роки життя, прожиті у орендованій квартирі)))
«поверніть мене в стані, не гірше ніж брали в цю квартиру»

|
|
![]()
Дуже позитивно звучить, вселяє віру в майбутнє Київської агломерації. Проте є питання, наскільки це правда. Маю друга, який з 2006-го розвиває по мірі сил таке (в межах 100 км, зі старими хатами) селище. Настільки розвинув, що притягнув туди відділення привату, збудував стоматкабінет, пару сільмагів, будинок культури дотує постійно. Так от він не бачить тенденції, змальованої паном Hotab. Може процитований мною дописувач буде ласкавий назвати кілька таких селищ? Боюсь, що цей двіж має місце в 50-ти кілометровій зоні. ![]() Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?А никто и не заметил как country.ua поглотился rieltor.ua ?
![]() Бачу, тут гілка жвавішша, то "є-питання"))
![]() gonchik74
Якраз з 50-кілометрової тікають. А щоб побачити тенденції, вам треба прикласти зусилля: зайти в ФБ громади Чернігівщини, Сумщини від центру області і південніше. Там постійно переселенці шукають жило: як в найм, так і купити. Я не знаю чи вплине це якось на КРЖН.. Мабуть дуже слабо. Бо суми які привозять оці шукачі «до 10куо» Селище яка розвиває ваш знайомий очевидно у вищому ціннику, ніж 1-5-максимум 10 куо» Мабуть його не тягнуть переселенці. ![]() Продаж по єОселіНіхто не допоможе? Хіба ніхто не продає більше нерухомість у Київі? ![]() ![]() Rack
Так обговорювали вище не раз Якщо саме є-оселя, то покупану дадуть максимум 2 млн грн кредиту. Бо ви продавець -фізик. Якби ви юрик, дали б 5 млн Це до питання вартості вашого об’єкту. Виводить можна і швидше, ви ж можете розкидати сумму по різним банкам/рахункам. Готуйтесь зарані, відкривайте рахунки якщо вже вирішите подавати. По фінансуванню - воно порціями. І в банках є свої пріоритети. Наприклад забудовники «рішають» питання для своїх покупанів, щоб саме їм нарізали гроші, коли вони будуть на рахунках банку. Тобто ваш клієнт , навіть якщо пройде всі одобрення від банку і держ.комісіі яка затверджує видачу, може все одно чекати щоб гроші дали саме йому. Рило вам тут не побіжить пробивати гроші в банк, да і ви теж. Але якщо вам дадуть задаток, і ви маєте мужність його не повернути на 61 день при обумовлених в договорі 60 днях очікування, то чому б вам не піти на це. ![]() Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?Вчора дякуючи Tetyana Durnyeva відвідала презентацію цікавого проекту від Міністерство соціальної політики України.
Проект стосується забезпечення «вимушено переселених осіб» в наслідок російської агресії. У чому власне сенс? ВПО, яка опинилася в іншому регіоні, без житла, часто без засобів існування, без роботи, не може знімати житло, бо по-перше, в неї може не бути коштів на 1й та останній місяць оренди. По-друге, власники ( деякі) бояться брати ВПО, бо не впевнені в її платоспроможності платити довгостроково. Мінсоц разом з Радою Європи створило проект, який допоможе ВПО зняти житло, одночасно надасть власнику гарантії оплати. Як це відбувається? Вже є кейси на Вінниччині та Закарпатті, коли власник житла підписав договір оренди з ВПО, яка зареєстрована відповідним органом, отримав гарантії оплати, крім того, компенсацію податків (!) які він мав платити від доходу з оренди. Крім того, зроблений аналіз вартості оренди у кожному регіоні, тобто, компенсація буде 80% від реальної оренди, а не вигаданої. Подивіться на ціни та порівняйте з цінами у вашому місті. Тобто, людина ВПО заплатить лише 2000 грн, решту доплачує держава. Крім того, до програми долучилась вже Асоціація міст України, виконавчий директор якоі був присутній на презентації. Таким чином, програма, яку особисто я вважаю революційною, не тільки дає змогу людині зняти гідне житло та не відчувати себе кинутою, а ще має побічний ефект. Це те, про що ми, ріелтори, кажемо на всіх конференціях та в публічному просторі. -Ринок оренди житла на 90% в тіні,- сказала Дарія Марчак, перша заступниця міністерки соц політики України. Ми з вами знаємо, що ці цифри відповідають дійсності. Що пропонує мінсоц? Мало витратити кошти на компенсацію сплати податків з доходу оренди, щоб залучити власників. Є ще одна причина, чому люди не хочуть платити. Це надвисока ставка податків. Декілька років тому я писала, що в умовах війни, суттєвого падіння економіки та доходів, не будуть громадяни відавати 1/5 частину доходів. А зараз майже 1/4. Ставка має бути не більше славнозвісної десятини. Так ось, мінсоц взаємодіє з Мінʼюстом та з міністерством фінансів України, буде звертатися до ВР внести зміни до Податкового кодексу та зробити Пдфо з оренди житла 5%! При цьому 5% військового збору залишається, бо ці кошти йдуть цілком спрямовано на підтримку сил оборони. Десятина. Що і було потрібно довести. Що будемо мати в підсумку, коли програма запрацює? ВПО будуть знімати гідне житло, а не жити у гуртожитках, проти яких ми були завжди. Бо люди мають соціалізуватися, знаходити себе в громаді, працевлаштовуватися, а не сидіти на пособіі та бити байдики. Громада отримає працеспроможних мешканців, які платять податки. Власники звикнуть підписувати офіційні договори з реєстрацією, що надасть їм впевненості. Обидві категорії будуть захищені договором оренди. Ринок отримає свіже повітря, а держава отримає ( тут боюся збрехати в зайвому нулі) 90 млд гривень тільки від 5% Пдфо. Так фахівці, які займалися аналізом ринку, порахували ємність цього ринку. Це втричі більше, ніж від гетмановського підвищення податків. Що хочу сказати в довершення? Я сиділа, слухала освічених та розумних молодих людей, які працювали над рішенням складної задачі та в моїх очах стояли сльози. Ми з Цибулько Олеся - Tsybulko Olesia, Тетяною Дурневою, Наталія Веселова та з іншими переселенцями 2014, працювали у робочій групі при мінсоц, пропонували свої ідеї, пільгові кредити, компенсацію за втрачене житло, в тому числі і таку. Жодна з наших пропозицій тоді так і не була прийнята. Моя рефлексія і в тому, як нам, донеччанам та луганчанам, відмовляли в оренді житла. Якщо відкинути пропагандистські іпсо про «народ донбаса» та «сепаратистів», головною причиною була наша ненависна прописка. Як сказала мені відверто власниця квартири, яку я вмовляла взяти переселенку: - Я нічого не маю проти переселенців. Ти зрозумій, в неї немає київської реєстрації. Якщо не буде платити, де я буду її шукати потім? Чисто економічне підґрунтя. Яке зараз цією програмою буде вирішене одного разу та назавжди. Ніхто не буде нас розділяти та володіти нашим мозком. Бо треба було пройти такі складні лабіринти, щоб добратися в решті решт до суті. А ще нам тоді європейці намагалися будувати модульні будиночки. Бо ви ж біженці. Вам там буде зручно, це ж не надовго! 11 років. 11 б@ких років війни. Завжди казала і буду казати, що дах над головою -це 50% вирішення проблеми. Це стіна, на яку людина обіпреться, щоб йди далі. Всім добра, миру та даху над головою у рідній країні ![]() Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?Нащо щось вигадувати з "десятиною", якщо вже зараз є можливість працювати через ФОП?
![]()
Станете лордом, поймете. Принял рабочее, пользуешься бойлером, кондиционером, шлангом и тд - плати за обслуживание/замену их.
|
|