Дезертир поділився, що 8 липня 2022 року він травмував свою ногу, коли обвалився дах його табору. Після цього його евакуювали для лікування, а потім надали відпустку. Потім він безуспішно намагався звільнитися з армії:
"Після довгих роздумів з Анастасією ми дійшли висновку, що дезертирство - єдине рішення".
Вейцлер заявив у розмові з журналістами, що в лютому 2024 року разом із дружиною вони виїхали з Росії до Білорусі, а потім перелетіли до Вірменії, а звідти до Чорногорії. Там дезертир дав свідчення експертам ООН, які розслідують військові злочини російської армії.
Пізніше Вейцлер проїхав через Боснію до Хорватії, де подав перше прохання про політичний притулок. Потім він продовжив шлях до Угорщини, а в грудні 2024 року вилетів із Будапешта до Парижа. Під час перельоту до Франції Вейцлер отримав підтримку від антивоєнної організації Idite Lesom, що базується в Грузії.
Самопоранення для порятунку життя Другий російський солдат - Архипов, у розмові з журналістами заявив, що найбільше боїться того, що російські спецслужби спіймають його. Він підкреслив, що не підтримує вторгнення РФ в Україну.
"Якщо Путін виграє цю війну, у нього буде карт-бланш на подальші наступи. Його потрібно зупинити! Саме тому я і дезертирував", - сказав Архипов.
Дезертир заявив, що більше не збирається повертатися в Росію. Він показав журналістам свою праву руку, на якій був відсутній мізинець. Колишній російський солдат зізнався, що поранив себе, щоб своє життя.
Архипов зізнався, що 11 серпня 2023 року під час битви за Бахмут він сховався в лісі і висмикнув чеку з гранати, яку тримав у руці. Так він вирішив отримати можливість піти з російської армії.
"Біль від вибуху був болісним - навіть знеболювальні не допомагали. Але я почувався вільним. Щотижня мої товариші навмисно калічили себе. Офіцери, які розгадали цей прийом, відправляли їх на гауптвахту, а потім знову відправляли в бій, на вірну смерть", - розповів журналістам Архіпов.
>>> пару десятків чоловік, потім 3 роки- румунська, а потом знову -совіцька. и что - всех паковали по пять "человек" на одного - и в подвалах держали, пока на ВЛК согласие не давали?
ні понятно, фашистська румунія і комуністичний союз інтересувались бажаннями громадян) і тим хто не хотів іти видавали продпайки та відпускали) ви серйозно цю чуш несете? По 5 ро носило попідруки ? Забирали в лагєря і вплоть до розстрілу.
>>> пару десятків чоловік, потім 3 роки- румунська, а потом знову -совіцька. и что - всех паковали по пять "человек" на одного - и в подвалах держали, пока на ВЛК согласие не давали?
ні понятно, фашистська румунія і комуністичний союз інтересувались бажаннями громадян) і тим хто не хотів іти видавали продпайки та відпускали) ви серйозно цю чуш несете? По 5 ро носило попідруки ? Забирали в лагєря і вплоть до розстрілу.
ну да - "этот не хочет - отпускаем". Кстати - если помните - тогда, как и сейчас, всяких блогеров/тусовщиков/мажоров - тоже не мобилизировали?
всяких блогеров/тусовщиков/мажоров - тоже не мобилизировали?
Журналісти «правда» писали і з Москви, і з Зауралля. У всіх містах були водії трамваїв, а між містами - машиністи потягів з Сибіру до фронту. СМЕРШ був як в тилових містах де оборонні заводи, так і в Москві. А що?
А на пайки шольца виїзджати здорові мужики «евакуанти»?
всяких блогеров/тусовщиков/мажоров - тоже не мобилизировали?
Журналісти «правда» писали і з Москви, і з Зауралля. У всіх містах були водії трамваїв, а між містами - машиністи потягів з Сибіру до фронту. СМЕРШ був як в тилових містах де оборонні заводи, так і в Москві. А що?
За ответ - спасибо. А еще и на мой вопрос - ответ будет? 🙄
TUR написав:---------------------------- ЛАД Хотите варианты после решения КС? 1. Решение положительное - выборы следует отложить - "Диктатура цементируется законодательно!" 2. Решение отрицательное - выборы проводить немедленно - "Струсил и решил уйти с помощью КС". Но это ладно. А вот что было бы со страной, если сейчас начнётся предвыборная борьба? (Думаю, будущие выборы будут самыми грязными в истории Украины). Разве что можно надеяться на то, что желающих в сегодняшней ситуации не будет и все возможные кандидаты дружно доверят ещё один срок Зеленскому. Третий вариант - КС решает, что выборы проводить надо, а Зеленский отказывается - я даже рассматривать не хочу. ---------------------------- Причем тут выборы? Почему нет варианта в решении КС о передачи полномочий главе Рады (как это и прописано в Конституции)?
Для этого не нужно решение КС.
Именно для Зеленского оно и надо. Что бы оставаясь президентом, он не нарушил Конституцию, соблюдение которой он обязан гарантировать. Выше я может нечетко сформулировал - в ваших вариантах небыло обращения в КС. А вот решение КС может быть 2 - или Зе президент или Стефанчук ИО президента
Сильно сомневаюсь, что возможно такое решение. По-моему, КС может решать только вопрос о необходимости проведения выборов в военное время. Такое решение, как вы пишете, для КС, на мой взгляд, невозможно. Это не его компетенция. Возможно, ошибаюсь. Почему Зеленский не обратился в КС, не знаю. Возможно, не уверен в результате. Не берусь обсуждать наш КС, но мне порой кажется, что он недостаточно аполитичен, или, если говорить прямо, достаточно политизирован. Члены КС назначаются Президентом, ВР и съездом судей Украины по 6 чел. и исполняют обязанности 9 лет. На сегодня из 18 членов КС реально есть 11, из них пятеро назначены до президентских выборов. Сегодня нет даже председателя КС. Отношения Зеленского с КС были неважные, посмотрите статью Вики "Конституційна криза в Україні 2020" https://surl.li/aydysa Так что положительное решение не сильно укрепит его позиции - росс. пропаганда может и дальше говорить о его нелигитимности + о "цементировании диктатуры", утверждая, что КС принял политическое решение под давлением "киевской хунты". А вот отрицательное решение (о необходимости выборов) может иметь весьма отрицательные последствия.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 25 тра, 2025 15:08, всього редагувалось 1 раз.
Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що українські ударні безпілотники влучили у російський вантажний потяг, що перевозив пальне на тимчасово окупованій території Запорізької області.
Об этом сообщил министр внутренних дел Игорь Клименко в Telegram-канале. "Среди погибших - трое детей из одной семьи на Житомирщине. Их родители госпитализированы, мама в тяжелом состоянии", - отметил он. ... Всего под российским ударом оказались 13 регионов: город Киев, Киевская, Житомирская, Хмельницкая, Тернопольская, Днепропетровская, Николаевская, Одесская, Харьковская, Черниговская, Черкасская, Сумская, Полтавская области. ... "Это был комбинированный, безжалостный удар, направленный на гражданских людей. Враг в очередной раз показал: его цель - страх и смерть", - написал министр.
У ніч на 25 травня 2025 року армія російської федерації здійснила атаку на Чернігів із застосуванням ударних безпілотників та балістичних ракет. Внаслідок обстрілу було уражено одне з підприємств міста.
Станом на 12:30 до міського контакт-центру надійшли звернення мешканців із 37 багатоквартирних будинків Чернігова щодо пошкоджень, завданих ударами російської федерації.
Переважно йдеться про вибиті вікна на сходових майданчиках, а також пошкоджені вікна й балконні рами у квартирах.
Letusrock написав:колись же передвиборча боротьба все рівно почнеться Те ж саме ви можете написати і в 2028 і в 2035. То що виходить Зеленський довічний президент? Бо в 2045-му з виборців лишаться тільки чиновники, поліція та залишки інвалідів
Не то же самое. Одно дело в мирное время, другое дело во время войны. У нас и так с "моральным духом" и "единством" не сказал бы, что хорошо, а если начнётся предвыборная компания...
я мав на увазі якщо війна в якомусь виді збережеться і в 2028 і в 2035, тоді й відмазки про "вибори не на часі" так само збережуться. А не про "мирний час". Наприклад, на якому році війни особисто ви готові сказати - ну все, Зеленський старіє, пора все таки провести вибори))
Простите, но фантастические варианты не рассматриваю. Я не верю в возможность Украины вести войну до 2035 или даже до 2028. Если, конечно, война не сведётся к такой, как в 2015-2021. И до того момента, как "Зеленський постаріє", я помру.