|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:30
slonic32 написав: Kolop написав:Позвольте свое ИМХО. Если уж идет сравние по ставкам (а не для жизни и решения прочих жилищных проблем), мне кажется, что ставку правильнее брать гривневую, а не доларовую. Несмотря на всю неприязнь к слову гривна. В таком случае ситуация обретает совершенно иной характер.
Ціни вторинного житла указуюють у $, тому я і порівнював у баксах. Якщо взяти гривневий депозит ~18%, то враховуючи інфляцію отримаємо подібну реальну вартість квартири.
Для інвестиційних цілей, не бачу зв'язку між валютою ціни і депозитною ставкою для порівняння. Якщо взяти ціну/аренду в євро і ставку депозитну в евро то зовсім інша картина в сторону аренди (ну якщо тільки ставки вже в євро не піднялися, не дивився просто). Може помиляюсь. Як доларова аренда за останній рік інфляцію компенсувала при зміні курсу на 1% ?
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:33
Oven написав:вопрос по теме - как была определена "реальної вартості актива"?
А ви читайте уважніше. Квартира не буде коштувати дешевше ніж сума депозита, яка приносить аналогічний дохід. Це і є реальна ціна квартири при відсутності ажіотажа на ринку.
-
slonic32
-
-
- Подякував: 46 раз.
- Подякували: 37 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:35
Kolop написав: slonic32 написав: Kolop написав:Позвольте свое ИМХО. Если уж идет сравние по ставкам (а не для жизни и решения прочих жилищных проблем), мне кажется, что ставку правильнее брать гривневую, а не доларовую. Несмотря на всю неприязнь к слову гривна. В таком случае ситуация обретает совершенно иной характер.
Ціни вторинного житла указуюють у $, тому я і порівнював у баксах. Якщо взяти гривневий депозит ~18%, то враховуючи інфляцію отримаємо подібну реальну вартість квартири.
Для інвестиційних цілей, не бачу зв'язку між валютою ціни і депозитною ставкою для порівняння. Якщо взяти ціну/аренду в євро і ставку депозитну в евро то зовсім інша картина в сторону аренди (ну якщо тільки ставки вже в євро не піднялися, не дивився просто). Може помиляюсь. Як доларова аренда за останній рік інфляцію компенсувала при зміні курсу на 1% ?
-
Kolop
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:38
Cricetus cricetus написав:Так вы их мнение и так найти в интервью можете: 1. Работаем на грани рентабельности 2. Квартиры все хотят, не хватает 3. Щас конечно, не сахар - нету кредитов, себестоимость, крыза 4. Но мы будуемо 5. Держава, допоможи. Или выдумаете, они скажут - епрст, себестоимость 400-500, но Льоне давали стока, а этим стока, да прокурорские наезжает еще после этого, Киевэнерго задолбало, мисту дай, главархитектуре дай, водоканалу дай, рабочие лентяи, манагеры ворюги, да у покупателей денег мало, но манал я со всем этим гемором строить за 50% навара потому шо и так купят кудавы денетесь? 
Так а че думать.. предполагать что-то. Спросить о реальном состоянии дел. Фразой "и так все понятно" далеко зайти можна. Как это... - одни "поведенческие финансы" получаются ... 
-
Kolop
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:39
Kolop написав:Якщо взяти ціну/аренду в євро і ставку депозитну в евро то зовсім інша картина в сторону аренди (ну якщо тільки ставки вже в євро не піднялися, не дивився просто). Може помиляюсь. Як доларова аренда за останній рік інфляцію компенсувала при зміні курсу на 1% ?
Ну коли у нас у повсякденному житті цінності почнуть вимірювати у євро, фунтах чи гривнях, тоді і нерухомість буде корелювати з депо у євро, фунтах, гривні. Поки що на кожному кроці чутно 100 баксів, 20К баксів і т.д. Основною валютою для збереження заробленого капітала пересічним поки що є долар.
-
slonic32
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:46
budivelnik написав: Oven написав:лепим, что попало.... Внимательно следим за мыслью "математика": 1 - "будь яка квартира сама на себе згенерує за 10 років" 2 - "якщо ціна на житло буде опускатись , то це буде ще швидше" 3 - "якщо підніматись то ще довше" Делаем вывод - за 10 лет квартира даст доход равный вложенным в неё средствам. Но это может произойти и через 7 лет, а может и через 15 лет. Ну и зачем нужно было писать простыни, о чем то спорить, что-бы закончить: может дать, а может не дать?
