Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12390123911239212393>
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 18:43

rjkz Аналогічне (як і до колеги Rebel) питання до вас щодо приблизних показників належності до середнього класу жителів будь-якого штату на атлантичному узбережжі (на ваш вибір). І чи вважаєте ви себе на восьмий рік перебування у США "середняком", враховуючи, що до переїзду за кордон у Києві ви таки належали мінімум до середнього класу?
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 316 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 19:36

M-Audio написав:
  Vadim_ написав:розумів до написання , але така тема,винні ті хто сидять у раді і за війну і за квіточки з тендерами .... на крові :cry:
сплативши за квіточьку я дав роботу багатьом людям...

У війні винні ті, що сидять у Раді? Це що, гілка для виправдовування москалів?
І про бізнес на крові -- десь я таке вже чув.

Есессно.
Или это я их запустил в Украину? Я им давал строить трц и юзать порт в Крыму? Я другие налогоплательщики давали возможность проростать росии внутри?
Налогоплательщики пилили самолёты на металл? Просрали оборону под чистую, пока даже голимая Африка покупает абрамсы?
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 391 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 19:43

gonchik74 написав:Авжеж. Якраз куплена в 90-х нерухомість і золото вдвічі знецінились. Питрасян)))

Залежить від того в який саме період 90-х й яка саме нерухомість.
Десь в 93-94рр, в Києві в пупових локаціях великих розмірів квартири продавалися за досить шалені як для тих часів кошти.
До 200К доходило. Хоча звичайні хрущі люди продавали за бесцінь. Пропозицій було багато, тоді трималася хвиля "єврейської" еміграції. А на руках пересічних грошей не було зовсім. ЗП в 100 долларів вважалась непоганою.
Принаймі, я знаю кілька випадків продажу таких квартир.
Тоді й комуналки розсілювали за для ремонту під носіїв малинових піджаків.
Якщо-ж враховувати інфляцію доллара, то скоріш за все нерухомість й знецінилась.
Що до золота - ні в якому разі.
Це еталон вартості на даний час.
Навіть в США нерухомість з приблизно 80-х років дещо знецінюється якщо рахувати в золоті.
rjkz

Подякував: 8641 раз.
Подякували: 5445 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 20:07

rjkz написав:
  gonchik74 написав:Авжеж. Якраз куплена в 90-х нерухомість і золото вдвічі знецінились. Питрасян)))

Залежить від того в який саме період 90-х й яка саме нерухомість.
Десь в 93-94рр, в Києві в пупових локаціях великих розмірів квартири продавалися за досить шалені як для тих часів кошти.
До 200К доходило. Хоча звичайні хрущі люди продавали за бесцінь. Пропозицій було багато, тоді трималася хвиля "єврейської" еміграції. А на руках пересічних грошей не було зовсім. ЗП в 100 долларів вважалась непоганою.
Принаймі, я знаю кілька випадків продажу таких квартир.
Тоді й комуналки розсілювали за для ремонту під носіїв малинових піджаків.
Якщо-ж враховувати інфляцію доллара, то скоріш за все нерухомість й знецінилась.
Що до золота - ні в якому разі.
Це еталон вартості на даний час.
Навіть в США нерухомість з приблизно 80-х років дещо знецінюється якщо рахувати в золоті.

Не знаю про 200, то були захмарні гроші. Але в 92-му, коли приїхав до Києва вчитись, і трохи роздивився по сторонах, просив батьків купити мені квартиру. Однуха коштувала 4$ і для них це не була велика сума. Не купили принципово, щоб не спився і не скурвився (хоча на мою думку в гуртожитку що перше, що друге було більш реальною перспективою). Як гадаєте, скільки та однуха зараз когтувала б і скільки разів відбилась вже орендою?
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 21:08

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

Сьогодні інтелігентний дідусь виспиться чи знову у школу тащити розкладушку?
Investor_K

Подякував: 0 раз.
Подякували: 916 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 21:16

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

Investor_K написав:Сьогодні інтелігентний дідусь виспиться чи знову у школу тащити розкладушку?
А ви за кого переживаєте?
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 21:30

ihorkyiv написав:На вашу думку, які критерії належності до середнього класу мешканця столиці в умовах сучасної України, якщо не брати до уваги руйнівний чинник війни? Пам"ятаю, у 2000-нульових середнім класом у журнальних публікаціях визначали осіб, які мають у Києві мінімум 2-кім. квартиру на трьох, автівку із салону, можливість двічі на рік відпочивати за кордоном і щомісячний дохід 1.5-2.0 тисячі доларів.

Щодо середнього класу вже були недавно дискусії на емігрантській гілці. Є досить широкий діапазон навіть всередині середнього класу. Ваш приклад - це вже верхня частина середнього класу, я б сказав, для України. На мою думку типовий представник середнього класу в Україні має своє житло (з розрахунку мінімум кімната на людей кожного покоління), своє авто (віком до 7-10 років) та дохід, що покриває місячні витрати (їжа/одяг/комуналка/базові розваги) з можливістю відкласти до 20% щомісячно. Для більшості України це буде все ж менше за 1000дол (такі реалії). Бо я рахую все в його місті проживання. Зрозуміло, що киянин у абсолютному виразі буде багатшим (завдяки більшій вартості квартири та більшій зп) за умовного полтавчанина. Але у відносному значенні та якості життя вони десь будуть на одному рівні.
The_Rebel

Подякував: 97 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 22:40

Investor_K написав:Сьогодні інтелігентний дідусь виспиться чи знову у школу тащити розкладушку?

Як щодо з молодицею (з пониженою соцвідповідальністю) невиспатись?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 22:45

The_Rebel написав:
  ihorkyiv написав:На вашу думку, які критерії належності до середнього класу мешканця столиці в умовах сучасної України, якщо не брати до уваги руйнівний чинник війни? Пам"ятаю, у 2000-нульових середнім класом у журнальних публікаціях визначали осіб, які мають у Києві мінімум 2-кім. квартиру на трьох, автівку із салону, можливість двічі на рік відпочивати за кордоном і щомісячний дохід 1.5-2.0 тисячі доларів.

Щодо середнього класу вже були недавно дискусії на емігрантській гілці. Є досить широкий діапазон навіть всередині середнього класу. Ваш приклад - це вже верхня частина середнього класу, я б сказав, для України. На мою думку типовий представник середнього класу в Україні має своє житло (з розрахунку мінімум кімната на людей кожного покоління), своє авто (віком до 7-10 років) та дохід, що покриває місячні витрати (їжа/одяг/комуналка/базові розваги) з можливістю відкласти до 20% щомісячно. Для більшості України це буде все ж менше за 1000дол (такі реалії). Бо я рахую все в його місті проживання. Зрозуміло, що киянин у абсолютному виразі буде багатшим (завдяки більшій вартості квартири та більшій зп) за умовного полтавчанина. Але у відносному значенні та якості життя вони десь будуть на одному рівні.

В США середнь з.п. десь $75К в рік. На домогосподарство із двома працюючими буде 2Х. Це десь і є межа нижнього середнього класу. В неньці при середній з.п. 20К в місяць згідно аналогій методиці можна визначити середній клас.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 06 лип, 2025 23:32

flyman Все ж я вважаю, що потрібно рахувати і активи, а не лише дохід. В даному випадку це квартира/авто.
Наприклад, моєму однокурснику і сусіду по кімнаті в гуртожитку батько подарував квартиру в Києві зразу після закінчення універу. І хоч я з самого початку заробляв більше нього на 20-30%, я довго був набагато нижче рівнем чим він. Бо спочатку половина зп йшла на оренду, а потім на іпотеку. І доки я збирав на перший внесок, він назбирав на автомобіль, ще більше відірвавшись від мене у загальному добробуті незважаючи на меншу зп. Не кажучи вже про подорожі і відпустки, які я до купівлі житла рідко собі дозволяв (крім Карпат/Чорного моря)
The_Rebel

Подякував: 97 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

2
1
  #<1 ... 12390123911239212393>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему