|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 11 кві, 2023 21:23
somilitark написав: Сибарит написав:Обсуждалась ситуация, при которой банки имеют деньги, а они обычно заемные, которые не могут генерировать доход. Это путь к убыткам. .
А власний капітал? Чому як правило зайомні? Тим паче держава усіх бажаючих залюбки паркує на депосертифікати або в ОВДП під 19-25%, а ось депозити явно банки пропонують з меншою дохідністю, тому вважаю, що держава просто ковдру підстелила, щоб банки не хворіли. Людина на повному серйозі стверджувала, що якщо зараз знизити облікову ставку, то одразу збільшиться кредитування! Ну дуже суперечлива заява, навіть в відносно спокійні роки, наприклад 2017-2021, усі банкіри стверджували, що по суті кредитувати нікого, яка різниця під скільки відсотків? 15 чи 40%? Чи зараз стала набагато краща ситуація для розвитку сфери послуг чи виробництва? Може вона з мацкви писала і не бачила що зробила русня з багатьма містами, просто пару бетонних скелетів залишила((( Перечитайте персонажа, він вже не перший раз закидує меседж про то як погано мати багато ліквідності в банківській системі, краще бути як сєпари, закредитувати усіх, а потім отримати мінус 30% ВВП і мати 80% не повернення кредитів, напевне в мацкві так би більше подобалось, але згадалось коронне Кучми: ми не бензоколонка...
якщо ви про мене, то називайте, я ще не надто великий, щоб моє ім'я не називалося бо як на мене форум в першу чергу про факти, а не чиїсь байки чи казки. про всяк випадок повторю, щоб сторонні читачі розуміли про що мова, а не балачки. велика ліквідність в банках виникла внаслідок емісії 400 ярдів грн в 2022. це факт, й всі визнають, що це не добре. Але в 2022 році не було іншого виходу. Тому то НБУ не читає завзятих оптимістів, а намагається з початку року зв'язати цю емісію тим чи іншим способом. 3х місячні депосертифікати - це якраз дуже показово. з іншого боку нехай великий знавець банківською роботи скаже, що банки мають робити з депозитами? напевне запропонує купити ОВДП - ще й ще - деякий час це можна крутити. що буде потім, то вже інша історія. а форумчани з валютної гілки знають що коли є багато гривні й немає шляхів її використання, то рано чи пізно вона перейде у валюту. те, що зараз цього не бачимо обумовлено лише численними заборонами на операції з валютою. оптимізм це добре, але не коли його розбавляють побрехеньками. а я лише аналізую наявні факти - й не треба ховати голову у пісок, що цього немає. .опа все одно зверху 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 11 кві, 2023 21:31
Shaman написав: somilitark написав: Сибарит написав:Обсуждалась ситуация, при которой банки имеют деньги, а они обычно заемные, которые не могут генерировать доход. Это путь к убыткам. .
А власний капітал? Чому як правило зайомні? Тим паче держава усіх бажаючих залюбки паркує на депосертифікати або в ОВДП під 19-25%, а ось депозити явно банки пропонують з меншою дохідністю, тому вважаю, що держава просто ковдру підстелила, щоб банки не хворіли. Людина на повному серйозі стверджувала, що якщо зараз знизити облікову ставку, то одразу збільшиться кредитування! Ну дуже суперечлива заява, навіть в відносно спокійні роки, наприклад 2017-2021, усі банкіри стверджували, що по суті кредитувати нікого, яка різниця під скільки відсотків? 15 чи 40%? Чи зараз стала набагато краща ситуація для розвитку сфери послуг чи виробництва? Може вона з мацкви писала і не бачила що зробила русня з багатьма містами, просто пару бетонних скелетів залишила((( Перечитайте персонажа, він вже не перший раз закидує меседж про то як погано мати багато ліквідності в банківській системі, краще бути як сєпари, закредитувати усіх, а потім отримати мінус 30% ВВП і мати 80% не повернення кредитів, напевне в мацкві так би більше подобалось, але згадалось коронне Кучми: ми не бензоколонка...
якщо ви про мене, то називайте, я ще не надто великий, щоб моє ім'я не називалося бо як на мене форум в першу чергу про факти, а не чиїсь байки чи казки. про всяк випадок повторю, щоб сторонні читачі розуміли про що мова, а не балачки. велика ліквідність в банках виникла внаслідок емісії 400 ярдів грн в 2022. це факт, й всі визнають, що це не добре. Але в 2022 році не було іншого виходу. Тому то НБУ не читає завзятих оптимістів, а намагається з початку року зв'язати цю емісію тим чи іншим способом. 3х місячні депосертифікати - це якраз дуже показово. з іншого боку нехай великий знавець банківською роботи скаже, що банки мають робити з депозитами? напевне запропонує купити ОВДП - ще й ще - деякий час це можна крутити. що буде потім, то вже інша історія. а форумчани з валютної гілки знають що коли є багато гривні й немає шляхів її використання, то рано чи пізно вона перейде у валюту. те, що зараз цього не бачимо обумовлено лише численними заборонами на операції з валютою. оптимізм це добре, але не коли його розбавляють побрехеньками. а я лише аналізую наявні факти - й не треба ховати голову у пісок, що цього немає. .опа все одно зверху 
Може ще раз прочитаєте текст який ви цитуєте? Сутність ви вловили чи вам це не важливо? Я звернув увагу на неможливість нарощування кредитування, про те що завдяки інтервенціям і мудрістю НБУ не завалилась банківська система. Що краще мати кучу грошей, а не сумнівні кредити. Про що ви тут говорите? Може краще дасте перелік галузей і підприємств де чекають на дешеві кредити? Перечитайте ще раз про що я кажу, а то на що відповідати я не розумію, ви вигадали щось відірване від текста і "понеслось" 
-
somilitark
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 3859 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: Вів 11 кві, 2023 21:54
з приводу кредитування. потреба в ньому є й значна. але не кредитують, бо шалені ризики.
треба дивитися загалом. всі жаляться, що немає грошей, немає роботи. але щоб люди отримували гроші економіка/бізнес (називайте як хочете) має працювати. бізнес теж сильно постраждав, й багатьом потрібні кредити, щоб ожити. але потрібно щось типу держгарантій - й ризики зловживань я теж розумію.
тому відсутність кредитів - це просто ознака, що економіка працює погано. й вважається, що зараз це не найбільша проблема - подивимось.
а от те, що держава планує збільшувати рівень ОВДП - ось це я вважаю неправильним. є допомога, є власні надходження - от треба в них вкладатися.
бо на рівні держави з 2020 в України панує думка, що стрімке зростання держборгу - це типу круто - всі так живуть. по-перше, не всі, по-друге у розвинених країн свої правила, по-третє - вартість грошей у них зовсім інша.
якось так
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Сер 12 кві, 2023 15:25
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з...............12.04.2023..........13.04.2023 дата розрахунку..............11.04.2023...........12.04.2023 Євро.................................39,8835................ 39,9421...+0.15% Долар США......................36,5686................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0923 (вчера 1.0906) Индекс доллара DXY в 15-00 102.11 (вчера 102.20). Тишина... Shaman написав:бо на рівні держави з 2020 в України панує думка, що стрімке зростання держборгу - це типу круто - всі так живуть. по-перше, не всі, по-друге у розвинених країн свої правила, по-третє - вартість грошей у них зовсім інша.
Как то слишком громко про уровень государства. Наверху тоже мысли разные. Я бы назвал это выбором наименьшего из возможных зол. Кстати, последние пара размещений не выглядят как слишком стремительное наращивание долга. Как откровенная неудача они тоже не выглядят - предложения умеренно щедрые и номенклатура не слишком широкая, стремление занимать любой ценой не просматривается. И почему-то, в который раз, обсуждаться явление начинает после того, как значительно ослабевает. У меня нет объяснения этому феномену 
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6461 раз.
- Подякували: 21600 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Сер 12 кві, 2023 18:40
Сибарит написав:Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з...............12.04.2023..........13.04.2023 дата розрахунку..............11.04.2023...........12.04.2023 Євро.................................39,8835................ 39,9421...+0.15% Долар США......................36,5686................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0923 (вчера 1.0906) Индекс доллара DXY в 15-00 102.11 (вчера 102.20). Тишина... Shaman написав:бо на рівні держави з 2020 в України панує думка, що стрімке зростання держборгу - це типу круто - всі так живуть. по-перше, не всі, по-друге у розвинених країн свої правила, по-третє - вартість грошей у них зовсім інша.
