|
«Нафтогаз» прив'яже ціни на газ для населення до його... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Сер 01 гру, 2021 11:50
Bobua написав:Буду всю зиму записувати скільки йде на індивід.опалення. Спеку не люблю, тому поки що витрати мізерні (при доволі зручній середній темп.): * Жовтень 2021р. =16.8° і -4кВт*год * Листопад 2021р. =14.14°, і -28кВт*год І просто щасливий, що більше не маю справ з ЦО... 
Щось ви багато споживаєте, я досі не вмикав опалення. Тепла від приготування їжі і тіла вистачає. Нижче +22 не було.
-
equinox
-
-
- Подякував: 156 раз.
- Подякували: 133 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 11:56
equinox Це в Єгипті?  Чи тут, але квартира на 5м²? Теж таку хочу..., але ще не знайшов на ринку. Може через кілька років будуть... 
-
Bobua
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 175 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Сер 01 гру, 2021 11:58
Bobua написав:equinox Це в Єгипті?  Чи тут, але квартира на 5м²? Теж таку хочу..., але ще не знайшов на ринку. Може через кілька років будуть... 
Київ, новобуд, 40м2
-
equinox
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 12:02
equinox Цікаво. А який клас енергоефективності будинку і як потім утепляли всередині?
-
Bobua
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 175 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Сер 01 гру, 2021 14:45
Bobua Нічого особливого. Думаю в мене збіглося багато факторів разом: - будинок цегляний (товсті стіни) - зовнішнє утеплення (не пам'ятаю 15 см здається) - сонячна сторона (але кутова) - не перші поверхи (знизу холодніше, 1-3 поверх точно холодно) - ну і ще деякі прилади вироблять тепло (плита, комп'ютер, телевізор, холодильник, котел при нагріванні води)
В тому сезоні десь у середині лютого вимкнув опалення.
Востаннє редагувалось equinox в Сер 01 гру, 2021 15:02, всього редагувалось 1 раз.
-
equinox
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 14:58
equinox написав:Ціна повинна бути ринковою. Якщо це не так то з'являється корупція - чинуши перепродують газ.
Основная коррупция заключается в завышении цен. Ложно называть монополию "рынком" дает возможность завышать цену еще больше, а коррупционерам получать еще больше денег за одобрение такого повышения. equinox написав:Такий видобуток стає збитковим, обсяги видобутку падають.
Себестоимость добычи газа 1-2 грн. Себестоимость добычи электричества 56 коп/кВтч. При таких ценах добыча уже является прибыльной. Устанавливать цену в 10 раз выше себестоимости и класть маржу монополистам и коррупционерам в карман - это не рынок. Это коррупция. В норме рыночная цена не должна превышать себестоимость более, чем в 2 раза. Иначе это приведет к разрушению рынка и коррупции с образованием монополий с последующей деградацией и падением уровня жизни.
Востаннє редагувалось Цитрин в Сер 01 гру, 2021 15:02, всього редагувалось 1 раз.
-
Цитрин
-
-
- Подякував: 231 раз.
- Подякували: 518 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 15:02
Цитрин подумайте чому тоді (при такій собівартості) ми почали нарощувати видобуток тільки після 2014?
Неринкова ціна = корупція. Завжди.
-
equinox
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 15:04
equinox написав:подумайте чому тоді (при такій собівартості) ми почали нарощувати видобуток тільки після 2014?
А добычу разве начали наращивать? Не наращивают добычу потому, что эта сфера полностью монополизирована. А монополия не заинтересована в наращивании оборотов, монополия заинтересована в получении максимальной маржи и в отсутствии конкуренции, т.е. в отсутствии рынка. Единственный интерес монополии - это повышать до бесконечности цену. equinox написав:Неринкова ціна = корупція. Завжди.
Нет. Это ложный тезис. Есть сферы с естественной монополией, для них рыночной цены не может быть в принципе. Это например энергетика, коммуналка. Т.к. это монополии, максимальная цена должна ограничиваться государством. Более того, государству необходимо стимулировать снижение этих цен, если оно хочет развиваться и наращивать объемы экономики. Иначе экономику ждет крах. Потому, что от этих цен зависит спрос и производство на всю продукцию.
Востаннє редагувалось Цитрин в Сер 01 гру, 2021 15:16, всього редагувалось 5 разів.
-
Цитрин
-
-
- Подякував: 231 раз.
- Подякували: 518 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 15:07
equinox написав:Bobua Нічого особливого. Думаю в мене збіглося багато факторів разом: - будинок цегляний (товсті стіни) - зовнішнє утеплення (не пам'ятаю 15 см здається) - сонячна сторона (але кутова) - не перші поверхи (знизу холодніше, 1-3 поверх точно холодно) - ну і ще деякі прилади вироблять тепло (плита, комп'ютер, телевізор, холодильник, котел при нагріванні води) В тому сезоні десь у середині лютого вимкнув опалення.
Самий головний фактор забулися: сусідні квартири, які опалюються. Бачив багато неживучих квартир, в якмх стяла страшна спека, і жодного будинку такого
-
Sovenok
-
-
- Подякував: 38 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 гру, 2021 15:16
Sovenok написав: equinox написав:Bobua Нічого особливого. Думаю в мене збіглося багато факторів разом: - будинок цегляний (товсті стіни) - зовнішнє утеплення (не пам'ятаю 15 см здається) - сонячна сторона (але кутова) - не перші поверхи (знизу холодніше, 1-3 поверх точно холодно) - ну і ще деякі прилади вироблять тепло (плита, комп'ютер, телевізор, холодильник, котел при нагріванні води) В тому сезоні десь у середині лютого вимкнув опалення.
Самий головний фактор забулися: сусідні квартири, які опалюються. Бачив багато неживучих квартир, в якмх стяла страшна спека, і жодного будинку такого
По вашему главному фактору: позапрошлый сезон соседей еще не было ни сверху, ни снизу, ни сбоку, отопление вообще не включали. И при этом температура опускалась до минимальных 17 градусов, чаще выше. Утепленные новые дома, очень рекомендую.
-
-
- Подякував: 340 раз.
- Подякували: 230 раз.
-
-
Профіль
-
-
|
+ Додати тему
|