1Зверніть увагу , я особисто поки що не обзивав Вас кийвським фантазером , чи слинопускачем , а Ви вже встигли пройтись по моїм математичним здібностям 2 Спеціально для Вас. Хоча всі мої таблички згенеровані для людей з освітою 4-класи церковно-прихідської школи , деякі грамотні не в стані зрозуміти і їх . Пояснюю ще раз без таблички . А - Ви стверджуєте що ціни будуть падати на 30%, з цього я роблю слідуючий висновок Квартира яку Ви купите сьогодні за 5 років дасть Вам можливість отримати кошти на купівлю ще одної ( де Ви візьмите гроші на купівлю першої - це не мої , а Ваші проблеми ) Б - Я стверджую , що ціни на квартири будуть рости , тому: Будь яка квартира , яку Ви купите сьогодні , за 10 років дасть Вам можливість отримати кошти на купівлю такої самої квартири . Все. Що ще не зрозуміло .Тут до речі , словами , без табличок.
кто-бы говорил о корректности... "мої таблички згенеровані для людей з освітою 4-класи церковно-прихідської школи" - не могу удержатся, простите, но не могу - и сгенерированы они тоже людиною.... Я ни чего не утверждаю, я предполагаю, что от нынешних индексов АН (1400-1900) цена снизится до средней цены в 800-900. Я могу ошибаться. Если цены будут падать, в чем я уверен - квартира 50 000, оформление ремонт, мебель 20 000 (все очень скромно). Итого 70 000. Аренда 500. Квартира падает в два раза за 5 лет. Итого есть 30 000. Можно купить вторую единичку, вложения в этот выгодный бизнес составит 100 000, при этом этом первая квартира будет стоить при продаже через пять лет 35 000.... Шикарно! Вот так бизнес....
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:48
slonic32 написав: Kolop написав:Якщо взяти ціну/аренду в євро і ставку депозитну в евро то зовсім інша картина в сторону аренди (ну якщо тільки ставки вже в євро не піднялися, не дивився просто). Може помиляюсь. Як доларова аренда за останній рік інфляцію компенсувала при зміні курсу на 1% ?
Ну коли у нас у повсякденному житті цінності почнуть вимірювати у євро, фунтах чи гривнях, тоді і нерухомість буде корелювати з депо у євро, фунтах, гривні. Поки що на кожному кроці чутно 100 баксів, 20К баксів і т.д. Основною валютою для збереження заробленого капітала пересічним поки що є долар.
Так а квартира дає 100% впевнененість в уникненні валютного ризику ? (ми ж не житлове питання обговорюємо).
-
Kolop
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:49
slonic32 написав: Oven написав:вопрос по теме - как была определена "реальної вартості актива"?
А ви читайте уважніше. Квартира не буде коштувати дешевше ніж сума депозита, яка приносить аналогічний дохід. Це і є реальна ціна квартири при відсутності ажіотажа на ринку.
я так полагаю это ваше личное мнение? У меня есть ещё вариант - квартира не будет стоить дешевле чем Ланос при работе в такси, если это приносит аналогичный доход? Покатит?
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:53
budivelnik написав:Ціна однокімнатної - 60 000 , розмір оренди в місяць - 400 доларів 8роківх12місяців х400доларів+% з депо від 0 до 400 в місяць(середнє 200)= 57600
Враховуючи розмір вкладу через 8 років, а також те, що середня сума %% з депозиту складає 200 долларів, строк депозиту - 96 місяців, то у свій розрахунок Ви заклали %-ставку у розмірі ~10% річних. Вірно? Отже, у Вашому випадку сума грошей з оренди квартири вартістю 60 000 доларів на депо за вісім років сгенерує 57 600 доларів. При таких точно умовах розміщення депозиту у розмірі 60 000 доларів (тобто відмовляючись від купівлі квартири), через 8 років ми отримаємо ~71 200 доларів. Різниця 13 600. Не на перевагу квартири. У чому сіль? Може, я десь у розрахунках помилився...
Востаннє редагувалось marty в Сер 08 лют, 2012 17:05, всього редагувалось 3 разів.
-
marty
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 08 лют, 2012 16:53
Oven Ні. Ланос передбачає ще роботу водієм, а депо або нерухомість ні. Плюс ланос через кілька років роботи таксі відправиться на звалище, це теж треба враховувати.
Востаннє редагувалось slonic32 в Сер 08 лют, 2012 17:01, всього редагувалось 1 раз.
-
slonic32
-
-
-
-
Профіль
-
-
|