Там много чего интересного.
|
|
![]() Незадовільний сервіс і жахлива комунікація з клієнтамиМинулого року, в червні, я оформила картку Procredit Bank, тому що мені потрібно було відкрити німецьку візу, а німецьке посольство вимагає заморожувати кошти для поїздки, і цю послугу в Україні надає ТІЛЬКИ цей банк. Після подорожі у мене залишились 50 євро на картці, і мені було лінь їх знімати, хоча можна було би ще тоді закрити рахунок. У мене налаштований смс банкінг, і по імейлу кожного місяця надсилають мені звіт.
Пройшов рік, як я не користуюсь карткою. З березня вони почали знімати "Комісію за обслуговування неактивного рахунку" - по 0,33-0,66 EUR за місяць. І знову це мене не спонукало дійти до банку і зняти мій залишок:) При чому про цю комісію я дізналась по факту - побачила у листах, а в смс це зняття коштів з мого рахунку чомусь не відображувалось) А от позаминулого тижня я отримала смс "Termin diyi dogovoru gsm banking zakinchuetsya cherez 7 dniv". Оскільки карткою я не користуюсь, то мені і не потрібен смс банкінг, і я подумала "ну і ок, відключайте". Але через 7 днів я отримую іншу смс - про те, що у мене з рахунку зняли 10 євро. Як виявилось, після тої смс я мала би згадати, що смс банкінг автоматично продовжиться на наступний рік, і за це я автоматично заплачу 10 євро. Чому текст смс просто інформує про закінчення дії послуги, але нічого не каже, що мені треба щось зробити, щоб її відключити? Щоб банк заробив 10 євро?)
![]() Re: ПроКредитДавно надо было деньги снять, с пустого счета снять нечего.
![]() esaul
ВАБ загоняет в минус, если на счету ничего нет. Так что не факт. На авалевской за некативность тоже за пару лет 10-13 баксов списалось.
![]() Так-то оно так, но оригинал все равно нужен :)
Один из абзацев того же пункта гласит: уповноважений працівник банку ідентифікує фізичну особу, яка відкриває рахунок, та підтверджує здійснення ідентифікації копіюванням вищезазначених документів у порядку, установленому главою 2 цієї Інструкції; Открываем главу 2 и читаем: 2. Ідентифікація клієнтів 2.1. Банкам забороняється відкривати та вести анонімні (номерні) рахунки. Банки зобов'язані на підставі офіційних документів або засвідчених в установленому законодавством України порядку їх копій ідентифікувати клієнтів - власників рахунків/представників власників рахунків/осіб, які відкривають рахунки на користь третіх осіб у порядку, установленому законодавством України з питань запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму. Рахунок клієнту відкривається лише після його ідентифікації банком. Возможные варианты (ИМХО): 1) клиент предоставляет копию, заверенную органом, выдавшим выписку; 2) клиент предоставляет копию, заверенную нотариально; 3) самый распространенный на практике (99% случаев), бесплатный и безгеморройный вариант - клиент предоставляет копию, заверенную подписями клиента и сотрудника банка (но для этого сотрудник должен увидеть оригинал) - т.е. сотрудник в присутствии клиента делает копию, которая тут же и заверяется обеими сторонами.
![]() валютний контрольКотрий рік не перестає мене дивувати валютний контроль цього банку.
Отримав черговий лист у стилі "вам прийшли гроші, але ми їх не віддамо". Причина - у призначенні платежу є номер інвойсу, але немає номеру контракту. Напевно, зрозуміти до якого контракту відноситься платіж - вимагає надприродних здібностей, враховуючи, що попередній платіж був зроблений по інвойсу №5 від тої ж контори XYZ, і з ними є тільки один сервісний контракт ще від 2010 року. У кого є валютні рахунки в інших банках скажіть - це у кожному банку так виносить мозок валютний контроль? -- Повідомляємо, що на Вашу користь надійшли грошові кошти у сумі XXX євро від XYZ з призначенням платежу "INVOICE 06/2014_". Необхідно надати ЛИСТ-УТОЧНЕННЯ з роз"ясненням, до якого зовнішньоекономічного договору/контракту відноситься дана експортна операція, та ДОКУМЕНТИ для зарахування надходження. Окрім цього, нагадуємо, що листи в Інтернет-банкінгу необхідно писати з темою ВАЛЮТА, а у тексті листа необхідно обов"язково робити ОПИС прикріплених документів (Документ, номер/дата, кількість сторінок). Без опису документи вважаються не завірені та до роботи відділом валютного контролю не беруться. З повагою відділ валютного контролю
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|