При цьому, на сьогодні ситуація з ліквідністю держави залишається сприятливою. Станом на 1 вересня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 61,8 млрд грн, а також додатково на валютних рахунках ДКСУ в гривневому еквіваленті 72,0 млрд грн.
Зокрема, наявні кошти дозволять вчасно і в повному обсязі профінансувати зобов’язання держави за внутрішнім та зовнішнім боргом в повному обсязі. Державні запозичення за загальним фондом державного бюджету у січні-серпні цього року склали близько 318,8 млрд грн (платежі з погашення державного боргу в цей період становили 262,7 млрд гривень). Міністерство фінансів продовжило знижувати вартість запозичень по всім інструментам на внутрішньому ринку.
В цілому, дефіцит загального фонду державного бюджету за вісім місяців 2019 року становив 2,9 млрд грн. Надходження від приватизації залишились низькими у сумі 369,1 млн грн або 2,2% від річного плану.
Перевожу на понятный язык. Профинансировали ( проели) всего на 2,9 млрд больше чем получили доход ( собрали налогов и сборов ) Иными словами дефицит общего фонда при доходах 594,1 млрд составил - 0,5%
Никакой катастрофы с бюджетом нет. Доходы идут около 95% от плана, но и расходы тоже примерно идут с таким же темпом.( даже ниже плана )
А какой смысл тогда в таких больших заимствовиях, чтобы рекордная сумма лежала на казначейскому счету?
Взяли на перед на рыночных условиях что-бы не было как в прошлом году когда занимали в долларах под 9% в сентябре. К тому же в сентябре были крупные внешние выплаты. Ну и никто не уверен получится ли взять в долг у МВФ. МВФ сложный кредитор, очень много требует. Но в замен дает дешево.
... а от чесно, крім тих, хто на біржах/бавиться акціями... криптою і т. д. - от для ПЕРЕСІЧНИХ - який сенс/цікавість читати тут, що: "ой, доляр впав на 11коп..... / ой, вже зріс на 2коп....../ ой, от і закінчився день ще ростом на 3коп..." - ОТ ЩО З ТОГО ПЕРЕСІЧНИМ??? - ЩО ЗМІНИЛОСЬ ВІД ТИХ КОПІЙОК?
- а гілку за день "списали" на 10-12 сторінок!!!
- СЕНС У ЦІЙ ПИСАНИНІ???!
- і так ЩОДНЯ!!!
====== Особисто мене ці коливання абсолютно не цікавлять... Читав гілку як своєрідну специфічну літературу, більше з гумором, таке собі дзеркало життя і зріз суспільства зі своїми плюсами і мінусами... При ДС це було дійсно цікаво... Нині читаю рідко, по старинці з запізненням на пару тижнів... Гілка вже не та... Нема авантюризму... Нема навіть бажання когось підколювати... Багато, хто кардинально змінив свій імідж і став нецікавим... Більшість можна лише подивившись на автора коментаря вже догадатись про що буде плач Ярославни чи спів солов’я. Зараз форум це як місце на яке збираються старі знайомі в надії почути щось нове... По старій добрій звичці! І ви помітили, що разом з Чаєм пропав і сільський валютчик... Синхронно якось![/quote] ====== ... доброго Вам дня і здоров'я! - і не тільки "сільський валютчик" зник, ну то таке.... - Ви все правильно розписали про розкрутку/підтримку гілки певними персонажами... - а я отут теж заходжу попідколювати/поваляти дурака..... - а більшість(чомусь? ) сприймають це все серйозно!
.... одне прикро, що більшість тут НЕ хоче припинення/зупинення війни!
.... але не буду це питання піднімати, так як за нього вже відсидів...... в бані
.... а от що-до курсу, то "я так і знав", що такий сценарій при Зе може бути! - більше того - може бути так всі 5р.!
п. с. ......і я, насправді, не такий ярий фанат Зе(хоч люблю так поводитись/приколюватись), як категоричний ворог По!(особливо - порохолизів! )
.... тут бачу, більшість п#сяє окропом, що треба буде ділитись з державою своїми нахом'яченими, якщо є більше 300тис. грн. -.... еееехххххх, казав/радив я Зе-команді 300тис! - але мав на увазі, 300тис. ДОЛЯЧИКІВ! - а вони щось не так зрозуміли.....))) - нічого, ще поправлять закон)))
.... а так, як у Зе-команді читають цю гілку)), то напишу їм ще раз, але трохи теж зміню початкову суму і %% оподаткування! - і такссссс: ... починаємо з 100тис.ДОЛАРІВ - початок - 1% податку - 200тис. - 2% - 300 - 3% ...і так далі - ... ...1млн. дол. - 10% ...2млн.дол. - 20% .....і так аж до 80-90% оподаткування!!!
.... як бачите, тут спокійно "пересічні" можуть влізти в отих 100-200тис.дол. своїми 2-3 квартирами, заплативши якихось 1-2% податку! - зато олігархи заплатять на порядок БІЛЬШЕ!!!
Долярчик написав:... починаємо з 100тис.ДОЛАРІВ - початок - 1% податку - 200тис. - 2% - 300 - 3% ...і так далі - ... ...1млн. дол. - 10% ...2млн.дол. - 20% .....і так аж до 80-90% оподаткування!!!
.... як бачите, тут спокійно "пересічні" можуть влізти в отих 100-200тис.дол. своїми 2-3 квартирами, заплативши якихось 1-2% податку! - зато олігархи заплатять на порядок БІЛЬШЕ!!!
Долярчик написав:... починаємо з 100тис.ДОЛАРІВ - початок - 1% податку - 200тис. - 2% - 300 - 3% ...і так далі - ... ...1млн. дол. - 10% ...2млн.дол. - 20% .....і так аж до 80-90% оподаткування!!!
ВСЕ ПО-ЧЕСНОМУ!!!
ЗРОБИМО ЇХ РАЗОМ!
Ви справді такі наївні?
... ЧЕСНИЙ ПРЕЗИДЕНТ - ЧЕСНІ ПОДАТКИ!
п. с. ...а,взагалі, ви на заголовки моїх дописів дивитесь, чи ні?