«Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 12:03

Re: «Тарифна комісія» хоче тотального перегляду комунальних.

nikevm50 написав:В січні, коли я топив плиту дровами і там же готував їжу, 1 (один!) куб газу мені обійшовся у 70 грн. Майже теж саме буде у лютому. Хочеться запитати у Фірташа і того чиновника, що представляє ніби-то мої інтереси в НКРЕ КП: від підняття тарифу на доставку для пенсіонера зразу у 10 (десять!) разів морди не тріснуть? Звичайно, я їх заплачу, бо з монополістом довго не потягаєшся і трубу переріжуть. Хоча яке вони мають право? Труба моя, купував її і за її зварювання платив я! Але ж попробуй це право відстояти в українських судах....

314 кубів на рік тільки для тих у кого котел підключений. Якщо ви не маєте намірів користуватися котлом, то варто перепідключитися, або, як правильно рекомендують - відключитися, так як саме перепідключення окупиться не скоро.

Kalgan написав:И каким образом высчитывались эти минимальные объемы обязательной транспортировки ? с потолка ?

Не зі стелі звичайно. Але цифри явно завищені на користь тих хто лобіював цей закон. Ще коли, декілька років тому, тільки планували вводити плату за доставку, ціну хотіли прив'язати до максимальної потужності лічильника (суми там виходили солідні), але народ підняв шум в мережі і від цієї ідеї відмовилися. Зараз зробили по суті те саме, тільки під соусом мінімального споживання і в 2 етапи, щоб шуму було менше.
Giroi

Подякував: 8322 раз.
Подякували: 67 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 13:52

Giroi В Украине все законы всегда писались в первую очередь для олигархов и тех кто их охраняет и обслуживает. Для народа кидают только кости чтобы небыло все так явно видно что нас тупо грабят.
asurovv960

Подякував: 3 раз.
Подякували: 22 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 14:00

Первый ,
Что значит на мою трубу никто не претендует и я могу оставить ее себе? К твоему сведению я как и остальные кто подводил себе газ, заплатили за подключение столько что мы имеем право бесплатно качать газ с Америки. Например в то тяжелое время конца 90-х начало 2000-х я заплатил за подключение газа $3000 что в то время было стоимостью неплохого автомобиля. А теперь мне ты и газовые компании с бандитом Ахметовым и Коболевым рассказывают что моя труба ето метр к газовой плите? Лично моя труба по тем расценкам ето несколько километров, тоесть в несколько раз дольше чем от моего дома до газораспределительной станции. А если еще учесть всех жителей поселка которые так же заплатили бешенные цены за подключение то наша труба выходит далеко за границы Украины.
К твоему сведению, в той же США за подключение света или газа требуют на сегодня всего $200-500 что в десятки раз меньше чем в Украине при ихних то зарплатах. Так что не свисти кто кому должет.
asurovv960

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 14:05

warlamp
Точно такая же ситуация. Каждый месяц приходится ездить и доказывать что я заплатил за газ и каждый месяц Киевгаз присылает мне задолженность в несколько тысяч гривень, мол вы не доплатили или не платили. Они специально делают ошибки чтобы обманывать людей. Из 10 человек как миниум двое-трое не досмотрят или заплатят еще раз чтобы не бегать и не связываться с газовыми или електро компаниями. Ето МОШЕННИЧЕСТВО в массовом порядке, под покрывательством государства.
asurovv960

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 19:41

nikevm50 написав:Фірташ узгодив з НКРЕ КП мінімальну доставку газу для мене 314 куб. метрів і я повинен за рік заплатити за рік 715 грн. Але ж у попередні 5 років я більше 100 кубів не споживав і коштував мені газ з доставкою не більше 600 грн. В січні, коли я топив плиту дровами і там же готував їжу, 1 (один!) куб газу мені обійшовся у 70 грн. Майже теж саме буде у лютому.

Увы! Но вы ничего (по Закону) не сможете сделать, чтобы платить меньше. Только полностью отключиться с физическим отрезанием трубы, подходящей к вашему дому.
Документ z1379-15, чинний, поточна редакція — Редакція від 07.11.2020, підстава - v2033874-20

ПОСТАНОВА

30.09.2015 № 2494

...
6. Порядок розрахунків за договором розподілу природного газу
...
2.
...
З 01 січня 2021 року річна замовлена потужність об’єкта (об’єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, але не може бути меншою за:

39 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;

126 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

314 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

{Пункт 2 глави 6 розділу VI доповнено новими абзацами згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 580 від 06.03.2020}
...

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1379-15#n629
yanyura

Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.

Профіль

7
Повідомлення Додано: Чет 18 лют, 2021 20:30

yanyura написав:Увы! Но вы ничего (по Закону) не сможете сделать, чтобы платить меньше. Только полностью отключиться с физическим отрезанием трубы, подходящей к вашему дому.

Согласно Постанови Верховної Ради України Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України:
1. Встановити плату за житло і комунальні послуги не більше 15 відсотків фактично отриманого сукупного доходу сім'ї. Рівень сукупного доходу сім'ї і частка плати за житлово-комунальні послуги у цьому доході встановлюються на підставі декларування доходів усіх членів сім'ї.

Если коммуналка в сумме более 15% доходов семьи, то в теории можно подать декларацию и если платежи по коммуналке не снизят, то иск в суд.
Амвросий

Заблокований
Подякував: 523 раз.
Подякували: 984 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 лют, 2021 16:37

Амвросий написав:
  yanyura написав:Увы! Но вы ничего (по Закону) не сможете сделать, чтобы платить меньше. Только полностью отключиться с физическим отрезанием трубы, подходящей к вашему дому.

Согласно Постанови Верховної Ради України Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України:
1. Встановити плату за житло і комунальні послуги не більше 15 відсотків фактично отриманого сукупного доходу сім'ї. Рівень сукупного доходу сім'ї і частка плати за житлово-комунальні послуги у цьому доході встановлюються на підставі декларування доходів усіх членів сім'ї.

Если коммуналка в сумме более 15% доходов семьи, то в теории можно подать декларацию и если платежи по коммуналке не снизят, то иск в суд.
Навіщо через вихлопну трубу ремонтувати двигун? Чому просто не подати на субсидію?
Первый

Подякував: 235 раз.
Подякували: 2383 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 лют, 2021 02:41

Субсидії зло! Невичерпне джерело корупції і дерибану бюджету!
Перейшов на індукційну плиту. Можете піти в кібену мать зі своїм газом.
Mirax

Подякував: 872 раз.
Подякували: 876 раз.

Профіль

#<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор