Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Гондурас_мля написав:Яка помилка? Не було б Параски - виробник не виручив би нічого! Це вона з її гришми прийшла на споживчий ринок і дала можливість виробнику працювати і заробляти. Абстрагуйтесь від кредитів, подивіться на ринок. Бабка своєю тіньовою працею заробила 1000гривень, які вийшли на ринок і вивели його зі ступору.
PS. Хоча я і не на це хотів акцентувати увагу, а на долю доходу яка йде на споживання. Задавили податками кінцевого споживача. Немає стимулу і можливості нормально працювати і розвиватись.
А какая разница получил бы производитель чего то или нет? Бабка употребила харчей на 1000 грн. и ей до задницы сколько там ПДВ, сколько там труда, а сколько сырья и материалов. Про то, что производителю досталась меньшая сумма, это другой разговор. Насчет задавленности согласен, только не потребителя, а производителя. С налоговой базой больше 50 % от оборота нет смысла что либо производить, по крайней мере в официальном обороте. А те при*** амнистию вводят, как в соседской ветке написано.
Я фактично про те ж саме кажу. Тут іноді нас лякають "величезними" податками в ЄС. Маячня. Податки в Україні не менші. Особливо на споживання. Крім того вони спеціально криміналізовані, щоб всіх тримати "під ковпаком у Мюллера".
Не згоден тільки з тим, що податки споживача не важливі для виробника. Це пов'язано, бо чим сильніше давлять внутрішнє споживання, тим більше це звужує внутрішній ринок. Немає внутрішнього ринку, немає і обкатки нової продукції на ньому, а відповідно намеє можливості і стимулу виробляти продукцію тут, в Україні.
Не сировинна економіка ще так-сяк жевріє за рахунок тіньового ринку і тіньового виробництва. Сировинна ж працює практично вся на експорт.
Гондурас_мля написав:Я фактично про те ж саме кажу. Тут іноді нас лякають "величезними" податками в ЄС. Маячня. Податки в Україні не менші. Особливо на споживання. Крім того вони спеціально криміналізовані, щоб всіх тримати "під ковпаком у Мюллера".
Если верить всемирному экономическому форуму, то по налогам Украина впереди планеты всей. Еще раз привожу картинку с сайта форума:
Гондурас_мля написав:Не згоден тільки з тим, що податки споживача не важливі для виробника. Це пов'язано, бо чим сильніше давлять внутрішнє споживання, тим більше це звужує внутрішній ринок. Немає внутрішнього ринку, немає і обкатки нової продукції на ньому, а відповідно намеє можливості і стимулу виробляти продукцію тут, в Україні.
Не сировинна економіка ще так-сяк жевріє за рахунок тіньового ринку і тіньового виробництва. Сировинна ж працює практично вся на експорт.
У нас практически все споживацьки налоги платит производитель. Среднестатистический потребитель вообще не имеет никаких отношений с налоговой или прочими конторами собирательного образа.
Насчет сырьевой экономики, то судя по торговому балансу, наша глубоко сырьевая экономика работает на импорт.
Alex Gorsh написав:У нас практически все споживацьки налоги платит производитель. Среднестатистический потребитель вообще не имеет никаких отношений с налоговой или прочими конторами собирательного образа.
Це не важливо хто формально платить. Важливо те, що кошти, які повинні б бути виплачені споживачу обкладаються податками і йдуть в бюджет. Причому кошти ці величезні і перевершують кошти, отримані на руки.
Нас грузять тим, що в Пенсійному фонді немає грошей, а тим часом планують (бо наявні гроши немає куди діти!) величезні витрати на проєкти типу чемпіонат Європи з футболу, Олімпіада-2022...
Також показово, як завзято влада захищає перед МВФ наших громадян (а насправді власні шкурні інтереси) в питанні приведення ціни на газ до економічно обгрунтованого рівня. Хіба не зрозуміло нам всім, що при існуючому порядку в збиранні податків ці вимоги задовольнити неможливо? Але то тільки при існуючому. Якщо змінити той викручений порядок на нормальний як у всіх нормальних країнах, то все виявляється реально.
