somilitark написав: Чого ви галас здійснюєте? Все норм, 20% чи 30% як при бабі 200 вже не буде, НБУ дуже адекватно себе поводить, користуйтеся стабільністю, ніхто вас не обдирає, вже помножили на нуль в 14-15-хх роках, досить, дайте трохи легше дихати, а не дивитися на жах без кінця 14-19-хх років
Вітаю, somilitark.
На Ваше звернення я можу тільки Вам "побажати" бути пенсіонером, або людиною, яка втратила активний дохід, та за віком повернути його вже не в змозі!
І ось Ваші заощадження хай зʼїдає поточна ІНФЛЯЦІЯ і облікова хай буде нижче тої інфляції.
Ось тоді Ви зрозумієте що таке "накопичувальна пенсійна система", і як то у поважному віці бомжувати!
ВО
Хай щастить!
Тобто ви пенсіонер і бомжуєте? Так цьому факту дійсно не позаздриш. Але я думаю питання повинні бути до ФРС, а не до НБУ. Там ставки в банках 0.25, а інфляція 5 після кільканадцяти кує. Хай щастить.
Somilitark.
Про те як воно там, мені розповідати недоречно! Бо я тут. І я Українець, і дійсно, я вже 6 років не маю активного доходу. Тільки пасивний! І десь років до 10 вперед ще маю достаток для всієї сімʼї!
А про бомжувати - "не дочекаєтесь"! Бо мене радше доведуть до того, що я візьму в руки вила, та поведу людей до переразподілу!
s0v7a написав: А про бомжувати - "не дочекаєтесь"! Бо мене радше доведуть до того, що я візьму в руки вила, та поведу людей до переразподілу!
ВО
[/size]Хай щастить![/color]
Шановний s0v7a, просто ви перший сказали за "бомжувати", дійсно це біда, почитайте що це означає, я гадаю, що не це ви мали на увазі, все таки я сподіваюсь що вам є де жити. Стосовно інфляції, цін, ставок. Коли розпочали перше кує в Америці в 2008-му, то всі пенсійні фонди стали просто вопити: що ви робите? Ви грабуєте пенсіонерів! Але ФРС сказала "так треба", інакше не можна. Тобто тут справедливості шукати ніде, просто треба змиритися і не нервуватися, бо ще інсульт бахне. Таке життя(с).
s0v7a написав: Вітаюсь совсіма! Росіяни вже написали https://ru.investing.com/economic-calendar/ 14:00 UAH Объявление о процентной ставке 8,50% 8,50% 8,00% Малувато. Вже третій місяць мульку травлять з прогнозуванням падіння інфляції десь колись у майбутньому, та вона зростає темпами швидшими аніж їхні підвищення облікової. Поганою метлою, таки поганою метлою! От вони що, не розуміють, що коли інфляція почне знижуватись, хто їм заборонить облікову знижувати??? Тормоза і здирники загалу пересічних українців... Метлою, таки, поганою метлою... До одного місця їх прогнози по інфляції! ВО Хай щастить!
Не нагнітайте. 8,5% було прогнозовано. Ринок це знав, ринок це розумів і ринок до цього готувався. Це чудово коли НБУ послідовний і ринок розуміє чому і для чого НБУ робить саме так, а не інакше. Про інфляцію ви праві. Але чомусь не жалієтесь на ФРС та ЄЦБ, а винуватите тільки наш НБУ. Якось не комільфо. Я теж дуже злий через низьку дохідність банківських депозитів та високу інфляцію яка з'їдає заощадження. Ми обговорюємо це тут на форумі вже більше як пів року. Але оскільки розумію чому так відбувається та не маю пропозицій як цьому зарадити, то не скиглю. Візьміть собі за правило, перш ніж щось ганити (див. тлумачний словник) запропонуй/те варіант вирішення проблеми. Це хороше правило. Я б ввів його на законодавчому рівні для всіх наших політиків/держчиновників. (жарт, бо це утопія)
somilitark написав:Ціни скакнули, але є надія Все просто, як апельсин(с).
На цьому не будують державу, де хочуть жити люди і нарождувати своїх дітей. Все просто як борщ.
То треба облікову ставку зробити 30% і мати мінус 20% ВВП за рік, повний звіздець і ще пару мільйонів на заробітках? Краще мовчіть коли немає слушної думки, щоб всі не надірвали живота від ваших казок. А просто як апельсин це фраза ДС, сподіваюсь ви зрозуміли про кого йде мова.
somilitark написав:Ціни скакнули, але є надія Все просто, як апельсин(с).
