buratinyo написав:Спецопераций по освобождению ЗАЭС не было. Но регулярные попытки ГУР оценить перспективы и обстановку на захваченной станции и в городе путем проведения спецопераций нужно оценивать положительно.
Буданов с вами не согласен.
08 октября 2023 ... Украинские разведчики трижды пытались освободить временно оккупированный город Энергодар и Запорожскую АЭС, но все операции завершились неудачей. Об этом в интервью NV рассказал глава ГУР Кирилл Буданов. ... Он отметил, что первая попытка была предпринята в августе 2022 года. Тогда спецназ ГУР пересек тогда еще полноводное Каховское водохранилище в районе Энергодара на лодках.
Тогда спецназ ГУР был вынужден использовать гражданские лодки и это была их первая подобная операция. Они высадились у Энергодара, но не смогли закрепиться из-за недостатка артиллерийской поддержки.
Они оборонялись полдня, но были вынуждены отступить. ... Второй и третий раз попытки также закончились неудачей, хоть ГУР помогали и другие военные, в том числе Вадим Попик, командир Иностранного легиона. В отряде были даже новозеландцы у которых был опыт подобных операций.
Разведчики отмечают, что они набирались опыта, но и ВС РФ тоже – в последний раз российские военные подвели к самому берегу тяжелую военную технику, в том числе танки. Поэтому украинским спецназовцам снова не удалось закрепиться и они отступили. ...
Успіх написав:Вітаю! А я не побачив відповіді на свої питання: скільки часу потрібно чекати на прийняття закону ДЕмобілізації? І чи там внесли поправку - 18-24міс хто відслужив, йде на дембель?
Успіх , РОЗУМІЕШ, я за тебе , але Я не у ВР і точно не маю відношення до приймання відповідних законів .
Ті, що пересиділи всі можливі терміни перебування? Теж вже ніби мають до цього опосередковане відношення, тому безмежують, а ще не від великого розуму та неосвіченості. Потім будуть присягатися, що не знали, що творили.
Hotab написав:Проте «паркан» в цивільне життя також часто приходить охоронцем в АТБ або автостоянки.
А шо йому заважало та заважає йти працювать в бригаду аварійно-відновлювальних робіт, на завод оператором у 3 зміни хліб випікать, кухарем, водієм тролейбуса, зварником, робочим на ремонт доріг?
Hotab написав:vitaliiangel спроси у Детройта сколько раз в жизни он стрелял и когда крайний раз и поймешь, что ты с ним с одной подготовкой к окопу.
Низкая подготовка условного Детройта в системе ВСУ как раз одна из причин почему гребут всех вподряд на улице. Но никак не обоснование что это правильно. Что мешало готовить Детройта? Его не надо было ловить или заставлять. Установить минимальный уровень знаний и умений для всл. Я так понимаю его или нет или стрельба в него не входит.
7 років тому, рівно о 6.00 8 лютого 2017-го року, підполковник 5-го управління СБУ Роман Червінський набрав телефонний номер. Він дзвонив на телефон, який знаходився біля Михайла Толстих, позивний «Гіві», командира штурмового батальйону «Спарта» ЗС РФ, терориста, який вбивав та катував українських військовополонених. Це був останній дзвінок у житті «Гіві». В ту ж мить потужний вибуховий пристрій, встановлюваний під ліжком, розірвав терориста на шматки.
Це одна з найвідоміших та найвдаліших ліквідацій російських терористів на окупованих територіях за часи війни за незалежність. Це не єдина вдала операція СБУ, якою керував Червінський.
Зараз полковник Червінський незаконно затриманий за наказом президента Володимира Зеленського, слідчі СБУ та прокурори ОГПУ за наказом офісу президента сфальшували кримінальну справу проти Червінськоо, де відсутня сама подія злочину. І майже рік судді вигадують різні приводи для того, щоб незаконно тримати Червінського під вартою.
Вчора один з ключових свідків - співробітник СБУ, покази якого також повністю виправдовують Червінського, знов не прибув на суд, оскільки знову отримав термінове завдання. І Червінського знову запроторили за ґрати на два місяці, продовжили термін, тому що в черговий раз СБУ не дозволила дати свідчення своєму співробітнику. Тому що ці свідчення виправдали б Червінського.
Зеленський руками Єрмака, Татарова, Генпрокуратури, СБУ та суддів відверто порушує закон та порушує елементарні процесуальні норми. Проти Червінського діє реальне злочинне угруповання у владі, яке порушує усі норми законодавства, щоб тримати громадянина України під вартою без будь-яких законних підстав.
Це дуже соромно. Це ще один ланцюжок беззаконня, яким діюча моновлада намагається знищувати тих, хто їй не подобається.
У цьому інтерв'ю агент СБУ Олег Сугерей саме розповідає як СБУ знищила терориста Михайла Толстих на прізвисько Гіві.
Hotab написав:Я скажу більше, більшість палканів ще і ображені на країну не менше ніж Віталя. Бо прожили все життя бідніше ніж він. І зараз бідніші ніж він. І дивляться на колег в кацапії, які багатші на порядок.
Я гадав це тільки у мене є такий знакомий палкан-воєнпенс, бувший вєртухай, бувший воєнком, з відповідною пенсією, який був настільки ображений на країну, шо злиняв з москалями. І шо? Та нічого, пенсію сплачують вчасно.
Hotab написав:vitaliiangel спроси у Детройта сколько раз в жизни он стрелял и когда крайний раз и поймешь, что ты с ним с одной подготовкой к окопу.
Низкая подготовка условного Детройта в системе ВСУ как раз одна из причин почему гребут всех вподряд на улице. Но никак не обоснование что это правильно. Что мешало готовить Детройта? Его не надо было ловить или заставлять. Установить минимальный уровень знаний и умений для всл. Я так понимаю его или нет или стрельба в него не входит.
Я еще раз, крайний уже, спрошу.. «Почему ты HR на производственном предприятии не умеешь стоять у станка?» Может потому что от тебя требуется другое? Тебе точно так же , гражданскому, невдомек, что слово «военнослужащий» совсем не обозначает умение стрелять и бежать в атаку.
Hotab написав:Не полегшує життя. Навпаки, сьогодні на війні субординація десь збоку. Послати накуй командира нормальна справа, якщо він дятел.
якби так було, той же Фріз з Бандерівцем давно послалих накуй неадекватів, що вимагають тупі доклади о 6 ранку, тонни папірців, і не відпускають у законну відпустку. А тих хто заявлявся б особисто з претензіями на наступний день вже вносили у список зниклих безвісти.