prodigy написав: у нас своя свадьба, но 100-150млдр напечатанных денег наша экономика тоже не заметит 12 млн пенсионеров, из которых 8млн получают пенсию до 5к гривен дайте этим пенсам на 1к, а 5к "материальной допомоги" (это 40 млрд гривен), поверьте никто не купил доллари, а если купять лекарства, продукты, кто-то погасит долги, то от печатания гривны будет 99% пользы
Чивоужтам, давайте раздадим всем жителям по 10к (это же "всего 400 млрд"), "купят лекарства, продукты, кто-то погасит долги" Если уж помогать, то тем, кто потерял работу из-за кризиса.
даже если дадим по 5к-10к абсолютно всему населению-кардинально ничего не измениться... пусть Зе поможет людям материально, а не "фонды борьбы с вирусом" для отмывания
Чи збільшення портфелю ОВДП у власності НБУ на умовні 10 чи 20 млрд грн суттєво змінить ситуацію з курсом чи інфляцією? В масштабі сьогоднішньої економіки — навряд чи. Чи варто це робити? Не думаю, що варто. За чотири попередні роки вибудувалася певна довіра до української фінансової системи та гривні зокрема. Є розуміння, що курс може не тільки рости, а й знижуватися на тривалому періоді, а Нацбанк не друкує бездумно гроші. Змінивши цю ситуацію, навіть на незначну суму, ця довіра втратиться, тому що важко буде повірити, що вдасться зупинитися й не продовжувати друкувати далі - більше, ніж дозволяють наявні ресурси.
Таким чином можна заради одномоментної вигоди чи полегшення пожертвувати довгостроковою ціллю — стабільністю грошової одиниці. Бо що позитивного в зростанні зарплат, якщо наступна крупна девальвація зменшує їх вдвічі?
Вчителі та телебачення може й мають право на помилку, а от Нацбанк — ні.
п.с. не согласен с Демків
Востаннє редагувалось prodigy в Пон 20 кві, 2020 10:31, всього редагувалось 1 раз.
jump написав:Підприємство, виробництво, не державне, офпрацевлаштування, на карантин - за власний рахунок, без збереження зарплати...
в данное время предприятие платит за вас отчисления, вам идет страховый стаж, вы не считаетесь безработным, служба занятости и пенсионный фонд гордо рапортуют - все ок по показателям, хотя по факту вы и предприятие несете убытки
orest написав:Підімною зараз майже 500 чоловік у всіх найбільших містах України і всі офіційно і дддааалллеко не на мінімалці. З початку карантину найбільше роботи на підприємстві у відділу кадрів (саме так, не люблю того новомоднього айчари) та бухгалтерії адже звільнити нікого просто так не можна, а тепер тим більше. Більше того, навіть за власний рахунок не так просто когось відправити. Тому і завалені заявами на відпустку, наказами на роботу дистанційно і тд, адже є і багато з інших довколишніх містечок і сіл, які не можуть добратися, є і 60+ є і з групи ризику: діабет, серцеві захворювання. Наголошую ще раз, якщо оформлені офіційно, то ніхто зараз без засобів до існування не сидить, навіть в кінотеатрах і спорткомплексах.
Підприємство, виробництво, не державне, офпрацевлаштування, на карантин - за власний рахунок, без збереження зарплати...
Орест, уже в который раз делаете вывод по стране исходя из ситуации в вашей фирме (пусть даже 500чел). Порт с 1 марта перешел на 4-х дневку и официально на 2/3 оклада(без премий), т.е. 5-6к зарплата (это у докеров, которые имели в 2010-2014 12к гривен (т.е. 1450 долл), и даже в 2016-19 работали за 20-25к ежемесячно и даже не смотрели в сторону Польши
в моем спортцентре тренерам на время карантина ничего не платят (абсолютно ноль)
Искатель написав:Я это написал для клиентов "Аккорда": вдруг такие есть. Остальным можно не спешить Впрочем, как вариант, Маркарова решила воспользоваться моментом и заработать на покупках на вторичном рынке. Но все равно, тут лучше перебдеть. Особенно юрикам и тем, кто в валюте. Остальным - просто запастить попкорном и понаблюдать.
Если кто-то решил, что "Гонтарева очистила банковскую систему", и больше ни один банк не упадет... я лишь грустно улыбнусь.
при наших скудных возможностях и при определенных обстоятельствах у нас может не выжить ни один банк, что всем перебдеть ,идти и забирать валюту и тд.
я уже тут сообщал, что запасся попкорном , не знаю что быстрее закончиться: попкорн или БС
Тут каждый решает для себя. Я лично до конца этого кризиса планирую всю валюту с депозитов изъять. Держать под 2-3% в нынешних условиях мне лично стремновато. Закончится смутное время (а параллельно - ставки подрастут) - верну. Или найду, куда вложить. Соотношение риск/прибыль по валютным депозитам на моменте меня лично не устраивает. От слова "совсем".
jump написав:Підприємство, виробництво, не державне, офпрацевлаштування, на карантин - за власний рахунок, без збереження зарплати...
в данное время предприятие платит за вас отчисления, вам идет страховый стаж, вы не считаетесь безработным, служба занятости и пенсионный фонд гордо рапортуют - все ок по показателям, хотя по факту вы и предприятие несете убытки
якщо зарплати немає то і підприємство нічого не платить, тому що платить воно не якісь сферичні відрахування у вакуумі, а певний процент від того що платиться вам. якщо вам нуль то і відрахувань нуль. зі страховим стажом питання цікаве оскільки він рахується в наявності тільки тоді коли внески більші за нуль, а в нашому випадку нуль, так що цікаво було б взнати як в цьому випадку мало б бути. із всього вище написаного то точно хіба не безробітний. поки що.
somilitark написав:Есть альтернативные бесплатные дороги,у нас они будут? А почему не сказать за соседнюю Испанию?
1. "бесплатных дорог" не бывает. Люди так или иначе платят за них в цене топлива (которое у нас сравнительно недорогое даже на фоне весьма небогатой да ещё и нефтедобывающей Румынии) или в виде ежегодного транспортного налога (которого у нас нет вообще, а, допустим, в Германии с её ""бесплатными" дорогами он может быть от 20 до 200 евро в год с легковушки). 2. Потому, что собеседник пожелал сравнить с Францией, это видно из цитаты. А я привык отвечать на вопрос, а не домысливать.
Транспортного податку нєт ваапщє?! Це точно?! А, що ж я тоді кожен рік плачу по 25 тисяч гривень за авто?! І кому?! Ви точно юрист?! У вашого шефа немає нормального авто?! Чи на заправці авто немає взагалі?! Шо не напише, то все не в ту стєпь!
somilitark написав:Есть альтернативные бесплатные дороги,у нас они будут? А почему не сказать за соседнюю Испанию?
1. "бесплатных дорог" не бывает. Люди так или иначе платят за них в цене топлива (которое у нас сравнительно недорогое даже на фоне весьма небогатой да ещё и нефтедобывающей Румынии) или в виде ежегодного транспортного налога (которого у нас нет вообще, а, допустим, в Германии с её ""бесплатными" дорогами он может быть от 20 до 200 евро в год с легковушки). 2. Потому, что собеседник пожелал сравнить с Францией, это видно из цитаты. А я привык отвечать на вопрос, а не домысливать.
Транспортного податку нєт ваапщє?! Це точно?! А, що ж я тоді кожен рік плачу по 25 тисяч гривень за авто?! І кому?! Ви точно юрист?! У вашого шефа немає нормального авто?! Чи на заправці авто немає взагалі?! Шо не напише, то все не в ту стєпь!
ваші 25 тисяч - це податок на розкіш, а в цю категорію не тільки авто включено, хіба не так?