Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 41374138413941404141 ... 14505>
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:26

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:для нас буде простіше, якщо Раша загрузне у власних проблемах, щоб їй було не до сусідів. й я вважаю, що у Заходу така ж мета,
Категорично не згідний. Ваш план був би реальним для країни без ядерної зброї. А так навіть СРСР намагались не дати розвалити щоб окремі частини не влаштували армагедон

без ядерної зброї це був би не план, а Раша вже знаходилася би на своєму місці - біля параші.

не дати розвалити - а це як? процес розвалу пішов ні в кого не питаючи. такий ризик є. але вже є постійні погрози високопосадовців про ядерну зброю - як на мене те саме.

а ризик розповсюдження зброї купується досить легко - як тільки у Раші пройде втрата влади, то ООН санкціонує, що всі ядерні об'єкти візьмуть під захист сили ООН - США, Великобританії, Франції, Китаї, Індії. їх місце знаходження відомо. мене зараз почнуть знову шпиняти, що це фантастика - подивимось ;)

головне треба пам'ятати - цю каша заварила Раша, й вона повинна понести відповідальність за свої дії
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:45

Re: Напад росії і білорусі на Україну

fler написав:Сьогоднішні президентські вибори в Туреччині вже називають визначальними, у The New York Times вважають, що втрата Ердоганом посади спричинила б полегшення на Заході та занепокоєння в Москві. Європейські лідери, не кажучи вже про адміністрацію Байдена, були б раді, якби Ердоган програв.
Протягом 20 років при владі Ердоган проводив позаблокову зовнішню політику, яка часто розчаровувала його передбачуваних західних союзників і створювала бажані дипломатичні відкриття для Москви — можливо, ніколи більше, ніж після вторгнення Росії в Україну.
Відмовляючись застосувати західні санкції проти Москви, Ердоган допоміг підірвати зусилля, спрямовані на ізоляцію Кремля та позбавлення його коштів для підтримки війни.
Ердоган не лише відмовився приєднатися до санкцій Заходу проти Росії та забезпечив ринок для її нафти та газу, Туреччина також стала для Москви джерелом вкрай необхідного імпорту та важливою ланкою до світової економіки на тлі посилення західних санкцій. Кремль також бачить у часто конфронтаційній націоналістичній риториці Ердогана потенціал для зриву альянсу НАТО.
https://zn.ua/ukr/WORLD/zanepokojennja- ... enta-.html

Дуже цікава стаття, рекомендую. Ввечері будуть попередні результати виборів.
https://focus.ua/uk/world/566232-bajden-zaklikav-povaliti-erdogana
GALeon

Подякував: 0 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:46

[quote="5576858:Honestus"]
10 січня 1984 року стався збій у роботі комп'ютера наведення в американській ракеті Minuteman-III. В результаті оператори в сусідньому командному центрі отримали повідомлення про те, що ракета, орієнтована на Росію, самостійно виходить на старт. Вона несла три ядерні боєголовки. У спробі запобігти запуску ракети сили безпеки припаркували вантажівку на кришці шахти. Хоча відповідальний офіцер пізніше заперечував реальний ризик, процедуру з вантажівкою виконали саме тому, що ризик ненавмисного запуску визнали ненульовим.

Здесь нет никакого противоречия.Была опасность боевого пуска.Я писал о другом.А именно, о том, что термоядерная реакция не начнётся , пока не буде достигнута цель.Если цель не достигнута, то ядерный заряд просто упадёт как болванка.
Кучинелли

Заблокований
Подякував: 202 раз.
Подякували: 719 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:48

Shaman написав:головне треба пам'ятати - цю каша заварила Раша, й вона повинна понести відповідальність за свої дії

Однозначно. ИМХО унікальний шанс буде коли в них закінчиться гроші (скоріш за все літо-осінь 24) І саме тоді треба їх додавити максимально посилюючи санкції і проводячи диверсії (вибухи на трубах, напад піратів на танкер)
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:49

ЛАД написав:

Ссылку andrijk777 не посмотрел, а Вашу прочитал.
Ну что могу сказать, на мой взгляд, это тоже "аналіз під певним кутом", просто кут другой. Есть интересные места.
Кстати, Пекар говорит:
Перша – це парасолька безпеки. Хтось мусить розкрити над нами парасольку безпеки, наприклад, НАТО. Країна не може сама забезпечити собі безпеку, бо тоді всі ресурси будуть іти тільки на це.

То, что я всё время здесь говорю - Украина не могла обеспечить свою обороноспособность перед войной. А тут всё рассказывают о "тысячах ракет" и что было бы, если бы.

Но и не во всём согласен.
Он не верит в демократию в России. Но все те же аргументы можно было привести в 1945 о Германии - никогда не было демократии, нет партий, нет граждан, нет медиа, распропагандированность населения несравнимо выше сегодняшней российской.
Его вера в "мирну реконструкцію постімперського простору, деколонізацію Росії" это именно вера. Не буду отрицать возможность такого развития событий, но повлиять это ни мы, ни кто другой не можем. И сомневаюсь, что росс. правители повторят ошибки советских. Скорее поверю, что они выберут китайский вариант развития. В любом случае, рассчитывать на такое развитие, на которое мы повлиять не можем, не рационально.
Ну и его убеждённость, что "Російські ліберали ... не є нашими союзниками. Це наші найбільші вороги, вороги нашого майбутнього" это та же ошибка, кот. допустили немецкие коммунисты, когда отказывались от союза с социал-демократами против нацистов. В случае такого союза нацисты бы точно не победили.

И последнее.
Минулого року було проведене дослідження майбутнього сценарію української євроінтеграції, адже скажімо відверто: сценарій української євроінтеграції – це сценарій українського життя після війни. Вийшло п’ять сценаріїв. Два страшні, невдалі і дуже малоймовірні, один дуже красивий, але теж дуже малоймовірний, і два сценарії достатньо ймовірні, але доволі сірі, присмеркові.

Получается, что нет оптимистических сценариев, за исключением "одного дуже красивого, але теж дуже малоймовірного". К сожалению, очень похоже на правду. Надо будет, конечно, почитать его “Виграти війну, програти мир: інерційні сценарії”.

як це не було демократії - вибори 1933 Гітлер виграв по-справжньому. вже потім демократія закінчилась...

й ще - я враховую один фактор, який не враховуєте ви. рівень радянського керівництва був на голову вищий, ніж у Раші. вже саме рішення напасти на Україну було помилкою, яку ухвалили дуже вузьке коло людей. але ж система побудована так, що не може визнати помилки - це можливо лише у демократії. до того ж, авторитаризм у Раші дійшов до того, що система негативного зворотного зв'язку вже повністю відсутня. біля трону залишились лише "да, владимир владимирович", "как правильно, владимир владимирович"

з приводу Китаю - а що таке китайський шлях, на чому базується його розвиток - може на співпраці з західними країнами? це перше, що запровадив Ден Сяопін. друге, що він зробив, й я вважаю що це теж дуже важливо - це змінність влади. так з китайською специфікою - на 10 років й ще 5 років підготовки. але він сам відійшов від влади, й забезпечив, що в 1997 році був оголошений черговий наслідувач. тобто при зміні влади була реальна конкуренція - хоча й не в публічний площині й серед апарату КПК - але вона була. саме на цей період 1992-2012 прийшлися найбільші здобутки Китаю. в 2017 році Сі зламав цей механізм - й гадаю це теж позначиться на Китаї

Виграти війну, програти мир: інерційний сценарій
стаття наробила галасу - Вам має зайти ;)
Бо ми ще не пройшли етап усвідомлення, не дійшли до етапу, коли розуміння стану справ спонукає до рішень та дій. Пам'ятаєте цикл полковника Бойда "спостереження — оцінка — рішення — дія"? Щоб відсахнутися від прірви, треба спочатку в неї зазирнути. Ласкаво просимо, зазирайте.
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 14 тра, 2023 21:00, всього редагувалось 2 разів.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:54

Кучинелли написав:
  Honestus написав:10 січня 1984 року стався збій у роботі комп'ютера наведення в американській ракеті Minuteman-III. В результаті оператори в сусідньому командному центрі отримали повідомлення про те, що ракета, орієнтована на Росію, самостійно виходить на старт. Вона несла три ядерні боєголовки. У спробі запобігти запуску ракети сили безпеки припаркували вантажівку на кришці шахти. Хоча відповідальний офіцер пізніше заперечував реальний ризик, процедуру з вантажівкою виконали саме тому, що ризик ненавмисного запуску визнали ненульовим.

Здесь нет никакого противоречия.Была опасность боевого пуска.Я писал о другом.А именно, о том, что термоядерная реакция не начнётся , пока не буде достигнута цель.Если цель не достигнута, то ядерный заряд просто упадёт как болванка.

я для кого смайли ставлю, га??? :shock:

й так, я вірю в "талант" наших мишебратів - вони зможуть :D
не водневу, хоча б ядерну бомбу - Бєлгород не дасть збрехати :lol:
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:57

Газета The Washington Post удалила из интервью с Зеленским фрагмент, в котором журналист спрашивал его о контактах ГУР с главарем ЧВК "Вагнер" Пригожиным

На это обратила внимание "Би-би-си". Фрагмент сохранился в архивной версии материала:

WP: Я могу вам точно сказать, какая есть информация о Пригожине и ГУР. 13 февраля начальник Главного управления разведки Украины Кирилл Буданов проинформировал вас о российском плане дестабилизировать Молдову с помощью двух бывших сотрудников Вагнера. Буданов сообщил вам, что рассматривает российскую схему как способ изобличить Пригожина, потому что "мы имеем с ним дело". Вы поручили Буданову сообщить президенту Молдовы Майе Санду, а Буданов вам сказал, что ГУР сообщило Пригожину о том, что он будет объявлен предателем, работающим на Украину. В документе также говорится, что Буданов ожидал от россиян использования подробностей тайных переговоров Пригожина с ГУР и встреч с офицерами ГУР в Африке…

Зеленский: Слушайте, если честно, ну вы просто что-то читаете, что-то говорите. Я просто не понимаю, откуда вы это берете, с кем разговариваете и так далее. Вы рассказываете о том, как я встречался с Будановым. Это говорит о том, что вы - как бы это выразиться? Похоже, что у вас есть люди, у которых есть какие-то записи, или у вас есть доказательства, или у вас что-то есть, потому что так оно и выглядит. Вы опять делаете, прошу прощения, то, что делали раньше. Вы публикуете какую-то информацию, которая не помогает нашему государству. Так что я не совсем понимаю, о чем вы говорите. Я не совсем понимаю вашу цель. Ваша цель помочь россии? Я имею в виду, это означает, что у нас разные цели. Каждый из этих вопросов просто демотивирует Украину, демотивирует определенных партнеров помогать Украине. Ну, так или иначе, я просто не понимаю вашей цели.
GALeon

Подякував: 0 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 20:59

Рашисти визнали загибель комбрига та замкомандира армійського корпусу (замполіта) під Бахмутом.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 21:03

hume написав:Кстати, меня как то судьба и туда заносила. Столица - Тегеран ещё такое, довольно много состоятельной молодежи, держатся особняком, тусовки пьянки исключительно по домам. Север города вообще вроде и понравился . А вот регионы меня просто повергли в шок. Думаю мало что поменялось. В регионе нет водопровода, а они оружием Сирию накачивают.

не на покатушки случайно ездили?)
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 14 тра, 2023 21:11

Хомякоид написав:Ну не знаю, ві бі хотя бі ютуб посмотрели прежде чем излагать такие псевдоумніе місли про руско-турецкие войні.

В османской империи турки были меньшинством. Уже в 19 веке раша имели доминирующую популяцию.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 41374138413941404141 ... 14505>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему