|
Гривня переоцінена в рази і жоден БігМак нам не допоможе... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Суб 21 січ, 2012 20:21
irvin
Дістався (потенціал). Але: заводи або вкрай зношені, або вже давно порізані на брухт (внаслідок приватизації), до того ж, достобіса неефективні (особливо в галузі енергетики). Земля - так, залишилася, але чи стане комусь сили її ефективно обробляти? Правильно: крупним господарствам. І - правильно, скоро вона в них і опиниться. Результат: бананова республіка. А в Гватемалі та Домініканській республіці валюту девальвують регулярно.
І не говоріть мені про високий рівень освіти. Спілкуюся регулярно з кандидатом наук... Дівчина не може повірити, що хтось написав дисертацію сам. І це - з економіки, яка порівняно з технікою чи математикою є казками Віденського лісу! Рівень сучасних випускників - доволі примітивний, крім кількох нормальних вузів у Києві. Все решта - ...(((. Ви зрозуміли. А одними програмерами, матросами та заробітчанами країну не врятувати від бананової перспективи.
Така моя думка. Спасибі, що підтримуєте розмову.
-
max_us_ua
-
-
- Подякував: 608 раз.
- Подякували: 348 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 20:24
max_us_ua сейчас да,но 20 лет назад шансы были неплохие ,не надо было незалэжнисть играться,а брать в руки лопату,как китайцы..
-
irvin
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 20:49
irvin написав:max_us_ua сейчас да,но 20 лет назад шансы были неплохие ,не надо было незалэжнисть играться,а брать в руки лопату,как китайцы..
Сколько ты лично за 20 лет интенсивной работы сломал лопат? Сколько кровавых трудовых мозолей порвал? Ладно, лопаты в сторону... Что сделал своими руками, что произвел?
-
Sergei
-
-
- Подякував: 77 раз.
- Подякували: 499 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 20:52
Sergei владею фермерским хозяйством,народ кормлю
-
irvin
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 20:57
max_us_ua написав:Тори По-перше, я не замінював олією оливу - перечитайте те, що я написав. Про шоколад - справді, вибачайте, але тоді курс був би, скажімо, 8,2 грн/дол., що мало міняє картинку. Про макарони - даруйте, але Ви самі додумали. Я такого не писав. Взагалі-то непогано було б Вам іще раз прочитати мої міркування. І те, що нижче, після курсу сказано, - ОСОБЛИВО УВАЖНО. Додам, що якість (різницю в якості) справді важко врахувати. Все ж не такі у них спагетті, як у нас. Тепер - про Ваш підхід до курсу. Ви, звичайно, знайшли непогане джерело. Але... ну давайте так: справа не в різниці темпів зростання цін, а в різниці у самих цінах. Згодні? Ну однаково в нас цибуля дешевша, хоч при такому курсі, як є, хоч при Вашому.
Я Вас ни в чем не обвиняю. Извините, если что-то не так. Просто по тому набору продуктов считать курс? Я считаю, что это не совсем верно. Нужно учитывать гораздо большее количество параметров. Рассказывать, что у них все услуги дороже? Это также не соответствует действительности.
-
Тори
-
-
- Подякував: 20 раз.
- Подякували: 62 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 21:39
max_us_ua написав:Roden Не кожен день. Просто за наших умов - регулярно, раз років так на 8-10 (поцікавтеся історією курсу валют у країнах, що розвиваються, але не в Індії-Китаї, а у Бразилії та Аргентині, наприклад, або у Мексиці, якась Гана теж підійде... І за період останні 60 років). Тоді внаслідок переваг експортерів економіка відносно швидко підноситься, а потім стає потрібна нова девальвація. В результаті в таких країнах ВВП не росте десятиліттями. На що і ми приречені. За такої якості команд управлінців, звичайно.
в нашем случае, это все увы не работает. И девальвация никакого всплеса экспортеров не образует. Газ и нейфть мы покупаем за доллары, все мат. блага, к которым стремится население (быт. техника, авто, ит-технологии итд) мы импортируем. Да мы блин кучу всего импортируем, даже еду. Соответственно, девальвация ведет только к мгновенному падению покупательской способности населения, росту цен и инфляции. Необходима реструктуризация экономики. Иначе так и будем в полупозиции. И курс нечем держать, и отпускать его нельзя. Ну и плюс - все годы существования нац. валюты, к ней не было никакого доверия. Бакс правит страной, и выхода не видно. Может нужно делать более изощренную пропаганду, не знаю. Но без доверия к нацвалюте ничего хорошего быть не может
-
Roden
-
-
- Подякував: 47 раз.
- Подякували: 19 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 22:50
irvin написав:Sergei владею фермерским хозяйством,народ кормлю
Ух ты! Фермер-прастофил? Фермер, который ни в одном своем сообщении не обмолвился о состоянии дел в растениеводстве и/или животноводстве? А б0льшая часть сообщений - а ля "Тимошенница-воровка" + хреновый газовый контракт... Уж кому, а фермеру - цена на российский газ до одного места... Нда... Ври, да не завирайся...
-
Sergei
-
-
- Подякував: 77 раз.
- Подякували: 499 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 23:08
irvin и чем кормите?если мясом или яйцами- могу помочь в оптимизации +консультации по всем вопросам тезнологии
-
artemros
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 23:18
Sergei написав:Уж кому, а фермеру - цена на российский газ до одного места... Нда... Ври, да не завирайся...
Вы не правы!!! По растениеводству - минеральные удобрения, которые напрямую зависят от газа! А это ох какая затратная статья! По переработке: - Сахарный завод - газ нужен для производства сахара - Элеваторы, которые с пшеницы (бункерной) делают ту, которую можно перерабатывать - жрут газ в сушарках. - Хлебзаводы .... А косвенно так все направления зависят - шины делают с применением газа, запчасти тоже.... Или вы думаете, что взял мотыку и пошел в поле 
-
РАТАН
-
-
- Подякував: 150 раз.
- Подякували: 215 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 січ, 2012 23:20
Господа! Вы отвлеклись! А Лупоносов абсолютно прав. Справедливый курс 1$ = 11-12UAH. Браво, Алексей!
-
bypass
-
-
-
-
-
-
|
|
+ Додати тему
|