радий що ми зрозуміли один одного. Чисті ЗВР суттєво зменшилися
07.08.2017 прес-реліз
Міжнародні резерви України на 01 серпня 2017 року становили 17 795.0 млн. дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними На 01 липня 2017 року становили 17 970.0 млн дол. США (в еквіваленті).
За підсумками липня резерви залишилися майже на рівні попереднього місяця (скорочення становило менше 1%). Незначна зміна обсягу резервів відбулася насамперед через витрати на обслуговування державного боргу. Загалом резерви перебувають на рівні на 15% вищому, ніж на початку поточного року.
Протягом липня на зміну обсягів резервів впливали:
● Надходження на користь Уряду у сумі 157.9 млн. дол. США від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), деномінованих у валюті.
● Валютні інтервенції Національного банку на міжбанківському ринку, за підсумками яких чиста купівля валюти Національним банком становила 29.8 млн. дол. США.
Зокрема, протягом місяця Національний банк купив 64.7 млн. дол. США (у тому числі 52.0 млн. дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Водночас у липні було проведено один валютний аукціон, під час якого Національний банк продав 34.9 млн. дол. США. Вихід Національного банку із продажем валюти був пов’язаний з необхідністю згладити надмірні коливання на міжбанківському валютному ринку, що спостерігалися у зв’язку зі збігом 04 липня вихідного дня (на честь Дня незалежності) у США та робочого дня в Україні, і, як наслідок, відсутності надходжень валютної виручки напередодні.
● Платежі Уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті на суму 579.4 млн. дол. США, з яких 509.9 млн. дол. США – з метою обслуговування і погашення ОВДП, деномінованих у валюті.
Станом на 01 серпня обсяг міжнародних резервів покриває 3.7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.
Востаннє редагувалось orest в Пон 07 сер, 2017 16:26, всього редагувалось 1 раз.
Всем привет.Ближе к телу...Началась неделя...с аука по покупке 50 лимонов.Это говорит о том. что разворотом пока не пахнет т соотв опираться на прошлогодний график неправильно.Ну во всяком случае имеет место календарное смещение это точно.Пока курс на минимуме, что дальше.Теоретически пора чуть ли не на днях вверх, а практически может и дальше вниз.Который раз тогда задаюсь вопросом - нафига было изрыгать 27,20 и даже 29,30.В общем повсеместная ложь и тупизм просто зашкаливают.
Интересно было прочесть твоё мнение о нек форумчанах.Мог бы много добавить и о многих поспорить.Но это слишком долго и может даже не корректно.Тогда очень кратко - ты забыл Лба, я его ценю несмотря на многие промахи, настоящий профи по финансам, часто давал пиндюлей наезжающим на него уплюткам.А вот заслуженный европатриот в последние форумные дни испытывал огромное давление от опять всё тех же неправильных неугаданных предсказаний, и сидя на зелёном заборе пару лет всё ждал обвала гривны.Да, обвал произошёл, но намного позже. В итоге можно уверенно повторить нашу с Чиком фразу, что реально грядущий курс доллара не знает никто.А перебор многочисленных курсообразующих факторов иногда даже наоборот играет злую шутку и сбивает людей с толку, т к факторы как правило на падение гривны, а она наоборот укрепляется в опр моменты.Поэтому более ценным считаю не долгие рассказы о том и о сём, а опять же неблагодарные прогнозы.Неблагодарные, т к дающие их зачастую оказываются не правы.Но закидывающие их тапками слабаки даже не понимают, что в отличие от них самих, человек имеет силу, чтобы выставить напоказ своё мнение, может даже и ошибочное.Главное потом самокритично это признать, а не отмазываться отговорками.И те кто уже имел попадание в молоко очень неохотно и болезненно воспринимают просьбы с предоставлением конкретных цифр, а просящие наивно думают, что эти цифры есть...
многочисленные курсообразующие факторы -сейчас в топку. курс стабилен до первого шухера. почему еще не шухерят? не было команды сверху. снизу сегодня мало что возможно. у народа нет гривны для ракеты и этим всем сказано. ЧР не нужен шухер, так как чаще всего они на нем влетают (вьетнамцы это подтверждают)...ситуация шаткого равновесия (которая длится с конца мая) всех устраивает(кроме тех, кто сидит на валютном матрасе). кто на гривне/депо тоже спокойно косят жатву по %. мой прогноз был до 13 августа -стабильность и тишина на МБ и ЧР.
prodigy написав: мой прогноз был до 13 августа -стабильность и тишина на МБ и ЧР.
Я вот поэтому т с и засуетился, т к осталась неделя до предполагаемого движа.Будет ли он.Я, например, осенью планирую прикупить метры за гривны.Курс если подрастёт, то мне будет выгодно, т к метры сразу не пересчитают в цене.По поводу сверху, то очень согласен с тем, что курс сейчас могут сдвинуть только сверху.А смотреть нужно ещё выше, на мвф, мы полностью в его финансовой власти.
[quote="4138856:orest"] Щодо прогнозів, якщо це буде тільки цифрова константа, все перетвориться в спортлото (навіть не в дартс).
Очередной переворот Кто такое писал По уму просто набор фраз, новостей ничего не даёт.Желательно такой набор завершать хоть каким нибудь прогнозом, не обязательно точным.Ты не понял, что от тебя хотел тот же Креуз - он вдоволь начитался и осторожно испросил конкретики Вот пример, где автор перечисляет факторы и даёт осторожный прогноз (диапазон), за сегодня с главной http://news.finance.ua/ru/news/-/407955 ... hej-nedele
orest написав: Щодо прогнозів, якщо це буде тільки цифрова константа, все перетвориться в спортлото (навіть не в дартс).
Очередной переворот Кто такое писал По уму просто набор фраз, новостей ничего не даёт.Желательно такой набор завершать хоть каким нибудь прогнозом, не обязательно точным.Ты не понял, что от тебя хотел тот же Креуз - он вдоволь начитался и осторожно испросил конкретики Вот пример, где автор перечисляет факторы и даёт осторожный прогноз (диапазон), за сегодня с главной http://news.finance.ua/ru/news/-/407955 ... hej-nedele
Конкретик щодо питання Креуза від мене не буде і я чітко пояснив чому. Якщо треба конкретики саме тут, то прошу до Юри 61, був ще такий Алекс 2006 з вагонами такої конкретики, Лібо час до часу "спорожняється" таким. Щодо іншої конкретики, та її також було і в минулі роки, за що вигрібав постійно, хоча там було дуже не зле з попаданням. І цього року було, за що вибачився уже кілька разів, бо відверто прорахувався. А ось підбірка з останнього і по євро і по грн
Маємо ріст євро на 2-4% що може забезпечити зміцнення грн на 1-2% (не весь експорт у нас в євро), а це рівні 25,8-26,05.
Про євро-дол їх мотиви і перспективи я писав недавно і про цей ріст також. Рости євро буде до саміту 20-ки, але 1,2 думаю не побачимо. Далі залежить від результатів зустрічі. З відповідними перспективами для грн, які також описував. Є шанс в найближчі дні оновити цьогорічний мінімум.
А, наразі, дороге євро і максимально зв’язана грн. забезпечують міцність нашої нацвалюти і цей процес в часі максимально затягнеться, адже ще й у Нафтогазу раптово виникла потреба в серйозних сумах ВКВ (мабуть, до кінця липня протанцюємо довкола 25,95).
По євро я свою точку зору викладав. Впевнений, що нижче 1.08 ми ще цього року побачимо, хоч і 1,17-18 буде також. Щодо гривні, рівні євро ще дозволяють побачити гривню біля 25,8. Звичайно, попит, який нарешті зявивися на ринках в останні дні, не дасть побачити такі цифри, але, думаю, ближче до 20-х чисел ми ще зможемо побачити 25,92(95). Я впевнений, що і серед «нерезидентів» по валютних ОВДП є ті, кому треба буде купити валюту по таких цінах та й не всі депутати вже сьогодні полетять в «закордонні округи», а ще залишаться тут залагодити приватні справи і конвертуватися по «божеському» курсу. Справжній рух, думаю, почнеться з числа 24-го. Пік року пробував прорахувати тут viewtopic.php?p=4100561#p4100561 Середній курс за червень склав 26,1089, що навіть не на копійку збільшить вирахуваний пік другого півріччя. Тобто, маємо всі шанси побачити в другому півріччі піки МБ на рівні 28,8-29,3, враховуючи різницю між МБ і ЧР в період осінь-зима, ЧР буде десь 29,8-30,8. Очевидно, що пік другого півріччя буде дуже сильно залежати від поведінки ВР після канікул і голосування за реформи та від реальної боротьби з корупцією в країні. Адже зараз МВФ, ЄС та Світовий банк заявили про припинення фінансування та допомоги. При позитивному варіанті розвитку подій і відновленні співпраці пік дуже імовірний в жовтні (про що вже писав viewtopic.php?p=4091890#p4091890 ) і він буде близький до мінімумів 28,8 на МБ і 29,8 на ЧР) в іншому разі, пік зміститься на кінець листопада-початок грудня і буде ближчий до 29 на МБ і 30+ на ЧР. На кінець грудня побачимо традиційний відкат для відкупу «любих друзів-реформаторів». Дрібних хвиль на 50-80 коп в другому півріччі може бути кілька, писав про це, коли описував можливу цьогорічну «велику приватизацію».