|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2011 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:46
budivelnik написав:І це пише людина яка обзиває мене триндєжником ? Та якби ти в серпні 2009 року обявив на цих сторінках про ріст цін на 20% за 5 місяців - то від тебе навіть мокрого місця тут би не залишилось і я до цього не мав би ніякого відношення , місцеві гуру б постарались . А це Турбіна з Андрієм_В + фалкон_лв+чій + ще з десяток на сьогодні почивших в бозі бо вірили по 200 за м2 Останнє Вік - видають емоції Соціальний статус ( рівень досягнень ) - фільтрування базару.
Ну дык понятно ты же спекуль , настроил , а теперь продать нужно , куда же ты денешься подводной лодки то ? Ты тут до тех пор пока рога с бетона не вытянешь ))))) 
-
obval
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:46
roman tr. написав: roman tr. написав: budivelnik написав:1 Звідки Ви взяли що собівартість в гривні в порівнянні з 2008 змінилась в 2 рази ? це не я взяв, це ви взяли. тому що по вашій формулі ціна на хрущ залежить від собівартості, так от я у вас і питаю, чому ціна на хрущ упала у два рази, якщо собівартість суттєво не змінилась?
Роман Коли ціна на хрущ в гривні впала в два рази ?
ви знущаєтесь? я ж вам пояснював, що розраховувати ціну на хрущі у гривні - це не дуже розумне заняття, яке до того ж не має жодного практичного значення.
Так як Ви цим бізнесом не займаєтесь , то для Вас розрахунок в гривні може й не розумне заняття добре, давайте по іншому, раз ви так любите національну грошову одиницю.
1. ви писали, що ціна на нерухомість у гривні з 2008 року не змінилась, так? 2. по вашим розрахункам, ціна собівартості у гривні - за цей період виросла на 30-40%, так? 3. таким чином, при незмінній ціні у гривні, будівельники отримують на 30-40% менше коштів, ніж три роки тому, так?
А тепер включайте мозок на повну потужність 1 Зараз продаються будинки які закладені коли ? В 2008 , чи за рахунок кризи термін будівництва збільшився до 4-5 років 2 А як змінилась ціна на первинку? Я Вам нагадаю 2009 - 7900 2011 - 8500 Як не як +10% , а так як будинки не будувались а доводились до розуму ( внутрішні опоряджувальні роботи , а тут вартість робочої сили =70% і тільки 30% вартість матеріалів ) - то тут не має нічого дивного . ПС Так як я встиг прочитати бризкаючих ядом опонентів , які ладні з ніг на голову поставити будь яке повідомлення - то уточнюю Як я , так і будь який практикуючий будівельник в стані обрахувати собівартість будівництва будинку будь якого типу , починаючи від приватної оселі - закінчуючи багатоповерховим монолітно-каркасним.Будь-яка проектна організація за 7% кошторисної вартості зробить не тільки обрахунок , а й проект і авторський нагляд . Тому тут не має нічого складного . ППС Для тих хто очікує масового знесення хрущовок і будівництва на їх місці нових будинків - повідомляю Це відбудеться не швидше ніж ринкова вартість хрущовки стане дорівнювати ринковій вартості землі на якій знаходиться. Бачучи приклад Москви , можу припустити , що до досягнення ціни землі в Києві 1000 доларів за м2 - цього не станеться.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:47
budivelnik написав: roman tr. написав: budivelnik написав:1 Звідки Ви взяли що собівартість в гривні в порівнянні з 2008 змінилась в 2 рази ?
це не я взяв, це ви взяли. тому що по вашій формулі ціна на хрущ залежить від собівартості, так от я у вас і питаю, чому ціна на хрущ упала у два рази, якщо собівартість суттєво не змінилась?
Роман Коли ціна на хрущ в гривні впала в два рази ?
Не бажаєте залишити підпис в гривні?
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:47
и не много о себестоимости: "Cвой коттедж в 70 метрах от леса и в окружении озер. 2011 г. постройки, 115 кв.м., 2-а этажа, 2-а с/у, три комнаты, кухня гостиная, терасса- выход с кухни, стены –газоблок, утепление -пенопласт, снаружи- кароед, крыша- полимерпесчаная черепица, окна пластиковые.Участок 7 сот. под строительство, возможна прописка, и примыкает к нему 7 сот ОСГ, которые можна приобрести дополнительно по 500 у.е./ сотка. К дому асфальтированный подьезд, есть все комунникации, 50м. (через дорогу) к продуктовому магазину и маршрутке. Возможно приобрести дом под чистовую отделку, т.е. с разводкой электричества, действующим отоплением, канализацией, со стенами , подготовленными под оклейку обоями или покраску и т.д.Цвет фасада бедет зависеть от Вашего желания. Стоимость «под чистовую» 57 тыс.у.е. , включая расходы на оформление. Или же возможно приобрести этот дом уже в готовом виде с ремонтом внутри( обои, ламинат, кафель на кухне и в с/у, межкомнатные двери, душевая кабина, ванная, умывальники, унитазы и т.д.) Сроки сдачи готового дома 2-а месяца. Стоимость такого дома в готовом виде 65 тыс.у.е., включая оформление.Растояние от Киева 35 км. в Бородянском направлении. Находится в р-не коттеджной застройки , недалеко лесное Голубое озеро!!! $565 метр, «под ключ»"
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:50
sashaa250174 Ну дык понятно ты же спекуль , настроил , а теперь продать нужно , куда же ты денешься подводной лодки то ? Ты тут до тех пор пока рога с бетона не вытянешь ))))) 
Десь роки 2 тому Андрій_В так само як і ти розповідаючий що я застрявший копитами в бетоні , змушений був замовчати отримавши докази не тільки успішного продажу збудованного до кризи , а й початку нового будівництва в другій половині 2009 , яке на сьогодні потихеньку наближається до свого завершення . Дивись , щоб тобі так само як і йому тоді , не було соромно за свої слова . Три місці термін не дуже вже й довгий.А те що я все продам на протязі 3 місяців після здачі - в мене особисто сумнівів не викликає.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 13 лис, 2011 21:54
Kolop Не бажаєте залишити підпис в гривні? Якби це було одностайним побажанням форумчан - я б залишив , але як тільки я це зроблю , відразу з під плінтуса вискочить десяток-другий невдоволених . Тому потерпіть від цієї маленької для Вас незручності .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 13 лис, 2011 22:00
budivelnik написав:zahar_ Вы в своём репертуаре - кручу верчу обмануть хочу.
Не треба по собі судити . Не всі такі обманщики як Ви. Если уж разглядывать по частям период от пика цен до нынешнего, то разгдядывайте как было.
А Вас что амнезия -забыли что только во 2 и 3 квартале 2009 был отскок? Там с полгодика цены продаж таки подросли за счёт ревальвации, а потом опять падать начали. И падают по сей день, хоть манипуляторы типа Вас трындят о росте цен продаж.
Ви стверджуєте , що з березня 2009 по серпень 2009 ( самий розпал кризи , я по 500 продаю ) ціни росли ? Індекси росли - згоден . А от ціни ..... Так если принять что за полгода отскока ЦЕНЫ ПРОДАЖ стали составлять 70% от пика, то от уровня ЦЕН ПРОДАЖ чётвёртого квартала 2009 они упали минимум на 25% в долларах.
І це пише людина яка обзиває мене триндєжником ? Та якби ти в серпні 2009 року обявив на цих сторінках про ріст цін на 20% за 5 місяців - то від тебе навіть мокрого місця тут би не залишилось і я до цього не мав би ніякого відношення , місцеві гуру б постарались . А це Турбіна з Андрієм_В + фалкон_лв+чій + ще з десяток на сьогодні почивших в бозі бо вірили по 200 за м2 Останнє Вік - видають емоції Соціальний статус ( рівень досягнень ) - фільтрування базару.
Что сели в лужу со своими баснями о росте среднестатистических ЦЕН ПРОДАЖ в 2010 и 2011, а теперь стараетесь стрелки перевести? И зачем снова "тулите горбатого" когда говорите - "Та якби ти в серпні 2009 року обявив на цих сторінках про ріст цін на 20% за 5 місяців "? Не надо мне приписывать Ваши неправильные выводы сделаные с моих слов.
Востаннє редагувалось zahar_ в Нед 13 лис, 2011 22:34, всього редагувалось 1 раз.
-
zahar_
-
-
- Подякував: 157 раз.