На цьому не будують державу, де хочуть жити люди і нарождувати своїх дітей. Все просто як борщ.
То треба облікову ставку зробити 30% і мати мінус 20% ВВП за рік, повний звіздець і ще пару мільйонів на заробітках? Краще мовчіть коли немає слушної думки, щоб всі не надірвали живота від ваших казок. А просто як апельсин це фраза ДС, сподіваюсь ви зрозуміли про кого йде мова.
Мульони і без цього вже ідуть та не на заробітки. Мантрами цому не зарадишь. Дійсно, що це я дурню почав читати та і відповідати. До ДС вам далеко, навфть с його цитатами. не ганьбіться. Не буду заважати мудрувати. Треба помятати - держава це люди. крапка.
Востаннє редагувалось Прораб в Чет 09 вер, 2021 15:41, всього редагувалось 1 раз.
міцність долара сша в Україні забезпечена відкупами нбу, більше нічим тож зрадофілам краще молитися на нбу, щоб вчасно відкуповував, ну і звичано негайно купувати бакс, поки він дорогий, бо кому він завтра дешевий потрібний буде а гривнепатріоти поки нехай своїм відсоточкам радіють, що невпинно капають
s0v7a написав: Вітаюсь совсіма! Росіяни вже написали https://ru.investing.com/economic-calendar/ 14:00 UAH Объявление о процентной ставке 8,50% 8,50% 8,00% Малувато. Вже третій місяць мульку травлять з прогнозуванням падіння інфляції десь колись у майбутньому, та вона зростає темпами швидшими аніж їхні підвищення облікової. Поганою метлою, таки поганою метлою! От вони що, не розуміють, що коли інфляція почне знижуватись, хто їм заборонить облікову знижувати??? Тормоза і здирники загалу пересічних українців... Метлою, таки, поганою метлою... До одного місця їх прогнози по інфляції! ВО Хай щастить!
Не нагнітайте. 8,5% було прогнозовано. Ринок це знав, ринок це розумів і ринок до цього готувався. Це чудово коли НБУ послідовний і ринок розуміє чому і для чого НБУ робить саме так, а не інакше. Про інфляцію ви праві. Але чомусь не жалієтесь на ФРС та ЄЦБ, а винуватите тільки наш НБУ. Якось не комільфо. Я теж дуже злий через низьку дохідність банківських депозитів та високу інфляцію яка з'їдає заощадження. Ми обговорюємо це тут на форумі вже більше як пів року. Але оскільки розумію чому так відбувається та не маю пропозицій як цьому зарадити, то не скиглю. Візьміть собі за правило, перш ніж щось ганити (див. тлумачний словник) запропонуй/те варіант вирішення проблеми. Це хороше правило. Я б ввів його на законодавчому рівні для всіх наших політиків/держчиновників. (жарт, бо це утопія)
Вітаю, Realist!
Я ще три місяці тому, пропанував підвищити облікову до рівня інфляції! І це було зазделегіть до визначення її НБУ. Я навіть тут на форумі радив законадавчо заборонити облікову встановлювати нижче інфляції! Там же писав що після цього, можно і накопичувальну пенсійну вводити! Без цього, гадалка з вкладеннями в акції, не буде давати діла, бо ще раз - більше 90 відсотків підприємців банкрутують, а лишившихся 10 не забеспечать той пенсійний капітал для всіх.
Ви розумієте, якщо гроші лишити функції накопичення, то це означає - лишити більшість людей вшанованої старості!
Так, для економіки вигідно повбивати старих людей хоча б тим же ковідом!
І ще раз, облікову ніхто не заважає знижувати разом із зниженням інфляції! Це Ви розумієте?
І тепер раджу Вам вашими ж словами: "Візьміть собі за правило, перш ніж щось ганити" вивчить досконало питання. Бо підняти облікову до рівня інфляції, не є ж проблемою. Є тільки тормазнутість колективної безвідповідальності НБУ в цьому питанні, можливо під якимось стороннім контролем, можливо і ФРС! Треба поганою метлою з банку вичищати ту підконтрольну безвідповідальність!
ВО Хай щастить!
Востаннє редагувалось s0v7a в Чет 09 вер, 2021 15:44, всього редагувалось 2 разів.