Ніде витрати на забезпечення циклу виробництва податками не обкладаються. А витрати на обігрів і т.і. - це фактично витрати на підтримання засобів виробництва (робочу силу) в робочому стані але в домашніх умовах. Ось тільки де тоді взяти бюджетні гроши на проекти тисячоліття, якими і керувати на власний розсуд?
Гондурас_мля написав:Це не важливо хто формально платить. Важливо те, що кошти, які повинні б бути виплачені споживачу обкладаються податками і йдуть в бюджет. Причому кошти ці величезні і перевершують кошти, отримані на руки.
Ну, то что существуют налоги это не новость и от них никуда не деться. Весь вопрос в размере налога. В Библии (предполагаю, что она не с будуна писана) предлагается налог в виде 10 %. Многие экономисты считают разумным налог до 30 % дохода. НО более половины, как в нашем случае, то это однозначный маразм.
Гондурас_мля Коментарий У нас же при виплаті з/п ПДВ автоматично зтягується з підприємця, а при купівлі товару - з покупця. Тобто 20% зтягується двічі. Ніде не закладена ідея повертання переплати, що і приводить до таких величезних реальних податків на споживання.
=-O Где ты видел, чтобы работодатель выплачивал ПДВ? Пенсионный фонд - да. Единый социальный вклад - да. Налог на доход - да. НДС не удерживается ни с работодателя, ни с рабочего. В длинной цепочке перепродажи товаров НДСуплачивает конечный покупатель. Всем остальным он возвращается. Иногда с судами, иногдасголовной болью, но по законодательству - должен вернуться. Учи матчасть двоечник.
Так само і з історією Росії (Російської імперії...). Не буду вже згадувати фактологічний матеріал, його досить... хочу загострити увагу на такому. Ви ніколи за задавали собі питання чому в європейських країнах архіви (в тому числі церковні) доступні всім і існує термін давності на державну таємницю (звичайно 50 років), а у нас (на теренах російської імперії) історичні архиви - вічна таємниця?
"Так само" звучит смешно, потому что связь тут весьма посредственная. В России это есть. Срок по-моему 75 лет. Пример - смерть Распутина. Архивы рассекретили, есть даже выпуск Дискавери снятый даже при участии данных из этих архивов. Другой пример - 30е годы после НЭПа. Английские аналитики очень интересовались экономическими отчетами пятилеток. Доступ к архивам недавно получен.
Будь який німецький бюргер після стільких війн і катаклізмів знає своє генеалогічне дерево до сивих середньовічних часів, а у нас хто твій прадід вже більшості невідомо. І справа тут не тільки в більшовицьких часах. Раніше було так само. Право знати всю правду в імперській Росії мала тільки царська влада. І вона цім правом користувалась на повну силу, переробляючи історію на свій розсуд як заманеться.
Я бы так не утверждал, что "каждый бюргер". Не все бюргеры знают свою родословную. Вот я дальше своих прапрадедов не знаю родословную потому что в роду часть родни была безграмотная. Начиная с моих родителей уже у всех есть высшее образование. И вот я усиленно работаю над тем чтобы мои дети уже знали прапрадедов. А вот у моей жены есть генеологическое дерево примерно до 1810 года (и все в ненавистной тобой российской империи) просто потому что из интеллигенции предки. Не князья, а врачи, художники, короче люди с образованием. Поэтому тут не от правительства зависит, а от уровня образования.
Я вас, в принципі, розумію. Плисти по волнах пропагандистської машини (іноземної держави!) набагато простіше, ніж дивлячись на їх недоладність самостійно шукати відповіді, які приховує пропаганда. Але якщо ви не офіційний представник цієї машини оболванювання, навіщо ж репліки типу вашої? Вона ж не несе в собі нічого, крім "а баба Яга проти"
Частично согласен. В том, что мнение должно быть своё. Но я бы больше уважал твоё мнение, если бы оно не было мнением большинства. Подумай, по чьим пропогандистским волнам плывешь ты. Смотря что, конечно для тебя "iноземна держава".
И вообще, у тебя столько промахов в подаче материала, в котором ты шатко ориентируешься, но очень горячо уверен (это касается не только этой темы), и это тесно пересекается в желании "померяться членами" в том, кто подкованнее, что смею предположить, что ты либо малолетка, либо просто недалёкий человек.