- Подякували: 692 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 13 лис, 2011 22:04
Oven Стоимость «под чистовую» 57 тыс.у.е. , включая расходы на оформление. Или же возможно приобрести этот дом уже в готовом виде с ремонтом внутри( обои, ламинат, кафель на кухне и в с/у, межкомнатные двери, душевая кабина, ванная, умывальники, унитазы и т.д.) Сроки сдачи готового дома 2-а месяца. Стоимость такого дома в готовом виде 65 тыс.у.е., включая оформление.Растояние от Киева 35 км. в Бородянском направлении. Находится в р-не коттеджной застройки , недалеко лесное Голубое озеро!!! $565 метр, «под ключ»"
1 Ми не знаємо що включено в 115 м2 загальної площі , а що ні.Якщо в цих 115 м2 - 60 гаражі/сараї , то тоді стає зрозуміла різниця в (65 000 - 57 000)= 8 000 доларів за здачу під ключ. Примітивний євроремонт коштує приблизно 100-200 за м2 , тому за 8000 можна зробити всього 40-80 м2 готової площі. 2 Таким чином 80 м2 площі + 35 м2 гараж/сарай - на відстані в 35 км від Києва не є вже такою суперпривабливою ціною. 3 На сьогодні , в мене готовий проект спарених трьохповерхових котеджів , загальною площею в 105 м2 котедж , з яких : 1 поверх - 18 м2 гараж , 14 м2 кухня, 4 м2 прихожа ,2 м2 туалет 2 поверх - 28 м2 вітальня , 3 м2 санвузол,3 м2 сходи 3 поверх - 2 х 15 м2 спальні, 4 м2 санвузол З прогнозованою ціною в 65 000 доларів, стан в гіпсокартоні .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 13 лис, 2011 22:06
zahar_ Что сели в лужу со своими баснями о росте среднестатистических ЦЕН ПРОДАЖ в 2010 и 2011, а теперь стараетесь стрелки перевести.
И зачем снова "тулите горбатого" когда говорите - "Та якби ти в серпні 2009 року обявив на цих сторінках про ріст цін на 20% за 5 місяців "?
Не надо мне приписывать Ваши неправильные выводы сделаные с моих слов.
А звідки Ви взяли що я в калюжі ? З власної фантазій про ріст в березні-липні 2009 . Так я на відміну від Вас стверджую що його не було .А якщо не було , то в калюжі Ви , бо девальвація 60% , а ціна впала на 47% , отже на лице ріст в 13%. І що далі ?
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 13 лис, 2011 22:08, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 13 лис, 2011 22:08
budivelnik написав: roman tr. написав:ви знущаєтесь? я ж вам пояснював, що розраховувати ціну на хрущі у гривні - це не дуже розумне заняття, яке до того ж не має жодного практичного значення.
Так як Ви цим бізнесом не займаєтесь , то для Вас розрахунок в гривні може й не розумне заняття добре, давайте по іншому, раз ви так любите національну грошову одиницю.
1. ви писали, що ціна на нерухомість у гривні з 2008 року не змінилась, так? 2. по вашим розрахункам, ціна собівартості у гривні - за цей період виросла на 30-40%, так? 3. таким чином, при незмінній ціні у гривні, будівельники отримують на 30-40% менше коштів, ніж три роки тому, так?
А тепер включайте мозок на повну потужність 1 Зараз продаються будинки які закладені коли ? В 2008 , чи за рахунок кризи термін будівництва збільшився до 4-5 років 2 А як змінилась ціна на первинку? Я Вам нагадаю 2009 - 7900 2011 - 8500 Як не як +10% , а так як будинки не будувались а доводились до розуму ( внутрішні опоряджувальні роботи , а тут вартість робочої сили =70% і тільки 30% вартість матеріалів ) - то тут не має нічого дивного .
аккуратнее на поворотах, а то у меня кнопка под рукой и руки чешутся. не провоцируйте. 1. вы не знаете, ни чем я занимался тогда, ни чем я занимаюсь сейчас. так что не надо ярлыки вешать. 2. цены на первичку вы взяли с потолка. я с 2006 по 2008 год работал на небольшую строительную компанию. и видел, как при себестроимости 600 долларов в пригороде, продажная цена гуляла от 700 уе начале седьмого, до 1400 в середине восьмого. после кризиса цена упала до 800-1000 уе (в зависимости от метража и степени готовности) и с того времени цена не росла! 3. может быть под львовом и строят по три года, мой застройщик за семь (!) месяцев поднял 35-квартирный пятиэтажный дом с нуля и отдал его людям под ремонт. было бы желание (и деньги) строить. 4. когда я прекратил сотрудичество с этой компанией в 2008 году (по личным причинам, мой прямо шеф вышел из бизнеса), было построено 2 дома. с 2008 по 2011 этот же застройщик построил и почти распродал еще четыре (!) дома и один ТРЦ на 1700 квм. и цены не поднимались, все это время цена была послекризисной 800-1000 уе, квартиры кой как покупают, строительство не останавливается. вы сами подтвердили, что: 1.цена в долларах упала в 2 раза с 2008 2.цена в гривнах осталась неизменной 3.за счет роста себестоимости (в гривнах! в долларах себестоимость практически не менялась, а то и упала) вследствии инфляции и девальвации, застройщики зарабатывают на 30-40% меньше в гривнах (я уж молчу о доходности в долларах). нормальные застройщики сейчас зарабатывают не на марже, а на объемах. текущая продажная цена 900-1100 уе в пригороде киева позволяет строить и дальше с неплохим как для нынешних времен профитом.
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему