Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 14031404140514061407 ... 1543>
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 21:56

рост экономики

Андрей_В
На счет роста экономики- в Одессе лишь несколько реально действующих предприятия, к.е. реально создают добавленную стоимость. На них работает несколько (даже не десять) тысяч человек (припортовый не в счет). И все. И то большинство- пищевая промышленность. И еще колеса к Ланосам в Ильичевске прикручивают если это можно назвать производством. это меньше 0,5% населения города. О каком росте экономики можно говорить. А, и еще масса людей на 7-м километре убивает укр. легкую промышленность торгуя китайско-турецкими тряпками. Вот и вся промышленность. Кому нужны остальные 99% населения?
alexandrslob

Подякував: 17 раз.
Подякували: 85 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 22:03

Я не знаю хто живе в казці , але ...
1 Житло як продукт - ніколи не було бульбашкою чи емферним поняттям . Ціни на нього могли рости чи падати , але саме житло в наших широтах настільки ж потрібно як і хліб/одяг.Друге питання які обєми на особу є достатніми . Я вважаю що 40 м2 на особу - нормально , але для цього потрібно збудувати ще 500 млн м2 ( 50% того що збудованно за все життя до нас і до сьогодні функціонує . Хтось може вважати що і 23 м2 на особу - забагато .
2 Житло - не можна експортувати/імпортувати , тому можна було закидати країну імпортним хламом , а щоб цей хлам купувався - потрібно було надати кредити .
Житло потрібно було збудувати самостійно , всередині держави , і якщо грошей ззовні приходило багато , то ці гроші автоматично нейтралізувались імпортним товаром , все крім житла . Житло потрібно будувати самим - а будувати ніхто й не хотів , бо була можливість попою на стільчику посидівши і розумну мордочку скорчивши і надувши щоки вдавати з себе великого гуру по розподілу кимось виготовленних речей за кимось наданні гроші.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 22:12

[b]budivelnik[/b]

budivelnik - а будувати ніхто й не хотів , бо була можливість попою на стільчику посидівши і розумну мордочку скорчивши і надувши щоки вдавати з себе великого гуру по розподілу кимось виготовленних речей за кимось наданні гроші.
СОГЛАСЕН НА 100%. Только печально что щоки надувало 90% населения страны
alexandrslob

Подякував: 17 раз.
Подякували: 85 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 22:19

budivelnik написав:
  Serg-ik написав:
  budivelnik написав:От і виходить , що потрібно
-або збільшувати будівництво в 5 разів ( до 5 млн м2 ) - тільки такі величини позволять досягнути абсолютної справедливості ) .........

Золотые слова говорите, дорогой Вы наш оппонент!!! стройте!!! Пожалуйста, стройте больше жилья!!! и в 5 и 10 раз больше!!! Кто ж вам не даёт???? покупатели????

1 Я будую за свої - тому якщо в мене куплять 2000 м2 в рік - я збудую 2000 м2 в рік , якщо купують 350 м2 в рік - я не дурний морозити свої гроші заради Вашого благополуччя.
Ви не купуєте - я не будую
2 На рахунок будівництва в передмісті по 700 за квадрат .
Мене влаштовує , а Вас жаба тисне , тому хто тоді повинен задуматись ? Я ж не пробую Вам розказати які Ви бездарні керівники , що навіть не в стані купити те що я ( такий простий неуч ) будую ?
3 Це я чи Ви розповідав про надприбутки в будівельній галузі ?
Тому в ринковій економіці , хто кращий бізнесмен , той хто здуру ракети на марс запускає ,чи убалтує на покупку жіночих трусиків ціна яких тим вища чим менше в них матеріалу а в самого діти голодні , чи той хто не напружуючись і без нанотехнологій , дідівським способом будує навіть під час кризи і отримує при цьому прибутки які спокійно йому дозволяють купувати трусики для жінки практично без матеріалу ? :D

Фантазёр, мягко говоря. Где вы видели жабу, что меня давит? Вы помните кто так фантазирует ? И :wink: А мы, значит, дураки, в недострои-котлованы вкладывать? Дзуськи!!!
Да, я говорил про большие, 100% и более прибыли. Вы говорите, что цены в Киеве адекватны .
Но вы не перекручивайте, я ж Вас спросил про то, почему Вы не строите во Львове, за чужие (покупательские или банковские деньги) дорогое качественное жильё???? Или Вам ваших дивидендов хватает????
Serg-ik
1

Подякував: 241 раз.
Подякували: 1574 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 22:24

alexandrslob написав:budivelnik - а будувати ніхто й не хотів , бо була можливість попою на стільчику посидівши і розумну мордочку скорчивши і надувши щоки вдавати з себе великого гуру по розподілу кимось виготовленних речей за кимось наданні гроші.
СОГЛАСЕН НА 100%. Только печально что щоки надувало 90% населения страны

Тепер пора зрозуміни що час надування щік пройшов, грошей а значить і товарів під ці гроші- ніхто не дасть і потихеньку повертатись до лозунгу
Свій до свого по своє.
Будівництво , не залежно від кінцевої ціни залишає як виготовленний товар , так і гроші за виготовлення цього товару всередині в державі , бо основна маса крім енергоносіїв є українського виробництва ( метал , цемент , цегла, бетон ), тобто на відміну від виробництва міндобрив , коли на 90 одиниць купили газу , на 5 одиниць заплатили зарплати і на 100 одиниць продали міндобрив , нерухомість це
На 20 одиниць купили енергоносіїв на 80 одиниць оплатили податки і прибуток+зарплата - зі 100 одиниць проданих.
Грубо на 1 долар імпорту - отримуємо 5 доларів внутрішнього продукту , з яких 3 йдуть на зарплату 2 в податки.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 22:37

Serg-ik
Но вы не перекручивайте, я ж Вас спросил про то, почему Вы не строите во Львове, за чужие (покупательские или банковские деньги) дорогое качественное жильё???? Или Вам ваших дивидендов хватает????

Я що пальцем роблений ? Чи найнявся в банківські найми ?
Я беру своїх 500 і перетворюю з допомогою праці їх в 700 . В мене залишається 200 .

Тепер те саме , але з допомогою банківського кредиту
Беру в банку 500 , рік працюю , перетворюю їх в 700 , з яких 80( 16% і ще пошукай , а як правило страховка і скриті комісії от і вийде всі 100 ) віддаю банку.В мене залишається 100 .

Тобто якщо я беру банківський кредит , то якийсь клєрк , хай і висококваліфікований рік колупаючись пальцем в носі або дупі , отримує стільки ж скільки і я , але мені цей рік потрібно колупатись не в офісі і в носі , а на майданчику і ризикуючи не тільки грошима ( віддавати ж все одно прийдеться ) але й життям якоюсь мірою ( будівництво це звичайно не шахта , але й не офіс програміста )

Тому я й прийняв рішення
Працюю тільки за свої ( або 70% свої і 30% на етапі великої готовності ) ,а так як своїх в мене не вистарчає на проекти вартістю від 20 млн грн ( це щось а-ля 4 підїздна , 5 поверхова хрущовка ), то тому я й не берусь за обєкти з площею більшою ніж 2000 м2 , а в світлі подій останніх років , взагалі перейду на трьох-кімнатні + гараж в двох рівнях спарені в ряд котеджі по 5-6 шт на 8-10 сотках , і будувати третій почну тільки після продажу першого .
Як будете купувати - буду здавати по 1 в місяць , не будете по 1 в квартал , не зможете купити 4 в рік - піду на пенсію .
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 23:03

budivelnik написав:
Serg-ik

Я що пальцем роблений ? Чи найнявся в банківські найми ?
Я беру своїх 500 і перетворюю з допомогою праці їх в 700 . В мене залишається 200 .

Тепер те саме , але з допомогою банківського кредиту
Беру в банку 500 , рік працюю , перетворюю їх в 700 , з яких 80( 16% і ще пошукай , а як правило страховка і скриті комісії от і вийде всі 100 ) віддаю банку.В мене залишається 100 .

Тобто якщо я беру банківський кредит , то якийсь клєрк , хай і висококваліфікований рік колупаючись пальцем в носі або дупі , отримує стільки ж скільки і я , але мені цей рік потрібно колупатись не в офісі і в носі , а на майданчику і ризикуючи не тільки грошима ( віддавати ж все одно прийдеться ) але й життям якоюсь мірою ( будівництво це звичайно не шахта , але й не офіс програміста )

Тому я й прийняв рішення
Працюю тільки за свої ( або 70% свої і 30% на етапі великої готовності ) ,а так як своїх в мене не вистарчає на проекти вартістю від 20 млн грн ( це щось а-ля 4 підїздна , 5 поверхова хрущовка ), то тому я й не берусь за обєкти з площею більшою ніж 2000 м2 , а в світлі подій останніх років , взагалі перейду на трьох-кімнатні + гараж в двох рівнях спарені в ряд котеджі по 5-6 шт на 8-10 сотках , і будувати третій почну тільки після продажу першого .
Як будете купувати - буду здавати по 1 в місяць , не будете по 1 в квартал , не зможете купити 4 в рік - піду на пенсію .

Ну , и кого жаба душит, что клерк больше строителя получает???
Вы ж опять перекручиваете: я спрашиваю: почему Вы не продаёте жильё по 1500-2000 баксов за метр, если считаете, что такая цена обоснованная? Если у вас себестоимость 500, то 3 года процентов по банковскому кредиту-это еще 300 баксов на метр, итого-800. А Вы во Львове (или может Киеве) продадите по 1500 баксов..Ну хотя бы по 1300. Что мешает???
Serg-ik
1

Подякував: 241 раз.
Подякували: 1574 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 23:10

budivelnik alexandrslob
Даааалеко не только кредиты раздули цены. Украина на сегодняшний день намного больше интегрирована в мировую экономику чем скажем 10 лет назад и тем более 20.
Я прекрасно помню отношение к Украине в 97-2003 гг. Тогда когда в Германии слышали "украинец" вначале спрашивали где это, а потом предлагали работу на 200 евро в месяц :D Приходилось на примерах убеждать что они не в себе.

И вот когда Украина интегрировалась - цены начали выравниваться с мировыми.
Посмотрите на наш ВВП в 1999-2000 году. Он ниже 30 млрд$!
Но если вы посмотрите на таблицы ВВП по ППС - то он был почти 4000$ на душу населения. В 2008-м ВВП свыше 150 млрд, а ВВП по ППС ниже 7000$. Т.е. номинальный вырос более чем в 5 раз, а по ППС менее чем в 2 раза! И это при инфляции доллара!

И как такое возможно? :D

Да номинальный ВВП вырастить довольно просто. Договорились завтра что все начнут получать в 2 раза больше и поднимут цены в 2 раза - вот вам и рост номинального ВВП :D А по ППС он как был - так и останется (по импорту-экспорту отдельная песня - не для этой ветки).

У нас небыло такого договора - все происходило довольно плавно, но заметно и невооруженным взглядом. И началось все активно еще с 94-95 года.
Помню когда в 1994-м сырокопченая колбаса стоила 1,2$ (54 тыс при курсе 45 тыс).
Как в самом конце 92-го в недорогом ресторане (как кафешка сейчас, но с фирменной посудой как было при СССР) в троем (!!!) обедали (оооочень плотно) на 1$. За троих!!! Не с каждого!!! Но и получали тогда 30-50% ... Кто постарше - вспомните!
Вспомните как вы копили на первую стиралку, как в начале-середине 90-х человек на иномарке (не важно какой) казался успешным...

Так вот прикол в том, что Украина далеко не первая страна, которая интегрируется в мировое сообщество и начинает жить по мировым ценам. И сценарий у всех один - удорожание внутреннего продукта!!! И повышение конкурентоспособности импорта.
И с Китаем также, и с Индией - со всеми!

Это понимают и мировые спекулянты - поэтому вкладывали в нас тогда большие (по-нашим меркам) деньги разогревая рынки еще больше. Они понимали, что все здесь станет намного дороже! И не ошиблись! Заводы подорожали на пике в 30-50 раз. Недвига в 10-15 раз.

А потом они выходят - потому как роста такого уже не будет - упираемся в потолок, а риски по-прежнему остаются... И вуаля - все сдувается...
Но естественно не до цен 2000-го года, т.к. отношение ППС к номиналу уже совсем другое, доллар тоже инфлировал и т.д.
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 23:13

шухер последних трёх недель показал что недвига остаётся "тихой гаванью" для пересичного.... чуть что все в недвигу бегут
Унуноктий

Подякував: 374 раз.
Подякували: 581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 сер, 2011 23:14

Serg-ik
1 Мене не тисне жаба , я просто так організував роботу що одночасно отримую гроші і банківського клєока і деповкладника і будівельника
2 В мене оборот коштів 1 раз в рік - це вже не добре , в самому Києві мені б прийшлось :
а - шукати як мінімум 100 000 000 грн на проект ( тобто гроші за клєрка і деповкладника я вже не отримаю )
б - повний оборот цих грошей займе як мінімум 4 роки ( в мене як памятаєте 100 доларів в рік з метра , в Києві виходить як мінімум 400)
в - таким чином кінцева ціна до продажу
моїх 500+200( складніший обєкт + більший розхід матеріалів + дорожча вартість робочої сили) + 400/2 в банк( це при умові що банк буде фінансувати мене поетапно , а не % на всю суму відразу ) + 200 прибутку = 1100 за квадрат
В Києві є КГС в якого є й нижча ціна + навіщо мені їхати в Київ , якщо я отримую такий самий прибуток з метра у Львові+ складність будівництва 9 і вище поверхів - в рази більша ніж 2-4 поверхи .
г - ціна приблизно від 800 є й коло Києва в містах спутниках , тобто нічого нового й революційного я зробити не зможу , а втрати від того що сімя окремо , а я раз в тиждень за 600 км на побачення - мене якось не цікавлять.
д - оповідання що збудувати за 4 роки 10 000 м2 і отримати в 2 рази більше , але при цьому на 4 роки працювати по 18 годин на добу за 50 000 грн в місяць і без сімї- звиняйте , але мені вже не цікаво , для мене краще 8-12 годин вільного графіку ( а зараз і того менше десь по 4 години в день і за 10 000 за роботу + 10 000 за клєрка і деповкладника - і мені й добре.
Що найсмішніше - то я можу взагалі не працювати і вклавши гроші в банки ( правда поки що я їм не вірю ) отримувати нехай по 7000-8000 в місяць і жити як рантє.
Востаннє редагувалось budivelnik в Вів 09 сер, 2011 23:32, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 14031404140514061407 ... 1543>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему