Moneta написав:На чем бы вы экономили в первую очередь, получив 30% от з.п ? Не на жрачке точно
... так в Будівельника - жрачка, але також - 10%?
Від якого періоду? Від 1-10 січня - мінус 20 При цьому В квітні 2019 був різкий стрибок +200%( не буду бавитись в скромність і заявлю що половина цих +200 - моя заслуга по деяким перетрубаціям ) Але з листопада 2019 почалось повзуче падіння і з плюсу в мене залишилась тільки та частка .яку я збільшив сам... Тобто не зрозуміле мені підвищення(те яке відбулось без моєї участі) станом на сьогодні-зникло.
Долярчик написав:... так в Будівельника - жрачка, але також - 10%?
Я даже не знаю, кем надо быть, чтобы сравнивать выторг в декабре/январе с февралем Многие получают на НГ больше половины годовых продаж.
Ви не плутайте 30.12 - 03.01 - тут дійсно виручки можуть бути в 1,5 рази вищі від середньодобових З середньодобовими за листопад,грудень,січень,лютий =120 днів.
Realist написав:Всі, хто хоче гривню нижче 24 грн/дол. Ви всі робите недалекий вибір аналогічний тому як різати гілку на вершині дерева на якій ростуть черешні. Ви зріжете гілку, вона впаде і ви відразу легко отримаєте багато черешень. Проте найближчі 2-3 роки у вас їх буде суттєво менше. Розумні люди вам кажуть: "Краще обривати тільки частину ягід за допомогою драбини, але на протязі всіх років". Так, це незручно і важко. Зате постійно та стабільно і можна планувати наперед. Ви запросто можете абґрейднути драбину, придумати якусь приспособу чи ще щось, щоб полегшити роботу та збільшити продуктивність, але: - Не зрізайте гілку! Якщо долар буде нижче 24, ми всі отримаємо тимчасову вигоду. Але не дальше як через рік, ця тимчасова вигода обернеться для всіх зменшенням споживання, звільненням персоналу, закриттям фірм та спадом економіки. Говорю це на основі власного досвіду після спілкування із підприємствами в той період коли курс був по 23. Невже це так важко зрозуміти?
Ваші слова не співпадають з реальністю. Після девальвації гривні у 2008 чи 2014 обсяг експорту падав, а не зростав. А у 2019 після зміцнення нац. валюти експорт зріс. Від ревальвації нема жодної шкоди для економіки.
slonic32 написав:Ваші слова не співпадають з реальністю. Після девальвації гривні у 2008 чи 2014 обсяг експорту падав, а не зростав. А у 2019 після зміцнення нац. валюти експорт зріс. Від ревальвації нема жодної шкоди для економіки.
Запитайте у бізнесу на скільки вони конкурентні на зовнішніх ринках? Велика частина нашого експорту була за рахунок демпінгу та високих цін на ринках продукції? Запитайте у бізнесу, як при гострому кадровому голоді платити гідні зарплати працівникам які виросли при курсі 28, а зараз курс 24? Запитайте у бізнесу яким чином вони можуть захистити внутрішній ринок від іноземного виробника якщо 90% високотехнологічного обладнання яке необхідно для виробництва продукції виготовляється не в Україні і поступає сюди із 5-10% націнкою (ми країна 3-го світу і це плата за ризик)? Запитайте у бізнесу як їм конкурувати із іноземним виробником в процесі оновлення основних фондів при наших кредитах у 15-20%? "Не кажіть гоп поки не перескочите". Процес експорту інерційний (контракти). Дайте хоча б два квартали 2020 року пройде. От тоді і повернемось до розмови. Якраз приблизно рік буде як курс нижчий за 25 грн.