Как то слишком громко про уровень государства. Наверху тоже мысли разные. Я бы назвал это выбором наименьшего из возможных зол. Кстати, последние пара размещений не выглядят как слишком стремительное наращивание долга. Как откровенная неудача они тоже не выглядят - предложения умеренно щедрые и номенклатура не слишком широкая, стремление занимать любой ценой не просматривается. И почему-то, в который раз, обсуждаться явление начинает после того, как значительно ослабевает. У меня нет объяснения этому феномену 
думки може й різні, але 2020-21 роки були закриті з дефіцитом бюджету на рівні 200 ярдів грн на рік. й на 2023 рік теж декларують (треба подивитись бюджет) - що витрати будуть закривати за рахунок додаткових запозичень на рівні 200-300 ярдів грн. й як не дивно, це все одно корелює з емісією в тому чи іншому вигляді - дивись ті ж 2020-21 рік. як раз наприкінці 2021 я на це постійно звертав увагу, дехто з цього кепкував, доки в грудні 2021 ліквідність (коррахунки плюс депо) раптово збільшилась на 52 ярди грн, з 196 ярдів до 248 ярдів - тоді це було багато. й всі жартівники щось замовкли
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 13 кві, 2023 13:41
Сибарит написав:Индекс доллара DXY в 15-00 102.11 (вчера 102.20). Тишина... то було 11апреля, а сегодня было 100,91. можем таки нырнуть под сотку, но мы явно в не мирового рынка судя по курсам, хотя евро и всё остальное (кроме иены)  можно сдать подороже...
-
чик
-
-
- Подякував: 6630 раз.
- Подякували: 1170 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 13 кві, 2023 14:02
USD 37.70 / 37.90 EUR 41.10 / 41.35 на чём ріст , свята?
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 622 раз.
- Подякували: 507 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 13 кві, 2023 15:21
Vadim_ написав:на чём ріст , свята?
Ну так. Люди сдают на праздники доллары. Индекс доллара тоже падает. Очевидно, что курс растёт, как ешё может быть? 
-
moveton
-
-
- Подякував: 65 раз.
- Подякували: 701 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Чет 13 кві, 2023 15:32
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з................13.04.2023...........14.04.2023 дата розрахунку...............12.04.2023............13.04.2023 Євро..................................39,9421................. 40,2639...+0.81% Долар США.......................36,5686.................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.1011 (вчера 1.0923) Индекс доллара DXY в 15-00 101.38 (вчера 102.11). Не успел я вчера написать про тишину, как доллар резко и глубоко провалился вниз. Ночь прошла спокойно, а утром произошло новое падение, в результате которого были достигнуты минимумы начала февраля. Сейчас понемногу отрастает. На МБ происходит что-то странное. В понедельник интервенции остались мизерными, во вторник были близки к обычной норме, а в среду опять упали почти до нуля. При этом во вторник клиентский спрос превышал предложение, а до этого много дней подряд доминировало предложение. Период валютного изобилия столь затянулся, что уже трудно стало подозревать случайную продажу крупным игроком, даже очень аккуратную. Shaman написав:думки може й різні, але 2020-21 роки були закриті з дефіцитом бюджету на рівні 200 ярдів грн на рік. й на 2023 рік теж декларують (треба подивитись бюджет) - що витрати будуть закривати за рахунок додаткових запозичень на рівні 200-300 ярдів грн. й як не дивно, це все одно корелює з емісією в тому чи іншому вигляді - дивись ті ж 2020-21 рік. як раз наприкінці 2021 я на це постійно звертав увагу, дехто з цього кепкував, доки в грудні 2021 ліквідність (коррахунки плюс депо) раптово збільшилась на 52 ярди грн, з 196 ярдів до 248 ярдів - тоді це було багато. й всі жартівники щось замовкли
Перефразируя знаменитое высказывание Форда, могу утверждать: покажите мне бездефицитный бюджет, и я покажу вам плохих экономистов. Все бюджеты всех уровней, кроме некоторых семейных, всегда дефицитны. Так устроена экономика - основной поток эмиссии осуществляется в виде долгов, поэтому почти все деньги мира можно назвать долговыми. Вопрос не в фактах заимствования, а в трезвом расчете уровня. На уровне госбюджета цифры, естественно, выглядят для нас пугающими, но это с непривычки. В конце концов, даже МВФ нас не очень сильно ругал за уровень дефицита и заимствований. Проблема избыточной ликвидности существует, но я утверждал и буду утверждать, что корень этой проблемы не в лишней эмиссии, а в слабой способности экономики деньги использовать. Эта проблема значительно сложнее и не решается директивно на государственном уровне. Я могу даже утверждать, что государство сегодня является основным надежным заемщиком, при уменьшении заимствований избыток ликвидности увеличится. Есть предложение не относиться к долгам и инфляции как к абсолютному злу, признать их неизбежными и рассматривать плюсы и минусы.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6461 раз.
- Подякували: 21600 раз.
-
-
Профіль
-
-