Shmidt Ви учора викладали журналіста Бабченко з посилом "усьопропало", порівняйте з альтернативною думкою військового:
"Війна не тримається на одній або двох особах, а перестановки в командуванні сил оборони не призведуть до катастрофічних наслідків. Про це в ефіріпроекту "Тема з Наталією Мосейчук" заявив заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась, коментуючи можливу відставку Залужного.
"Потрібно розуміти, що главком - це фігура. Але за ним слідує начальник Генштабу, який виконує організаційну роботу. Є керівники Сухопутних військ. Є Повітряні сили. Є купа інших генералів, які очолюють ці ОСУВ", - пояснив Карась.
Він підкреслив, що в Україні багато командувачів, кожен з яких виконує роботу за конкретним напрямком.
"Війна не тримається на одній або двох особах. Коли люди думають, що нам - "гайки" (у разі відставки генерала Залужного. - ред.), то ні. Нам не "гайки", навіть якщо нас зрадить половина заходу", - додав Карась.
unicdima написав:Як на мене то ф-18 цікавіші бо це все-таки палубник і без проблем може сідати на наші аеродроми. Головна проблема в тому, що вони не виробляються з 1990 року і в нормальному стані їх майже нема.
Вони основа палубної авіації сша. там достатньо модернізацій та ремонтів. І їх кількість цілком товарна. Мінусом є те що дорогі в ціні та в експлуатації.
Смысл в дозвуковой и древней авиации даже на шару????
У барабашова своя цифра швидкості звуку. Йому 1500 км/год то дозвук. Це я не кажу про те, що хто де на понадзвуку воює? Якщо там буде свіжа РЛС (а там є різні) - то треба. Про фінансову сторону утримання нічого не скажу.
Як одночасно в експертів уживається: - По-друге, РФ становитиме загрозу для Заходу у довгостроковій перспективі, адже військова поразка Кремля у війні малоймовірна. - Автори звіту зазначили, що для цього необхідно завдати Росії поразки в Україні, без якої неможливо перейти до стратегії стримування. https://www.unian.ua/world/novini-svitu ... 30775.html
А так все логічно. Аналітики буцають м'яча саме Штатам.
Це, stm, спеціально для вас. Так що чекаю відповіді на мої питання. А там може й Флер те ж саме зробить, бо хитро... ще та --- багна накидала-навигадувала, а як надати відповіді за нього, то "не читаю, він в ЧС".
Зи. Сорянчик, ще ж треба за шану працелюбністі. Тримайте: "Чистий прибуток українських банків зріс у 15 разів - із 7,4 млрд до 109,9 млрд гривень, - НБУ" https://lb.ua/economics/2023/11/07/5832 ... ankiv.html Більше прибутки, буде більше дронів.
* «Відтак безпілотні системи, поряд із іншими новітніми видами озброєнь, є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми, які є у часі не вигідними для України з цілої низки причин», - підкреслив він.* https://varta1.com.ua/news/zminivsya-pl ... 76406.html
Як саме безпілотники (які до того ж є і у супротивника) можуть забезпечити вихід з позиційної війни?
Аналог артиллерии: у кого их больше и дальше бьет - тот разбивает части противника в хлам после чего пехота может идти в атаку. Вообще война показала четкие изменения тактики в сторону дронов и ракет, а самолеты фронтовой авиации и корабли постепенно отмирают. Одно то что мы практически утопили флот России вообще не имея своего флота четкий тому сигнал.
Залізо-бетонні укриття... Ще більша відстань між військами на ЛБЗ. Тобто війна ще більш позиційніша.
Точніше ЛБЗ і овсім не потрібна. Сидять дронщики в образно містах-фортецях в бункерах і контролюють ділянки, райони. Вшир та вглиб. Без окопів...
Черговий кумир? Чому ти в бліндажу, а цей ні? Ти ж ніколи автомат живий в очі не бачив, а цей кадровий офіцер призивного віку, який давав присягу в якій обіцяв захищати Вітчизну, чому її захищаєш ти з 9-ма класами сільської школи, а не цей з вищою військовою освітою? Га?
Я-то відповів вже раз -надцять чому я не на вслужбі, і чому саме не в бліндажу. Під бліндаж саме ти дуже й дуже підходиш. За усіма параметрами. Точніше за визначеним порядком проходження вслужби. Бо я за своїми параметрами визначений для контролю-перевірок тебе (точніше твоїх командирів) або навчання тебе або їх. Перевчати й мене потрібно буде для цього, для поруч з "бліндажами". Отака в нас різна військова доля виходить, уявляєш? І це не моя хатєлка, а такий визначений порядок проходження вслужби. Звідки твоя хатєлка революційного матроса ти мовчиш?
А от ти-доброволець чому досі за два роки так і не дійшов -- ? На яке ти відмовчуєшся. Але по колу задаєш своє. Чому? Га? Почни з себе, а потім генеруй претензії до інших. А ти мовчиш навіть після зворотнього.
І нагадай де ото я саме Холяві писав? Чесно, щось поки не знаходжу. Але пригадай, що ти Герою Успіху писав, негарний ти чоловік.
Дивні люди... Ще раз питаю: це НЛП якесь чи що??? Невже банальне бикування. Бичарою або бичихою вперто перти своє і тільки своє претензіями, звинуваченнями.
Хіба для ТЦК важливо, яка у вас ВОС? Важливо виконати план, а потім відправити на перенавчання для більш востребуваної ВОС. Поправте мене, якщо я помиляюсь.
BvB написав:Хіба для ТЦК важливо, яка у вас ВОС? Важливо виконати план, а потім відправити на перенавчання для більш востребуваної ВОС. Поправте мене, якщо я помиляюсь.
Зокрема ВОС, є ще такий параметр, як взвання. І відповідні йому рівні посад. Перенавчати умовно генерала? Да ще старого пенса, в якого через умовно пару років граничний вік? Раціональніше молодого перспективного м-ра на цю посаду підготовити або перевчити.
Чим вище посада, тим більше відповідальності, більше треба знань та вмінь, довше складніше дорожче перенавчання. А на ті високі посади, де цього треба менше, й так черга черг стоїть)))) Є ще ряд нюансів.
До речі, ДЖУСа-то на перенавчання на Ф-16 не взяли...
sashaqbl написав:По звільненню Залужного. Я не фанат Залужного, більше того, в нього є купа пройобів, за які вартувало би відповісти. Але мене здивувала кількість ботів, які в соцмережах почали останні дні розганяти інфу про Залужного в плані мобілізації(типу приховує втрати, хоче мобілізувати ще 500К і т. д.) З чого роблю висновок, що спроба звільнення таки було, але щось нашого головного клоуна зупинило. Мабуть таки рейтинг.
а перед "звільненням" він не знав про рейтинг? і що буде кіпіш? і передумав в останню секунду після "розголосу"? сподівався звільнити так, щоб ніхто не здогадався?
moveton написав: Способы для этого есть всякие разные. Можно далеко не ходить: в эти же годы не такой чтобы огромный Азербайджан (население в 4-5 раз меньше Украины, если чё) отхватывает себе территорию,
не треба порівнювати. якщо росія хотіла напасти, лишні +100 сау та +500 танків їх би не зупинили. зупинити могла лише агресивна риторика заходу, що "якщо нападете, передамо україні танки ф16 і хімарси". а вони тільки 5 раз повторили що "самі воювати точно не будем".
за азербайджаном стояла туреччина зі всім свої потужним впк та економічним лоббі в росії. і арменія такий собі ворог. зовсім не як мобілізована росія. шанс їх розвалити повністю був, якби США соплі не жували.
чомусь всі постійно забувають, що ніхто в таких масштабах із росією ще не воював, і таких втрат їм ніколи ніхто не завдавав. при кратній їхній перевазі тупо у всьому, при дозованій допомозі заходу, Україна тримається, провела декілька дуже успішних операцій. не треба це знецінювати. легко воювати з хамасом, армянами чи хуситами.