А навіщо ти свою дурість іншим приписуєш?
1 Будівельник ніколи і ніде не казав що всі можуть стати такимим ж як і 20% найактивніших - тобто тут ти просто брехло або не вмієш розуміти написане опонентами
2 Будівельник завжди казав , що відповідальність за результат на
90% - лежить від самої людини
9% - від її оточення
1% - від тієї влади яку ця ж людина і вибрала
На пальцях для тих в кого фуражка мозок перетиснула , але на фронт так і не відправила....
Є влада, це приблизно 0,1% від населення (40 000 осіб)
Від цього 0,1% - залежить 5% кінцевого результату
Є активні, їх в нас 5% ( в розвинутих країнах оптимумом вважається 20%)
Від 5% активних - залежить 25% кінцевого результату
Є 30% таких які самі собі дають раду - від них залежить 30% від кінцевого результату в Державі
І є 65% ні риба ні мясо, яким всі винні і від яких залежить - 40% кінцевого результату( тобто ця група по великому рахунку дотаційна, і її благополуччя в більшій мірі залежить від представників перших трьох груп ніж від власних зусиль).
Так от теза Будівельника полягає в тому , що
а - потрібно зняти надмірне опікування над дотаційними - якщо вони хочуть бути бомжами і померти в 35-40 під парканом - це їх справа і їх вибір
б - на всіх ЗМІ крутити оповідання що ТВОЄ благополуччя залежить виключно від ТЕБЕ , а всі хто над ТОБОЮ - просто підказують , але не заважають і не допомагають.
І як тільки буде прийнята така філософія
В США в 18 років дитині копен/дупен , а у нас?
Тобто саме те що фантазію про піклування до старості у нас підтримують як в політичних лозунгах так і в сімейних правилах - ми тому й розвиваємось повільно , бо
Якщо я годую до 40 років...то той кого я годую й переймає від мене всі мої правила.
А в світі правила міняються дуже швидко ,особливо в останні десятиліття.