|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:00
Schmit написав:Цікаво, як би діяв найвеличніший на місці Турчинова чи ПО у 2014? З огляду на те, як зелені вирішують проблеми сьогодні, в мирний час, як провалюють все, в т.ч. боротьбу з ковідом, вакцинацію..., думаю, Україна втратила б не тільки Крим та Донбас, а повністю стояла б на колінах перед москвою.
Та не пішов би найвеличніший в президенти в 2014. Нащо йому якісь проблеми вирішувати? В 2019 вже проблем в рази менше - можна і похайпуватись. Та й народ його в 2014 напевно не обрав би. Все-таки в 2014 народ проявив мудрість і обрав більш-менш пристойного президента. Добре, наприклад, що не обрали Тимошенко. Ця б здала Путіну Україну з потрохами.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:02
detroytred написав:Тобто влада повинна створювати приємливі умови. Тобто влада повинна знаходити шляхи та інструменти стимулювання громадяна краще працювати.
Влада повинна створювати і знаходити....але не замість людини , а разом з людиною... А так як кожна людина має свою особисту думку про те що повинна для неї зробити/створити влада...то й виходить 90-99% залежить від самої людини 1-10% - залежить від дій влади + не треба забувати , що дії влади по різному впливають на різні групи населення.... Збільшення податків - відразу покращує(тимчасово) життя бюджетників і погіршує в майбутньому життя у всій державі в середньому... Зменшення податків - відразу погіршує(тимчасово) життя бюджетників, але покращує майбутні перспективи ... От і виходить Точка зору= місцю сидіння... тобто в бюджетників/пенсіонерів - одні алгоритми правильних дій для влади В активних створювачів - інші... При чому ні перші ні другі не мають абсолютної істини...
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:17
budivelnik написав: detroytred написав:Пояснюю, мова була не стільки про те ХТО (по рангу) звертається до можновладців, а з ЧИМ вони звертаються.
Відповідаю В залежності від того , до якої групи я звертаюсь - змінюються й теми які я піднімаю... До підлеглих - основна тема - не зломати вже налаштоване, а при можливості й покращити До рівних - теми відрізняються від тем до підлеглих , як по рівню складності сприйняття/виконання, так і по рівню впливовсті на життя пересічних.... До вищестоящих (влада/банки) - в мене тільки прохання( до влади - не заважати , до банків-понизити відсоткові ставки) При цьому, мої прохання до банків -понизити відсоткові ставки-це серпом по яйцям по інтересам пенсіонерів які вклали в банки депозити.... Мої прохання до влади - оптимізувати податкове навантаження - це серпом по яйцям для доходів бюджетників/пенсіонерів... тому ще раз Якщо я , буду звертатись до банку з проханням( і аргументацією) про пониження кредитних ставок(що приведе до швидшого розвитку бізнесу) - то деполюди будуть це блокувати як тільки зможуть.... Тепер розумієте чого ваша особиста думка.яка сформована вашим місцем сидіння - може погано закінчитись для вас особисто? А все тому, що ви всовуєте ніс не туди де розбираєтесь і цим формуєте викривлену суспільну думку.. Мені вдається це нівелювати тут( пояснюючи що думка індивіда який не розбирається в економіці, може гарно виглядати і бути гарно написаною - але є шкідливою по суті, при цьому індивід цього сам не розуміє - бо його використовують втемну) Ви припускаєте що маршал почне прислухатись до солдата плануючи план Сталінградської чи Курської битви? А ваша поведінка-це один в один поведінка солдата який у кожному економіному отворі-затичка....
Знов маячня про теми звертання. Да якщо б можна було ЗМІНИТИ щось отаким Вашим ноу-хау (кожен хай краще працює на себе), то МВФ, інші, радники -- так би і порадили Порошенку та Ко --- нехай кожен сам прикладає більше зусиль для покращення свого життя. Це дасть наслідки - йому великі, та менші, але ж дасть і державі. Всі збагачуються). Просто перестали стріляти))))))) Знов зі стелі про що я формую суспільну думку, своїми дописами. Це брехня. Про себе (що Ви щось нівелюєте) можете розповідати))) Я не припускаю, я бачу і чую, що роблять і говорять деякі маршали. І які грубі помилки допускаєте Ви. Зрівняйте: я, як правило, надаю підстави - що така ж думка в ПІДРУЧНИКУ, В Сміта, в Кейнса, в маршалів. Моїх знань в даній області досить, щоб зрозуміти думки маршалів. Я не генерую своєї отсебятини... Я КОРИСТУВАЧ. Ви ж генерити своє... Прошу вказати хто ще має дану думку? Тиша. Я мільйонер. Пр Тільки по деяким окремим питанням є співпадання з маршалами. Іншими. В цьому випадку без проблем: в Вас свої маршали, в мене свої. Але ж Ви наголошуєте, що я не маю права)) Вказати Вам, що інші маршали вважають не так, як Ваші з Вами. Ще раз по буквам: тут зібрались не школярі. Побачити, що Ваша отсєбятіна заперечується навіть підручниками з економіки, можуть. Привести Вам думки інших авторитетів економіки, або вказати якийсь факт, мають повне право. Ніхто вас не повчає Вашому конкретному бізнесу. Взагалі тут ніхто нікого не повчає.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:26
detroytred написав:то МВФ, інші, радники -- так би і порадили Порошенку
Ще раз до вузьспрямованих МВФ і радники радять Президентам те що повинні робити Президенти...але це не для вух пенсіонерів і тим більше не для того щоб відставники це коментували або обговорювали... Так як таких як я в сотні тисяч разів більше ніж Президентів+ тих хто на ранг нижче- в мільйони разів більше - то й виходить... Моя інформація у вигляді порад корисна мільйонам Ви пробуєте обговорити(проаналізувати) інформацію . яка надається людям на 10-12рангів вищим від вас і при цьому пробуєте ще й з розумним виглядом результати дій цих людей прокоментувати.. Вуйко - ти треуголку давно знімав? Ще раз для солдафона Ти особисто дозволяв комусь з званням на три зірочки нижче від твого - коментувати твої рішення? А якщо хтось коментував - скільки коментатор діб губи отримував від тебе відразу?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:47
budivelnik написав: detroytred написав:то МВФ, інші, радники -- так би і порадили Порошенку
Ще раз до вузьспрямованих МВФ і радники радять Президентам те що повинні робити Президенти...але це не для вух пенсіонерів і тим більше не для того щоб відставники це коментували або обговорювали... Так як таких як я в сотні тисяч разів більше ніж Президентів+ тих хто на ранг нижче- в мільйони разів більше - то й виходить... Моя інформація у вигляді порад корисна мільйонам Ви пробуєте обговорити(проаналізувати) інформацію . яка надається людям на 10-12рангів вищим від вас і при цьому пробуєте ще й з розумним виглядом результати дій цих людей прокоментувати.. Вуйко - ти треуголку давно знімав? Ще раз для солдафона Ти особисто дозволяв комусь з званням на три зірочки нижче від твого - коментувати твої рішення? А якщо хтось коментував - скільки коментатор діб губи отримував від тебе відразу?
Це демагогія -- урівнювати стан військових відносин з цивільними. А з форумними - ще й в квадраті. Де коментарі від будь-кого є навіть визначеним форматом. Знов отсебятина.... Тобто Ваш інструмент (пояснити, як можна більшій кількості, що кожен хай краще працює на себе, збільшує свої статки..) не радять Президенту, КМУ і т.д. тільки!!! тому, що пояснювати не повинні вони робити?)))))))))))) Да не радять, тому що він в реаліях не дієвий. Це як призиви коммі... Призиви й тоді швидко видихались, ну а в ринку -- це маячня. З.и. уявіть собі, що при бажанні клепки самостійно досягнути рівня знань, щоб розуміти дії хоч генералісимусів, нормальній людині вистачить. Вивчивши! аналіз! та розтулмачення! від фахівців! Я свою думку висловлюю на ПІДСТАВІ ФАХІВЦІВ, ПІДРУЧНИКІВ. Керувати, створювати ні. А вивчити можна. В Вас же Наполеона обговорюють тільки бонапарти)) Ви в інших опонентів чини-досягення)) питали? Диви, як песікот, блогери, журналісти і ланка інших обговорюють. В тому числі ті, ХТО ДІЙСНО МАЄ ВПЛИВ НА ФОРМУВАННЯ СУСПІЛЬНОХ ДУМКИ. Ти їм поясни з якої стелі ти свою отсєбятіну береш про вимоги.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 30 січ, 2021 19:54
* Моя інформація у вигляді порад корисна мільйонам* (с)
І мене дорікають в треуголці))) Тому що я на форумі обговорюю президента та подібних. Так само як всі! інші! форумчани. Так само під ніком і не мільйонери.
З.и. ось тільки мільйони не знають про корисні поради тут. Біда...
Про головну -- треба самому краще працювати на себе... Конгеніально! Краще. На себе. Ніхто не знає цього секрету.
Або тільки частину. Наприклад, в 80 бригаді ЗСУ, вчителі в школах, лікарі працюють гарно, але не на себе. Будуть залежати від чужих рішень. Треба терміново пояснити.
Інші працюють на себе, але не гарно, треба пояснити. Всі ж чекають чогось від влади.
Шнобель... До того ж черговий.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 30 січ, 2021 20:16
detroytred написав:І мене дорікають в треуголці))) Тому що я на форумі обговорюю президента та подібних.
Ще раз Є ефективність обговорення(порад) Чим ближча людина до обговорюваних процесів - тим кращі/ефективніші поради...саме по цим окремим процесам - може вона надати... При цьому Навійть найкращі поради(рішення) які приведуть до загального покращення в Державі - будуть несхвально зустріті групами які отримають проблеми від цих рішень... Наприклад Я двома руками ЗА ...підвищення тарифів...але при умові....зменшення податкового навантаження на фонд зарплати навіть при адміністративно/примусовому збільшенні мінімальної зарплати і відміні субсидій.... З цією моєю тезою погодяться сотні тисяч підприємств/підприємців , мільйони найманих працівників... але будуть дико незадоволені пенсіонери і ті хто працює на зарплати по чорному або сірому( адже компенсаторів збільшення тарифів у вигляді зменшення оподаткування їх зарплат у них не має).... При цьому виконання цього завдання вимагають і МВФ (прикиньте , МВФ і підприємці вимагають одного і того ж.....) але будь-які кроки влади в цьому напрямку - знесуть саму владу з допомогою дописів від пенсіонерів( і військових в тому числі) от і виникає запитання А може ті хто вважає себе розумним(вміє читати по буквам і хвастається що читав Сміта і Кейнса ) спробують заглянути вище від свого сьогоднішнього місця сидіння і поставлять свої амбіції нижче від інтересів Держави? І після цього ( як до них прийде откровення ,що Держава складається з груп населення з протилежними бажаннями і той хто керує постійно знаходиться у процесі вибору не найкращого рішення... а такого рішення,яке а - покращить стан і перспективи розвитку Держави б - не поставить хрест на його політичній карєрі в - знайде компенсатори(які однозначоно погіршать можливі найкращі результати) для тих груп, хто втратить(обєктивно) від прийняття оптимального рішення
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 січ, 2021 20:24
detroytred написав:Або тільки частину. Наприклад, в 80 бригаді ЗСУ, вчителі в школах, лікарі працюють гарно, але не на себе. Будуть залежати від чужих рішень. Треба терміново пояснити.
Такий великий, в треуголці - а такий дурний.... Робота на себе в 80 бригаді ЗСУ а - покращення фізичної підготовки б - підвищення бойової майстерності в - покращення ствлення до амуніції Вигоди після виконання цих пунктів а - зростання ймовірності не отримати поранень або летального результату(довше живе) б - зростання й пришвидшення ймовірності зайняти вищу посаду або достроково отриманти наступне військове звання( більше заробить) Для лікарів-вчителів Можна колотись плакати але жерти кактус.. а можна Ставка сиділки по догляду за хворою людиною у Львові 180 грн - 1 година ..... 450 грн - 5 годин...про репетиторів чи лікарів з досвідом(500грн і вище 40 хвилинна консультація) я взагалі мовчу... Тобто мої поради на мікрорівні - діють...для тих хто пробує їх зрозуміти і виконати Мої поради на середньому рівні(податкове навантаження на фонд оплати праці - це та вода яка точить камінь) вкупі з порадами МВФ - також діють...але тільки тоді ,коли таких як я є критично необхідна величина в мене відсутні поради на рівні Премьє-Президент.....немає нічого більш непотрібного ніж безкоштовні поради.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 січ, 2021 20:39
Будівельник В основі вигадка - що тут надаються поради. Так що усе інше на базі цього недоречне.
Уявіть, я легко зрозумів Вашу думку про тарифи-податки-субсідії. І про місце сидіння в даному випадку. Це елементарно.
От тільки Ви пенсіонерів спеціально виставили недолугими. Не розуміють.
Вони теж не проти обгрунтованого підвищення тарифів ПРИ зменшенні корупційної складової при подальшому розподілі цих зібраних коштів, при врахуванні стану з кого по суті ПРОСТО знімаються кошти. І що дійсно буде загальний результат.
Пояснюю: Не вірить народ владі, що заплатить і будуть зміни. Буде умовна Польща. Бальцеровичу не вірили, а повірити тим, хто мутить вже 30 років?
Одного шагу (полегшення податків) для якісних суспільних змін -- мало. Гарантій що влада буде робити усі інші заходи немає.
Народ дратує корупційна складова.
Коротше: для того, щоб пенсіонер повірив заходам від влади, які дадуть результат в майбутньому, влада сама повинна заробити довіру.
Ще коротше: ви звузили картинку. До двох елементів дуже багатоелементної композиції.
Не до тих претензії! Ви-то, підприємці, миттєво особисто отримаєте профіт, а інші?
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 30 січ, 2021 20:56
budivelnik написав: detroytred написав:Або тільки частину. Наприклад, в 80 бригаді ЗСУ, вчителі в школах, лікарі працюють гарно, але не на себе. Будуть залежати від чужих рішень. Треба терміново пояснити.
Такий великий, в треуголці - а такий дурний.... Робота на себе в 80 бригаді ЗСУ а - покращення фізичної підготовки б - підвищення бойової майстерності в - покращення ствлення до амуніції Вигоди після виконання цих пунктів а - зростання ймовірності не отримати поранень або летального результату(довше живе) б - зростання й пришвидшення ймовірності зайняти вищу посаду або достроково отриманти наступне військове звання( більше заробить) Для лікарів-вчителів Можна колотись плакати але жерти кактус.. а можна Ставка сиділки по догляду за хворою людиною у Львові 180 грн - 1 година ..... 450 грн - 5 годин...про репетиторів чи лікарів з досвідом(500грн і вище 40 хвилинна консультація) я взагалі мовчу... Тобто мої поради на мікрорівні - діють...для тих хто пробує їх зрозуміти і виконати Мої поради на середньому рівні(податкове навантаження на фонд оплати праці - це та вода яка точить камінь) вкупі з порадами МВФ - також діють...але тільки тоді ,коли таких як я є критично необхідна величина в мене відсутні поради на рівні Премьє-Президент.....немає нічого більш непотрібного ніж безкоштовні поради.
Після твоїх *думок* про військову службу це нове від тебе -- труси-хрестик в кубі. Демагогія в кубі. Таке саме забовтування в кубі, як і нездатність відповісти 5 куе., переводячи на вартість інформації. Тим паче дика підміна предметів. Краще працювати на себе, щоб збагачуватися (всі ж хочуть, по-твоєму, збагачення) і щоб не залежати від чужих рішень (підвищення тарифів, рівня пенсії і т.д.), ТИ ЗАМІНИВ НА -- краще служи, щоб вижив, отримав зірочку та вище зарплатню (на скільки гривень?????)))))))). А потім пенсію. Після цього ти цьому всл 80 бригади будеш співати про СВОЇ Мальдіви і тещо. Вказувати на ЙОГО пенсію та тещо. Залежність від чужих рішень. І порівнювати досягнення в грошах. Киваючи на ринок, визначає потребу)) Ще й про те, що ти дітям своїм передав ..., тому що вчасно покинув військову службу та почав дійсно! працювати на себе, щоб не залежати від чужих рішень. І при цьому щось кажеш про довіру читачів.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
|