kyk написав:Ага, типа больше чем 30% в жилье не вкладываем? Это Вы сами придумали? Я вот, когда покупал квартиру, потратил процентов 80 своих сбережений и думаю это нормально. А некоторые, Вы не поверите, даже кредит берут, когда своих не хватает!
В идеале 25%. Тратить, при нынешней нестабильной обстановке, более 50% сбережений это по меньшей мере недальновидно.
Рад за Вас. Думаю, для большинства людей, если речь идет о покупке для себя, а не инвестиции, приходиться тратить более 25%. P.S. Я понимаю, что тех, кто проголосовал за первый пункт в списке, это не касается.
kyk написав:Рад за Вас. Думаю, для большинства людей, если речь идет о покупке для себя, а не инвестиции, приходиться тратить более 25%. P.S. Я понимаю, что тех, кто проголосовал за первый пункт в списке, это не касается.
Совершенно верно, % зависист от общей сумы. Но, тем, кто вынужден тратить более 50%, идти на рискованные сделки и влазить в дешевеющий пассив на нестабильном рынке пока рано.
andrijk777 написав:Эгоист Та ладно... 10К і 100К - є різниця?
Пояснюю на пальцях: Якщо людина заробила і наскирдувала 100куе, це ще не означає, що вона купить квартиру за 100куе і сидітиме на голій дупі без сральника. Це означае, що вона, за данних умов, купить/інвестує квартиру, максимум, за 25-35куе. А якщо у людини виділено на нерухомість 100куе і більше, то в житті це майже мільонер. А люди, які стільки заробляють, не ідіоти, щоб влазити рогами в дешевіючий пасив за ринковими цінами. Хоча, трапляються виключення, наприклад Юра, яких, НА ЖАЛЬ, витратив всі наявні 100куе, більшість з яких була спадщина, вліз у борги і сидітиме в здешевілій квартирі ще дуже довго. Але таких мало. А тепер порахуйте, скільки людей мають необхідну суму виділену на нерухомість відповідно до розрахунку 1/4-1/3 від загального капіталу і скільки з них ще не має власного житла.
Це все логічно і правильно, але тільки для людини, яка заробила і наскирдувала 100куе(шалені для України гроші). Якщо ж хатинки будуть коштувати 10куе, то на ринок вийдуть такі покупці: 5куе наскирдував, 2куе позичив в родичів, 1кує подав машину(Ладу)/гараж в "ж***", 1куе позичив в знайомих, 1куе взяв в кредит. Такі покупці будуть купляти хатинки на останні бабки і на УСІ бабки. І таких покупців буде тьма! Тому хатинки не можуть коштувати 10куе.