Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 10721073107410751076 ... 14515>
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 12:18

Президент Украины Владимир Зеленский заявил, что реальную подготовку РФ к полномасштабному вторжению он видел еще в сентябре-октябре 2021 года, но неожиданными были «объем и наглость». Об этом он сообщил в интервью.

«Давление было до широкомасштабного вторжения. Мы понимали, что идет подготовка. Я бы начал разговор о наступлении с сентября-октября. Гибридный артобстрел начался осенью, вы помните о проблемах с топливом, энергетикой, кибератаки», – заявил Зеленский.

«Но объем, наглость, которые мы увидели – никто не понимал до конца. Одно дело, когда ты понимаешь, что со стороны Беларуси скорее всего пойдут танки. А другое дело – что Россия пойдет на тебя через Беларусь. Другое дело, когда из Беларуси конкретно летят ракеты. Разница велика – ты воюешь с теми, кто на территории Беларуси, или воюешь с двумя странами», - отметил президент.

При этом, рассказывая о предупреждениях от разведок стран Запада, Зеленский сказал, что «деталей никто до конца не знал».

«У нас была своя подготовка, у разведок наших партнеров – своя подготовка. Больше деталей, чем мы знали, ни у кого не было», – отметил президент.

Он также добавил, что с таким объемом (вторжения – ред.) ни одна страна в Европе не справилась бы «когда на тебя наступает большая армия, ты не можешь сосредоточить силы, например, вокруг Киева».

«Для этой территории (Украины – ред.) нам нужна армия не 260 тысяч (а боевых там было 120 тысяч). Даже плюс 100 тысяч не смогли бы остановить их. Сегодня – это 700 тысяч», – заявил Зеленский.

«Наши партнеры говорили нам – ройте окопы. А мы им – дайте оружие», – цитирует Зеленского

полная версия интервью
https://www.youtube.com/watch?v=GCmPfeGFb3s
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 12:47

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Igneus написав:Мій товариш, старший офіцер, кандидат технічних наук,

Що нового ви тут повідомили? Що на полігонах ще і п'ють?? Це не нове. Тоді що ви хотіли цим повідомити?
Я задав конкретне питання:
"Хто вже майже 3 місяці дає по зубам "втарой армии мира" , з їх стратегічними бомбардувальниками, ракетами за мільйони доларів, багатократною перевагою в техніці,к по кількості, так і по якості??
Алкаші та істерики ,яким в руки дали західну зброю (якої долярчик ще не бачив) ?? І що алкаш ненавчений з нею може зробити?? Да ще і схильний до істерик, як каже пан Bobua? Тоді хто воює, і воює відносно успішно?? Американці?
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:01

Hotab написав:
  _hunter написав:Предлагаете -- как во времена СССР -- неудобную правду цензурить?

Пропоную панічні (не вперше) пости цього пана відділяти від загальної картини. Великі сумніви, що він там. Згідно з його писаниною армія спивається, ненавчена, деморалізована і без зброї. Тоді хто це третій місяць нищить "втарую армію міра"?
Алкоголіки та істерики , по які пише Bobua?

Та як хочете...

"Втарую"? Як таке могли думати? Є ж США, Китай, НАТО... Чим московія могла обходити Китай, наприклад? Грошима, кількістю, вправністю...? Чим??

А в армії досвідчені люди ще від початку казали, що за 1.5-2міс мала би бути ротація. Може, навіть і якісь правила існують.
І дуже цікаво, чому ж таки її не роблять.
Втім, це може бути питання з розряду глобальних -- як-от про вагнерівців, і розмінування Чонгару, і чому всілякі промосковські єрмаки і досі в найближчому оточенні президента...

А я тепер перед кожним виїздом на позиції внутрішньо готуюсь, що можуть бути "ексцеси". І то ще добре, якщо їх лишать на "базі".
Першого місяця до такого ще не доводилось звикати...

Зброя?
Автомати, кулемети, РПГ (і одні беруші на всіх-всіх...), і навіть Західні протитанкові труби -- воно все якось не помічне проти будь-якого виду віддаленних "бомбардувань". Лише окоп добре працює.
А паніка у мене була після того, як з окопів повезли у "наступ" у чисту лісосмугу. Де проти віяла осколків -- лише молитви.
На щастя, люди після того почали задавати питання керівництву, і наразі таких "пригод" воно більше не влаштовує...

А так -- загальна картина звісно ж красива, мабуть. І курс $ теж красивий. І навіть те, що зарплату війську платять на Приват, у якому найгірші умови купівлі ОВДП -- це теж...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:03

Успіх написав:Нажаль, чи на щастя - та він є на фронті.
Він про це раніше писав і, судячи по його текстах - він справді є на фронті.

Тоді він має розуміти, що якщо він буде паплюжити нашу армію, то це лише допоможе ворогу та ускладнить роботу ЗСУ, тому що, як мінімум, хто тоді захоче йти до лав ЗСУ або хто захоче допомагати?

Успіх написав:Якщо ж я скажу, що я і ще пару чоловік - ще жодного пострілу з автоману не зробили(по різних обставинах) - то ви ж оху... дуже здивуєтесь))
Хоча - як казав наш комбат - "Нах в арті ті автомати?!

Тут я погоджусь з Вашим комбатом - під час війни треба вчити тим навикам, які будуть безпосередньо використовуватись, а не тим, що можливо колись згодяться.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:10

Bobua написав:А в армії досвідчені люди ще від початку казали, що за 1.5-2міс мала би бути ротація. Може, навіть і якісь правила існують.
І дуже цікаво, чому ж таки її не роблять.

І правда, чому ж її не роблять? Дійсно!! І навіть ідей нема?? А може тому, що коли є тисяча кілометрів фронту з московією, то нема 2 повноцінних комплекти підготовлених людей, щоб одні воювали, а інші відпочивали.
  Bobua написав:платять на Приват, у якому найгірші умови купівлі ОВДП -- це теж...

Да-да, платили спеціально на приват, щоб створити вам гірші умови для купівлі овдп. Саме тому , звичайно!
А не тому, що відділення приват найпоширеніші і є в кожному містечку. І бійцю при втраті чи пошкодженні картки не потрібно шукати обласний центр.
Мені здається , що це не з вашим вмінням мислити потрібно когось критикувати.
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 21 тра, 2022 13:12, всього редагувалось 2 разів.
Hotab

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:12

Василь-Рівне написав:
  Успіх написав:А що ж такого з фотки якоїсь міни/ракети, яка зроблена хто зна коли і хто зна де в якому полі?
\\\ у війську не потрібно думати, там потрібно виконувати накази, чи не так? :wink:

Абсолютно не так: иначе в УК не было бы статьи про "исполнение заведомо преступного приказа", чи не так? :wink:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:15

_hunter написав:УК не было бы статьи про "исполнение заведомо преступного приказа",

В той же час, якщо з ним не провели заняття і йому не роз'яснили правила ведення війни та як розрізнити злочинний наказ від легального, то і відповідальності не буде. Вона розлетиться в суді.
Щодо нерозголошення позицій та заборону фото - думаю точно довели.
Hotab

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:17

Щодо фото -- я таки теж проти.
Там є будівля. Є час знімку. Існують супутн.фото. Припускаю, що можна все це співставити. І додати коригування в те, з чого вони стріляли...

Я от пишу так, аби не бути коригувальником.
Місць нема. Кількості, пропорцій -- нема.
А щодо алконавтів -- то, думаю, у москвинів на порядки гірша ситуація. І злить мене те, що вгорі ніби й нема розуміння: вчасними, згідно правил, ротаціями (яких нема...) можна було би, мабуть, усунути це явище у нас...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:23

Hotab написав:
  _hunter написав:УК не было бы статьи про "исполнение заведомо преступного приказа",

В той же час, якщо з ним не провели заняття і йому не роз'яснили правила ведення війни та як розрізнити злочинний наказ від легального, то і відповідальності не буде. Вона розлетиться в суді.
Щодо нерозголошення позицій та заборону фото - думаю точно довели.

Мой комент был _только_ на
у війську не потрібно думати

что там доводили/не доводили -- то вже такэ.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 21 тра, 2022 13:26

Все то так... - але виявилось, що на передку "трохи по-іншому"...
Наприклад, я(та й командири теж) навіть, подумати не могли, що вуха/добрий слух на передку = врятувати/зберегти життя всій команді/батареї!
Що поробиш... - СУЧАсна війна - це не по радянським книжкам її вести... :roll:
Успіх

Подякував: 273 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
  #<1 ... 10721073107410751076 ... 14515>
Форум:
+ Додати