Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Loft написав: Наверное покупают новеькие, которые не застали цен прошлых лет.
Депозиты ушли в ноль особенно валютные, вот нарот и кинулся массово в котлованы чтобы подзаработать. Если растущего спроса не будет, цена готового упадёт до точки входа. А для растущего спроса нужны экономические предпосылки, одной психологии «нада брать атодаражает» мало.
Дивна психологія. Депозити дають не ноль, а 2..3% річних у валюті. Який поточний ROI для КРЖН. Напр. взяти в Герцен Парк і здавати в оренду, скільки буде "чистими" з врахуванням всіх можливих витрат і зворотним виходом у доларовий кеш?
Даже боюсь представить окупаемость двухи в Герцен Парке которую продают за 150 куе.
vitaliian написав:Депозиты ушли в ноль особенно валютные, вот нарот и кинулся массово в котлованы чтобы подзаработать. Если растущего спроса не будет, цена готового упадёт до точки входа. А для растущего спроса нужны экономические предпосылки, одной психологии «нада брать атодаражает» мало.
Дивна психологія. Депозити дають не ноль, а 2..3% річних у валюті. Який поточний ROI для КРЖН. Напр. взяти в Герцен Парк і здавати в оренду, скільки буде "чистими" з врахуванням всіх можливих витрат і зворотним виходом у доларовий кеш?
Даже боюсь представить окупаемость двухи в Герцен Парке которую продают за 150 куе.
flyman написав:Якщо без простоїв та ремонтів то 5,1% річних в грн., 20 років, КАРЛ!
Там обяви починаються з 5 квітня, без простоїв ніяк. Тут ККЦ постив комерційну з сірими фасадами, так у мене на районі є така, зробили вони ремонт перед першим локдауном, місяців через вісім змогли здати одну половину під пивну наливайку, друга частина так і стоїть, так це вже більше року, а ККЦ нам впарює, що оренда не падає.
unicdima написав:друга частина так і стоїть, так це вже більше року, а ККЦ нам впарює, що оренда не падає.
Ну так може там локація не "топова"? Бо, ККЦ - бере тільки в топових, навіть, якщо йому доводиться підриватись з шезлонгу, з-під теплого сонечка Мальдів і летіти в КиЙоффф, на підпис доків купівлі/продажу! Або, навіть вночі, при певному дзвінку - ККЦ зривається з мадамс, одягає червоні труселя і щодуху біжить в аеропорт
Loft написав: Наверное покупают новеькие, которые не застали цен прошлых лет.
Депозиты ушли в ноль особенно валютные, вот нарот и кинулся массово в котлованы чтобы подзаработать. Если растущего спроса не будет, цена готового упадёт до точки входа. А для растущего спроса нужны экономические предпосылки, одной психологии «нада брать атодаражает» мало.
Про аренду в моем тексте ни слова, купить котлован чтобы когда достроят перепродать. Доходность от 40 до 100% в долларах. При условии что курс будет тем же и цены на рн не обвалятся. Стало некуда инвестировать, все местные инвесторы кинулись на первичку. Брать для аренды я хз, если 10% кого то устроит (при отсутствии простоев, ремонта техники и прочих «снег на голову»). Я бы не брал.
vitaliian написав:Стало некуда инвестировать, все местные инвесторы кинулись на первичку
Все с точностью до наоборот. Инструментов инвестирования прибавилось, даже для пересичного (объем ОВГЗ на руках физиков растет как на дрожжах, американские акции можно купить на Украинской бирже, просто пополнив счет гривной, биткоин и эфир продают и за наличку, и посредством интернет-оплаты с карт Visa/Mastercard). А вот инвестиционный спрос на бетон - отсутствует, что хорошо видно по завсегдатаям этой ветки. Покупают те, чьи сбережения, наконец, позволили это сделать
vitaliian написав:Про аренду в моем тексте ни слова, купить котлован чтобы когда достроят перепродать. Доходность от 40 до 100% в долларах. При условии что курс будет тем же и цены на рн не обвалятся. Стало некуда инвестировать, все местные инвесторы кинулись на первичку. Брать для аренды я хз, если 10% кого то устроит (при отсутствии простоев, ремонта техники и прочих «снег на голову»). Я бы не брал.
vitaliian написав:Про аренду в моем тексте ни слова, купить котлован чтобы когда достроят перепродать. Доходность от 40 до 100% в долларах. При условии что курс будет тем же и цены на рн не обвалятся. Стало некуда инвестировать, все местные инвесторы кинулись на первичку. Брать для аренды я хз, если 10% кого то устроит (при отсутствии простоев, ремонта техники и прочих «снег на голову»). Я бы не брал.
Я извиняюсь, а откуда такие данные о доходности?
з 2019 року, по 2021. Але ж надіятися на схему "дерева ростуть до небес", це для Успіхів. А ще є приклади Аракади, Укрбуда, УКО, КМБ: недобуди і довгобудови і просто шахраєбуди
BIGor написав:Я извиняюсь, а откуда такие данные о доходности?
Так візьміть будь-який об'єкт не в самій найгіршій локації і порахуйте самі - від стадії "веземо екскаватор копати котлован" і до стадії "здано в експлуатацію"!
Я извиняюсь, а откуда такие данные о доходности?
з 2019 року, по 2021. Але ж надіятися на схему "дерева ростуть до небес", це для Успіхів. А ще є приклади Аракади, Укрбуда, УКО, КМБ: недобуди і довгобудови і просто шахраєбуди
Ну це дохідність коли умовна Аркада була по 500 і через декілька років її скидували за 1000. А зараз коли забудовники продають і за 1000 і за 1500 - кому її скидувати по 2000? Котлети то у людей висохли.