Дюрі-бачі написав:Робимо ставки: коли НБУ здогадається відкотити валютні послаблення (продаж в касі, 50к) чи й тут будуть діяти в "непередбачуваних" інтересах?
для цього потрібно признати свої помилки. пахани в Україні так не роблять. завжди винуваті пенсіонери\папереднікі\ІТшніки.
Дюрі-бачі написав:Робимо ставки: коли НБУ здогадається відкотити валютні послаблення (продаж в касі, 50к) чи й тут будуть діяти в "непередбачуваних" інтересах?
Economist написав:Можна буде ризикнути і зайти в ОВДП до вересня, бо перед виборами в листопаді може буде шторм.
Максимум до червня...)))
Чому до червня? Сезонний фактор, чи: "Ukraine also needs to find a way to restructure about $20 billion in international debt next year after sovereign bondholders agreed to a two-year payment freeze in August 2022." https://www.foxnews.com/us/ukraines-eco ... llion-2024 Також цікавий факт з статті про розмір бюджетної підтримки: "Ukraine hopes to plug next year's $43 billion budget deficit mostly with foreign financial aid including 18.5 billion euros from the European Union and more than $8 billion from a U.S. package that also contains vital military assistance." Чому всі пишуть про 11.8 $B, якщо 8+ $B?
Усім доброго вечора. Так коли зупиниться НБУ? Який курс йому потрібно, щоб гривня вже набралася негативу і устаканилась? Нещодавно була місія МВФ, дала 900 лямів , поїхала місія, після цього почався рух по 10 копійок вдень, а після засідання НБУ, де знизили на 1% ставку почали активніше рухатись в плані девалу, по 20, а сьогодні взагалі пролетіли 30 копійок! Так на яку відмітку керовано гнуть гривню? У мене чомусь погане передчуття, може і на курс 40 до долара йдемо, бо наші сировинні товари гепнулись в цінах, напевне МВФ вивчивши ретельно поточні макропоказникі порадив зробити девал, щоб дисбаланси не були дуже загрозливими. А МВФ любитель шокових заходів, девал у нього лікує усі хвороби, якщо не хочете підвищувати прямі податки рубаніть курс і справа в капелюсі))) Так що пристегніться, взлітаємо.
логічно було б їх відмінити в момент, коли конгрес не проголосував допомогу на 2024 рік, щоб не витрачати ЗВР. Для мене взагалі ввід 50к при наявності 200к - незрозумілий і непотрібний крок. ЗВР легко спустити, досвід Яника є, а потім курсом керувати буде неможливо.
Дюрі-бачі написав:логічно було б їх відмінити в момент, коли конгрес не проголосував допомогу на 2024 рік, щоб не витрачати ЗВР. Для мене взагалі ввід 50к незрозумілий крок.
Логика в чём? При отпущенном курсе не вижу связи между тратами ЗВР и ослаблением ограничений продажи валюты физикам. Хотя и не спорю: 50к и 200к пора отменять - пусть тарятся без ограничений.
somilitark написав:погане передчуття, може і на курс 40 до долара йдемо,
Тобто коли в бюджет закладено 40.7, то 40 - це ніяке не погане передчуття. Погане, це якщо в лютому, не дай Бог, нам допомогу не погодять і курс буде 50+
moveton написав:При отпущенном курсе не вижу связи между тратами ЗВР и ослаблением ограничений продажи валюты физикам.
Попри відпущений курс сотні мільйонів $ йдуть на його гальмування щодня, без допомоги ЗВР хватить всього на 1 рік. А валюта для фізиків без її заморозки на депозиті - чудовий інструмент для сірого бізнесу, який витрачає додаткові десятки мільйонів із ЗВР.
zzz007 написав:Щось затихла хвиля з "поганими" $ купюрами. Чи вже без різниці? Як по регіонам, бо у нас і так не дуже це було актуально.
15 грн за обмін білий на синій. Я думаю потроху йде оновлення парку купюр на руках.
а 100 грн не хочете? у нас, в задрюпіскі, це ось така такса бо 15 грн на 100 баксів - це халява, а де така такса? мабуть в Київі? Авзагалі: не вірю. Ви або школяр, або той ще троль. Бо ніхто не буде заморочуватися міняти сині на білі доляри за 15 грню Ви що, знущаєтеся? Такса: за обмін 100 синіх на 100 білих: 100 грн. Ось так, батєнька, чи школяр, хто ти там
Востаннє редагувалось Yuri_61 в Сер 20 гру, 2023 19:06, всього редагувалось 1 раз.